Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

QUOTE(Šiaurės_pašvaistė @ 2016 01 13, 23:44)
Sergu jau 6metai, o savijauta buna visokia tai geriau tai blogiau, Daug kas nuo oru priklauso. AS nesusitaikiau su sia liga, vis tikiuosi, kad viena diena viskas pasikeis, nes mano mamai taip buvo, du metus buvo visa susukta, o paskui kazkaip praejo. Neisivaizzduoju,kaip reikia su sia liga susitaikyti, ypac kai jauti nuolatini skausma, kuris riboja tave visame kame, o nuskausminamieji ne labai padeda. Bet buna ir geru dienu, kai nieko neskauda.

Mano atveju jie visai nulis, jokio poveikio, ar geriu ar ne.... net abejoju diagnoze.
Ar ilgai truko kol nustate diagnoze? Daug tokiu atveju zinau, kur zmonem ateina remisijos ir ilgalaikes, o del reumotologijos - kaip suprantu nelabai kas ka ir zino, ipac seimos gydytoja, ko nepaklausi - to negausi... O ar galit dirbti, save islaikyti. Aciu. smile.gif
Atsakyti
Man beprasidedanti artrozė verysad.gif nežinau čia geriau nei reumatoidinis artritas ar blogiau, ar vienodai...einu skaityt
Atsakyti
QUOTE(Gella* @ 2016 01 13, 23:12)
Mano atveju jie visai nulis, jokio poveikio, ar geriu ar ne.... net abejoju diagnoze.

Man per paskutinį apsilankymą reumatologė pasakė, kad nors ir tyrimai geri, turi žmogus ir jaustis gerai. O jeigu jauties vis tiek blogai, reikia keisti vaistus.
Kol kas įsiprašiau pabandyt ledžiamą metrotreksatą, gal geriau įsisavins, bet mažinant medrolį skausmeliai padursto vis. Manau, kad ji buvo teisi dėl tų vaistų keitimo.
Bėda ta, kad kai su meroliu ir movaliu jaučiuos gerai, nebelieka motyvacijos mankštą daryt. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(adrastea @ 2016 01 14, 13:37)
Man beprasidedanti artrozė verysad.gif nežinau čia geriau nei reumatoidinis artritas ar blogiau, ar vienodai...einu skaityt

Man supratimu, kaip ir ,,geriau'' (jei apskritai liga yra geriau). g.gif Bet vis dėlto, kodėl ta artrozė atsirado, ypač jei amžius gana jaunas. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(adrastea @ 2016 01 14, 14:37)

Tai gal pasekme...
Atsakyti
QUOTE(Gella* @ 2016 01 15, 07:05)
Tai gal pasekme...

Man tas pats 40 metų , o pakitimai kaip 60-70 m. sanariuose (kuruuos darė) 2-3 atrozė, stuburo slanksteliai "susmukę" irgi 2-3 stadija osteochondrozės. Reumotolgai nieko nerado. Tai būtų artritas nors skirtų vaistus kokius tai pristabdymui, o dabar gyvenu ir gyvent bijau, o apie ateitį net bijau galvoti. sūnui 13 metų, o gyvenu per ašaras. Pagėriau mėnesį nuo skausmo ir uždegimo, vėl visas žarnynas stovi, skrandis nedirba. užsirašiau pas gaastro. ir išeities nematau. Ir pinigų krūvos visokiems tempimams, masažams ir pan.
Kas čia pas mus žadėjo važiuoti i Naftalaną? ar bovot? kaip po sanatorijos?
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2016 01 15, 21:20)
Man tas pats 40 metų , o pakitimai kaip 60-70 m. sanariuose (kuruuos darė) 2-3 atrozė, stuburo slanksteliai "susmukę" irgi 2-3 stadija osteochondrozės. Reumotolgai nieko nerado. Tai būtų artritas nors skirtų vaistus kokius tai pristabdymui, o dabar gyvenu ir gyvent bijau, o apie ateitį net bijau galvoti. sūnui 13 metų, o gyvenu per ašaras. Pagėriau mėnesį nuo skausmo ir uždegimo, vėl visas žarnynas stovi, skrandis nedirba. užsirašiau pas gaastro. ir išeities nematau. Ir pinigų krūvos visokiems tempimams, masažams ir pan.
Kas čia pas mus žadėjo važiuoti i Naftalaną? ar bovot? kaip po sanatorijos?

O Jums neskaudejo iki to? Nes jei butu uzdegimas tai jaustumete skausma ir ramybes busenoj. prie degeneraciniu tai ne... mamai kai pradejo kelia skaudet - jau 4 laipsnis artrozes buvo, iki to nesiskunde. O kaip reumotologai ieskojo?
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2016 01 14, 14:21)
Man per paskutinį apsilankymą reumatologė pasakė, kad nors ir tyrimai geri, turi žmogus ir jaustis gerai. O jeigu jauties vis tiek blogai, reikia keisti vaistus.
Kol kas įsiprašiau pabandyt ledžiamą metrotreksatą, gal geriau įsisavins, bet mažinant medrolį skausmeliai padursto vis. Manau, kad ji buvo teisi dėl tų vaistų keitimo.
Bėda ta, kad kai su meroliu ir movaliu jaučiuos gerai, nebelieka motyvacijos mankštą daryt. blush2.gif
Papildyta:

Man supratimu, kaip ir ,,geriau'' (jei apskritai liga yra geriau).  g.gif Bet vis dėlto, kodėl ta artrozė atsirado, ypač jei amžius gana jaunas. mastau.gif

Parašyta, kad prasideda vyresnio amžiaus žmonėms (40-50 m.), tai man už kelių mėn. 40, bet aišku vistiek per jauna tokioms ligoms...o įtakojo manau kažkada 3 metus trukęs žiauriai sunkus fizinis darbas, akivaizdžiai per sunkus moteriai, kur būtent buvo apkrauti keliai ir pėdos, tai va tiek turbūt man ir tereikėjo..sunkiausia dabar tas kad nežinau ko laukt, kaip greit tai vystysis/ nesivystys...
Papildyta:
QUOTE(Gella* @ 2016 01 15, 10:05)
Tai gal pasekme...

Kad kažko pasekmė tai faktas, dabar svarbiausia žzvelgt į ateitį - ko saugotis, ką daryt ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Gella* @ 2016 01 15, 22:15)
O Jums neskaudejo iki to? Nes jei butu uzdegimas tai jaustumete skausma ir ramybes busenoj. prie degeneraciniu tai ne... mamai kai pradejo kelia skaudet - jau 4 laipsnis artrozes buvo, iki to nesiskunde.  O kaip reumotologai ieskojo?

skaudėjo tai tikrai ne taip. Prieš kokius 5 metus sutino pirmą kartą kelienas. tai skausmas vis didėjo. Galvoju kad ir nugarą pamausdavo jau daug metų , bet dabar stipriai. Ir petis jau seniai kokį 15 metų pastoviai lyg "supūstas", ati tų kondicionierių ir skersvėjų visada bijodavau. Reumotologai padarė kažokius reumotologinius faktorius. Nyksta kremzlės visur kur ir nežino kodėl.
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2016 01 16, 20:32)
skaudėjo tai tikrai ne taip.  Prieš kokius 5 metus sutino pirmą kartą kelienas. tai skausmas vis didėjo. Galvoju kad ir nugarą pamausdavo jau daug metų , bet dabar stipriai. Ir petis jau seniai  kokį 15 metų pastoviai lyg "supūstas", ati tų kondicionierių ir skersvėjų visada bijodavau.  Reumotologai padarė kažokius reumotologinius faktorius. Nyksta kremzlės visur kur ir nežino kodėl.

Jei sutino tai uzdegimas buves. O dabar netinsta? O Jus jiems apie broli saket? Gal atkreips demesi... jie nelabai gylinasi, tyrimai brangus, pacientu daug... o ka sako, kodel nyksta, ka mano?
Atsakyti
QUOTE(Gella* @ 2016 01 16, 23:44)
Jei sutino tai uzdegimas buves.  O dabar netinsta?  O Jus jiems apie broli saket? Gal atkreips demesi...  jie nelabai gylinasi, tyrimai brangus, pacientu daug... o ka sako, kodel nyksta, ka mano?

Kolkas nieko. Mano šiemos gydytoja labai geranoriška, parašytų siuntimų belekiek. Bet aš galvoju jinai nežino kam mane pasiūsti, Taip buvo su karuaju, du metus vaikščiojau pas hemotologus, vis darė tyrimus, gerk vitaminus. o kraujas dabar normalus, ir sinusitai baigėsi, nes lor sako kad galvos skausmas ne nuo sinusitų, jų jau nėr 2 metus. Eisiu vasraį po nugaros (paskutinės netirtos dalies MRT), tai klausiu , tegul galvoja kur dar gali būti 'šuo pakastas".
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2016 01 17, 12:16)
Kolkas nieko. Mano šiemos gydytoja labai geranoriška, parašytų siuntimų belekiek. Bet aš galvoju jinai nežino kam mane pasiūsti, Taip buvo su karuaju, du metus vaikščiojau pas hemotologus, vis darė tyrimus, gerk vitaminus. o kraujas dabar normalus, ir sinusitai baigėsi, nes lor sako kad galvos skausmas ne nuo sinusitų, jų jau nėr 2 metus. Eisiu vasraį po nugaros (paskutinės netirtos dalies MRT), tai klausiu , tegul galvoja kur dar gali būti 'šuo pakastas".

Paieskokit gero reumotologo. O ka kraujas rodo/e? Man tai saikinga anemija, tai nezinau jau eiti pas hemotologa ar neapsimoka... atsibodo tos poliklinikos jau per siuos metus.
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2016 01 06, 19:40)
Laba ,
man visumoj geriau. tik nugara, bet ten kita bėda rado išvaržą . O net pėdos nesuka. Šitas sausas oras man gerai. Namie kašta. Į lauką termo rūbai, slidininko kelnės ir apsitūloju. Man žiauriai blogėja prieš lietų, jau skauda tada ir kojas ir alkūnes ir pečius, net rankos patinsta batų raištelius skauda kai reikai susirišti.
Tai taip su baime laukiu orų permainų.

o kurioj stuburo dalyje isvarza?ar didele?
Papildyta:
QUOTE(adrastea @ 2016 01 09, 15:26)
Nea, nieko neėmė, pasakė kad prie tokios situacijos operuoti reikia, o ką toliau daryt nenurodė unsure.gif
žinau kad yra tema, nesunku susirasti mirksiukas.gif bet įdomu ar būtent iš šios temos kas nors operavosi...

As operavausi.Ir dziaugiuos, man po operacijos buvo geriau, nes kol buvo nepjauta net i kalbas nieks nesileido ir apie joki gydyma nekalbejo. Paselis buvo neigiamas, bet nuolat buvo matyti balti kamstukai.O gal paselis netinkamai buvo paimtas, nes jei is to kamstuko paemus, manau, kad tikrai butu isauge.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 18 sausio 2016 - 22:03