Laba diena,
užsuku ir aš, padėkoti už šį informacijos lobyną. Prieš geras 3 svaites grįžome, bet ligos sukliudė anksčiau pasidalinti įspūdžiais.
Taigi, trumpai. Pamatėme viską ir dar daugiau nei buvau suplanavusi. Ėjom daug pėškom, bet ir metro važiavom, pataupydami kojas. Žmogui išleidome 333 eur

- skrydis, autobuso bilietai į PM ir atgal, 4 naktys bute, metro bilietai, maistas/gėrimai, lauktuvės, saint chapelle lankymas, Eifelis.
Į muziejus neturėjome tikslo eit, oras pasitaikė puikus, anei debesėlio. Tai po atviru dangum buvo nuo ryto iki vakaro
autobuso bilietą pirkau internetu, man taip ramiau

ir susitaupo vis euras kitas
Į Eifelį bilietus pirkau likus porai dienų iki skrydžio, kai jau buvau tikra, kad nepliaups

ir nenusivyliau. Tiesa, bilietai buvo 17 val. Saulės laida 19.30, šviesų aukštai būdami nesulaukėm, išsamiai apžiūrėjom, nusileidom ir ištiesę kojas ant suoliukų prie Trocadero sulaukėm gražiųjų žybsnių. Įspūdinga ir tikrai verta. Dieną - kitaip gražu

Labai norėjau pamatyti Saint Chapelle - ir pamačiau

kaip kaleidoskopo viduje

manau, įspudingiausia vakarinei saulei spiginant įstrižai...
Defense - keistai maloniai įdomi vieta. Tooookia erdvė, o mašinų nėr. Todėl pakankamai tylu. Ir tie dangoraižiai tylūs... Smagu buvo gurkšnot kavą iš termosiukų ant arkos laiptų ir stebėt balandžius, žmonės, turistus ir vietinius... Šalia esantis DOME prekybcentris - norintiems apsipirkti

keista, batų parduotuvių 10 k. mažiau nei pas mus
Monmartre - mielu noru sugrįžčiau ir praleisčiau ten daugiau laiko. Net ir apsistočiau. Tik tuomet nusiteikt reikia daugiau metro naudoti kt. lankytinoms vietoms. Pasinaudojau patarimu užvažiuoti Metro ,,į kalną" ir apžiūrėti viską besileidžiant nuo kalno. Mano bendrakeleiviai už šitą sprendimą

Rekomenduoju panardyti gatvelėmis ne tik cite saloje, bet ir šalia esančioje, daugybė mielų gatvelių, pastatų ir visur aplink - prisėst traukiančios Senos pakrantės. Vynas, sūris, kepiniai...
Lotynų rajonas su savo dvasia taip pat ta vieta, kur mielai dar pakvanklinėčiau

Liuksemburgo soduose itin smagu šalia vietinių ištiesti kojas ir žiopsot į žmones, baseiną, medžius, gėles, dangų...
Vozgėzų aikštėje užtikome zombių sąskrydį... tai man čiut sugadino nuotaiką, nes ėjom iki jos tolokai, svajojau apie ,,vieną gražiausių Europos aikščių", o pamatėm krūūūvą jaunuolių ,,išluptom" akim, žandais... nėrėm neatsigręždami... nesuprantu aš tokių linksmybių
Būtina vakare ,,pasikartoti" senos pakrantes su tiltais, luvro muziejaus įėjimo piramides...
Dėmesio! Metro bilietukai parduodami ne visose stotelėse, taigi apsižiūrėkite, kad nebūt kaip man - išvažiuojam, su lagaminais, prie buto stotelė, bilietukų nėr (gi nusipirksim...), nėr automato! bėgoooom į kitą stotelę

bet viskas baigėsi gerai ir tai buvo vienintelė ,,liolė".
Geros kelionės visiems!