Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

QUOTE(_brownbody_ @ 2016 03 24, 21:46)
Kai prasimankštinu tai neskauda nei liečiant, nei judinant. Kai būna sustingę liečiant neskauda, bet skauda pajudinus g.gif
o

Labas. O tau jau nustate kad tai reumatoidinis artritas? Gal infekcinis vis del to ir praeis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gella* @ 2016 03 24, 21:48)
Labas. O tau jau nustate kad tai reumatoidinis artritas? Gal infekcinis vis del to ir praeis  unsure.gif

man irgi panašu į infekciją. Tinimas, skausmo nebuvimas spaudžiant ir tiek daug apimtų sąnarių per trumpą laiką. ieškokit sukėlėjo
Atsakyti
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 03 24, 18:02)
Šiuo metu einu į šildymus, magneto terapiją taiko tiek rankoms, tiek kojoms jau ~mėnesį laiko, pagerėjimo nėra.

Skaičiau internete, kad padeda šildantys tepalai, ale nuima patinimą. Gal kurios esate bandžiusios?

Kaip jūs kovojate su šia liga? Gal yra kokių nors efektyvesnių būdų?

Aš tiesiog neįsivaizduoju kas galėjo iššaukti šią ligą, kadangi nesirgau, įtarė, kad laimo liga - nepasitvirtino. Nei karščiavau, nei nieko, aplamai nieko nebuvo. Tik staigiai pradėjau užsiiminėti sportu ir staiga mečiau, galbūt per daug apkroviau..bet negi dėl to galėjo pasireikšti artritas..Stresavau labai daug, nesveikai maitinausi, žodžiu, gali būti nuo bet ko. Tik kaip dabar atsikratyt šios baisios ligos verysad.gif  verysad.gif

O jums daktaras skyrė tiek ilgai magnetą? Nežinau, bet anksčiau buvau girdėjusi, jog turi padėti dešimt kartų. Paskui laukti bent mėnesį. Jei nepadeda, kam taikyt be galo? g.gif Reikia ieškoti kitos procedūros, kuri padės.

Šildantys tepalai yra pipiriniai, rodos. Bandžiau tepti sprandą, kai buvo surakinę, tai paraudo visa oda sudirginta. Nepraėjo pusę dienos, skaudėjo. Daugiau neeksperimentavau. Gal kaklas jautri vieta, gal keliams būtų kitaip? Nors man, manau, pipirai ir keliams būtų blogai.

Ligos priežasčių tradiciškai ieškome visos, vos susirgusios. Pasaulio mokslininkai jų nežino.
O dabar streso piežastis pasibaigė? Ką pakeitėt mityboje?

Dėl metotreksato tai jis nesuveikia kaip kokie nuskausminamieji. Idealiu atveju jis pradeda veikti po mėnesio, o remisija (pagerėjimas) ateina po trijų. Bet tai idealiu atveju. Mano neidealus. Reikėjo didinti dozes. Tinimą nuimdavo hormonai, kuriuos skridavo, kol suveiks padidinta metotreksato dozė. Hormonai veikia tik kol vartoji.

Ši liga nesirenka amžiaus. Dabar tai dažniau trisdešimtmečių liga. Bet būna ir anksčiau.

Medicina progresuoja, turėkite vilties. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 03 23, 22:20)
Pradėjom liaudies medicina gydytis. Radau internete receptą, kad padeda lauro lapų nuoviras, bet rezutatas bus matyti po 2-3 savaičių. Dar bandysim ir lauro lapų tepalu pasitepti. Kineziterapeutė siūlė kreiptis į osteopatus, neva padės. Bet sakė labai procedūros brangios....PATARKIT, pačias veiksmingiausias priemones, nežinau ką daryti. Labai bijau, kad tik nepablogėtų. Skausmą vaistai numalšina, bet sąnariai visvien stingsta, negaliu nei atsitūpti, nei atsiklaupti, vos bepakeliu tašę.. Užsisegti liemenėlę ryte būna didžiausias iššūkis..Nebežinau ką daryti, esu visiškai pasimetusi.. doh.gif

Man daktarė iš pradžių nerekomendavo liaudiško gydymo, nes tai gali užtušuot medicininio gydymo rezultatus. Nežinosi nuo ko geriau. Mesi vaistus, o gal kaip tik bus nuo jų pagerėję. Sudėtinga čia. Gatavų receptų nėra. Kiekvienas ieško, bando.
Tik tepliojimaisi nėr paprasti. Va, sužinojau, kad gal ricina gali padėti išoriškai. Bet juk tai aliejus. Reikia teptis kelis kartus per dieną, aliejus iki galo neusigeria, tuo metu negali nieko veikti. Juo labiau, kad kai daugiau sąnarių pažeistų, nėra kaip visam išsitepti.
Negali visą laiką būti vien pozityvus. Liga sunki. Bet gyvent su ja galima. Pradžioj, tiesa, sunku, norisi greito rezultato. Ir niekas jums nepasakys, ar jums reaktyvusis artritas (kuris praeina), ar ne. Bandykit, ieškokit. Tik manau, kad nereikėtų mestis į labai brangius gydymus. Dievas duoda žmogui tai, kas jam reikalinga. Sveikata dar ne viskas. Kai kada ir liga išmoko mus kai ką suprasti.
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2016 03 24, 22:24)
man irgi panašu į infekciją. Tinimas, skausmo nebuvimas spaudžiant ir tiek daug apimtų sąnarių per trumpą laiką. ieškokit sukėlėjo

Dieve..tokios žinutės tik suteikia vilties doh.gif net širdis suvirpėjo verysad.gif Taip norėtųsi, kad viskas greit praeitų..Po didelės netekties puoliau į neviltį. Daktarai klausinėjo ar nesirgau, ar nebuvo didelės temperatūros, ar neskaudėjo gerklės ir t.t, bet per tą laiką, net ir prieš šią ligą labai ilgą laiką nieko nebuvo. Na žinoma būdavo, kad susergu, temperatūra praeidavo per ~2 dienas. Bet aš aplamai sirgdavau labai retai, labai. Būdavau sveika kaip ridikas, tik galėjau tuo džiaugtis. Per šį laiką, tikrai ne daugiau nei 2 mėn.man buvo pažeisti visi sąnariai. Pradžioje skausmą pajutau žandikaulių srityje, bet nekreipiau dėmesio. Po to pamačiau, kad ištino rankų pirštai. Pradžioje nežymiai, po to keliai. Tuomet kojos antrasis pirštas paraudo, ištino, negalėjau priminti ant tos kojos. Kuomet gulėjau ligoninėje buvo pažeisti pečių, čiurnų, alkūnių, riešų, kelių sąnariai. Bet klubų skausmais nesiskundžiau. Vėliau liga apėmė ir klubus, dar labiau pradėjo skaudėti žandikaulį (dabar skauda ne tik dešinę pusę, bet jau abi), persimetė į kaklą ir stuburą, šiuo metu skausmą juntu dešinėje nugaros pusėje. Tie tepalai visiškai nepadeda, nei perskindolis, nei fastum gelis). Magnetą gaudavau kai gulėjau ligoninėje (2 savaites, tai kiekvieną dieną), sanatorijoje, nepilną mėnesį. Tai bendrai paėmus taip ir gaunasi. Bet pagerėjimo nematau, daktarė vis sako, jog liga lėtinė, gydymo rezultatai pasireiškia negreitai. Mane labiausiai neramina tai tas metotroksatas, naudos iš jo jokios. Atrodo, kad ligai jis per silpnas. Kaip rasti tą sukelėją.. jei tai infekcija? Kaip būtų puiku, jei praeitų visas šis košmaras. Būtų tikras košmaras mano gyvenimo istorijoje.. doh.gif Prieš einant miegoti pradeda skaudėti riešus..Nežmoniškai. Niekaip nepriprantu prie šios ligos, nesakau aplinkiniams kaip bloga, kaip skauda, nenoriu visų liūdinti. Kam pasakau tiesą, tai tik daktarams. Žinoma, ir mamai, kai paklausia. Bet aplamai aplinkiniams nesiskundžiu. Kai kuriems išvis nesakiau, kad sergu šia liga. Turiu vilties, kad galiu išsigydyti. Dieve...bent pasiekti remisiją.. verysad.gif Gegužės pradžioje keliausime į klinikas, apžiūrai. Pažiūrės kaip organizmas reaguoja į gydymą, į vaistus ir spręs ką toliau daryti. Norėtųsi, kad tinimas nuo kelių, nuo pirštų praeitų. Atrodo kai pagalvoju galėčiau iškęsti viską, kad tik padėtų pasveikti.. verysad.gif
Atsakyti
Pamiršau paminėti, kad mano diagnozė: Jaunatvinis Idiopatinis Artritas. Taip buvo parašyta išraše, kai paleido iš ligoninės. Tuomet dar nesupratau, kad tai artritas. Dabar supratau, kad tai poliartritas, kadangi pažeista laaabai daug sąnarių (visi). Va dabar pagalvojus tai tikrai visi įmanomi. Čia ir tuos biologinius vaistus daktarui atsibostų leisti, kai tiek pažeista..Sanatorijoje daktarė pasakė, kad tai poliartritas, neigiamas. Sakė, kad kuomet būna neigiamas, yra vilties, kad kaip jis staiga atsirado, staiga gali ir pranykti. Bet net nežada trauktis, tik pasiglemžia vis daugiau ir daugiau.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 03 24, 20:59)
Pamiršau paminėti, kad mano diagnozė: Jaunatvinis Idiopatinis Artritas. Taip buvo parašyta išraše, kai paleido iš ligoninės. Tuomet dar nesupratau, kad tai artritas. Dabar supratau, kad tai poliartritas, kadangi pažeista laaabai daug sąnarių (visi). Va dabar pagalvojus tai tikrai visi įmanomi. Čia ir tuos biologinius vaistus daktarui atsibostų leisti, kai tiek pažeista..Sanatorijoje daktarė pasakė, kad tai poliartritas, neigiamas. Sakė, kad kuomet būna neigiamas, yra vilties, kad kaip jis staiga atsirado, staiga gali ir pranykti. Bet net nežada trauktis, tik pasiglemžia vis daugiau ir daugiau.. schmoll.gif

kauno klinikose yra lazeris, kiek žinau tik kaunas jį turi. Po 10 procedūrų , buvo 15 tl, prieš metus lyg 5 eur mokėjau. kiek laukiau ir klausinėjau kas jas ima, tai visi sakė kad pati geriausia procedūra. Tik tas važinėjimas dėl 10 min užkalantis. Ir dar patarčiau pabandyti Dimeksido tirpalą,man tik jisai visada visada nuima tinimą, suvaržymą (tik atsargiau nenusideginkit odos)
Tai dar kartą kalusiu apie dėles ? Negi dar nei viena nebandėt? Man tik skausmą reiktų nuimti(rankos, kojos ir nugaros). Nepigu, kažin bandyt?
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2016 03 25, 12:17)
kauno klinikose yra lazeris, kiek žinau tik kaunas jį turi. Po 10 procedūrų , buvo 15 tl, prieš metus lyg 5 eur mokėjau. kiek laukiau ir klausinėjau kas jas ima, tai visi sakė kad pati geriausia procedūra. Tik tas važinėjimas dėl 10 min užkalantis. Ir dar patarčiau pabandyti Dimeksido tirpalą,man tik jisai visada visada nuima tinimą, suvaržymą (tik atsargiau nenusideginkit odos)
Tai dar kartą kalusiu apie dėles ? Negi dar nei viena nebandėt? Man tik skausmą reiktų nuimti(rankos, kojos ir nugaros). Nepigu, kažin bandyt?

Tai kas pravalo ir suskystina kraują yra gerai.Aš jūsų vietoj bandyčiau, jei tik ten,kur dėlėm gydo, pritartų.
Atsakyti

O kaip jautėtės po to lazerio? Dimeksido tirpalas, kaip suprantu, tokiu atveju atstoja hialiurono rūgštį?
Apie dėles girdėjau tik tiek, kad to jų padarytos žaizdos sunkiai gyja (nes dėlės kažkokių medžiagų ten suleidžia). O kokius nuskausminamuosius jums gydytoja skyrė? Nė vieni nepadeda? Kai aš gydytojai pasakiau, kad pakentėsiu, ji man pasakė: kentėti nereikia. Turėtų imtis kažkokių priemonių. g.gif
Atsakyti

Reik labai rimta deliu centra surast,nes girdejau,kad tas pacias deles keliem zmonem naudoja,o tada uzsikrest belekuo glima....
Atsakyti
Ačiū už patarimus.. 4u.gif Internete pasiskaičiau, kad "Dimeksidas" parduodamas tik universiteto vaistinėje, belekur neįsigysi..Pagal daktarę turėtų padėti šildymai elektra, magneto terapija, bet poveikio nematau. Ar reikia ilgiau taip gydytis, ar tik man neveikia..įdomu.. g.gif Bijau, kad tie vaistai visą skrandį suės..Kaip dabar rasti tą infekcijos židinį..Laukiu nesulaukiu kol važiuosime į klinikas apžiūrai. Bet kartu ir labai baisu. Norėtųsi pabusti iš šio košmaro..Niekada nebūna, kad neskaudėtų nieko. Labiausiai erzinantis skausmas šiuo metu tai žandikaulio, seniau jo nebūdavo. Dabar jis traška, barška, krebžda, vien judinant, ar kalbant. Taip keistai persimetė į ausį, kai šneku tartum girdžiu savo aidą. Sakiau daktarei, tai net neklauso, įsikalusi viena, kad metotroksatas padės, nors jo dozė- kartą per savaitę. Žodžiu, kas neturi atrito tam nelabai ir suprasti..Žandikaulį tryniausi įvairiais tepalais, bet vėlgi - nepadeda. Susitaikyčiau su tais sąnarių skausmais, bet žandikaulį skauda net ramybės būsenoje verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(_brownbody_ @ 2016 03 25, 17:59)
Pagal daktarę turėtų padėti šildymai elektra, magneto terapija, bet poveikio nematau. Ar reikia ilgiau taip gydytis, ar tik man neveikia..įdomu.. g.gif Bijau, kad tie vaistai visą skrandį suės..Kaip dabar rasti tą infekcijos židinį..Laukiu nesulaukiu kol važiuosime į klinikas apžiūrai. Bet kartu ir labai baisu. Norėtųsi pabusti iš šio košmaro..Niekada nebūna, kad neskaudėtų nieko. Labiausiai erzinantis skausmas šiuo metu tai žandikaulio, seniau jo nebūdavo. Dabar jis traška, barška, krebžda, vien judinant, ar kalbant. Taip keistai persimetė į ausį, kai šneku tartum girdžiu savo aidą. Sakiau daktarei, tai net neklauso, įsikalusi viena, kad metotroksatas padės, nors jo dozė- kartą per savaitę. Žodžiu, kas neturi atrito tam nelabai ir suprasti..Žandikaulį tryniausi įvairiais tepalais, bet vėlgi - nepadeda. Susitaikyčiau su tais sąnarių skausmais, bet žandikaulį skauda net ramybės būsenoje verysad.gif

Metotrekstatas vienas geriausių vaistų panašiu atveju. Liga stipriai reiškiasi. Juk neturite kito vaisto? Daugumai jis iš mūsų yra padėjęs ir padeda. O tai, kad jis tik kartą per savaitę, tai džiaugtis reikia. Jis ilgo veikimo, nereikia jo gert kas kelias valandas. Tai šioks toks pranašumas. Ir skrandžio nesuės, juo labiau taip greitai. Visi vaistai turi vienokį ar kitokį šalutinį poveikį. Ir jeigu būtų kita alternatyvi pagalba, daktarė tikrai skirtų tai, kad tik jums būtų geriau. O šioje ligoje tikrai kantrybės reikia. Aišku, iš pradžių baugu tikrai. Atsimenu ir aš pernai, kaip pergyvenau, kad adatos per audinį pervert negaliu. O dabar būtinus darbelius su adata galiu atlikt.
Infekcijos židinio jums daktarai ieškojo. Juk ligoninėj gulėjot. Jei nerado, gal jis tiesiog mokslui nežinomas. Aišku, galit gerai apmąstyt ir atlikt vieną kitą ne milijonus kainuojantį tyrimą, jei ką dar įtariat. Gal ką atrasit ir padės.
Kol lauksit vizito pas gydytoją, pradės veikti vaistai, pamatysit, ir pagerės. 4u.gif
Atsakyti