Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos pleputės

QUOTE(Pippa @ 2015 08 04, 15:37)
Labai primena mano pamastymus pries 8 metus.

Pippa, tos pacios mintys!
Pagrindinis skirtumas, kad mes Bavarijoje. O ju mokykloss skiriasi kaip dangus ir zeme nuo kitu Länder. Kiek maciau ir girdejau, tai man jau dabar pilva suka nuo ju sistemos. Jei tik nebutu Vokietija, vaika is karto i Montesori isleisciau.
As nenoriu, kad jau sesiameti mazgi spaustu ir vienodumo remus, kad tik galva kur i sona per centimetra neislistu.
Atsakyti
O as vienareiksmiskai leisciau vaika i tarptautine, jei tik isgaleciau/butu netoli.Matau tikrai daugiau privalumu negu minusu, ypac pazinodama savo vaika (sunu, dukrai gal ir kitaip, dar jos neperkandau biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(RasaZFR @ 2015 08 04, 10:34)

tu mane amziais i depresija istumi... blink.gif biggrin.gif mano vaikas geriausiu atveju trecdali is tavo isvardintu atsakytu.... kaip ir l-u-x atveju ne vokiskai, o net lietuviskai mano vaikas tokiu dalyku nezino. isvis as atrodo nespeju visu temu su juo isgvildenti. tarkim kalbam apie gyvunus, bet ar jis laukinis ar naminis, tikrai ''nedaeina'' man pasakyt. nesuprastu esmes mano vaikas, ka cia reiskia. ir visa kita.... tikrai kiti vaikai tiek moka ir supranta???? jetus, mirtis alyvose. va, mes skaiciuot mokomes, prideti, raides. siandien laikrodi visai neblogai suprato (tik minuciu virs 15 dar nemoka suskaiciuot). as, kai nusiperku knyga, arba kas nors parodo (pvz logopede) tada as susimastau apie ta tema, reiskini pakalbeti.o taip pati, niekaip nesugalvoju. atrodo kalbam kalbam, kalbam daug, bet vis kazkur aplinkui. ir tam mano vaikui kazkaip nekyla tokiu visuotinu klausimu. gal kai klaustu, dometusi, tai ir as papasakociau. o dabar atrodo klausineja, bet ne to.... doh.gif

QUOTE(Pippa @ 2015 08 04, 14:37)
Labai primena mano pamastymus pries 8 metus. Norejom leisti i privacia nes atrode, kad tam musu vaikeliui butinai reikia 'apsokinejimo', pukines aplinkos. Nepamenu jau kodel isleidom i valstybine, bet dabar ne trupucio nesigailiu.

va butu labai idomu suzinoti statistika ir palyginti valstybiniu mokyklu ir privaciu mokymosi lygi. ar tie pinigai ka nors itakoja.
pabandziau paziuret Lietuvos statistika. tai is 10 geriausiu mokinius neatsirenkanciu mokyklu, tik viena privati. gal kuriai idomu ir jei ieskosit vokiskos statistikos, imestumet ir cia nuoroda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2015 08 04, 17:11)
tu mane amziais i depresija istumi...  blink.gif   biggrin.gif mano vaikas geriausiu atveju trecdali is tavo isvardintu atsakytu....

haha, nesinervuok, mano turbut nei penktadalio neatsakytu (nors reikes apklaust), jau nekalbant apie kalbos vartojima, - mano vaikai nei kalbus, nei iskalbus biggrin.gif Laikrodziui pazint tai dar geroookai per anksti blink.gif

oi, negaliu lotuliukas.gif paklausiau naminiu gyunu, tai pavardino- papugos, sunys, kates ir dar tokios specialios kates. Dar gali but gyvates doh.gif
neisejo gincytis, nes pazystami zmones butent tokius gyvunus namie laiko lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 04 rugpjūčio 2015 - 18:25
Grizau is mamografijos - itarimas nepasitvirtino thumbup.gif Yra pora cistu, kurias stebeti reikia. Einu dabar skaityti is kur jos atsiranda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2015 08 04, 17:21)
Grizau is mamografijos - itarimas nepasitvirtino thumbup.gif Yra pora cistu, kurias stebeti reikia. Einu dabar skaityti is kur jos atsiranda smile.gif

sakiau as tau thumbup.gif
as tais ultragarsais ziauriai nepasitikiu rolleyes.gif
tai atlego 4u.gif
Atsakyti
Matyt, vienareiksmiskai negalima pasakyt kur geriau, priklauso ir nuo pacio vaiko, ir bendrai nuo situacijos, aplinkybiu, bet as irgi tarptautinej matau daugiau pliusu nei minusu. Mano kolegos is anksciau vaikas laimejo matematikos olimpiada ir gavo mokslo metus nemokamai privacioje mokykloje, tai tevai labai dziaugesi. Tikrai daug demesio skiria lavinimui, pazinimui ir stengiasi kiek imanoma idomiau viska pateikt. Sekanciais metais ta vaika mokykla issiunte i olimpiadas JAV, Belgija ir dalinai net pati apmokejo, nes tevams jau buvo perdaug. O pas mus retkarciais padirba viena Erzieherin is privacios mokyklos, tai is pokalbiu su ja, bendro poziurio, nuotrauku matyti, jog ideda daug sirdies ir pastangu i savo darba, kad vaikuciai pasiektu geru rezultatu. Gerai, kad mes tam reikalui dar turim laiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2015 08 04, 18:11)
tu mane amziais i depresija istumi...  blink.gif

Nesinervuok. Kiekvienas turi savu privalumu, savu trukumu. Mes su vaiku labai daug skaitom. Nu, tikrai labai daug. Vidutiniskai perskaitomu puslapiu kiekis svyruoja tarp 70-100 per diena! Be to, jeigu minimos kazkokios vietoves (Nilas, Londonas, Tokijas, Antarktika ir t.t.) jam is karto reikia zinoti, kur tai yra ant zemelapio (turim dideli ant sienos). Be to, mes gi labai daug vaikstom. Kai Lukui buna tuose ilguose Wanderung nuobodu, tai demesio nukreipimui mes su juo skaiciuojam, sudedam, atimam, kalbam apie gyvunus, pasauli, mokomes menesius arba skaicius kita kalba, - na, zodziu, kazkaip reikia vaika einant uzimti, kad nepradedu zyzti.

Ai, tiesa, jus pabandykit vaiku tokiu dalyku paklausineti: kam reikalingi langai, durys, kad gyvena kitame kieme, kodel mama eina i darba, kodel vaikai eina miegoti anksciau uz tevus, kur masinoje yra vairas ir dar milijona tokiu paciu ivairiausiu klausimu. Mano drauge vaiko gabumus tikrino. Sake, vos neisgriuvo klausimus isgirdusi. O vertinimas buvo pagristas: kiek pilnas, issamus atsakymas, ar vartojamos skirtingi sakinio sudarymo modeliai. Siaip gana idomu. Kartais su Luku toki varianta "pazaidziam". Labai idomiu dalyku isgirsti galima. O ir kalba galima labai gerai palavinti.

QUOTE(zirne @ 2015 08 04, 18:21)

Super!

Dar del privaciu mokyklu. Nezinau, ar realiai jos aukstesnio paruosimo lygio yra, taciau ten daugiau individualizuotu uzduociu, nereikalaujama, kad mokinys skubetu ar lauktu kitu, kurie to ar ano dar nesuprato, maziau mokiniu, tuo paciu daug didesne galimybe pastebeti uzgauliojimo, persekiojimo (mobingo) atvejus.
Atsakyti
Oi, pamirsau dar viena reikala papasakoti. Paskutiniu metu Luko priekiniai dantys tapo tokie keisti, kaip vietom permatomi. Siandien pas gydytoja klausiu, kas cia per variantas. Tas paziurejo ir sako: zinok, neturiu supratimo, gal jus nueikit pas dantu gydytoja. Skambinu stomatologei musu. Ta klausia, ar tie dantys jau kliba. Nu, ne, nekliba. Zodziu, nuvaziavom po pietu pas ja. Ta paziurejo ir pirmas klausimas: gal paskutiniu metu daug uogu, vaisiu, darzoviu valge? Nu, ne, nepersistengia Lukas su tokiu maistu. Ir... prisiminiau, kad as jam pastaruoju metu i vandeni vis truputi, bet labai labai mazai misko uogu sirupo ipilu, net nesaldu ten buna, tik spalva priduoda. Blyn, nuo to minimalaus kiekio, vaikui nusidaze dantys doh.gif
Nuvale jam dantukus profesionaliai, vel tokie grazus. O vakare jis sumaste i vandeni isipilti burokeliu sulciu ("krauja" jis cia, vadinasi, geria).
Atsakyti
Sveikos,

gaila Coccinela neuzsuka, papasakotu, kaip jos dukrai privacioje mokykloje sekasi ax.gif

Rasa, saunuolis tavo Lukas smile.gif

QUOTE(zirne @ 2015 08 04, 18:21)

thumbup.gif
Atsakyti
Zirne, super naujienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2015 08 04, 17:20)
  Laikrodziui pazint tai dar geroookai per anksti blink.gif

Nu mes taip nesudetingai dar. Ir tik dienos laika. Viskas nekaltai prasidejo, kai paklause kiek turi rodyti laikrodis, kada tetis pareis. Tai ismokinau, kad reik ziuret trumpaja rodykle. O siandien ilgaja aiskinau. Bet susimaiso kodel trumpoji taskiuku neskaiciuoja biggrin.gif
Uztad kaip patogu! Klausiu kiek valandu, tai bent apytiksliai pasako. O jei i telefona paziuri tai po skaiciu ir viska isvardina smile.gif tai dabar idomiausias uzsiemimas valandas diktuot.
Bet is tikro pastebejau, kad mokinant vaikus reik islaukt. Tarkim mano vaikas tik dabar labai susidomejo skaiciais, raidem. Anksciau lyginau su kitais vaikais, bandziau saviski mokyti ir veltui. Nenorejo, greit igrysdavo. O dabar pats vis praso, domisi. Tai ir mokymasis greiciau vyksta.
Beje ALDI dabar po 3 eurus zaidimai. Skaiciai, raides, laikrodis ir maciau anglu k yra. Tai patinka mano vaikui jie. Tik anglu nepirkau. Uztenka ir taip girdziu angliskai is multiku prisimokes biggrin.gif let's go! Ir pan is Doros smile.gif))
Rasa po 70-100 psl??? Kiek laiko jus taip skaitot? Nu jus duodat! As neturiu tiek jegu... blush2.gif o kad kalbat daug vaiksciodami, tai super! Saunuole tu!
Atsakyti