QUOTE(adrastea @ 2016 02 21, 19:57)
Taip, čia jau yra tokia matomumo problema, bet nieko nepadarysi, tai socialinis tinklas. Aš asmeniškai tai labai nesislapstau, jei būna proga tai pasipasakoju, bet šiaip jau kad žinotų visi tai neturiu tokio noro

Taip, todėl SM šiuo atveju turi pranašumų, ir nors tema lėtoka, bet atsakymo vistiek galima sulaukti, ar paklausti patarimo ar šiaip pasipasakoti
Mano artimi žmonės irgi žino, kad man bėda su sąnariais, o kai kuriems esu pasakiusi ir konkrečiai kas man yra ir kokios pasekmės. Bet pastebėjau, kad ir artimi žmonės nelabai susigaudo, kaip viskas vyksta, juo labiau, kad ir jauties skirtingai: vieną dieną gali vaikščioti vikriau, kitą dieną vos velkies. Todėl kartais paslaugumo pajuntu ir nereikalingo (kai gerai jaučiuos), ir tada nesinori, kad manęs gailėtųsi, net artimi.
O dėl temos lėtumo, tai esu pastebėjusi, kad kartais atsakymo gali sulaukti ir po... ketverių metų.

Rodos ir su šia pirmąja tema taip buvo, jei neklystu. Bet dabar taip nėra. Vis po kiek pabendraujam. Nors dauguma jau išsikalbėję, gal pripratę prie savo ligos, prisitaikę aplinkoje. O naujokai dažnai mažai dalijasi savo ligos eiga, matyt, puola skaityti, nes naudingos informacijos tikrai čia yra. Aišku, ir ne į visus klausimus gailma atsakyt, nes kiekvienas susiduriame su kiek skirtingomis problemomis, ypač dar jei ir diagnozės skirtingos.