Pagal Turkijos istatymus vaikas yra abieju tevu ir nei vienas neturi jam kazkokios pirmumo teises, isskyrus tam tikras prigimtines vaiko teises - kol kudikis yra zindomas, is motinos jo niekas neatims, nebent pati mama atsisakytu vaiko, arba jei mama turi ydu, kurios trukdytu deramai priziureti vaika (alkoholis,narkotikai,invalidumas ir t.t.) Be to tavo vaikas gime Lietuvoj ir tu esi LR piliete (ar ne?), nezinau kaip ten buna kai gimimo liudijime tevas nera nurodomas, bet iteisink vaiko pilietybe (manau, kad jei isimtum uzsienio pasa vaikui, tai butu pakankamas irodymas kad vaikas yra LR pilietis), esi vienisa mama ir valstybe kiek zinau remia tokias mamas, tai abejoju ar tu issimusi is biologinio tetuko ka nors daugiau.
Del seneliu... Nezinau, as turbut nerizikuociau net vaziuot i Turkija tavo vietoj. Jei man reiktu rinktis tarp vaiko ir seneliu... spjauciau as i tuos senelius. bent jau tam tarpui. Palauk, pakentek, nedaryk klaidu (siulyciau netgi bendraujant su buvusiuoju vengti neapgalvotu zodziu ir t.t.), ateis laikas manau jis ir pats nores pamatyt savo atzala, gal ir su seneliais susipazinsit, bet dabar ir tavo bambino dar labai mazyte, rupinkis ja o ne seneliais, pamatysi viskas susidelios i savo vietas. Kaupk visa imanoma informacija apie tai, kad biologinis tevas jokiais budais neprisidejo prie vaiko auginimo ir t.t. - ateityje gali praversti
O del to kad nepasiseke su asmeniu o ne su nacija as pilnai sutinku.

Turkijoj daug geru,doru ir pagarbos vertu zmoniu.
Papildyta:Turkijoj asmens duomenu tvarkymo sistema yra kitokia negu musu. Seimos galva yra vyras ir moteris uz jo istekedama yra automatiskai priskiriama tam paciam registrui, kaip ir vyras, taigi vaikai taip pat. Jei pora issiskiria ir vaikai lieka pas teva (kas labai daznai pasitaiko turkijoj, nes nedirbanciai moteriai vaika islaikyti sunku, o be to ir dar karta isteketi butu beveik neimanoma) vaiku registro duomenyse lieka motinos irasai tol kol tevas neveda dar karta. Nezinau ar ta sistema dar galioja, bet mano vyro senelis buvo vedes du kartus, tai vyro tevo registre buvo parasyta - xxxx metais xx men xx d. motinos vardas Xxxxxx pakeistas i Yyyyyyy.
Bet as manau, kad (tfu tfu tfu) jei as viena diena issiskirciau su savo vyru ir jis vestu dar karta ir jei mano vaiko registruose irasytu jo kitos zmonos varda kaip motinos , tai pirmas reikalas ka daryciau - tai kreipciausii zmogaus teisiu apsauga, nes mano vaiko mama galiu buti as tik as ir dar syki tik as. lygiai taip pat ir jo tevas yra vienas ir kito buti negali.