Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

Labas rytas

Pas mus graziai pagaliau lyja wub.gif Padziautus rubus dar karta isskalavo doh.gif
Ir vakar uzmirsau zole nukirpti doh.gif

QUOTE(RasaZFR @ 2015 08 15, 13:00)
1. Jblmama, as klausiau tiesiog bendrai, kuo tos brezel, tavo manymu, pusraciams blogai. Pati as ju pusryciams niekada nevalgau, bet, mano manymu, tai tie patys balti miltai, taigi jokio skirtumo: bandele, brezel ar blynai.
2. Del privaciu. Esu dviejose privaciose Vilniuje dirbusi (4 metus), vienoje - Japonijoje. Ir kas susije su individualumu, turiu tik geru atsiliepimu. Ne vienoj nebuvo nei palaidos balos, nei remu. O povandeniniu sroviu yra absoliuciai kiekvienoj mokykloj, kokia bepaimsi.


1. Nuo kada grikiai, avizos, balandų (bolivinių), quinoa, kruopos, balti miltai?
2. Cha. As cia konkrecius atvejus apie De privacias mokyklas.
Dar va: Giminaite Lt preita vasara draskesi leisiu tik i privacia Vilniuje mokykla. Nu ir ka. Per metus vaikas net skaityti neismoko. Cia vadinasi individualiai dirba su vaiku schmoll.gif .
Kitas pvz. I mano mergiociu klase kazkur 6 ar 7 klasej atejo ir is privacios mokyklos mergaite, nes tevai mate, kad nieko vaikas neismoksta. Tai tiek daug spragu buvo, kad labai jau poprasciai baige kartu. O jos broli leis tik i ta privacia, nes tevai bijo, kad realschules jis kogero nebaigtu. O ten be problemu baigtu, nes mokintis nereikia doh.gif
Apropo, is valdorfo mokyklu mokiniu De atvirai saipomasi. Ju sansai zymiai prastesni nei valstybiniu mokyklu absolventu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2015 08 16, 08:33)
1. Nuo kada grikiai, avizos, balandų (bolivinių), quinoa, kruopos, balti miltai?
2. Cha. As cia konkrecius atvejus apie De privacias mokyklas (...)

1. Na, mes kazkaip nesusisnekam. As nekalbu apie quinoa ar avizas.
2. Individualiu atveju yra labai daug. Neginu ir neaukstinu nei vienos mokyklos, nes viskas priklauso nuo vaiko ir nuuo mokytojo. Protingam ir darbsciam vaikui su geru, atsidavusiu mokytoju visur bus gerai, o jei vaikas prie tinginio ir tevai siek tiek nepaspaudzia, tai gali ji leisti nors ir i geriausia mokykla, vis tiek nieko gero nebus.

Valdorfo mokymo sistema yra gera, deja, Vokietijoje jie tikrai turi prasta reputacija. Bet cia jau salies poziurio problema.
Skandinavijos salyse ir Valdorfas, ir Montesori labai populiarios ir, beje, tos salys svietimo sistemoje pirmauja.
Niekada nepritariau ir nepritarsiu bukam ziniu kisimui i galva, ka daro eiline vokiska, lietuviska, japoniska ir dar daug kitu saliu mokyklu.

LYJA LYJA LYJA!!!!
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2015 08 16, 11:43)
1. Na, mes kazkaip nesusisnekam. As nekalbu apie quinoa ar avizas.
2. Individualiu atveju yra labai daug. Neginu ir neaukstinu nei vienos mokyklos, nes viskas priklauso nuo vaiko ir nuuo mokytojo. Protingam ir darbsciam vaikui su geru, atsidavusiu mokytoju visur bus gerai, o jei vaikas prie  tinginio ir tevai siek tiek nepaspaudzia, tai gali ji leisti nors ir i geriausia mokykla, vis tiek nieko gero nebus.

Valdorfo mokymo  sistema yra gera, deja, Vokietijoje jie tikrai turi prasta reputacija. Bet cia jau salies poziurio problema.
Skandinavijos salyse ir Valdorfas, ir Montesori labai populiarios ir, beje, tos salys svietimo sistemoje pirmauja.
Niekada nepritariau ir nepritarsiu bukam ziniu kisimui i galva, ka daro eiline vokiska, lietuviska, japoniska ir dar daug kitu saliu mokyklu.

LYJA LYJA LYJA!!!!


Tikrai nesusisnekam 4u.gif as rasiau apie koses, o tu iskart apie baltus miltus tongue.gif
Nors pastebejau, jei as stresuoju, man labai padeda manu kose blush2.gif . Kazkai nuramina ir nebesudeliauju per saldytuva ir spyntas ieskodama ka dar suvalgyti thumbup.gif . Matyt joje ir kazkokiu mineralu yra. Viena maniskiu megsta ryzius arba avizas virtus piene(sita piena geria retai, bet kefyra geria), kita tik ant vandens, bet piena geria litrais.

Tu sakyk ka nori, bet tose mokyklose nesvarbu kokioj saly vistiek vaikai taip ireminami(jau pradedant darzeliu), kad jei esi nepagal remus, tai sunkus buna ju gyvenimas.
Apropo ta mergaite (is Lt) perkele net i antra klase. Prisiminiau, kad ir skaiciuoti jai nekazka sekasi, bet uztat "graziai piesia" doh.gif
Kita giminaite mergiote bulve matematikoj, uz lt kalbos egzamina gavo siais metais ir nekazika(kur galvojau, kad tikrai ji neblogai gali g.gif ir pati nusivylusi balais). Jos mama ir labai jau "individualiai" jos piesima vyste. Bet ji nemokinta zymiai graziau piese. O po tiekos metu mokymo ji savim ir nebera patenkinta. Uzmuse jos individualuma piesime. Net ir toj srity vaikai ikisami i remus.
Pradedu galvoti, kad tarybiniu laiku mokymo sistema nebuvo jau tokia bloga. Per egzaminus maziau streso turejom, nes paprasciausiai daugiau laiko turejom. Plius visko ismokdavom daugiau maziau. O dabar per atostogas kaip tik skaiciau kazkoki straipsni, kad labai jau siauro paruosimo jaunu zmoniu iseina i gyvenima. Jie yra savo specialybes asai, bet to jau nebeuztenka. Kad jau truksta platesnio profilio specialistu.
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2015 08 16, 12:04)
1.Tikrai nesusisnekam 4u.gif  as rasiau apie koses, o tu iskart apie baltus miltus tongue.gif

2.Tu sakyk ka nori, bet tose mokyklose nesvarbu kokioj saly vistiek vaikai taip ireminami(jau pradedant darzeliu), kad jei esi nepagal remus, tai sunkus buna ju gyvenimas.

1. Tu Kaimo Damai parasei, kad brezel pusryciams negerai. As paklausiau: kuo yra blogai pusryciams brezel, jei ji is tu paciu baltu miltu kaip ir bandeles ar blynai. I sita klausima taip ir neatsakei. Klausimas buvo "bendras". Apie jokias koses dar kalbos nebuvo.
Ai, koks skirtumas.
2. Nesuprantu, kurias mokyklas turi omeny, sakydama "tose". Visos valstybines mokyklos (o ir dauguma privaciu) spaudzia vaikus i tam tikrus remus. Ir dar kiekvienas mokytojas atskirai.

Ir ne tik darzeliai ar mokyklos. Universitetai, kompanijos, darbdavai, visuomene, tevai savo vaikus ir t.t. spaudzia i tam tikrus remus.
Nepazistu Skandinavijos saliu (buvau tik kaip turiste), taciau man neteko matyti salies, kurioje zmones nebutu spaudziami i vienokius ar kitokius remus.
O tuos, kurie siek tiek kitokie, mes is karto vadinam issisokeliais.

Zinoma, dar galima butu pasvarstyti, kas ir kokie tie remai.
Pamenu viena mama, kurios mergaite 1 Montesori klasej neismoko skaityti graziai. Bet ismoko labai graziai prancuziskai kalbeti. Zinoma, galima ignoruoti ismokta prancuzu kalba ir stebetis, kad vaikas skaityti nemoka. Kita galimybe, galima dziaugtis nauju vaiko pasiekimu ir daugiau darbo deti, kad vaikas ismoktu ir skaityti.
Ah, labai jau individualiai mes daugeli dalyku matom.
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2015 08 16, 14:31)
Ah, labai jau individualiai mes daugeli dalyku matom.

Butent thumbup.gif vieniems atrodo, kad vienaip geriau, kitiems kitaip. Bet be pastangu, tai niekur nebus gerai.

Vakar sventen draugo gimtadieni, buvom graiku restorane. Trecia karta jame buvau ir visus tris kartus nusivyliau, o Vilniuje Metaxa kazkada buvo viena megiamiausiu. Kazkokia suvokietinta graiku virtuve. Porcijos dideles, tiksliau mesgaliu daug, moterims tai neiveikt, bet mesgaliai sausoki ir visa kita dalis toks kaip jovalas ir bulves fri, ir ryziai patiekale brrr... neskaitant to, kad valgi atnese beveik po 1,5 val., o ir bendrai visas aptarnavimas uztruko. Be to, kondicionierius neveike, tai taip, kad jokio malonumo nebuvo, greiciau kancia smile.gif

Skaiciau viena straipsni ir atsiminiau kaip kazkada Tybuka buvo pasibaisejusi agresyviu vaiko elgesiu pries mama. Musiske tai nera agresyvi, bet pykcio priepuoliai daznoki. Pasirodo, budinga maziems vaikams taip reiksti savo emocijas ir gal net meile, bent jau straipsnyje taip rasoma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 16 rugpjūčio 2015 - 14:37
smile.gif mes penktadieni gryzom is atostogu - labai aktyvios ir informatyvios si karta musu atostogos bigsmile.gif per savaite 4salys - likau suzaveta Santorin (Graikija) ir Jeruzale (Izraelis),tai vietos i kurias noreciau dar karta gryzti, dabar kazkaip turiu perdirbti visa informacija doh.gif nelabai ir gailiuosi, kad negalim i LT vaziuot,nors atostogu turim dar dvi sav. Kai buvom isvaziave, mama susilauze ranka,nesikreipe i gydytojus,lauke su sulauzyta ranka musu unsure.gif antradieni operuoja -uzdelstas ir sudetingas luzis unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wolke7: 16 rugpjūčio 2015 - 16:02
QUOTE(jblmami @ 2015 08 15, 08:32)
Pas viena viena mokytoja biski nusisneka: jei nedarysi to, as jus mobinsiu, jei nepadarysi ano, mobinsiu,neivykdysi trecio ir ketvirto, mobinsiu blink.gif . Biski nesupratau, kaip ji gali apie tokius dalykus atvirai kalbeti, juk tai yra baudziama. Kiti mokiniai sake, kad ji "kirvis". Na tai bandau vaikus nuteikti pozityviai.
cia pati girdejai kad ji taip sako, ar dukros taip pasakoja rolleyes.gif leisk ir su kirviais susipazinti, dar daug tokiu gyvenime sutiks, kad ir kaip jom dabar gal baisu atrodo smile.gif


QUOTE(RasaZFR @ 2015 08 16, 13:31)
Ir ne tik darzeliai ar mokyklos. Universitetai, kompanijos, darbdavai, visuomene, tevai savo vaikus ir t.t. spaudzia i tam tikrus remus.
O tuos, kurie siek tiek kitokie, mes is karto vadinam issisokeliais.
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif


QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2015 08 16, 14:36)
Vakar sventen draugo gimtadieni, buvom graiku restorane. Trecia karta jame buvau ir visus tris kartus nusivyliau,
tai gal pats laikas ten nebeiti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2015 08 16, 13:31)
Ir ne tik darzeliai ar mokyklos. Universitetai, kompanijos, darbdavai, visuomene, tevai savo vaikus ir t.t. spaudzia i tam tikrus remus.


drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif 120% drinks_cheers.gif

Atsakyti
Lux, matau skaitai, ar jau turit trecia vaikiuka?
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2015 08 01, 20:22)
Sveikos
Parasiau, kad nesveikai maitiniesi turedama galvoj, kad begi leki, nepavalgai. Nuo tokios kudos dar svoris krenta. Ilgai taip nepavesi schmoll.gif

Nepyk, bet brezel pusryciam su arbata ir t.t. Jau geriau kokios greitos koses.



QUOTE(RasaZFR @ 2015 08 16, 13:31)
1. Tu Kaimo Damai parasei,  kad brezel pusryciams negerai. As paklausiau: kuo yra blogai pusryciams brezel, jei ji is tu paciu baltu miltu kaip ir bandeles ar blynai. I sita klausima taip ir neatsakei. Klausimas buvo "bendras". Apie jokias koses dar kalbos nebuvo.
Ai, koks skirtumas.
2. Nesuprantu, kurias mokyklas turi omeny, sakydama "tose". Visos valstybines mokyklos (o ir dauguma privaciu) spaudzia vaikus i tam tikrus remus. Ir dar kiekvienas mokytojas atskirai.

Ir ne tik darzeliai ar mokyklos. Universitetai, kompanijos, darbdavai, visuomene, tevai savo vaikus ir t.t. spaudzia i tam tikrus remus.
Nepazistu Skandinavijos saliu (buvau tik kaip turiste), taciau man neteko matyti salies, kurioje zmones nebutu spaudziami i vienokius ar kitokius remus.
O tuos, kurie siek tiek kitokie, mes is karto vadinam issisokeliais.

Zinoma, dar galima butu pasvarstyti, kas ir kokie tie remai.
Pamenu viena mama, kurios mergaite 1 Montesori klasej neismoko skaityti graziai. Bet ismoko labai graziai prancuziskai kalbeti. Zinoma, galima ignoruoti ismokta prancuzu kalba ir stebetis, kad vaikas skaityti nemoka. Kita galimybe, galima dziaugtis nauju vaiko pasiekimu ir daugiau darbo deti, kad vaikas ismoktu ir skaityti.
Ah, labai jau individualiai mes daugeli dalyku matom.


Nepatingejau ir suradau savo zinute. As siuliau kose. Ar ne taip parasiau?

"Tose" turiu omeny privacias mokyklas. Nes juk mastei savo sunu i jas leisti, nes jose nespaudzia vaiku i remus. Ar kazkai panasiai parasei. Tai ir daviau pvz, kad ir jose spaudzia i remus.

Toks jausmas skaitai tik ka nori.

QUOTE(moocho @ 2015 08 16, 17:56)
cia pati girdejai kad ji taip sako, ar dukros taip pasakoja rolleyes.gif leisk ir su kirviais susipazinti, dar daug tokiu gyvenime sutiks, kad ir kaip jom dabar gal baisu atrodo smile.gif


Manai jos dar "kirviu" nepazysta? lotuliukas.gif
Nori pasakyti, kad nos susitarusios meluoja lotuliukas.gif . Nu tada reik idealiai moketi meluoti, nes as "seklys morka" , o ir dviese labai gereitai gali issiduoti tongue.gif
Plius kai as pati savom ausim tokiu is mokytoju pasisakymu esu girdejusi, tai visai nesistebiu schmoll.gif . Mokytojai sau daug leidzia, o vaikais juk nieks nepatikes ir jokiu irodymu nera. Filmuoti ir negalima. Pasiskusti ir negalima, nes nukentes pazymiai.
Paskutinis topas, kai matematikos mokytoja penktoku klasej trype ant sasiuvinio vienos mergiotes, o maniskes netycia pamate(yra greiztai draudziama vaikscioti mokykloj pamoku metu. Nezinau ka maniskes ten veike), nes ta mergiote isejo ar buvo ismesta is klases. man ir sunku tuo patiketi, bet is kitos puses kodel joms reiktu tokius dalykus issigalvoti. Ju tas visiskai neliecia. Bet jos buvo soke nuo tokio mokytojos elgesio. Is kitos puses visokiu tu mokytoju yra, buvo ir bus. Bet nekurie tikrai perzengia ribas.
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2015 08 16, 21:42)
"Tose" turiu omeny privacias mokyklas. Nes juk mastei savo sunu i jas leisti, nes jose nespaudzia vaiku i remus. Ar kazkai panasiai parasei. Tai ir daviau pvz, kad ir jose spaudzia i remus.

O valstybines i remus nespaudzia??? Prajuokinai.
Del pavyzdiu. As jau rasiau, kad kiekviena is musu gali ju pateikti ne viena. Viska labai individualu. Nelabai suprantu, kodel taip privacias mokyklas su zemem maisai. Zinai jas tik is kitu zmoniu pavyzdziu. Nei pati ten dirbai, nei vaikai tavo ten ejo.

Apie pusrycius ir brezel baigiu.
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2015 08 16, 21:47)
O valstybines i remus nespaudzia??? Prajuokinai.
Del pavyzdiu. As jau rasiau, kad kiekviena is musu gali ju pateikti ne viena. Viska labai individualu. Nelabai suprantu, kodel taip privacias mokyklas su zemem maisai. Zinai jas tik is kitu zmoniu pavyzdziu. Nei pati ten dirbai, nei vaikai tavo ten ejo.

Apie pusrycius ir brezel baigiu.


Spaudzia dar ir kaip spaudzia. To net neneigiau. Tik norejau pasakyti, kad yra ir valstybiniu labai geru, bet yra ir privaciu labai blogu. Jokiu garantiju. Tik laimes dalykas.
Ir nesinervuok 4u.gif

Wolke, eiktu sau. 4u.gif 4u.gif 4u.gif tau ir tavo mamai. Bet tai kodel ji lauke? Viskas bus gerai 4u.gif

Blümchen, kur tu dingusi? Kaip sekasi mergiotem? Isduok paslapti. Kur vyresnioji dare pirma ir antra praktikas? Reik mums vel ieskoti. Nezino i kuria puse jas pasiusti biggrin.gif . Vaistiniu praktika abiems patiko. Vienai siuliau i policija, o kitai i ligonine, i bayer, knauf laboratorijas. Bet kad ne schmoll.gif . Nori kazko idomaus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jblmami: 16 rugpjūčio 2015 - 22:33