Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 12 11, 19:44)
blink.gif  blink.gif  blink.gif pas mus tik iki  9.30 tokius tyrimus daro.tai ,jei tu ryte išgeri ir po 1-1,5val daraisi tyrimus,hormono koncentracija kraujyje kinta,įtakojant išgertos dozės kiekiui....tyrimai gaunasi netikslūs blink.gif  g.gif

Merginos. As jau esu rasiusi, kad dariausi tyrima visai negerus tiroksino, tth 19, po keliu savaiciu- ryte usgerus tiroksina, tth 25. Endo ziurejo ur netikejo. 5 m einu santaruose- valgyk, gerk ir jokiu ribojimu. Ligonineje gulejau urgi jokiu ribojimu, tik cukru ir cholestiroli darant liepe begert ir nevalgyt.
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2015 12 11, 19:05)
Aš viena karta taip dariau tai endo... man pasake  kad pirma riekia išgerti o po to daryt tyrimus,atseit turi matyti kiek organizme pilnai yra tyroksino.

QUOTE(Adsmailad @ 2015 12 11, 19:11)
tiroxinas tik po tyrimu. kitaip neparodo tikros situacijos.

g.gif man visaip teko, ir isgerus tr darytis ir negerus...... o endokr tai sake kad gerti, o kita sake kad nesvarbu

beje man dabar padidinta doze, visa savaite geriu 100 o savaitgaliais 150 smile.gif
siaip viskas gerai, tik gal sirdis labiau musa, pulsas dazniau sukyla
Papildyta:
Tiroksinas 2007 metais JAV tapo vienu iš 5 perkamiausių gydytojų išrašytų vaistų.
Taigi nuolat ir ilgai L tiroksiną vartojančių asmenų pasaulyje yra daug. Nenuostabu, kad paskelbta nemažai darbų, kuriuose aptariamos tokio gydymo komplikacijos ir būdai, kaip jų išvengti.
Pirmiausia svarbu suprasti, kuriuo tikslu skiriama L tiroksino, – pakeičiamajam gydymui ar TTH slopinti.

Pakeičiamasis gydymas skydliaukės hormonais
Jis skiriama daugeliu atveju, kai stokojama skydliaukės hormonų dėl anksčiau išvardytų priežasčių. Kontroliuojant tiroksino dozes, TTH palaikomas arti apatinės ir viršutinės normos ribos. Tai daugeliu atvejų galima pasiekti gydant 1,6–1,8 µg tiroksino doze kilogramui kūno masės per dieną. Jei tokios dozės nepakanka, prieš ją didinant reikėtų paieškoti priežasties, kodėl dozė neveiksminga. Dažniausios priežastys – pseudomalabsorbcija ir malabsorbcija.
Dėl pseudomalabsorbcija dažniausiai kaltas pacientas ir valgymo įpročiai: tirokainas vartojamas po valgio ar išgeriamas nevalgius, bet valgoma anksčiau nei po pusvalandžio nuo išgėrimo. Pacientas vartoja daug skaidulų turinčio maisto, sojos patiekalų, kavos, kas irgi blogina tiroksino pasisavinimą. Tiroksino dozę reikia didinti, didėjant KMI, nėštumo metu. Tiroksino nevalia vartoti drauge su protonų siurblio inhibitoriais, aliumunio oksidu, kalcio karbonatu, geležies sulfatu, estrogenais. Pakeitus vaistinio preparato gamintoją, 10–15 procentų kinta ir bioakvivalentiškumas.
Malabsorbciją sukelia skrandžio ir žarnyno ligos. Atrofinis gastritas ir celiakija, kaip ir lėtinis tiroiditas, priskiriami autoimuninių ligų grupei. Dėl mažo skrandžio rūgštingumo pablogėja tiroksino pasisavinimas. Taigi kartais verta paieškoti šių sutrikimų. Helicobacter pyliori taip pat blogina tiroksino pasisavinimą, ir reikia didesnių dozių. Panašią situaciją lemia ir lamblijos ar kiti parazitai, lėtinės žarnyno ligos. Didesnių tiroksino dozių reikia sergant imunoendokrinopatija, kai dėl autoagresijos nukenčia ir kitos endokrininės liaukos.
Atsakyti
[quote=Lucero,2015 12 11, 20:58]
g.gif man visaip teko, ir isgerus tr darytis ir negerus...... o endokr tai sake kad gerti, o kita sake kad nesvarbu

beje man dabar padidinta doze, visa savaite geriu 100 o savaitgaliais 150 smile.gif
siaip viskas gerai, tik gal sirdis labiau musa, pulsas dazniau sukyla
Papildyta:
Tiroksinas 2007 metais JAV tapo vienu iš 5 perkamiausių gydytojų išrašytų vaistų.
Taigi nuolat ir ilgai L tiroksiną vartojančių asmenų pasaulyje yra daug. Nenuostabu, kad paskelbta nemažai darbų, kuriuose aptariamos tokio gydymo komplikacijos ir būdai, kaip jų išvengti.
Pirmiausia svarbu suprasti, kuriuo tikslu skiriama L tiroksino, – pakeičiamajam gydymui ar TTH slopinti.

Pakeičiamasis gydymas skydliaukės hormonais
Jis skiriama daugeliu atveju, kai stokojama skydliaukės hormonų dėl anksčiau išvardytų priežasčių. Kontroliuojant tiroksino dozes, TTH palaikomas arti apatinės ir viršutinės normos ribos. Tai daugeliu atvejų galima pasiekti gydant 1,6–1,8 µg tiroksino doze kilogramui kūno masės per dieną. Jei tokios dozės nepakanka, prieš ją didinant reikėtų paieškoti priežasties, kodėl dozė neveiksminga. Dažniausios priežastys – pseudomalabsorbcija ir malabsorbcija.
Dėl pseudomalabsorbcija dažniausiai kaltas pacientas ir valgymo įpročiai: tirokainas vartojamas po valgio ar išgeriamas nevalgius, bet valgoma anksčiau nei po pusvalandžio nuo išgėrimo. Pacientas vartoja daug skaidulų turinčio maisto, sojos patiekalų, kavos, kas irgi blogina tiroksino pasisavinimą. Tiroksino dozę reikia didinti, didėjant KMI, nėštumo metu. Tiroksino nevalia vartoti drauge su protonų siurblio inhibitoriais, aliumunio oksidu, kalcio karbonatu, geležies sulfatu, estrogenais. Pakeitus vaistinio preparato gamintoją, 10–15 procentų kinta ir bioakvivalentiškumas.
Malabsorbciją sukelia skrandžio ir žarnyno ligos. Atrofinis gastritas ir celiakija, kaip ir lėtinis tiroiditas, priskiriami autoimuninių ligų grupei. Dėl mažo skrandžio rūgštingumo pablogėja tiroksino pasisavinimas. Taigi kartais verta paieškoti šių sutrikimų. Helicobacter pyliori taip pat blogina tiroksino pasisavinimą, ir reikia didesnių dozių. Panašią situaciją lemia ir lamblijos ar kiti parazitai, lėtinės žarnyno ligos. Didesnių tiroksino dozių reikia sergant imunoendokrinopatija, kai dėl autoagresijos nukenčia ir kitos endokrininės liaukos.

LT tik vienos firmos tiroksinas. Pasirinkimo nera
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 12 11, 19:14)
Merginos. As jau esu rasiusi, kad dariausi tyrima visai negerus tiroksino, tth 19, po keliu savaiciu- ryte usgerus tiroksina, tth 25. Endo ziurejo ur netikejo. 5 m einu santaruose- valgyk, gerk ir jokiu ribojimu. Ligonineje gulejau urgi jokiu ribojimu, tik cukru ir cholestiroli darant liepe begert ir nevalgyt.

Tai nelabai supratau gerti ar ne. Iškur endo.. gali zinoti kiek man pakils rodmenys jei busi neišgerusi.Juk jei busi išgerusi tai matysi visa doze kiek pasisavina,o gali mazaja doze rodyt ir nesuprasi nuo ko tunki? Arba kazko nesupratau.
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2015 12 11, 23:53)
Tai nelabai supratau gerti ar ne. Iškur endo.. gali zinoti kiek man pakils rodmenys jei busi neišgerusi.Juk jei busi išgerusi tai matysi visa doze kiek pasisavina,o gali mazaja doze rodyt ir nesuprasi nuo ko tunki? Arba kazko nesupratau.

Zinai as irgi nesuprantu. Ir nerandu info niekur kaip gerti tiroksina darant kraujo tyrima. Jei negaila pinigeliu- pati pasidaryk negerus vaistu ir po kokios savaites isgerus. Pagal save galiu pasakyti' jokio skirtumo, bent man.
Atsakyti
Simtas metu, kai geriu tiroksina ir visada TIK isgerus tikrinuosi. Juk ir daroma tam, kad zinoti kiek butent ta geriama doze veikia.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2015 12 12, 09:32)
Simtas metu, kai geriu tiroksina ir visada TIK isgerus tikrinuosi. Juk ir daroma tam, kad zinoti kiek butent ta geriama doze veikia.

O kaip del kalcio tyrimu kai geri joda, ar darytis tik po jodo? Jei neprašysiu kokiu tyrimu tai šeimos daktare ir nesiulys , kad tau reikia vienoki ar kitoki tyrima pasidaryt. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2015 12 12, 22:07)
O kaip del kalcio tyrimu kai geri joda,  ar darytis tik po jodo? Jei neprašysiu kokiu tyrimu tai šeimos daktare ir nesiulys , kad tau reikia vienoki ar kitoki tyrima pasidaryt. unsure.gif

Kalci viena ebdo darydavo kiekviena vizita, kita- pasake, kad nera reikalo, kita -kas pusmeti. Seimis gyd jo nedaro.
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2015 12 12, 21:07)
O kaip del kalcio tyrimu kai geri joda,  ar darytis tik po jodo? Jei neprašysiu kokiu tyrimu tai šeimos daktare ir nesiulys , kad tau reikia vienoki ar kitoki tyrima pasidaryt. unsure.gif

Darykites po jodo. Visgi tai intervencija, iskreips rezultatus ir paskui tik nervuosites be reikalo. 4u.gif Nuo sausio menesio jau prasides tie nemokami profilaktiniai tyrimai, kurie i metus 1 karta priklauso poliklinikoj. Seimos gyd. galit drasiai reikalaut, nereiks visko mokamai darytis. Tai bendras kraujas, gliukoze, cholesterolis, kalis, natris, kreatininas, slapalas inkstu funkcijai paziureti. Taip pat ir TTH.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 12 12, 23:45)
Kalci viena endo darydavo kiekviena vizita, kita- pasake, kad nera reikalo, kita -kas pusmeti. Seimos gyd jo nedaro.

g.gif man kaip tik,tik šeimos gydytoja skiria šitą...pas endo kreipiuosi tik kraštutiniu atveju,jei šeimos nebegali padėt...
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 12 13, 09:40)
g.gif man  kaip tik,tik šeimos gydytoja skiria šitą...pas endo kreipiuosi tik kraštutiniu atveju,jei šeimos nebegali padėt...

gal del to, kad pas jus jau tokia kaip ir diagnoze yra - hipokalcemija. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramce: 13 gruodžio 2015 - 09:48
QUOTE(Ramce @ 2015 12 13, 09:47)
gal del to, kad pas jus jau tokia kaip ir diagnoze yra - hipokalcemija. g.gif

gal... pooperacinėj išvadoj parašyta,kad traumuotos 3 priešskydinės liaukos...o ant med.kortelės tik sunkios pooperacinės hipotir. kodas
Atsakyti