Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - IX tema

QUOTE(rimulėėė @ 2017 03 06, 12:19)
Kas liečia foline rūgšti. Man daktarė sakė gert minimum po 2- bet geriausia po 3 dienu... tai aš taip ir geriu. o ne po paros. Kadangi tai visgi  reumatologė žinoma tai , klausau.

Man reumatologė sakė, kad po paros gerti. Kai skyrė per du kartus gerti metotreksatą, ir folinę rūgštį sakė dalinti perpus, tik nepasakė, kaip ją gerti. Pradėdavau gerti po paros nuo paskutinės metotreksato dozės. Kol kas neaktualu tikslintis, kaip reikėjo, kai didesnė dozė, nes ją sumažino. Vėl geriu po paros, nebent pamirštu. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2017 03 06, 12:19)
Kas leičia imuniteto stiprinima. tai jaučiu kad stiprint visgi ji reik... naturaliom priemonėm. Vaisai daržovės , uogos šadytos... kad vitaminu  organizmas nepritruktų.. Nežinau čia gal kiekvienam pagal savijauta. Bet mano brolis darė eksperimenta. jam jau 3 biopreparatas paskirtas. autoimuninė liga baisesnė nei mūsų... jau viai bl;ogai buvo, tai neturėjo ka prarast ir prie bioterapijos pradėjo stiprintis naturaliom priemonėm.. atsigavo...savijauta pakenčiama pasidarė..kraujas susitvarkė. Tai aš ir stengiuos valgyt pilnaverti maista ne šš visoki. vaisius daržoves,kad hemoglobinas egras būtu..kai jau nepasivelku dar vitaminu ikalu... rolleyes.gif </p>

Aš nemanau, kad sveikas, su kuo mažiau chemijos ir daug daržovių maistas – tai jau yra imuniteto stiprinimas. Greičiau sveika mityba. Dėl sintetinių vitaminų ir papildų tai man daktarė buvo sakiusi, kad nereikia. Kad valgyčiau „gerą“ maistą.
Atsakyti

Sveiki, kam yra nustatyta ši Bechterevo liga?

Atsakyti

Na jo jei metrodeksatas per 2 kartus tai kitaip ir nesigaus  nei po paros foline gert....

Atsakyti
Atsiliepkite merginos kas dar, kam yra diagnozuotas reumatoidinis artritas ar osteoartritas kuris buvo seronegatyvus tiek AntiCCp tiek RF. Aciu smile.gif 4u.gif Papasakokis savo istorija...

Namie sako, kad kaip tikra pensininke...ka jiem suprast..
Atsakyti

laikykis... :4u:  na taip jausmas kaip pensininkes.... :rolleyes:  :rolleyes:  na bet nieko dirbu su savim kad nepanikuot. Vistiek nei greičio nei jėgu nebebus daugiau..... tiesiog reik išmokt gyvent su liga ir džžiaugtis  gyvenimu.

Taik man ne 25 .. susirgau per 40 gimtadienį... jau 7 metai....pirmi 1,5-2 košmariški...( kodėl man.. už kąąą ) like bandymas susigyvent ..... dabar pusmetis kaip džiaugiuos gyvenimu... galiu negaliu... bet džiaugiuos tuo ka turiu.. sniegu   saule... bandau kažkaip prisitaikyt, neimt galvon t kas nesigauna ..na gyvenu ir tiek...man RA

Atsakyti

laikykis... :4u:  na taip jausmas kaip pensininkes.... :rolleyes:  :rolleyes:  na bet nieko dirbu su savim kad nepanikuot. Vistiek nei greičio nei jėgu nebebus daugiau..... tiesiog reik išmokt gyvent su liga ir džžiaugtis  gyvenimu.

Taik man ne 25 .. susirgau per 40 gimtadienį... jau 7 metai....pirmi 1,5-2 košmariški...( kodėl man.. už kąąą ) like bandymas susigyvent ..... dabar pusmetis kaip džiaugiuos gyvenimu... galiu negaliu... bet džiaugiuos tuo ka turiu.. sniegu   saule... bandau kažkaip prisitaikyt, neimt galvon t kas nesigauna ..na gyvenu ir tiek...man RA

Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2017 03 06, 20:52)
Sveiki, kam yra nustatyta ši Bechterevo liga?

„Matuojatės“ Bechterevą? Be reikalo nesigąsdinkit. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roja: 07 kovo 2017 - 18:06
QUOTE(rimulėėė @ 2017 03 07, 14:45)
na taip jausmas kaip pensininkes.... rolleyes.gif  rolleyes.gif  na bet nieko dirbu su savim kad nepanikuot. Vistiek nei greičio nei jėgu nebebus daugiau..... tiesiog reik išmokt gyvent su liga ir džžiaugtis  gyvenimu.</p><p> Taik man ne 25 .. susirgau per 40 gimtadienį... jau 7 metai....pirmi 1,5-2 košmariški...( kodėl man.. už kąąą ) like bandymas susigyvent ..... dabar pusmetis kaip džiaugiuos gyvenimu... galiu negaliu... bet džiaugiuos tuo ka turiu.. sniegu   saule... bandau kažkaip prisitaikyt, neimt galvon t kas nesigauna ..na gyvenu ir tiek...man RA

Ar ir dabar toks jausmas apėmęs? Man taip buvo pradžioje. Kai gavau pagalbą vaistais, jis dingo. Kol kas tokio jausmo neturiu. Ir turiu viltį, kad jausiuosi dar geriau. Bent jau ilgesnį laiką. Tikuosi fiziniais pratimais sustiprinti raumenis. Aišku, ne viską galiu: atsukti dangtelius, pieną, atidaryti kai kuriuos sunkiau besivarstančius langus... Tiesa, dėl pieno galvojau, kad jau pajėgiu dangtelį atsukti, bet ergotepapeutė nerekomendavo. Taip pat nerekomendavo, sergant RA, daryti riešais sukamųjų judesių: tik aukštyn žemyn ir į šonus. Čia man buvo netikėta, sakė, kad mums jie netinka.
Papildyta:
Egluciuke, ar jūsų pirštai matomai patinę?
Atsakyti

Na aš gal ne tiksliai išsireiškiau.. šeip jaučiuosi ganėtinai gerai.. bet nebesijaučiu tokia kaip prieš tuos 7 metus.. tada lėkdavau spėdavau daug darbų vienu metu padarydavau...visgi 3 vaikai, darbas namai ūkis.. seneliai 2 vienetai.... man liga ko gero sutapo su naturaliu senėjimu taip sakant....

Tai jausmas iš tuo labiau eisena pakitus kažkiek..... judesiai sulėtėję...  kūnas pakaustytas. aišku mankštos atlaisvino dabar praktiškai akstau lyginant su žiemos pradžia.. bet tas mano lakstymas tai tik dūšioj... kaip sakant  lakioju kaip ant sparnų  dūšioj o visumoj gan lėtai gaunas ir palengva....

šiandien užsiėmiau žeėms ūkiu..sodinau svogunėlius..sėjau  petruškas.... krapus .

Nesigązinkit į vazonėlius....dar buvo su dieduku poliklinikoj... apsikuopiau iškepiau picuke iš gatavos tešlos ir galvoju grindys išsiplaus ar ne.... įtariu nebelabai..ryt. o va prieš tuos 7 metus čia man būtu ryto veikla tik. :rolleyes: 

Atsakyti
Ne, nepatine... Matosi vienas sanariukas didesnis....snd ir kelius diegia...tai viena tai kita. Blauzdikauli kur ciurna daugiau sudiegia.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2017 03 07, 19:48)
Na aš gal ne tiksliai išsireiškiau.. šeip jaučiuosi ganėtinai gerai.. bet nebesijaučiu tokia kaip prieš tuos 7 metus.. tada lėkdavau spėdavau daug darbų vienu metu padarydavau...visgi 3 vaikai, darbas namai ūkis.. seneliai 2 vienetai.... man liga ko gero sutapo su naturaliu senėjimu taip sakant....

Liga ir raumenyno nusilpimas dėl ligos paūmėjimų. Ne viską reikia verst senatvei (anokia čia senatvė rolleyes.gif ). Netreniruojami raumenys labai greitai silpsta. Dar labai trumpai tą raumenyną atstatinėjai, vos kelis mėnesius. Pasimankštinus ilgesnį laiką, dalį funkcijų (o gal ir nemažai) turėtų pavykti atsistatyti.
Kaip sekasi su pirštais? Pavyko atstatyt vaistais ar (ir) mankšta?
Papildyta:
QUOTE(EGLUCIUKE @ 2017 03 07, 20:18)
Ne, nepatine... Matosi vienas sanariukas didesnis....snd ir kelius diegia...tai viena tai kita. Blauzdikauli kur ciurna daugiau sudiegia.

Blauzdikaulis? Kartais neturite skoliozės?

Jei turite siuntimą, bandykite nueiti į registratūrą pati, gal gausite talonėlį anksčiau. Parodykite tą sąnarį, pasakykite, kaip yra su tais nuolatiniais neištveriamais skausmais. Jie turi skubesniems atvejams. Ypač jei jau esate užsiregistravusi, o ta registracija tik po mėnesio.
Atsakyti

Sveikutes  :4u: 

Neblogai dabar... jaučiuosi ganėtinai gerai.. gal pavasaris..KOvo-8  :4u:  :lietuva:  :4u: Būna dienų be nuskausminamųju būna su 2 po 200... šeip kad labai skaudėtų tai nėra. Tiesiog stingsta. Medrolio gert negaliu tiesiog nepakylu iš lovos dėl silpnumo... jėga ir judrumas neblogai atsistatė. Namuose  tvarkausi  po biški,  vairuoju, rašau... aišku nepadauginant...

šeip skauda vieną petį..ir gan neblogai ir įdomiai taip vieną tik... neproporcingai. 

ir nervuoja tas oras ...daktarai sako kad sanariai nereaguoja į oro permainas. bet manieji reaguoja... ir net labai.

Ar dar kam reaguoja ar man galvą gyditis?

Atsakyti