Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su tėtukais užsieniečiais

QUOTE(sandralita @ 2006 07 22, 21:01)
nu tu ma pasakyk kokio velnio tau graziai lietuvaitei reike su kazkokiu turku i lova gult..nebut dabar problemu..as tavo vietoj tik tyleciau,nes dar pats sumanys tevyste irodyt ir pasiims vaika. doh.gif

nu dar gražiausiai doh.gif
todėl , kad litovcai " dumblas " kokių reta...bet čia jau tik mano nuomonė .
ir prašom nevaryt ant turkų , bo čia man taip nenuskilo tiesiog su žmogum , o ne su nacija .
Atsakyti
QUOTE(sandralita @ 2006 07 22, 21:01)
nu tu ma pasakyk kokio velnio tau graziai lietuvaitei reike su kazkokiu turku i lova gult..nebut dabar problemu..as tavo vietoj tik tyleciau,nes dar pats sumanys tevyste irodyt ir pasiims vaika. doh.gif

ryskiai jokio uzseninio gyvenime nesi turejusi...
Atsakyti
QUOTE(sandralita @ 2006 07 22, 20:01)

Paskaičius vienišų mamų skyrelį matyti, kad labai daug gražių lietuvaičių sugulė į lovą su savo tautiečiais bei taipogi susiduria su nemenkomis problemomis tongue.gif Labai nevykęs tamstos apibendrinimas, nes nemažai lietuvių sugulė su nelochais turkais, gyvena Turkijoje ir jaučiasi laimingos. Norėčiau su jomis vietomis apsikeisti, bet jos nenori schmoll.gif

Aš iš savo pirmojo esu alimentus prisiteisusi. Na ir kas? Matau juos kaip savo ausis be veidrodžio
Atsakyti
QUOTE(astulkinas @ 2006 07 22, 23:20)
nu dar gražiausiai  doh.gif
todėl , kad litovcai " dumblas " kokių reta...bet čia jau tik mano nuomonė .
ir prašom nevaryt ant turkų , bo čia man taip nenuskilo tiesiog su žmogum , o ne su nacija .

100% pritariu tavo nuomonei drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
Pagal Turkijos istatymus vaikas yra abieju tevu ir nei vienas neturi jam kazkokios pirmumo teises, isskyrus tam tikras prigimtines vaiko teises - kol kudikis yra zindomas, is motinos jo niekas neatims, nebent pati mama atsisakytu vaiko, arba jei mama turi ydu, kurios trukdytu deramai priziureti vaika (alkoholis,narkotikai,invalidumas ir t.t.) Be to tavo vaikas gime Lietuvoj ir tu esi LR piliete (ar ne?), nezinau kaip ten buna kai gimimo liudijime tevas nera nurodomas, bet iteisink vaiko pilietybe (manau, kad jei isimtum uzsienio pasa vaikui, tai butu pakankamas irodymas kad vaikas yra LR pilietis), esi vienisa mama ir valstybe kiek zinau remia tokias mamas, tai abejoju ar tu issimusi is biologinio tetuko ka nors daugiau.
Del seneliu... Nezinau, as turbut nerizikuociau net vaziuot i Turkija tavo vietoj. Jei man reiktu rinktis tarp vaiko ir seneliu... spjauciau as i tuos senelius. bent jau tam tarpui. Palauk, pakentek, nedaryk klaidu (siulyciau netgi bendraujant su buvusiuoju vengti neapgalvotu zodziu ir t.t.), ateis laikas manau jis ir pats nores pamatyt savo atzala, gal ir su seneliais susipazinsit, bet dabar ir tavo bambino dar labai mazyte, rupinkis ja o ne seneliais, pamatysi viskas susidelios i savo vietas. Kaupk visa imanoma informacija apie tai, kad biologinis tevas jokiais budais neprisidejo prie vaiko auginimo ir t.t. - ateityje gali praversti mirksiukas.gif
O del to kad nepasiseke su asmeniu o ne su nacija as pilnai sutinku. drinks_cheers.gif Turkijoj daug geru,doru ir pagarbos vertu zmoniu.
Papildyta:
Turkijoj asmens duomenu tvarkymo sistema yra kitokia negu musu. Seimos galva yra vyras ir moteris uz jo istekedama yra automatiskai priskiriama tam paciam registrui, kaip ir vyras, taigi vaikai taip pat. Jei pora issiskiria ir vaikai lieka pas teva (kas labai daznai pasitaiko turkijoj, nes nedirbanciai moteriai vaika islaikyti sunku, o be to ir dar karta isteketi butu beveik neimanoma) vaiku registro duomenyse lieka motinos irasai tol kol tevas neveda dar karta. Nezinau ar ta sistema dar galioja, bet mano vyro senelis buvo vedes du kartus, tai vyro tevo registre buvo parasyta - xxxx metais xx men xx d. motinos vardas Xxxxxx pakeistas i Yyyyyyy.
Bet as manau, kad (tfu tfu tfu) jei as viena diena issiskirciau su savo vyru ir jis vestu dar karta ir jei mano vaiko registruose irasytu jo kitos zmonos varda kaip motinos , tai pirmas reikalas ka daryciau - tai kreipciausii zmogaus teisiu apsauga, nes mano vaiko mama galiu buti as tik as ir dar syki tik as. lygiai taip pat ir jo tevas yra vienas ir kito buti negali.
Atsakyti
QUOTE(Yurgita @ 2006 07 23, 17:26)
Kaupk visa imanoma informacija apie tai, kad biologinis tevas jokiais budais neprisidejo prie vaiko auginimo ir t.t. - ateityje gali praversti  mirksiukas.gif

O kokie, pvz., gali buti irodymai, kad biologinis tevas nesirupino vaiko islaikymu, auklejimu ir pan.?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2006 07 23, 16:54)
O kokie, pvz., gali buti irodymai, kad biologinis tevas nesirupino vaiko islaikymu, auklejimu ir pan.?? g.gif

Kad nebendravo- kaimynu, draugu, seimos nariu parodymai, kad nesilanko namuose...
O del neislaikymo, tai jokiu pervedimo kvitu, sutarciu su advokatais ir t.t. Nu greiciau, cia tetukui reiktu irodineti, kad jis padeda vaiki islaikyti blink.gif, nei tau, kad jis leliaus NEISLAIKO ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotta: 23 liepos 2006 - 17:01
QUOTE(lotta @ 2006 07 23, 18:00)
Kad nebendravo- kaimynu, draugu, seimos nariu parodymai, kad nesilanko namuose...
O del neislaikymo, tai jokiu pervedimo kvitu, sutarciu su advokatais ir t.t. Nu greiciau, cia tetukui reiktu irodineti, kad jis padeda vaiki islaikyti blink.gif, nei tau, kad jis leliaus NEISLAIKO ax.gif

Va va, bet jeigu as pati noreciau irodineti, kad jis neislaiko, tai ka as tada galeciau pateikti?? g.gif Telefono isklotines - kad nebuvo jokiu skambuciu, SMS'u?? Banko saskaitos israsus kokius nors - kad i mano saskaita niekada neiplauke jokie pinigai is jo?? g.gif
Visgi man noretusi pradeti kaupti irodymus, maza kadu priereiks.
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2006 07 23, 17:10)
Va va, bet jeigu as pati noreciau irodineti, kad jis neislaiko, tai ka as tada galeciau pateikti?? g.gif Telefono isklotines - kad nebuvo jokiu skambuciu, SMS'u?? Banko saskaitos israsus kokius nors - kad i mano saskaita niekada neiplauke jokie pinigai is jo?? g.gif
Visgi man noretusi pradeti kaupti irodymus, maza kadu priereiks.

nu ne...tu turetum kreiptis i teisma del tevystes nustatymo ir vaiko islaikymo priteisimo. ax.gif
Jeigu jis teigs, kad ji islaike, tada, jis pats tures teisejui pateikti irodymus: pervedimus ar kazka pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū panos už palaikymą 4u.gif ( Smurka , Leliux , Vilniske )

Yurgita , labai dėkui už info ir patarimus. Manau tu teisi....viskas laikui bėgant susidėlios į savo vietas . Gal ir neverta skubint įvykių .
Atsakyti
Biologinio tevo netgi laiskai gali buti irodymas apie jo santyki su vaiku. Nezinau. Gali gi buti, kad mamyte uzsimine, jog jai finansiskai sunku, o tevas i tai atsake, jog jam dabar ne pats geriausias metas, kad sukis kaip nori, tavo vaikas tavo bedos ir t.t. toks laiskas manau butu nemazas irodymas, kad nerupi vaikas. o ateity jei netycia imtu savo teisiu i vaika ieskot, galima butu paklaust, kur buvo iki siol ir ar neturejo padeti sunkiom akimirkom. Na cia tik pavyzdys, o ju gali buti ivairiu. Reakcija i nestuma, i pranesima apie gimusia mergyte ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yurgita: 24 liepos 2006 - 09:55
QUOTE(Yurgita @ 2006 07 24, 09:53)
Biologinio tevo netgi laiskai gali buti irodymas apie jo santyki su vaiku. Nezinau. Gali gi buti, kad mamyte uzsimine, jog jai finansiskai sunku, o tevas i tai atsake, jog jam dabar ne pats geriausias metas, kad sukis kaip nori, tavo vaikas tavo bedos ir t.t. toks laiskas manau butu nemazas irodymas, kad nerupi vaikas. o ateity jei netycia imtu savo teisiu i vaika ieskot, galima butu paklaust, kur buvo iki siol ir ar neturejo padeti sunkiom akimirkom. Na cia tik pavyzdys, o ju gali buti ivairiu. Reakcija i nestuma, i pranesima apie gimusia mergyte ir t.t.

taip, tai tiesa. As siulyciau net paprasciausius tevelio emailus visus iki vieno issispausdinti - ir i papkute. As taip dariau ir man teisme priverte (pvz ten kuris jis apie kudiki raso kaip apie savo vaika). Nors man atrode nepatikima, juk emaila galima 'padirbti', bet siais laikais (tapus pagrindiniu musu komunikacijos instrumentu) tai turi galios ir yra juoda ant balto tevelio nuomone.
4u.gif
Atsakyti