Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 24, 09:25)
Vakar diena
Grikiai
Lasisa
Vistienos krutineles salotos
Riesutai
Vaisiai

Bet juk net medikai israso tarkim seleno ir magnio arba pantogar ir magnio. As suprantu kad viska sugrusti i viena vieta nera teisingas sprendimas. Bet kazkaip norisi bent kelis plaukus ant galvos dar turet.

Daktarai kartais ir nepasiulo, mano atveju ir nutyli informacija – mato ekrane skaicius, kad jau iskrype nuo normos, ir tyli. Ismokau pamoka skaudziai – reikalauju visu tyrimu rezultatu kopiju, kad pati galeciau ivertinti.
Man taip pat baisiai slinko plaukai, nezmoniskais kiekiais. Ko tik nedariau. Sake pradejus gerti vaistus atsistatys. Nepasakyciau kad atsistate, bet apstojo slinkimas. Atsirado dar viena beda, ko neturejau niekad gyvenime – egzema (berimai). Tepalu prirase, nieks nepadeda. Ieskau informacijos pati, nes daktaras ant manes jau pradejo eksperimentuot tepalus viena po kito. Ka randu – skydliaukininkams budingas kai kuriu vitaminu trukumas. Bandau daktaro prasyt altikti kelis vitamin testus, is manes pasijuokia, tipo kam cia reikia. Pasidarau privaciai, randu trukuma, susigrazinu is jo pinigus uz tyrimus privaciai – juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis thumbup.gif
Pas mane truksta gelezies – o tai ir nuovargi, ir plauku slinkima gali paaiskinti. Truksta vitamino D – tai vienas is egzemos ‘’palydovu’’.
Geriu papildus, plaukai pradejo ataugineti, pilna galva maziuku plaukiuku – vaikstau pasisiaususi, neina ju graziai suguldyt doh.gif
Su vitamin D mistika – jo gaunam is saules, o sia vasara naudojaus kiekviena minute pabut ant saules, esu laaabai idegusi, bet kazkodel nepasisavinu vitamino D. Teks kapstytis giliau, nes daktaras tik liepe daugiau sauleje buti…
Verdiktas - jei jauciate, kad gydymas jums nepadeda, nepatingekit pacios pasikapstyti informacijos, daktarai ir taip apkrauti pacientais, kartais praziuri, kazko nedasako
Atsakyti
Kokius papildus geriate nuo skinkimo? Mam slenka nezmoniskai 3 men po nestumo pradejo ir nesustoja...

QUOTE(Adsmailad @ 2015 08 24, 12:55)
Daktarai kartais ir nepasiulo, mano atveju ir nutyli informacija – mato ekrane skaicius, kad jau iskrype nuo normos, ir tyli. Ismokau pamoka skaudziai – reikalauju visu tyrimu rezultatu kopiju, kad pati galeciau ivertinti.
Man taip pat baisiai slinko plaukai, nezmoniskais kiekiais. Ko tik nedariau. Sake pradejus gerti vaistus atsistatys. Nepasakyciau kad atsistate, bet apstojo slinkimas. Atsirado dar viena beda, ko neturejau niekad gyvenime – egzema (berimai). Tepalu prirase, nieks nepadeda. Ieskau informacijos pati, nes daktaras ant manes jau pradejo eksperimentuot tepalus viena po kito. Ka randu – skydliaukininkams budingas kai kuriu vitaminu trukumas. Bandau daktaro prasyt altikti kelis vitamin testus, is manes pasijuokia, tipo kam cia reikia. Pasidarau privaciai, randu trukuma, susigrazinu is jo pinigus uz tyrimus privaciai – juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis  thumbup.gif 
Pas mane truksta gelezies – o tai ir nuovargi, ir plauku slinkima gali paaiskinti. Truksta vitamino D – tai vienas is egzemos ‘’

Geriu papildus, plaukai pradejo ataugineti, pilna galva maziuku plaukiuku – vaikstau pasisiaususi, neina ju graziai suguldyt  doh.gif
Su vitamin D mistika – jo gaunam is saules, o sia vasara naudojaus kiekviena minute pabut ant saules, esu laaabai idegusi, bet kazkodel nepasisavinu vitamino D. Teks kapstytis giliau, nes daktaras tik liepe daugiau sauleje buti…
Verdiktas - jei jauciate, kad gydymas jums nepadeda, nepatingekit pacios pasikapstyti informacijos, daktarai ir taip apkrauti pacientais, kartais praziuri, kazko nedasako

Atsakyti
Sveikos,
ką atradot, kas padeda nuo plaukų slinkimo? Nes maniškiai ar daugiau ar mažiau, bet nuolat slenka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Quietly @ 2015 08 25, 08:23)
Sveikos,
ką atradot, kas padeda nuo plaukų slinkimo? Nes maniškiai ar daugiau ar mažiau, bet nuolat slenka  verysad.gif

Sveika,

Man nepadeda niekas verysad.gif nuo siu metu kovo slenka gabalais ir nera galo verysad.gif

Pradedu isitikint kad tiroksinas tikrai susijes su svorio augimu...
Atsakyti
QUOTE(Quietly @ 2015 08 25, 08:23)
Sveikos,
ką atradot, kas padeda nuo plaukų slinkimo? Nes maniškiai ar daugiau ar mažiau, bet nuolat slenka  verysad.gif

Man gerokai pristabde slinkima pats tiroksino vartojimas. Pries nustatant liga galvojau visai nupliksiu, o tokie veslus plaukai kazkada buvo doh.gif
Dabar jau atsigave ir nauju pilna galva rolleyes.gif Vartoju selena (kai nepamirstu ax.gif ), pakeiciau mityba ir klimato pakeitimas manau itakojo taip pat nemazai 4u.gif

Kiek daug diskusiju bebutu, manau tenka kiekvienai paciai atrasti ir atsirinkti tai, kas padeda, tiek savijautai, tiek svoriui ar plaukams ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 25, 08:56)
Sveika,
Man nepadeda niekas  verysad.gif nuo siu metu kovo slenka gabalais ir nera galo  verysad.gif
Pradedu isitikint kad tiroksinas tikrai susijes su svorio augimu...

Man jau ne vienerius metus slenka. Būna, kad apstoja ir visai nebedaug slenka, o būna, kad kaip dabar banga užėjo doh.gif Galvoju, gal kuri ką nors vartoja iš papildų ar naudoja šiaip ant plaukų, kas padeda apmažinti slinkimą ir skatina naujus augti. Bandyti tiesiog iš eilės visus papildus ar priemones aklai tiesiog per brangu. Gal kas iš savo patirties patars.

Neįsikalkit į galvą, kad priaugsit svorio nuo tiroksino, nes tuomet tikrai priaugsit. Bet ir labai nenustebkit, jei prikibs keli papildomi kg kurių atsikratyti nesigauna. Bet gal Jums taip ir nenutiks, labai individualu čia.
Atsakyti
QUOTE(panterra9 @ 2015 08 25, 09:05)
Man gerokai pristabde slinkima pats tiroksino vartojimas. Pries nustatant liga galvojau visai nupliksiu, o tokie veslus plaukai kazkada buvo  doh.gif 
Dabar jau atsigave ir nauju pilna galva  rolleyes.gif  Vartoju selena (kai nepamirstu  ax.gif ), pakeiciau mityba ir klimato pakeitimas manau itakojo taip pat nemazai  4u.gif

Kiek daug diskusiju bebutu, manau tenka kiekvienai paciai atrasti ir atsirinkti tai, kas padeda, tiek savijautai, tiek svoriui ar plaukams    ax.gif

Manieji ir stori ir veslus ty tokie buvo biggrin.gif tikiuos irgi kazkiek tiroksinas sumazins slinkima... Geriu selena ir biotina papildomai.. Pantogar giria moterys galit bandyt, dar maxi hair geri atsiliepimai.
Tikra tiesa visos mes labai skirtingos ieskot kas tiks kiekvienai reikia smile.gif
Atsakyti
Pritariu, kas tinka vienam, nebutinai tiks kitam - as nei nepasakyciau, kas man padejo, nes pakeiciau gyvenimo buda kardinaliai. Skydliaukes vaistai, selenas, dabar geriu gelezi ir vit d nes turiu trukuma. Stipriai pasikeite mityba. Kazkas is tu varijantu padejo ir plaukams atsigauti smile.gif Svoris nejuda is vietos, nors vasara sporta siek tiek apleidau blush2.gif Cia turbut irgi kiekvienai savaip, vienos bus linke priaugti, kitos ne
Atsakyti
QUOTE(Adsmailad @ 2015 08 25, 11:30)
Pritariu, kas tinka vienam, nebutinai tiks kitam - as nei nepasakyciau, kas man padejo, nes pakeiciau gyvenimo buda kardinaliai. Skydliaukes vaistai, selenas, dabar geriu gelezi ir vit d nes turiu trukuma. Stipriai pasikeite mityba. Kazkas is tu varijantu padejo ir plaukams atsigauti smile.gif Svoris nejuda is vietos, nors vasara sporta siek tiek apleidau  blush2.gif  Cia turbut irgi kiekvienai savaip, vienos bus linke priaugti, kitos ne

Planuoju ir as pasidaryti D ir gelezi..
Atsakyti
O aš šisndien smagi, visi mano tyrimai
normoje! Per tris menesius Tth nuo 50 nukrito iki normos ir visi kiti rodikliai atsistatė..Gydytoja sake pradėsim mažinti tiroksiną (dabar geriu 50/75) ir bandysim vėl užkurti skydliaukės veiklą. Kad tik pavyktų...
Sakė galim svajot apie pasveikimą. Tai va, tos kurioms ši liga pasireiškė po nėštumo, nenusiminkite, dar yra optimistiškų vilčių!
Atsakyti
QUOTE(Evelika @ 2015 08 25, 20:58)
normoje! Per tris menesius Tth nuo 50 nukrito iki normos ir visi kiti rodikliai atsistatė..Gydytoja sake pradėsim mažinti tiroksiną (dabar geriu 50/75) ir bandysim vėl užkurti skydliaukės veiklą. Kad tik pavyktų...
Sakė galim svajot apie pasveikimą. Tai va, tos kurioms ši liga pasireiškė po nėštumo, nenusiminkite, dar yra optimistiškų vilčių!

Jei nera antikuniu galbut. Bet jei isvesejo autoimuninis procesas, vargu ar ten ka "uzkursi". Antikunai zudo skydliaukes ląstelės, o mirusiu niekaip neuzkursi - vienos endokrinologes zodziai
Atsakyti
QUOTE(Adsmailad @ 2015 08 26, 09:04)
Jei nera antikuniu galbut. Bet jei isvesejo autoimuninis procesas, vargu ar ten ka "uzkursi". Antikunai zudo skydliaukes ląstelės, o mirusiu niekaip neuzkursi - vienos endokrinologes zodziai

Endokrinologai sita tena ziauriai negatyvus visi... Visam gyvenimui, nepasveikstama ir taskas... Va toks visiskas negatyvas verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Evelika @ 2015 08 25, 21:58)

Nuostabu!!! Labai dziaugiuosi del jusu! Puiki zinia.
Man pasireiske po nestumo, bet gleivine negrazi tai vargu ar pasveiksiu, kaip suprantu jusu atvejis kitoks smile.gif
Atsakyti