Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

Šiandien toks jausmas kad širdis iš krūtinės iššoks, rankos dreba oro trūksta. Nulėkiau TTH tyrimo kartot, ar neteks vėl grįžti prie didesnės tiroksino dozės, nors gydytoja prieš 4 sav ją sumažino. Ryt gal atsakymą žinosiu.
Atsakyti
As jau visai nebesusigaudau g.gif Jei sakot eit tyrimus daryt isgerus tablete, taip iseina, kad geriant vaistus jie nesikaupia ir neatsistato hormono gamyba? Isgeri tablete, tiek ir turi hormono? g.gif Eisiu po keliu sav pakartot tyrima, tai nebezinau ar gert, ar ne pries tyrima unsure.gif Seimos gydytojas sake nieko negert, nevalgyt pries tyrima...

Ar butina gerti tik ryte vaistus? Gal galima is pries miega, kai jau nieko nebevalgai? Man nesigauna islaukt ryte.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 12 14, 16:49)
Kazi. Maniskes buvo abejingos. Tyrimas geresnis, nulis reakcijos.
Papildyta:
O gal novathyralis padejo svoriui kristi? Nepagalvojai?

g.gif nemanau...greičiau mitybos įpročių keitimas,nors....negaliu būt 100%įsitikinus,kad ir NVTH prie to neprisidėjo
Papildyta:
QUOTE(tute28 @ 2015 12 15, 16:24)
As jau visai nebesusigaudau  g.gif  Jei sakot eit tyrimus daryt isgerus tablete, taip iseina, kad geriant vaistus jie nesikaupia ir neatsistato hormono gamyba? Isgeri tablete, tiek ir turi hormono?  g.gif  Eisiu po keliu sav pakartot tyrima, tai nebezinau ar gert, ar ne pries tyrima  unsure.gif Seimos gydytojas sake nieko negert, nevalgyt pries tyrima...

Ar butina gerti tik ryte vaistus? Gal galima is pries miega, kai jau nieko nebevalgai? Man nesigauna islaukt ryte.

šitą dalyką turi derint su gydytoja...viena mano pažįstama geria tiroksiną 2x per dieną jau 6metus,ji gydosi Kaune,taip gydytoja jai paskyrė,kai vienkartinė dozė nepasiteisino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelika @ 2015 12 14, 10:56)
Merginos labas, iškilo man klausimas.. Vis manęs kas paklausia ar yra mano skydliaukėje mazgelių. O aš nežinau. Echoskopą man darę vienintelį kartą kai skydliaulė visa buvo didelė, kai buvo didelis gužys. Niekas man tada apie jokius mazgelius nieko nesakė, o aš ir neklausiau nes pirmą kartą susidūriau su šia liga. Dabar tik kraujo tyrimus vis daro,dozę reguliuoja, bet echo nedaro. Kas kiek laiko juns daro echo? Gal man privačiai pasidaryt,kad dabar pažiūrėti kaip ji ten atrodo..

O kodel nesitikrini jei sakai ,kad buvo didelis guzys.Man vienoj pusej buvo mazgas kitoj 2 mazi,bet problema buvo mazge.Kaip suprantu mazgas ar guzys tas pacs.Okas reguliuoja doze? Jei šeimos daktare ,tai prašyk siuntimo pas endo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2015 12 15, 17:26)
O kodel nesitikrini jei sakai ,kad buvo didelis guzys.Man vienoj pusej buvo mazgas kitoj 2 mazi,bet problema buvo mazge.Kaip suprantu mazgas ar guzys tas pacs.Okas reguliuoja doze? Jei šeimos daktare ,tai prašyk siuntimo pas endo. g.gif

mano mamai virš 20metų yra gūžys, bet jis ne mazginis ....ir jo neoperuoja g.gif jai nett tiroksino gert nereik blink.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 12 15, 18:03)
g.gif nemanau...greičiau mitybos įpročių keitimas,nors....negaliu būt 100%įsitikinus,kad ir NVTH prie to neprisidėjo
Papildyta:

šitą dalyką turi derint su gydytoja...viena mano pažįstama geria tiroksiną 2x per dieną jau 6metus,ji gydosi Kaune,taip gydytoja jai paskyrė,kai vienkartinė dozė nepasiteisino g.gif

Man buvo paskyre taip gerti. Ryte 75 vakare 25 mg. Nemiga pradejo kankinti, apetitas pablogejo ir apskritai nekaip.
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2015 12 15, 17:26)

Tai gūžys man buvo kai skydliaukė visa buvo išdidėjusi,kai buvau po gimdymo ir tth buvo virš 50. Buvo matyti didelis guzas ant kaklo ir ryti buvo sunku. Kai susitvarkė hormonai tai ir gūžys dingo. Dabar galvoju kaip su mazgeliais, ar jų nėra. Turbūt dėl savo ramybės reiks privačiai echo pasidaryt, nes pas endokrinologe tik po 3 mėn. :-)
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 12 15, 17:37)
apetitas pablogejo

bigsmile.gif Kad man taip smile.gif Juokauju, aišku.
Sintetinis tiroksinas tam ir geriamas kasdien reguliariai kad nuolat palaikytų reikiamą dozę. Tiesiog vienų organizmas greičiau jį įsisavina, kitų lėčiau. Todėl vieniems reikia didesnės dozės kitiems mažesnės.
Vakare tiroksiną galima gerti, bet jis turi būti geriamas "ant tuščio skrandžio" Vadinasi bent pora valandų prieš geriant reikia nevalgyti ir aišku išgėrus nieko nevalgyti.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 12 16, 10:57)
bigsmile.gif  Kad man taip smile.gif Juokauju, aišku.
Sintetinis tiroksinas tam ir geriamas kasdien reguliariai kad nuolat palaikytų reikiamą dozę. Tiesiog vienų organizmas greičiau jį įsisavina, kitų lėčiau. Todėl vieniems reikia didesnės dozės kitiems mažesnės.
Vakare tiroksiną galima gerti, bet jis turi būti geriamas "ant tuščio skrandžio" Vadinasi bent pora valandų prieš geriant reikia nevalgyti ir aišku išgėrus nieko nevalgyti.

Vietoje vakarines dozes man paskyre novathyral.
Atsakyti
Nu va TTH 0,556. Dozę paliko tą pačią sumažintą.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 12 17, 17:29)

Visai salia ribos. O prie kokio tth geriausiai jauciates?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 12 17, 16:29)

as irgi tokio noriu. rugseji buvo 0,4. biski sumazino doze.
Atsakyti