Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

Sveikos! Noriu (na nenoriu, bet esu priversta smile.gif ) įsilieti į kompaniją - tiroksiną po 100 kasdien geriu jau porą metų, o išvis šią ligą turiu 10 metų.. Išmokau su ja kažkaip gyvent, nors svoris ir visa kita tai niekaip nesusigyvenama. Tai ar priimsit?
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2015 08 03, 21:08)
Sveikos! Noriu (na nenoriu, bet esu priversta smile.gif ) įsilieti į kompaniją - tiroksiną po 100 kasdien geriu jau porą metų, o išvis šią ligą turiu 10 metų.. Išmokau su ja kažkaip gyvent, nors svoris ir visa kita tai niekaip nesusigyvenama. Tai ar priimsit?

Labas 4u.gif zinoma kad priimame wub.gif as su svoriu irgi laaabai vargstu, dabar pradejau lankyt sporto kluba, gal pades g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2015 08 03, 22:19)
Labas 4u.gif  zinoma kad priimame wub.gif  as su svoriu irgi laaabai vargstu, dabar pradejau lankyt sporto kluba, gal pades g.gif  g.gif

Ačiū 4u.gif
Sporto klubo abonementą turiu, bet vasarą tai sodas tai dar kas ir taip neatsiranda laiko, nors šaltuoju metu tai lankau, tiesa ypatingų rezultatų nepasiekiau, kad savijauta kiek geresnė 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas! Na kagi, pridaviau kraujo, ziureim kas gero/blogo per tuos kelis menesiukus nutiko smile.gif

Kaip sekasi vasaroti? Kaip sveikatos?
Atsakyti
Sveikos

sakykit, o jūs pajutot kažkokį pagerėjimą pradėję gerti tiroksiną? Nes pas mane TTH buvo virs 50, dabar kaip ir normoj, bet nepasakyčiau, kad aš kažkokia žvalesnė jausčiausi. Tiroksiną geriu du metus su viršum ir vis tiek jaučiu praktiškai visus simptomus: nuovargis, plaukų slinkimas, žemas kraujospūdis, šalčio pojūtis nuolatinis, neprakaitavimas, kietesni viduriai ir t.t. Tiesa, plaukai man slinkti pradėjo tik geriant tiroksiną, bet jau non stop tuos pora metų doh.gif

Užknisa juodai mane ši bėda, bet turbūt jau kitaip nebus verysad.gif
Atsakyti
Aš iš vis visus šiuos simptomus pajutau tik pradėjus gerti tiroksiną. Mano pirminis TTH buvo 54, ir tokių simptomų nejutau, na gal kiek silpnai, kad net nepastebėdavau ir nesirūpinau. O va dabar daugelį jų jaučiu ir kartais tai net vargina sad.gif
Atsakyti
Sveikos, sulaukiau pirmuju rezultatu, baisus gelezies ir vit D trukumas. Dabar daejo, va ko man taip silpna ir visokios egzemos sukyla doh.gif tth jau 5.4 (norma 0.55-4.78) pries mėnesį buvo apie 8. T4 kazkaip vis truksta, vel 10.96, norma nuo 11.5. T3 tvarkoj, 4.5 (norma 3.1-6.5). Antikuniai pasiuto... Buvo 1000, dabar 1300, kad juos kur... doh.gif nesuprantu.... Panikuoju ir nebezinau ko griebtis. Gal kas patarima del tu brudeliu turit? Sues man skydliauke visai...
Papildyta:
QUOTE(Adsmailad @ 2015 08 11, 21:32)
Sveikos, sulaukiau pirmuju rezultatu, baisus gelezies ir vit D trukumas. Dabar daejo, va ko man taip silpna ir visokios egzemos sukyla  doh.gif  tth jau 5.4 (norma 0.55-4.78) pries mėnesį buvo apie 8. T4 kazkaip vis truksta, vel 10.96, norma nuo 11.5. T3 tvarkoj, 4.5 (norma 3.1-6.5). Antikuniai pasiuto... Buvo 1000, dabar 1300, kad juos kur...  doh.gif  nesuprantu.... Panikuoju ir nebezinau ko griebtis. Gal kas patarima del tu brudeliu turit? Sues man skydliauke visai...

Ot vista... doh.gif nedaziurejau kad antikuniu norma sikart skirtinga! Zodziu kai buvo 1000, norma virsijau 200 kartu. Dabar kai 1300, norma pagal naujus tyrimus virsiju jau "tik" 21 karta! Svente drinks_cheers.gif
Atsakyti
Laba! Kadangi dar esu naujokė tai prisikaičiusi užklausiau endokrinologės apie svorio augimą. Ir jos atsakymas mane labai nustebino, nes iš visų forumų buvau supratusi, kad beveik visoms yra problemų, kad svoris auga beveik nuolatos, kad nepadeda nei dietos, nei sportas ir panašiai. O endokrinologė man pasakė, kad taip nėra, kad svoris gali šiek tiek paaugti jei yra labai aukštas tth ir liga nenustatyta, sako kai liga nustatyta ir yra skirtas gydymas, tai svoris neauga, o dažniausiai kaip tik pradda kristi vartojant tiroksiną. Esant auktam tth svoris gali šiek tiek padidėti dėl lėtos medžiagų apykaitos, bet nežymiai. Sako kai jau būna toks aukśtas tth tai žmonės blogai jaučiasi ir ieško kame čia bėda ir randa šią ligą, o paklausus apie svorio augimą labai retas kuris pastebi kad paaugo tas svoris... Sako ji kad moterys dažnai dengiasi šia liga, kad pateisinti savo viršsvorį.
Keista.. Kokia jūsų nuomonė ar patirtis apie tai?
Atsakyti
QUOTE(Evelika @ 2015 08 12, 15:02)
Laba! Kadangi dar esu naujokė tai prisikaičiusi užklausiau endokrinologės apie svorio augimą. Ir jos atsakymas mane labai nustebino, nes iš visų forumų buvau supratusi, kad beveik visoms yra problemų, kad svoris auga beveik nuolatos, kad nepadeda nei dietos, nei sportas ir panašiai. O endokrinologė man pasakė, kad taip nėra, kad svoris gali šiek tiek paaugti jei yra labai aukštas tth ir liga nenustatyta, sako kai liga nustatyta ir yra skirtas gydymas, tai svoris neauga, o dažniausiai kaip tik pradda kristi vartojant tiroksiną. Esant auktam tth svoris gali šiek tiek padidėti dėl lėtos medžiagų apykaitos, bet nežymiai. Sako kai jau būna toks aukśtas tth tai žmonės blogai jaučiasi ir ieško kame čia bėda ir randa šią ligą, o paklausus apie svorio augimą labai retas kuris pastebi kad paaugo tas svoris... Sako ji kad moterys dažnai dengiasi šia liga, kad pateisinti savo viršsvorį.
Keista.. Kokia jūsų nuomonė ar patirtis apie tai?

Esu ilgai sioje temoje. Tikrai svoris auga del hipotireozes. Na nejau visos moterys jau tiek valgo, kad virsvoris pasidaro. Juk visur rasoma, kad hipotireoze letina medziagu apykaita, o tiroksinas padeda skydliaukei normaliai dirbti, bet jau tikrai nedalyvauja medziagu apykaitos greitinimui.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 08 12, 17:03)
Esu ilgai sioje temoje. Tikrai svoris auga del hipotireozes. Na nejau visos moterys jau tiek valgo, kad virsvoris pasidaro. Juk visur rasoma, kad hipotireoze letina medziagu apykaita, o tiroksinas padeda skydliaukei normaliai dirbti, bet jau tikrai nedalyvauja medziagu apykaitos greitinimui.

drinks_cheers.gif per daug visos akivaizdžiai vargsta su svoriu, kad būtų galima nurašyti kaip išsigalvojimą
Atsakyti
QUOTE(•°Meskute°• @ 2015 08 12, 17:30)
drinks_cheers.gif  per daug visos akivaizdžiai vargsta su svoriu, kad būtų galima nurašyti kaip išsigalvojimą

Aš merginos su jumis sutinku, ir pačiai man atrodo kad auga svoris nuo ligos.. Tik pasidalinau tuo ką išgirdau iš gydytojos..smile.gif Po jos tokio atsakymo pasigailėjau kad klausiau,... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelika @ 2015 08 12, 19:07)
Aš merginos su jumis sutinku, ir pačiai man atrodo kad auga svoris nuo ligos.. Tik pasidalinau tuo ką išgirdau iš gydytojos..smile.gif Po jos tokio atsakymo pasigailėjau kad klausiau,... biggrin.gif

Klausk, domekis, juk tarp savu esi:). Mes suprantame tave. Kitoje temoje moteris parase, kad po operacijos priaugo 20 kg. Aisku, derinti maista reikia ir aplamai del sveikatos.
Atsakyti