Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

TTH norma nuo 0,4-4, taip? Kiek skaitau, tai jei virsija, tai nepakankamai gamina hormono, tai reikia gerti tiroksina, o kai rodiklis maziau 0,4, tai per daug gamina, tai kam tada dar gerti papildomai tiroksina, jei ir taip perdaug gamina, nieko nebesusigaudau g.gif doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2015 12 17, 20:15)
TTH norma nuo 0,4-4, taip? Kiek skaitau, tai jei virsija, tai nepakankamai gamina hormono, tai reikia gerti tiroksina, o kai rodiklis maziau 0,4, tai per daug gamina, tai kam tada dar gerti papildomai tiroksina, jei ir taip perdaug gamina, nieko nebesusigaudau  g.gif  doh.gif  biggrin.gif

tai niekas ir negeria, kai per daug gamina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2015 12 17, 18:23)
tai niekas ir negeria, kai per daug gamina biggrin.gif

Ai, sumaisiau, ne tiroksina geria, is M raides kitokius vaista doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2015 12 17, 21:46)
Ai, sumaisiau, ne tiroksina geria, is M raides kitokius vaista  doh.gif  biggrin.gif

Metizolis.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 12 17, 18:53)
Visai salia ribos. O prie kokio tth geriausiai jauciates?

geriausiai jaučiuosi kai TTH apie 1 būna. Gydytoja užsiminė kad ir dabar būtų galima dar 25 mg nuimti, bet kadangi žiema gali greitai tekti vėl didinti, nes bus jau per mažai tiroksino.

QUOTE(tute28 @ 2015 12 17, 20:15)
TTH norma nuo 0,4-4, taip? Kiek skaitau, tai jei virsija, tai nepakankamai gamina hormono, tai reikia gerti tiroksina, o kai rodiklis maziau 0,4, tai per daug gamina, tai kam tada dar gerti papildomai tiroksina, jei ir taip perdaug gamina, nieko nebesusigaudau  g.gif  doh.gif  biggrin.gif

Jei sergate hipotireoze ir gydymo metu TTH krenta žemiau normos tai nereiškia kad jau galite nebegerti tiroksino, tiesiog reikia gerti mažesnę dozę. Negeriant tokiu atveju tiroksino TTH vėl šoks į viršų.

Jei hipotireozė nenustatyta ir nėra skirta jokio tiroksino, o TTH rodikis mažiau normos tokiu atveju bus hipertireozė ir bus skiriamas kitas vaistas.
Atsakyti
http://sveika.lt/jod...auda-sveikatai/
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2015 12 20, 16:23)

Bet kaip suprantu, jodo su autoimunine liga gert negalima...taip pat pieno, nes jis netinka turintiem uzdegima... ar kas geriat omega 3 ? Mastau, kas geriau- zuvu taukai, linu semenys ar chia seklos? Ir kodel pasirinkot savo varianta?
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2015 12 20, 16:23)

Reklamine rasliava. As aplamai i viska ziuriu itariai- raso visi, tik jokiu tyrimu ir ilgu tyrimu.
Atsakyti
Aš irgi geriausiai jaučiuosi kai TTH būna šiek tiek virš 1.
Atsakyti
O aš manau, kad būten dėl jodo stokos daugeliui mūsų ir išsivystė autoimuninis tireoiditas. Bent jau aš būdama prie jūros jaučiuosi puikiai, net tiesioginėje saulėje, ko nepasakyčiau apie būvimą mieste ar kaime, bet toli nuo pajūrio.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 12 21, 09:56)
O aš manau, kad būten dėl jodo stokos daugeliui mūsų ir išsivystė autoimuninis tireoiditas. Bent jau aš būdama prie jūros jaučiuosi puikiai, net tiesioginėje saulėje, ko nepasakyčiau apie būvimą mieste ar kaime, bet toli nuo pajūrio.

o Jums autoimunine liga?
Atsakyti
Taip, autoimuninis tireoiditas.
Atsakyti