Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

O apie kokį gydymą gydytojas kalbėjo? Gerai, kad MTR greitai. Dvi savaites galima gal jokių darbų nesiimti, bet ne dar trejus metus. smile.gif
Mane irgi ne itin maloniai veikia MRT. Jūs užsimerkite, vos pradės slinkti, ir išbūkite visą laiką užsimerkus, kol paleis.

Gyd, parašė vėl šildymus, mankštas, bet mano gyd. palaukim MRT, o tie harmoniniai vaistai kenkia, pats gyd. sakė, bet tipo leistu negyliai, į raumenį tik, bet dabar atidėjom, koks bus MRT, reikės užsimerkti ir siulė išgerti leksotaniliaus prieš tai ir aišku psichologiškai nusiteikti, kad reikia man :)

Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2017 02 21, 15:36)
Gyd, parašė vėl šildymus, mankštas, bet mano gyd. palaukim MRT, o tie harmoniniai vaistai kenkia, pats gyd. sakė, bet tipo leistu negyliai, į raumenį tik, bet dabar atidėjom, koks bus MRT, reikės užsimerkti ir siulė išgerti leksotaniliaus prieš tai ir aišku psichologiškai nusiteikti, kad reikia man smile.gif</p>

Gerai, kad gydytojas, įvertinęs jūsų atvejį, randa dar kitų gydymo būdų. O jūs čia vaikštote privačiai pas traumatologą ar valdiškai?

Darant MTR gerai ne tik užsimerkti, bet ir užsimerkus galvoti apie visai kitus dalykus, ką nors malonaus. smile.gif
Atsakyti
Vartojau Metatreksata. 2 m., viskas buvo kaip ir gerai,o vat dabar kepenų fermentai labai nukrypo nuo normos:-(
Dar laukia kepenų echoskopija,kaži ka jinai parodys:-(
Gal kas turit patirties,į ką keičia šį vaistą?
Atsakyti
O kiek tas nukrypimas? Koks tyrimo skaičius?
Atsakyti

Vartojau Metatreksata. 2 m., viskas buvo kaip ir gerai,o vat dabar kepenų fermentai labai nukrypo nuo normos:-(
Gal kas turit patirties,į ką keičia šį vaistą?

Kepenys geras organas šeip atsisstato... žolelių pagerkit kepenim. 

Man geriant metrodeksata nieks kepenų tyimu dažnai endaro. 2 kart metuose,. va kiti vaistai tai jau kandesni tada tyrimus daro kas 2 ėmn. tai jei riektu metrodeksata keist nemanau kad kiti mažiau kenksmingi...

Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2017 03 02, 13:38)
O kiek tas nukrypimas? Koks tyrimo skaičius?

Atvirai pasakius,pati nemačiau to tyrimo...Tik jau pries menesi AST ar ALT buvo 89,pageriau Menesi Livosil ir vel kartojau tyrimus,tai ne tai kad nepagerėjo,o dar labiau pablogejo-dabar 129.
Dabar išraše tyrimus del hepatitu ir echoskopija.

Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2017 03 02, 15:40)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="norala" data-cid="71478393" data-time="1488450978"><div><p>Vartojau Metatreksata. 2 m., viskas buvo kaip ir gerai,o vat dabar kepenų fermentai labai nukrypo nuo normos:-(
Gal kas turit patirties,į ką keičia šį vaistą?</p></div></blockquote><p>Kepenys geras organas šeip atsisstato... žolelių pagerkit kepenim. </p><p>Man geriant metrodeksata nieks kepenų tyimu dažnai endaro. 2 kart metuose,. va kiti vaistai tai jau kandesni tada tyrimus daro kas 2 ėmn. tai jei riektu metrodeksata keist nemanau kad kiti mažiau kenksmingi...</p>

Oi,nesakykit...😊
Man pradejus vartot Metexa gydytoja liepe kas men.tyrimus daryti...bet kadangi viskas buvo gerai,tai pasidarydavau kas 2-3 men...😊
Atsakyti
Sveikos, gal galesit ka patarti.

Zodziu kankinuosi su sanariuku skausmais.

Skauda mazuosius sanarius pirstu, viena pirsta skaudejo kelis menesius, dabar skauda ir plastakas, nejudrumas rytais bendras, kol isijudinu viskas rodos sustinge, kojos taip pat. jokiu tinimu near, tik kelis kart buvo sutinus pedos pagalvele kur pirsto sanarys.

RF geras, apie 5, anti-ccp -2, ANA geri, visa kita normalu, apart VID D ziauriai mazo ir gelezies. Gelezis pasedus nuo gausiu dienu.... Jauciu strenu skausmus taip pat. Rankos beje alergiskos, sausos, pirstai tikrai skausmingi.

Dar kas buvo tai turejau pernai metais teigiama Laimo IGM , infektologe kliniku sake cia ne laimas, nes nesusidare IGG, dar padare Western Blot, tai aktyvus buvo tik OSPC 25. Tai isvada kad sake apsilankyti del sanariu paskaudejimo migruojancio pas reumatologa, nes tas laimo titras rodo kazkokia kryzmine reakcija, na maiso baltymus tarkim reunatoidinio artrito...na bet nepanasu kad man reumatoidinis.... ech....aisku as pas reumatologus neejau tada, na o dabar kaip dzinsus sunkiai nusimaunu nes skauda pirstus - eisiu kovo balandzio 13 diena... ir kas per galas cia mane puola... turit minciu?
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2017 03 02, 23:18)
Atvirai pasakius,pati nemačiau to tyrimo...Tik jau pries menesi AST ar ALT buvo 89,pageriau Menesi Livosil ir vel kartojau tyrimus,tai ne tai kad nepagerėjo,o dar labiau pablogejo-dabar 129.
Dabar išraše tyrimus del hepatitu ir echoskopija.
Papildyta:
Oi,nesakykit...😊
Man pradejus vartot Metexa gydytoja liepe kas men.tyrimus daryti...bet kadangi viskas buvo gerai,tai pasidarydavau kas 2-3 men...😊

Man buvo ALT daugiau kaip 160. Gydytoja nuraukė metotreksatą. Skyrė gerti Essentiale forte. Po dviejų savaičių norma jau tik dukart viršijo. Gėriau iš viso mėnesį. Paskui grąžino metotreksatą, bet mažesne norma. Dabar vėl kyla, essentiale nusipirkau, bet sakė dar negerti. Jei pagrindiniai vaistai (metotreksatas) padeda, girdėjau, kad vistiek palieka metotreksatą. Nebent labai labai aukšti rodmenys.
Man sakydavo tyrimus darytis kas mėnesį. Jei gerai, kas du, kas tris. Jie mokami, darausi beveik visada pati gydytojos nurodymu.
Papildyta:
QUOTE(EGLUCIUKE @ 2017 03 03, 15:35)
Sveikos, gal galesit ka patarti.

Zodziu kankinuosi su sanariuku skausmais.

Skauda mazuosius sanarius pirstu, viena pirsta skaudejo kelis menesius, dabar skauda ir plastakas, nejudrumas rytais bendras, kol isijudinu viskas rodos sustinge, kojos taip pat. jokiu tinimu near, tik kelis kart buvo sutinus pedos pagalvele kur pirsto sanarys.

dabar kaip dzinsus sunkiai nusimaunu nes skauda pirstus - eisiu kovo balandzio 13 diena... ir kas per galas cia mane puola... turit minciu?

Sveika. Gali būti kažkas autoimuninio. Pirštai nesimetriškai skauda? Tik gydytoja pasakys, kas konkrečiai. Jau tik apie dešimt dienų liko laukti. 4u.gif
Atsakyti
Egluciuke, tai kovo ar balandzio mėnesį eisite? Jei balandžio, tai negreitai dar.
Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2017 03 03, 23:10)
Egluciuke, tai kovo ar balandzio mėnesį eisite? Jei balandžio, tai negreitai dar.

BALANDZIO menesi.... Skauda nesimetriskai..... Nebezinau niekuom.nebetikiu. Jautiesi sudinai, skauda viska,maudena,nieko neranda. Siandiena skauda kaip ir dvi savaites smulkiuisius sanariukus..
Atsakyti
Kažin ar vartojant Metotreksatą galima gerti vitaminus ar šiaip kokias liaudiškas priemones organizmo stiprinimui? pvz. putino uogų sultis su medumi, šaltalankio aliejų ir pan.? Ar Jūs ką nors naudojate?
Atsakyti
QUOTE(EGLUCIUKE @ 2017 03 03, 22:35)
BALANDZIO menesi.... Skauda nesimetriskai..... Nebezinau niekuom.nebetikiu. Jautiesi sudinai, skauda viska,maudena,nieko neranda. Siandiena skauda kaip ir dvi savaites smulkiuisius sanariukus..

Man ir nesimetriškai, ir RF neigiamas. Irgi ne taip greitai nustatė. Vis dėlto tikėkite, kad jums pasiseks, ir ras, dėl ko taip yra. O kad laiko negaištumėte, bandykite, kiek pajėgate, tuos sąnariukus judinti, kad kraują pavarinėtumėte. Nepersistenkite, tik tiek, kiek galite. Kelis kartus per dieną.
Papildyta:
QUOTE(Meduka @ 2017 03 04, 16:33)
Kažin ar vartojant Metotreksatą galima gerti vitaminus ar šiaip kokias liaudiškas priemones organizmo stiprinimui? pvz. putino uogų sultis su medumi, šaltalankio aliejų ir pan.? Ar Jūs ką nors naudojate?

Mums kaip ir nereikėtų imuninės sistemos stiprinti (man gydytoja buvo sakiusi valgyti gerą maistą, o ne vitaminais jį stiprinti). Man ir paskirtas endokrinologės selenas. Kursą sugėriau užsimiršusi, bet dėl antro dabar sustojau, nebežinau, ką daryti. Buvau pamiršusi išsiaiškinti su endokrinologe, kaip čia yra su tuo selenu.
Atsakyti