Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai

Galbūt ir nesveika naudoti tuos pirktinius prieskonius :-X ,bet mūsų šeimoje jie mėgiami ypač "Sant Maria",ką padarysi  :(
Noriu pasakyti vieną receptėlį,kaip galima pasidaryti     prieskonius namuose  ;D :
Lygiom dalim imame :nepernokusių agrastų;
                               česnakų;
                               krapų;
viską per mėsmalę sumalame ir į stiklainėlius,druskos dėti nereikia.Kas mėgsta gali petražolių sumalti.Ir į šaldytuvą.
Tinka visur ir mėsytei,ir žuvytei,ir sriubytei... tongue.gif tongue.gif tongue.gif  
       
Atsakyti
QUOTE
As tai megstu Santa Maria, nu dar kartais perku sveriamus (pvz. krapai man labiau sveriami patinka). Bet prisipirkus ivairiu ir dedu kam pritaikyta, tik nemegstu Salotu prieskoniu, nu niekur man jie netinka.


jei kalbi apie santa marios salotų prieskonius, tai jie labai skaniai dera su pekino kopūstu ir dar turiu skanų patiekaliuką, kurį mano vyras net valgo, nors šiaip jam žali agurkai smirda smile.gif  :
3-4agurkai, kelios riekelės Silano sūrio, karštai rūkytos sausesnės dešros, skiltelė česnako, mažutis svogūnas arba pusė nedidelio... viską kubeliais, užpili majonezu ir įberi arbatinį šaukštelį santa marios salotų prieskonių....  nu labai skanu man... ir kaip vyras sako, net agurkų smarvę užmuša... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE
O man patinka turėti įvairių prieskonių ir daryti eksperimentukus smile.gif Niekada neperku mišinių. Jie nepatinka dar ir todėl , kad beveik visi yra su druska - mes mėgstam daugiau prieskonių ir mažiau druskos; be to - mišiniuose yra skonio stiprintojų, o prieskonių ne mišiniuose gali nuspipirkti ir be priedų  ;D

Dabar turiu mairūno, baziliko, maltų ir nemaltų juodų pipirų, kvepiančių pipirų, kmynų, krapų, ciberžolės, cinamono, gelsvės, raudonėlio, paprikos ir dar kažko - neatsimenu visko ;D

 
Dėl to kad su druska ir man daugelis nepatiko, bet yra tokie nauji Santa marijos prieskoniai be druskos, kuriuos aš irgi įsimylėjau-tinka daug kur: sriubai, keptom bulvėm, vištienai, žuviai-nu tiesiog daug kur-Tai RASOS BANDZIENĖS prieskonių mišinys... beje jų sudėtyje nerašo, kad btų tie aromatizatoriai ar skonuio stiprikliai..  :smile.gif
Atsakyti
Sakykit, o muskato riesuto parduotuvese buna? Kazkaip ten tu prieskoniu daug, kartais nematau, ko reikia  :( Ir kokiam pavidale jis buna?
Atsakyti
Ali, aš perku Saldva malta muskato riešutą

http://www.prieskoni...iu_pagardai.htm

Atsakyti
shejp daug kvapneu paciai susitarkuoti. buna pirkti ir nemaltu tu muskato rieshutu, paimi, su smulkia tarka tarku-tarku ir liuks:)
Atsakyti
Aš irgi nemėgstu mišinių dėl druskos, kur juose primaišyta. Turiu prisipirkus įvairiausių pipirų, žolelių ir t.t. Pati primaišau visokių marmalų. Dar labai mėgstu sojos padažą.
Atsakyti
As tai tiesiog, jei dedu prieskoniu misini, tai dazniausiai nebededu druskos arba pamazinta kieki.
Atsakyti
As prie daugumos - naudoju tik Santa Maria. O paskutinis atradimas Rasos Bandzienes prieskoniai - nerealus. ;D
Atsakyti
Nesenai atradau naujus prieskonius labai tinkancius sriubai. Vadinasi jie Nasi-Goreng o gamina juos  "KLEMENSAS", i sudeti ieina aitrioji paprika, česnakas, ciberžolė, imbieras, svogūnas.
Atsakyti
Na gerai.......smile.gif

Noreciau deti tik naturalius baziliko lapelius (o ne dziovintus) kaip ir raudoneli, ciobreli (timina ar Thyme vadinama) ir kitus, bet as auginti ju nemegstu. Kai kurie jau atsiranda parduotuvese,bet rozmarino is italijos ir nera. O jis man labai patiktu prie baltos zuvies ar orkaiteje keptu virtu bulvyciu, baltame padaze (su brokoliais ar sparaginemis-zaliomis pupelemis). Tas rozmarinas Europoje, gaila, gyvena...

Ir dar, myliu labai indiska masala, bet ne ta dukslia sulietuvinta, bet astria, aitria, svieziai is Indijos. Teko tureti tik viena karta, kai drauge parveze:) ir pasidalino. O tu jau "pagardintu"visokiais E ju tikrai visur rasime (tose prieskoniu parduotuvelese).

Zinau,kad geras priskonis i sriuba: petrazoliu saknis, imbiero saknis ir safrano du siuleliai (daugiau nedekite ir nescioms nepatriu!!!!!- tikrai nepatariu). O visus muskatus reiktu malti kada verdame ar kepame, nes prarandamas aromatas.

Ir reiktu issikelti i Italija ar Prancuzija - ten tokiu problemu nebutu kaip pas mus. clap.gif

Atsakyti
QUOTE (Giedrule @ 2003 10 31, 09:03)
Nesenai atradau naujus prieskonius labai tinkancius sriubai. Vadinasi jie Nasi-Goreng o gamina juos  "KLEMENSAS", i sudeti ieina aitrioji paprika, česnakas, ciberžolė, imbieras, svogūnas.

nasi goreng labai puikiai tinka i mano ugnini elzasietiska pyraga (rasite forume recepta) bei i vishtienos troskinius (pvz vishtiena grietineles padaze.. mmm..)
Atsakyti