Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

QUOTE(RasaZFR @ 2015 08 17, 18:37)
O vakar ziurejau apie lietuve Sveicarijoj (kazkas apie "ne pasakas" pasaku salyje). Toks neigiama, nemalonus reportazas. Taip ir neisgirdau nieko gero, vien kritika apie sali ir jos gyventojus, nors moteris jau 12 metu ten, istekejus uz sveicaro,

QUOTE(RasaZFR @ 2015 08 18, 11:44)
Mane daugiau nustebino (nemaloniai) moters poziuris. Jei visur matai tik negiamus dalyku, tai negali nei vienoje salyje gerai buti (ir namuose, beje).

mums tas pats butu apie Vokietija. Ir ji isskirtine, kitur mums tikrai neblogai smile.gif nu, gal sveicarijoj irgi butu blogai lotuliukas.gif Tik tiek, kad DE finansiskai buvo geriausia.
Mus gerai pazystantys zmones taip ir prognozavo kad De neprigysim. Man net charakteri De pakeite,- pasidariau zanuda kaip reikiant...tik dabar pradejau gryzinet 'i save' biggrin.gif

QUOTE(l-u-x @ 2015 08 18, 08:49)
o sakykit jei terminas sueina isakrt guldo i ligonine ar dar namie leidzia buti g.gif

per prievarta niekas ir niekada neguldo. Jei nenori, gali but kad ir 45 savaites namie. As 43 pabuvau smile.gif

QUOTE(jblmami @ 2015 08 18, 09:00)
Dabar galit mane pomidorais uzmetyti. Bet as jau uz mirties bausme. Ir vel mergina nuzudyta  verysad.gif

Kita tema. Ar leistumet savo vaikus mainu programai i Izraeli?

as irgi.

leisciau.

QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2015 08 18, 14:02)
Man dare epiduri, tai labai gerai smile.gif Daugeli jam agitavo, mano atveju tai jie del termino apsiriko ir pasake geriau tokiu atveju butu epiduris, jei netycia koks ekstra atvejis butu.

padaro jie staigiai tais ekstra atvejais. Epiduras turi ir nemazai minusu.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2015 08 18, 16:30)
pasidariau zanuda kaip reikiant...tik dabar pradejau gryzinet 'i save' biggrin.gif

Bet cia irgi labai individualus dalykas 4u.gif
Tikrai nesuprantama, kaip gyvendamas salyje 12 metu ar daugiau, matai tik neigiamus dalykus.. Kad ir toj pacioj DE, yra daug neigiamu dalyku, bet tai ka, negi eisi ir kiekviena diena visiems pasakosi, kaip cia negerai ar kazka..
Atsakyti
QUOTE(Tybuka @ 2015 08 18, 16:03)
Bet cia irgi labai individualus dalykas  4u.gif
Tikrai nesuprantama, kaip gyvendamas salyje 12 metu ar daugiau, matai tik neigiamus dalykus.. Kad ir toj pacioj DE, yra daug neigiamu dalyku, bet tai ka, negi eisi ir kiekviena diena visiems pasakosi, kaip cia negerai ar kazka..

tai zinoma, individualus. Nemaciau tos Rasos minetos laidos, bet aiskiai moteriske jauciasi nepatenkinta, ne vietoj, galbut auka. Gal net salis cia ne prie ko, galbut svarbiau santykiai su vyru/draugu/bendraminciu neturejimas ar pan. I kito gyvenima neilysi, nezinosi kuris ten tas akmenelis visa vezima vercia....
Bet kuriuo atveju aplinkybes mus formuoja, o kiekvienoj salyj yra kazkokia/siokia tokia specifika. jei ji labai disonuoja su tavo budu, tada ir pasidaro blogai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 18 rugpjūčio 2015 - 17:14
QUOTE(Tybuka @ 2015 08 18, 17:03)
man tai irgi nesuprantama. Nors uupse sitoj temoj ne viena tokia negatyvi smile.gif bet bent jau driso isvaziuoti, siuo atveju grizti atgal..kiti tai tik bumba ir bumba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2015 08 18, 17:30)
padaro jie staigiai tais ekstra atvejais. Epiduras turi ir nemazai minusu.

Nu cia jie taip sugalvojo, nes as buvau pasiryzus naturaliai gimdyt. Atejo net skyriaus vadovas pasikalbet ir pasake, kad geriau rinktis epiduri. Atseit gerokai virs termino, net ir isleidimo lape parase 42 sav. ir 3 dienos berods, bet ten kompiuteris nuolat klaida mesdavo ir dar vaikutis jiems atrode vis mazas, bei nuolat su judesiais turejom problema - arba ju nera arba labai auksti rodikliai smile.gif
O atsiunte jauna anestioziologe, suleido vaistus ir sako, kai jausit deginant uzpakali sakykit, o tai kad sakau jau. Tai ji issigando ir pasikviete dar viena daugiau stazo turinti gydytoja ir jis baige visa procedura. Gali but, kad daugokai as tu vaistu gavau, nes labai jau lengvai man viskas po to ejosi. O kokie to reikalo minusai, nes as kai tam nesiruosiau, tai net nesidomejau.
Atsakyti
sveikos smile.gif
atostogauju Lietuvoj, tai ir parasyt nespeju. vakar gryzau is kaimo, turejom gimines susitikima. smagu bigsmile.gif stebejau bitininko darba. daug papasakojo jis man. as kai smalsi, man viskas idomu. dar tas bitininkas balandzius laiko. kai pasakiau, kad as 5 papugas turiu, tai sake ims mane i zmonas, nes jo zmona pauksciu jo nemegsta biggrin.gif o as sakiau dieduku nemegstu biggrin.gif tai prisijuokem is jo. toks linksmas senis.

oras jau vesta. spejom karta prie ezero nueiti pasimaudyt. veliau nupirkau vaikui ant ranku tuos pripuciamus tokius saugumo burbulus, tai jauciu net nebeispakuosim. abejoju ar turesim dar tokiu karstu dienu, kad maudytis butu galima. na svarbiausia, kad bent kiek dar tos saules gautume. kad vejo ir lietaus nebutu.
dar brolis oro uoste mus pasitikes juokesi, kad tiek tasiu turim. tai va gerai, kad ir striukes, ir megztiniu prisidejau. jau pradeda prireikt. su tokiais orais nieko nepaplanuosi. dar ir vyro teks paprasyt, kad kokius kedus man atveztu. siandien su savo batais visas kojas iki pusliu nutryniau doh.gif o atrode, kad netrina....
drauge juokiasi, klausia kodel tik viena ''mesytes'' buteli atveziau. kad tie lagaminai ne guminiai doh.gif as ***** kessleri i kedus iskeiciau, o jai dar negerai lotuliukas.gif
epiduras, sako, nugarai kenkia. skausmai nugaros veliau gali kankint. gal dar kazkas... vaikui gal irgi negerai. kazka viena akim lyg esu skaicius. as tfu tfu tfu pokolkas (sesti metai), jokiu padariniu nejauciu. ir vistiek imciau antra karta ta epidura 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2015 08 18, 21:51)
sveikos smile.gif

epiduras, sako, nugarai kenkia. skausmai nugaros veliau gali kankint. gal dar kazkas... vaikui gal irgi negerai. kazka viena akim lyg esu skaicius. as tfu tfu tfu pokolkas (sesti metai), jokiu padariniu nejauciu. ir vistiek imciau antra karta ta epidura  4u.gif

Man nugara tai labai skauda. Po antro gimdymo iš vis ant pilvo miegoti negaliu.
Uups, papasakok dabar kuom tave Vokietija pakeitė?
Atsakyti
Sveikos

QUOTE(uups @ 2015 08 18, 16:30)
mums tas pats butu apie Vokietija. Ir ji isskirtine, kitur mums tikrai neblogai smile.gif nu, gal sveicarijoj irgi butu blogai lotuliukas.gif Tik tiek, kad DE finansiskai buvo geriausia.

leisciau.

Kiekviena tauta su savo mentalitetu. Bet Sveicarijoj dar ir gamta. Vskas grazu, kai atostogas geru oru darai. O siaip tikrai ten nelengva. Cia apie centrine Sveicarija kalbu. Nes ja geriausiai ir pazystu. mirksiukas.gif Is sakyk ka nori, bet jie labai nemegsta uzsenieciu. O is vokieciu tiesiog saiposi.

Maniskis suzinojes, kad atskaite man morala. Pats ten du kartus buves. Nu tai nezinau. Bijau ir as taip toli leisti. Bet jai ir idomu butu. Reiks aiskintis kur jie ten bus. Gal toliau nuo tu kritiniu vietu. Noriu leisti, bet ir vidurius suka. blush2.gif

Orkinta, tai De(bent pas mus)ir nekazikas su oru. Nakti tik 10-8 laipsniai. Va dvi dienas tik 14 laipsniu tebuvo ir lijo. Mergiotes sake, kad klasiokai jau su zieminem striukem buvo. Maniskes tai kurtau doh.gif . Lygi grazu laiko lotuliukas.gif . Tai viena siandien angorini megztini ant bliuskos ir striuke uzsidejo. Kita mano kupranugaliu vilnos stora uzmestuka pasiskolino ant storesniu baltiniu. Nusalo vakar matyt lotuliukas.gif

Matyt ta proga reik eiti siulus prakuisti ir ka nors storo dar nusimegzti

Tiesa pas viena ant mokyklos sienos stovi pasisveikinimas "labas rytas" lietuviskai blink.gif praeitais mokslo metais dar nebuvo. Cia taip stengiasi del mokiniu blink.gif Malonu. Gal dar kokiu lietuviu yra be maniskiu.

Tiesa del epiduro. Zinau tik viena(neskaitant tu riziku ka prisiskaiciau paduotuose dokumentuose pasirasymui),kad kol mazai atsidares gimdos kaklelis jos nedaro, nes stabdo gimdos veikla.
O kad ja daro, kad jei kas, kad padetu. g.gif Tai nepagavau kampo. Man ir dare. Tai kol padare, jau ir gimdyt reikejo. Buvo sturzgeburt. Nezinau kaip lietuviskai. Bet anestezologas stovejo su aparatais gimdykloj, kad jei kas, tuoj pat duoti narkoze.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jblmami: 19 rugpjūčio 2015 - 07:31
Labas rytas 4u.gif

Prisiduoti reikia ?biggrin.gif Siryt tik isijungiau kompa jau skambina uosviene ar as dar neligoninej doh.gif ir dar vis man sko prasykis cezario blink.gif doh.gif ale koaip jis gerai ir pan, nes jai taip sako brolio vyro zmona doh.gif sakau niekas nedaro siaip tu cezariu gi o ir nera jis jau toks geris gi doh.gif nu zodziu doh.gif del epidiuro skaitinejau ir as, labai nezavi bet jei reiks ir darysiuos, bet 2 atlaikiau tikiuos ir si atlaikysiu rolleyes.gif Drauge sake pirmakartems visoms siulo epidiurus, jei irgi pirma karta siule o 2k jau nebe g.gif Del epidiuro gali buti ir vaikas vbangus ir zysti nenoreti ir pienuko nebuti tikrai nemazai info parasyti, pliusas tik tas kad tau neskauda o neskauda (tik mamai)
Atsakyti
Pas mus tai dar gerokai silta, nors rytai kiek vesesni ir siek tiek daugiau vejuko, bet i rudeneli visai nepanasu. Mano mazajai tik viduriukais negerai, o savaites pabaigoj i Lt susiruose.
Kad nuo epiduro gali atsirast ilgalaikis nugaros skausmas, tai nelabai tikiu. Pats nestumas nugarai yra didelis kruvis, greiciau nuo to problema yra. Logika, patarciau pirmiausia nugaros raumenis stiprinti! O kad vaikeliui epiduris gali daryt itaka, tai tiketina. Mums asmeniskai abiems buvo viskas gerai, na aisku salyginai - kaip jautesi mazoji negaliu paklaust smile.gif Su treciu, tai turetu eit lengviausiai, bet kiek atsimenu addicted minejo, tai jai kaip tik lyg trecias gimdymas buvo sunkiausias. As tai po pirmo epiduro, matyt irgi antrajam rinkciausi epidura.
Atsakyti
Bet kiek visko vaikams prigaminta. Vakar BMW centre uzsakiau detale ir siandien nuvaziavau su mazaja pasiimt, ziuriu tik smaukst ir sedi mano vaikas vaikiskam kabriolete. Uztruko kol iskrapciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2015 08 19, 11:12)
trecias gimdymas buvo sunkiausias.

va va, kad ir man taip nebutu doh.gif nes bus didziausia, panos kime veina 3340, kita 3330, o si jau preita savaite 3200 svere o kur dar per savaite uzaugus ir dar paklaida doh.gif tikiuosi 4kg netrauksim unsure.gif
Atsakyti