Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

QUOTE(ajd @ 2016 12 27, 21:33)
<p>Mergaitės labiau diskutuoja feisbuke. Suprantu kad neįmanom neverkti ir neįmanoma su tokia liga susitaikyti. tik pasirinkimo nėra. Bet kad patvirtino geriau, nei kaip nežino kas yra. padarė šiandien riešo ehoskopiją , tikėjausi kad nervas užspaustas, bet ne -skystis ,sinovitas, vėl bus su sąnariais... Reiškiasi vėl uždegimas, o geriu mėnesį nuodus-brexiną . Geriau jau nustatytų ligą ir skirtų gydymą. sako kad pristabdo kai kam su vaistais ,tas skausmas biagiasi, bet ne visoms... </p>

O ka dabar jie rekomenduoja daryti, vaistais bandys isskirstyt ta skysti ar traukt gali reikt?
Atsakyti
QUOTE(Meduka @ 2016 12 27, 16:52)
Negaliu susitaikyti kad man tokia liga... Gal kokia klaida,  jei tyrimai nerodo padidėjusio reumatoidinio faktoriaus ( mano 20, o norma 30) bet labai užkilęs CCP ( mano net 1013, o norma nuo 0 iki 5). Ar gali taip būti,  kad nesant padidėjusiam reumatoidiniui faktoriui visvien rašo RA diagnozę?

Rašo. Tai seronegatyvus RA. Ne vien pagal RF nustato. O tyrimai jūsų buvo iš tiesų nekokie.
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2016 12 27, 21:33)
Mergaitės labiau diskutuoja feisbuke. Suprantu kad neįmanom neverkti ir neįmanoma su tokia liga susitaikyti. tik pasirinkimo nėra. Bet kad patvirtino geriau, nei kaip nežino kas yra. padarė šiandien riešo ehoskopiją , tikėjausi kad nervas užspaustas, bet ne -skystis ,sinovitas, vėl bus su sąnariais... Reiškiasi vėl uždegimas, o geriu mėnesį nuodus-brexiną . Geriau jau nustatytų ligą ir skirtų gydymą. sako kad pristabdo kai kam su vaistais ,tas skausmas biagiasi, bet ne visoms...

Nelabai feisbuke diskutuoja. Daugiau konsultuojasi dėl mažų vaikų. Nes savo ligas viešinti su vardais, pavardėmis ir nuotraukomis nelabai smagu.

Turbūt jūsų liga reiškiasi kažkaip nespecifiškai. Gal pas kitą gydytoją pasikonsultuoti būtų naudinga? Dar kitą?

Ir nuodų (per didelių dozių) jūs negerkite, o tik vaistus (gydytojo paskirtomis dozėmis). smile.gif
Atsakyti
O man gerą pusmetį buvo visai gerai, nes padidintos vaistų dozės tiko. Aišku, suveikė ne iškart. Visai smagiai pavasarojau, jau ir apie rimtesnius darbus pradėjau galvoti, bet nepasidariau laiku kepenų tyrimo. O kai pasidariau, paaiškėjo, kad kepenys tos dozės netoleruoja. Teko mesti vaistus susitvarkyti kepenis. Ir prie ankstesnės dozės jau gydytoja nebeleido grįžti. O mažesnė man nelabai pakankama, gaila. Keliauja per kitus sąnarius.
Pavasarį pora mėnesių vakarais tepiaus ricinos aliejumi. Jos veikimu tikiu, nes tai atpalaiduojantis vaistas. Gal sutapimas, bet keliai man pagerėjo (artrozė sumažėjo, nors atsitūpt dar negaliu, tik pritūpt), pirštai beveik praėjo. Bet pradėjo strigt vienas pirštas (įdomiausia, kad būtent tas, kurio netepiau, nes buvo sveikas smile.gif). Dabar lankau fizioterapiją. Jei nepadės, bandysiu grįžt prie tos ricinos, žolių dėl sąnarių ketinu pagert. Bet didelis vargas „mozotis“, ir laiko daug užima, su buteliukais irgi nesmagu apsistatyt. Net jei ir sergi, gyventi norisi kuo paprasčiau. smile.gif

Tiesa, pasidariau juosmeninės dalies MTR. Gydytoja sakė, kad jis geriau parodo, negu kompiuterinė tomografija. Bet pagal aprašą taip neatrodo, arba nuo radiologo priklauso, kaip tiksliai aprašys. Kitąsyk ieškosiu geresnio radiologo, nes jei mokėt, tai žinot už ką.
Atsakyti

buvau pas reumotologę, laukiu atsakymo.

Atsakyti

Pavasarį pora mėnesių vakarais tepiaus ricinos aliejumi. Jos veikimu tikiu, nes tai atpalaiduojantis vaistas. Gal sutapimas, bet keliai man pagerėjo (artrozė sumažėjo, nors atsitūpt dar negaliu, tik pritūpt), pirštai beveik praėjo. Bet pradėjo strigt vienas pirštas (įdomiausia, kad būtent tas, kurio netepiau, nes buvo sveikas smile.gif). Dabar lankau fizioterapiją. Jei nepadės, bandysiu grįžt prie tos ricinos, žolių dėl sąnarių ketinu pagert. Bet didelis vargas „mozotis“, ir laiko daug užima, su buteliukais irgi nesmagu apsistatyt. Net jei ir sergi, gyventi norisi kuo paprasčiau. smile.gif

Aš tepuosi kojas ir rankas su kamparo aliejum, vienintelis kur tikrai palngvina, ir prieš naktį gerai. o ką ricinos aliejus irgi gerai? lygiai taip kaip su kamparu pasimasažuoti?

Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2017 01 19, 16:23)
Aš tepuosi kojas ir rankas su kamparo aliejum, vienintelis kur tikrai palngvina, ir prieš naktį gerai. o ką ricinos aliejus irgi gerai? lygiai taip kaip su kamparu pasimasažuoti?

Neatsimenu, ar nebuvau įdėjusi šios nuorodos apie riciną. Tiesiog bandžiau. Tai aliejus, todėl dariau tik prieš naktį. Viskas neįsigeria, riebumas lieka, kad ir nusišuostai popieriniu rankšluosčiu. Todėl dariau tik prieš naktį. Jei ryte, tai reikėtų gerai nusiplaut, o tada ir nuplautum dalį.
Bet kamparo kiek stiprokas kvapas. Man būtų jį sunku vartot.
Atsakyti
QUOTE(Justinalag @ 2016 10 24, 16:01)
Sergu reumatoidiniu artritu jau 4 metus.. vis pasvarstau apie negailumo pažymėjimą , kažkada su daktare svarstėme šį variantą, bet tas klausimas taip ir liko. Gal kuri turite ir galite pasakyti ar ilgas tas procesas?   smile.gif  rolleyes.gif

Procesas trunka tiek, pas kiek gydytojų turite suvaikščioti (kiek kitų ligų turite). Juk reikalingi įrodymai (RO, MTR ir kiti tyrimai, kurie turi būi neseniai daryti). Tai užtrunka. Nes talonai ne tik pas gydytoją, bet ir jo siunčiamiems tyrimams būna kartais po poros mėnesių, po to vėl pas gydytoją. Manau, kad per kokius tris mėnesius galima dokumentus suruošt.
Papildyta:
QUOTE(norala @ 2016 07 13, 11:57)
Gal kas susidūrete su epikondilitu ?
Jau gal metai labai skauda alkūnė-dažnai sakiau ir reumatologei ir šeimos gydytojai apie tai, bet kažkaip nesureaguodavo: na skauda ir skauda smile.gif
Dabar , po daugiau nei metu, pradejau rimčiau ieškoti to priežasties : pasirodo, kad Epikondilitas ( vadinama tenisininko alkūne ) ir jau susidariusi 30 laipsniu  kontraktūra, skausmas, ranka pilnai neišsitiesia verysad.gif
Gal kas ką nors panašiai turejot ?

Senokai rašyta, bet tik dabar su tuo susidūriau. Rodos, ir man ta pati problema alkūnėj. Reabilitologė viena sakė, kad gal man epikondilitas ir kad viskas paprastai „nurašoma“ reumatoidui. Kiek domėjausi, tai pagydoma, net ir lėtinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roja: 19 sausio 2017 - 20:59

ir man. tik golfininko, ne tenisininko. skauda kai lenkiu priešingai nuo tenisininko.ir reomotologė kažkodėl visai nesieja su artritu.dvi savaites buvo žudantis skausmas, dabar jau du mėnesiai, geriau. mankšta ir tepalai, dar įtvariukas, nes vakare labai skauda įtvariuko reikai, gaila kad neneusipirkau jo kai pradėjo, nes naktį kai tik lenkdavau ranką -iškart pabusdavau, o ištempus neįmanoma per miegus išbūti. eisiu kitą savaitę fizioterapijos. jeigu nepadės eisiu  į privačia kliniką susileisiu trombocitų injekcijas. 

Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2017 01 19, 22:26)
ir man. tik golfininko, ne tenisininko. skauda kai lenkiu priešingai nuo tenisininko.ir reomotologė kažkodėl visai nesieja su artritu.dvi savaites buvo žudantis skausmas, dabar jau du mėnesiai, geriau. mankšta ir tepalai, dar įtvariukas, nes vakare labai skauda įtvariuko reikai, gaila kad neneusipirkau jo kai pradėjo, nes naktį kai tik lenkdavau ranką -iškart pabusdavau, o ištempus neįmanoma per miegus išbūti. eisiu kitą savaitę fizioterapijos. jeigu nepadės eisiu  į privačia kliniką susileisiu trombocitų injekcijas.

Man dar nereikėjo įtvaro. Kai pamačiau, kad nebegaliu iš skausmo ištiesti rankos ir mankštos daryti, greitai patekau pas reabilitologą. Gavus stipriai procedūrų (bet tik tris dienas), man labai pagerėjo. Gaila, negalėjau daugiau tęsti, neužbaigiau proceso, nedidelis skausmas dar liko, bet galiu gyventi. Ketinu dar palankyt pas kokį ergotepapeutą, nes man per mažai buvo, o reikalingų dalykų sužinojau. Ir mankšta turi būti tausojanti.
Atsakyti

Man dar nereikėjo įtvaro. Kai pamačiau, kad nebegaliu iš skausmo ištiesti rankos ir mankštos daryti, greitai patekau pas reabilitologą. Gavus stipriai procedūrų (bet tik tris dienas), man labai pagerėjo. Gaila, negalėjau daugiau tęsti, neužbaigiau proceso, nedidelis skausmas dar liko, bet galiu gyventi. Ketinu dar palankyt pas kokį ergotepapeutą, nes man per mažai buvo, o reikalingų dalykų sužinojau. Ir mankšta turi būti tausojanti.

Mano "pagerinta" šeimos gydytoja, jinai kito žodžio nei "priešuždegiminia vaistai" nežino. O mankšta tai neturi būti tausojanti, esmė yra "užkočioti" raumenį. Iš pradžiū negalėjau padaryti, dariau statinius lenkimus, dabar visaip padarau. Man kad dar kartu nebūtų buvęs riešas patinęs.Jau visai neblogai , manau kelios fizioterapijos ir bus gerai

https://www.youtube....PIPReznw&t=295s

Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2017 01 23, 21:25)
Mano "pagerinta" šeimos gydytoja, jinai kito žodžio nei "priešuždegiminia vaistai" nežino. O mankšta tai neturi būti tausojanti, esmė yra "užkočioti" raumenį. Iš pradžiū negalėjau padaryti, dariau statinius lenkimus, dabar visaip padarau. Man kad dar kartu nebūtų buvęs riešas patinęs.Jau visai neblogai , manau kelios fizioterapijos ir bus gerai
https://www.youtube....PIPReznw&t=295s

Kiek paskutiniaisiais metais esu lankiusi pas kineziteapeutus, tai visi sakė nepersistengti ir nieko nedaryti su skausmu. Yra parengiamieji pratimai (kaip suprantu, juos ir darei). Man atrodo, kad visi kočiojimai sveikiesiems, ne mums, bent jau ne man. Nes ir man riešai patinsta. Jiems žinau treniruoklį (guminį), bet vis dar neprisiruošiu jo įsigyti. Visgi geriau dirbti su ergoterapeutu, nes jis ir pasako daug ką ir pataiso visus persistengimus.
Tavo įdėtoje nuorodoje man viskas atrodo kiek baugokai, nesiryžčiau tam (teksto neišklausiau, nes anglų kalba nėra mano antra „gimtoji“). smile.gif
Ketinu užsiimti atskirais sąnariais, nes viską vienu metu sudėtinga padaryti, o gal ir nefektyvu. Imsiuosi dabar labiau peties, nes tai greičiausiai atsiliepia ir plaštakai.
Ar operaciją čiurnos darei? Lyg ruošeisi pernai?

Liūdna, sužinojau, kad mano vienai giminaitei tą pačią ligą diagnozavo. Nelinkiu to niekam. Tikiuosi, kad jai eisis lengviau. Bent jau vaistai suveikė netrukus, nes ligą pagriebė iškart.
Atsakyti