QUOTE(Segrate @ 2007 04 15, 22:22)
Sveikos visos mamytes
Skaitinejau jusu istorijas su tetukais uzsenieciais, nes norejau rasti istorija su tetukais italais, bet arba as neradau arba tiesiog nera. Mano busimo vaikelio tevas italas, bet paskaicius daugybe istoriju, kai moterys negali issivezt savo vaikeliu be tevu leidimo, man pasidare baisu... Nezinau ar gimdyt Italijoj??? O kas, jeigu po kiek metu issiskirsim su vaikelio tevu ir jis kaip nors itakos mano ir vaiko isvaziavima i Lietuva... nors mes nevede, bet turbut tai nesvarbu? Gal kas esat susidure su panasia situacija, gal kas zino italu istatymus??? Ar bijau ne be reikalo?
Buciau labai dekinga, jei kas apie tai papasakotu.
Sveika,
Kiek as pati susiduriau, tai jei esate nevede, tai situacija yra daug lengvesne. Vaika galesi lengviau issivezti. Bet, jei tevas teiks vaikui islaikyma, tai jau kebliau. Jei nera sunku, bent jau savo pavarde vaikui suteik, tada pasienyje neturesi problemu. O is Lietuvos, budama neistekejusi uz vaikucio tecio, be to jei vaikutis tures tavo pavarde, ji issivezti bus paprasciau. Tik va, koja gali pakisti vaiko islaikymas, nors kita vertus to islaikymo tevas negales irodyti labai lengvai. Kita vertus, jei tevas labai nores vaika atgauti, jis nueis kryziaus kelius. Bet dazniausiai vyrai nelinke draskytis. Beje, apie konkrecios salies istatymus tave galetu pakonsultuoti tik konkrecios salies teisininkai. O Lietuvoj tokios info galetum nebent is ambasados gauti. Na gali internete dar paieskoti. Bet siaip sakau, jei nesate vede, jei vaikas turi tavo pavarde, tai viskas paprasciau. O jei tevas dar ir islaikymo neteikia, tada pergyventi nera ko. Ir tikrai, merginos, nebandykit pykcio apimtos to islaikymo ieskoti per teismus. Neteksit vaiku, kaip toji klaipediete, kurios buves vyras issireikalavo per teismus, kad jo ex zmona sugrazintu dukra.