Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 20, 20:11)
Ojo merginos 50 66 tai tuomet mano 22 dar ziedeliai...
Na ka pradejau sveikatintis, susidariau mitybos plana darzoviu, vaisiu, zuvu... Tikrai buvau save apleidus mitybos prasme... Kumpiai suriai alinancios dietos, stresas...
Pazejau savo tyrimus 2 nestumo menesi TTH buvo 3
Zinokit nesuvokiu kaip per net ne pilnus metus pasidare solidus 22....
As tikiu sveika gyvensena, kad ji gali padet. Ne isgydyti, o palengvinti nes as jauciuos geriau kai valgau sveikai... Kita vertus mieguistumas, energijos trukumas tikrai jauciamas..
Na ir aisku, viduje negera visgi turet tokia diagnoze, pergyvenu tik neparodau...

Man per 2 menesius is normalaus pasidare 66, tad nesistebekit - deja nenuspejama sita liga.
Kardinaliai keisti mityba geras zingsnis, su laiku priprasit ir net nesinores i senas vezias grizti. Kaip maitinates, taip ir jauciates. As siandien su tth 5, pries 3 su puse men buvo 66. Jauciuosi puikiai, nepalyginamai su tuo, kas buvo pradzioje. Negaliu pasakyti, kas tiksliai padejo, visgi ir vaistai vartojami, ir mityba pakeista, ir vitaminu, papildu gerta, imunitetas sriprinamas. Kiekvienas dalykas idejo sava indeli i gera savijauta
Atsakyti

Sveikos,

Buvau prisijungusi prie hiperfunkcijos skyrelio, bet mane nukreipe cia, su hipotiroze laugh.gif
Noreciau ir as prisijungti prie jusu burio.

Nustate man skydliaukes sutrikima, ir pradziai israse 50mg Thyroxin. Rezultatai buvo TSH 11.47, FT4 11.39 ir ANPO 173.8

Pozymiu dideliu kazkokiu nejauciau, tik akys pasidare jautrios labai, ir menesines prasidedavo kas dvi savaites.

Labai mazai informacijos sulaukiau is savo gydytojos apie si sutrikima (ar liga tureciau sakyt g.gif ), tik, kad tai imunine liga ir teks vaistus gert visa gyvenima.

Vaistus gert visa gyvenima as tikrai nenoriu, noreciau kazkaip padeti savo skydliaukei grizt i normalias vezes, tuo labiau, kad mano gimineje nebuvo isvis serganciu su skydliauke.

Bet kaip padeti? jokiu rekomendaciju internete, kas kenkia - kas padeda..? Vieni sako brokoliai gerai, kiti sako, kaip tik jie blogai. Vieni sako svoris krenta nuo hyperfunkcijos, kiti kad kaip tik auga.

Gal jus zinot kokie papildai gal padeda? Ar mityba? Kaip del kavos vartojimo.. ar galima kava gert su hyperfunkcija?

Ar ar tai isgydoma unsure.gif

Beje, kol galvojau kad man hyperfunkcijos sutrikimas, tai man labai svoris krito laugh.gif , dabar va kai supratau, kad suletejusi funkcija, tai kaip cia bus, negi prades augti.. biggrin.gif
Atsakyti
sveika prisijungus, as cia irgi naujoke...
Labiausiai aisku sunku suvokt kad visam gyvenimui kai tau vos 30+
Siandien santariskese dar karta pasitikrinau skydliauke, pati skydliauke nepadidejus, taciau gleivine sake pakitus na rodo uzdegima kaip supratau... Gyd isejo atostogu tai neturiu net su kuo aptart mano galutiniu atsakymu, tai likau su savo tiroksinu ir kruva klausimu kaip ir daugelis naujoku sioje ligoje...

Papildyta:
QUOTE(wolunge @ 2015 08 21, 13:45)
Sveikos,

Buvau prisijungusi prie hiperfunkcijos skyrelio, bet mane nukreipe cia, su hipotiroze  laugh.gif
Noreciau ir as prisijungti prie jusu burio.

Nustate man skydliaukes  sutrikima, ir pradziai israse 50mg Thyroxin. Rezultatai buvo TSH 11.47, FT4 11.39 ir ANPO 173.8

Pozymiu dideliu kazkokiu nejauciau, tik akys pasidare jautrios labai, ir menesines prasidedavo kas dvi savaites.

Labai mazai informacijos sulaukiau is savo gydytojos apie si sutrikima (ar liga tureciau sakyt g.gif ), tik, kad tai imunine liga ir teks vaistus gert visa gyvenima.

Vaistus gert visa gyvenima as tikrai nenoriu, noreciau kazkaip padeti savo skydliaukei grizt i normalias vezes, tuo labiau,  kad mano gimineje nebuvo isvis serganciu su skydliauke.

Bet kaip padeti? jokiu rekomendaciju internete, kas kenkia - kas padeda..? Vieni sako brokoliai gerai, kiti sako, kaip tik jie blogai. Vieni sako svoris krenta nuo hyperfunkcijos, kiti kad kaip tik aug

Gal jus zinot kokie papildai gal padeda? Ar mityba? Kaip del kavos vartojimo.. ar galima kava gert su hyperfunkcija?

Ar ar tai isgydoma  unsure.gif

Beje, kol galvojau kad man hyperfunkcijos sutrikimas, tai man labai svoris krito  laugh.gif ,  dabar va kai supratau, kad suletejusi funkcija, tai kaip cia bus, negi prades augti..  biggrin.gif

Cia naujoku mintys kad nenoriu vaistu gert visa gyvenima... Net man santaru tokia faina ekoskopuotoja sako gyvensi... Gersi... Sita liga nepagydoma deja..
Aplink moterys 6-10 metu geria...
Atsakyti
QUOTE(wolunge @ 2015 08 21, 13:45)
Sveikos,

Nustate man skydliaukes  sutrikima, ir pradziai israse 50mg Thyroxin. Rezultatai buvo TSH 11.47, FT4 11.39 ir ANPO 173.8

Labukas bigsmile.gif 4u.gif mirksiukas.gif
as geriu 100 mg tiroksino, sekmadieniais 150
kai turesiu laiko, pameginsu atsakyt i visus tavo kls drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 21, 16:39)
sveika prisijungus, as cia irgi naujoke...
Labiausiai aisku sunku suvokt kad visam gyvenimui kai tau vos 30+
Siandien santariskese dar karta pasitikrinau skydliauke, pati skydliauke nepadidejus, taciau  gleivine sake pakitus na rodo uzdegima kaip supratau... Gyd isejo atostogu tai neturiu net su kuo aptart mano galutiniu atsakymu, tai likau su savo tiroksinu ir kruva klausimu kaip ir daugelis naujoku sioje ligoje...

Papildyta:
Cia naujoku mintys kad nenoriu vaistu gert visa gyvenima... Net man santaru tokia faina ekoskopuotoja sako gyvensi... Gersi... Sita liga nepagydoma deja..
Aplink moterys 6-10 metu geria...

Na bet negi nera isgyjimo kazkokiu atveju? skaiciau angliskuose websituose, kad liga yra apgydoma, galima kazkiek ir be vaistu gyvent.. paskiau tik visada yra galimybe, jog atsinaujins problemos. Uz tat reikia tikrintis reguliariai g.gif
QUOTE(Lucero @ 2015 08 22, 10:01)
Labukas bigsmile.gif  4u.gif  mirksiukas.gif
as geriu 100 mg tiroksino, sekmadieniais 150
kai turesiu laiko, pameginsu atsakyt i visus tavo kls  drinks_cheers.gif

Taip butu labai idomu jei galetumet pakomentuoti:). Kodel savaitgaliais daugiau geriat tiroksino nei paprastom dienom? taip pat gal zinot kazkokius alternatyvius papildus, ar tarkim maista, ar kazka kas padetu sunormalizuoti veikla?
Atsakyti
QUOTE(wolunge @ 2015 08 23, 11:31)
Na bet negi nera isgyjimo kazkokiu atveju? skaiciau angliskuose websituose, kad liga yra apgydoma, galima kazkiek ir be vaistu gyvent.. paskiau tik visada yra galimybe, jog atsinaujins problemos. Uz tat reikia tikrintis reguliariai  g.gif
Taip butu labai idomu jei galetumet pakomentuoti:). Kodel savaitgaliais daugiau geriat tiroksino nei paprastom dienom? taip pat gal zinot kazkokius alternatyvius papildus, ar tarkim maista, ar kazka kas padetu sunormalizuoti veikla?

Pasidomekite Trevoro Marsalo protokolu. Jis ne medikas. Anglu k yra saitas kur zmones registruojasi ir raso apie savo ligas. Man dalinai padejo jo gydymas.
Atsakyti
QUOTE(wolunge @ 2015 08 23, 11:31)
Na bet negi nera isgyjimo kazkokiu atveju? skaiciau angliskuose websituose, kad liga yra apgydoma, galima kazkiek ir be vaistu gyvent.. paskiau tik visada yra galimybe, jog atsinaujins problemos. Uz tat reikia tikrintis reguliariai  g.gif

Turiu drauge kuri 10 metu gere, kita 8 dabar nebegeria. Bet vienai katik atsinaujino...
Geriu tiroksina savaite traukia kojas, sirdi duria, apetito nejauciu kolkas.
Dar laikaus dietos zuvys, darzoves ir jokiu miltu ir glitimu.
Atsisakiau kavos.
Gal kas galit gera endokrinologa parekomenduot? Manoji nekalbi, neteikia jokios info nzn puses dalyku...
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 23, 13:24)
Turiu drauge kuri 10 metu gere, kita 8 dabar nebegeria. Bet vienai katik atsinaujino...
Geriu tiroksina savaite traukia kojas, sirdi duria, apetito nejauciu kolkas.
Dar laikaus dietos zuvys, darzoves ir jokiu miltu ir glitimu.
Atsisakiau kavos.
Gal kas galit gera endokrinologa parekomenduot? Manoji nekalbi, neteikia jokios info nzn puses dalyku...

Jums paskirtas tiroksinas. Organizmas persitvarko, jam stresas. O dar dietos. Neplakit visko i kruva. Pagal mane cia streso pozymiai. Pradzioje dauguma taip elgiasi, griebiasi visko ir galvoja kaip cia greit pasveikti. Yra lb sena lietuviu patarle-liga raita atjoja, o pescia iseina. Kodel daugeliu atveju dietos neveiksmingos, ogi todel kad keiciama viskas kartu. Reikia po truputi. As papildus ir tai geriu po viena, magnis tai magnis. Po 10 d pradeda kali. Nedraskau organizmo. Jam ir taip sunku sioje civilizacijoje.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 08 23, 14:43)
Jums paskirtas tiroksinas. Organizmas persitvarko, jam stresas. O dar dietos. Neplakit visko i kruva. Pagal mane cia streso pozymiai. Pradzioje dauguma taip elgiasi, griebiasi visko ir galvoja kaip cia greit pasveikti. Yra lb sena lietuviu patarle-liga raita atjoja, o pescia iseina. Kodel daugeliu atveju dietos neveiksmingos, ogi todel kad keiciama viskas kartu. Reikia po truputi. As papildus ir tai geriu po viena, magnis tai magnis. Po 10 d pradeda kali. Nedraskau organizmo. Jam ir taip sunku sioje civilizacijoje.

Neteisingai ivardinau maitinimasi sveikai kaip dieta biggrin.gif
Nebadauju, organizmui soko nekeliu...
Del papildu o ka daryt kaip gert jei gyd israse selena, pries tai esu nebaigus biotino nuo slinkimo o dar koja traukia tai dar ir magnio reik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 23, 22:57)
Neteisingai ivardinau maitinimasi sveikai kaip dieta  biggrin.gif
Nebadauju, organizmui soko nekeliu...
Del papildu o ka daryt kaip gert jei gyd israse selena, pries tai esu nebaigus biotino nuo slinkimo o dar koja traukia tai dar ir magnio reik  biggrin.gif

Supraskite teisingai, bet koks jusu dienos meniu? Na man idomu.
Papildai geriami tam tikra laika. Po to juk reikia daryti pertrauka. Viena menesi viena, kita men kita. Siuo stveju kiekybe neatstoja kokybes. Suprantu onko ligonius, kuriems reikia atsistatyti po chemo terapijos kursu, bet jusu atveju, viska galima paeiliui. As jau ne vienoje temoje apie tai esu rasiusi. Juk tai ka as bandziau jau tikrai zalos nepadarys. Suprantama, jusu teise rinktis.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 08 24, 07:56)
Supraskite teisingai, bet koks jusu dienos meniu? Na man idomu.
Papildai geriami tam tikra laika. Po to juk reikia daryti pertrauka. Viena menesi viena, kita men kita. Siuo stveju kiekybe neatstoja kokybes. Suprantu onko ligonius, kuriems reikia atsistatyti po chemo terapijos kursu, bet jusu atveju, viska galima paeiliui. As jau ne vienoje temoje apie tai esu rasiusi. Juk tai ka as bandziau jau tikrai zalos nepadarys. Suprantama, jusu teise rinktis.

Vakar diena
Grikiai
Lasisa
Vistienos krutineles salotos
Riesutai
Vaisiai

Bet juk net medikai israso tarkim seleno ir magnio arba pantogar ir magnio. As suprantu kad viska sugrusti i viena vieta nera teisingas sprendimas. Bet kazkaip norisi bent kelis plaukus ant galvos dar turet.
Atsakyti
QUOTE(Matuko_mamyte @ 2015 08 24, 10:25)
Vakar diena
Grikiai
Lasisa
Vistienos krutineles salotos
Riesutai
Vaisiai

Bet juk net medikai israso tarkim seleno ir magnio arba pantogar ir magnio. As suprantu kad viska sugrusti i viena vieta nera teisingas sprendimas. Bet kazkaip norisi bent kelis plaukus ant galvos dar turet.

Suprantu. Visos cia dalijames savo patirtimi ir galime pabandyti kaska. Tinka valio. Netinka , ieskom toliau.
Va del plauku, be kas gaunasi. Man mazai kas padeda.
Atsakyti