QUOTE(rimulėėė @ 2017 03 08, 21:16)
tarkim vakare skauda peti, nesuprantu kaip nusirengt, tai kita ranka tiesiog paimu skaudamą pakiloju , kažkas atsipalaiduoja ir persirengiu.
Dešini skauda ....
Tai darbinė ranka (nebent esi kairiarankė). Šitai galima nurašyt... amžiui.
Kaip matau, darai panašų pratimuką, kaip ir aš: per kabliuką viršuje (tai langelio virš durų rankenėlė) persimetu virvę ir viena ranka ją traukiu, kita ranka (laikanti kitą virvės galą) tada kyla. Po to kita ranka traukiu. Kai negali pakelti rankos, nes skauda, labai padeda, nes vis tiek juda sąnarys be ypatingų pastangų (tą pratimą kažkada mane mokė kineziterapeutė dar prieš šitą ligą, ir jis panašus į Bubnovskio metodiką). Dar pramaišiui rankas (pakabintas ant virvės) stumdau į šonus, paskui apsisukusi vėl kilnoju ir tada darau plaukimo judesius. Žodžiu, rankos nesunkiai prasijudina ir net stringantį pirštą atleidžia, kad galiu padaryti jam pratimus, kas kitu atveju sunku.
Aprašyti, aišku, sudėtinga, internete gal ką panašaus galima gal rasti, bet man pasidarė pečiams lengviau, kai prisiminiau, kad kažką su jais reikia nors kiek daryti, kol sulauksiu kokio kineziterapeuto.
Nes ne veltui sakoma, kad tinkamas judesys gydo, o netinkamas žaloja.