Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai, auginam,ragaujam

QUOTE(BonaDona @ 2015 09 09, 21:07)
Gal galima recepta???  ax.gif  bigsmile.gif

pasirenki savo mėgstamą marinatą,verdančiu užpili paruoštus pomidorus ir svogūnus,puslitriui ant viršaus užberi a.ųaukštelį su kaupu želatinos,užsuki dangtelį ir kaitini 15-20min apie 85laipsnių karščio vandens vonelėj.tikiuosi,kad aiškiai parašiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 09 09, 20:28)
pasirenki savo mėgstamą marinatą,verdančiu užpili paruoštus pomidorus ir svogūnus,puslitriui ant viršaus užberi a.ųaukštelį su kaupu želatinos,užsuki dangtelį ir kaitini 15-20min apie 85laipsnių karščio vandens vonelėj.tikiuosi,kad aiškiai parašiau ax.gif

Kažkada taip dariau pjaustydama apvaliom riekėm. Draugė buvo davus raudonų ir geltonų - tuo metu kitokių nieks ir matęs nebuvo biggrin.gif Dabar dauguma turbūt spalvotus natiurmortus želatine daro biggrin.gif
Bliamba, taip skaniai čia pasakojat - jei bogu - kitamet bent kelis stiklainius kalėdoms padarysiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 09 09, 20:28)
pasirenki savo mėgstamą marinatą,verdančiu užpili paruoštus pomidorus ir svogūnus,puslitriui ant viršaus užberi a.ųaukštelį su kaupu želatinos,užsuki dangtelį ir kaitini 15-20min apie 85laipsnių karščio vandens vonelėj.tikiuosi,kad aiškiai parašiau ax.gif

Labai aiškiai, ačiū 4u.gif reikia čerius sumėtyti į stiklainius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Chiromante @ 2015 09 09, 21:41)
Kažkada taip dariau pjaustydama apvaliom  riekėm. Draugė buvo davus raudonų ir geltonų - tuo metu kitokių nieks ir matęs nebuvo  biggrin.gif  Dabar dauguma turbūt spalvotus natiurmortus želatine daro  biggrin.gif
Bliamba, taip skaniai čia pasakojat - jei bogu - kitamet bent kelis stiklainius kalėdoms padarysiu  bigsmile.gif

aš ne dauguma schmoll.gif rūsy grožio nesimato,o parnešti į lėkštes sukrenta...
blink.gif blink.gif tai tavo pomidorams jau a.a? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(BonaDona @ 2015 09 09, 21:55)
Labai aiškiai, ačiū  4u.gif reikia čerius sumėtyti į stiklainius  biggrin.gif

g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 09 09, 21:18)
aš ne dauguma schmoll.gif rūsy grožio nesimato,o parnešti į lėkštes sukrenta...
blink.gif  blink.gif tai tavo pomidorams jau a.a? unsure.gif



Nu ne, kodėl amžiną atilsį? biggrin.gif Gyvuoja. Va, kaip tik dabar prie kompo princą ėdu. Aš gi neturiu spalvotų - tik raudoni apvalūs, tai kam man juos perdirbinėt, jei nieks vistiek neėda. Spalvotų tai kokioms kalėdoms padaryčiau. nu spalvos matosi, jei ir į lėkštę sukrenta. Gražu gi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2015 09 08, 19:43)
Chiromante, jei tau saldūs patinka, tai šitas super saldus. Dideli pomidorai tokie saldūs nesigauna.

Rekomenduoju paragauti German orange Strawberry, BigRainbow, o iš raudonų- nu niekad nepatikčiau( jei pati neragaučiau) kad raudonas pomidoras gali būti toks saldus neapsakomo skonio, kai valgai ir negali sustoti( nebent nu labai alkana buvau..bet surijau net 5 paeiliui..nors degustacijoj oj buvo ką ir prieš juos ragauti..Tai Craskij Podarok bei Velmoža.Buvo ir kitų labai labai gardžių veislių..bet šios dv ipaskutinės nu labai labai wub.gif gal tam turėjo įtakos itin karšti orai, kai nokti pradėjo ir visiškai nelaisčiau, tai tas skonis pasirodė itin sodrus išraiškingas..Net papildomai sodos nereikėjo įterpti į dirvą vaisių saldumui paryškinti..biggrin.gif Ir dar ne tik saldus, bet toks rafinuotai subalansuotas, nes didelių saldžių vaisių nemažai iš baltųjų veislių, net nevardinsiu, tik jie saldūs, bet beskoniai ar mažai išreikšti skoniai, blankūs..

Dėl čeriukų- Blush- tikrai derlingi, tikrai gražučiai, tikrai ypatingo skonio, beje 2011m selekcijos..kaip ir roritetas.. tongue.gif bet kai veislių tiek daug, kažkokiai vienai veislei priskirti unikalią išskirtinę pirmą vietą tikrai negalėčiau..Gardžių čeriukų tikrai ne viena veislė..tikrai yra iš ko tinktis..iš tamsių dryžuotų apvalių pasakiškai skanūs ,, Juodi dryžuoti" gauti iš UAB Limo Sėklelė, ,, Zebrionok- pailgi saldainiukai. Negaliu nepažymėti Sweet CASADY, tikrai- SWEET-, tikrai išskirtinai gardi veislė..mm..Na o į porą, kaip sakau, dovaniniai( kaip tas caras multike kalbėjo- o tokiais tik svečius vaišinti..)- nes labai jau gražučiai- Don Žuan- kokteilinės ovalios rožinės pomidorkos su aukso dryžiukais..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 10 rugsėjo 2015 - 00:34
QUOTE(nijole0619 @ 2015 09 10, 00:27)


labai gražiai tau aprašymai gaunasi smile.gif Bekojui batus parduotum biggrin.gif
Aš kad ir nemėgstu tų blusų augint, bet skaitydama užsimaniau tų, kuriais caras tik svečius vaišina lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 09 10, 00:27)
Rekomenduoju paragauti German orange Strawberry, BigRainbow, o iš raudonų- nu niekad nepatikčiau( jei pati neragaučiau) kad raudonas pomidoras gali būti toks saldus neapsakomo skonio, kai valgai ir negali sustoti( nebent nu labai alkana buvau..bet surijau net 5 paeiliui..nors degustacijoj oj buvo ką ir prieš juos ragauti..Tai Craskij Podarok bei Velmoža.

Šituos bandysiu kitais metais auginti, nes sėklos keli metai laukia. O vat raudonų tai sodinsiu tikrai daugiau, nesuprantu kodėl, bet mano šeimyna pirmiausia raudonus išrankioja g.gif Reiks pasiieškot Nijolės išgirtųjų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 10 rugsėjo 2015 - 09:16
QUOTE(daimura @ 2015 09 10, 09:15)
Šituos bandysiu kitais metais auginti, nes sėklos keli metai laukia. O vat raudonų tai sodinsiu tikrai daugiau, nesuprantu kodėl, bet mano šeimyna pirmiausia raudonus išrankioja  g.gif Reiks pasiieškot Nijolės išgirtųjų

pas mane ta pati beda doh.gif kitiems metams ieskosiu raudonu ir pageidautina- apvaliu ''klasikiniu ''pomidoru...
isvis siemet taip keistai gavosi, kad kone tik spalvotieji- zali, juodi ir geltoni gerai derejo. kai reikejo pomidoru leco koncervams- ilgai ziurejau i tuos spalvotus susimasciusi unsure.gif . bandziau isivaizduot kokios spalvos makalose is to gausis. gavosi tokia lyg orandzine- puse bedos- maniau bus baisiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 09 10, 00:27)
Rekomenduoju paragauti German orange Strawberry, BigRainbow, o iš raudonų- nu niekad nepatikčiau( jei pati neragaučiau) kad raudonas pomidoras gali būti toks saldus neapsakomo skonio, kai valgai ir negali sustoti( nebent nu labai alkana buvau..bet surijau net 5 paeiliui..nors degustacijoj oj buvo ką ir prieš juos ragauti..Tai Craskij Podarok bei Velmoža.
.iš tamsių dryžuotų apvalių pasakiškai skanūs ,, Juodi dryžuoti" gauti iš UAB Limo Sėklelė, ,, Zebrionok- pailgi saldainiukai. Negaliu nepažymėti Sweet CASADY, tikrai- SWEET-, tikrai išskirtinai gardi veislė..mm..Na o į porą, kaip sakau, dovaniniai( kaip tas caras multike kalbėjo- o tokiais tik svečius vaišinti..)- nes labai jau gražučiai- Don Žuan- kokteilinės ovalios rožinės pomidorkos su aukso dryžiukais..


Strawbery aš irgi būtinai auginsiu. O tiek carskij
podarok,tiek velmoža (arba budionovka) ir rusų
apibūdinami,kaip vieni skaniausių pomidorų. Aš juos
seniai pasižymėjus su klaustuku - tipo,kai atsibos spalvoti smile.gif. O "juodų dryžuotu" tai mežinau - gal pavadinimą kokį
nors jie turi? Nu gražūs tie donžuanai. Caras ten apie varlės karalienės pyragą kalbėjo,tai jei tikrai tokie skanūs
tai verta pagalvoti. Nes man reikia,kad kasdieną stovėtų bliūdas šeriukų,spalvotų,ivairių formų saldainiukų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chiromante: 10 rugsėjo 2015 - 10:33
QUOTE(Chiromante @ 2015 09 10, 11:30)
Strawbery aš irgi būtinai auginsiu. O tiek carskij
podarok,tiek velmoža (arba budionovka) ir  rusų
apibūdinami,kaip vieni skaniausių pomidorų. Aš juos
seniai pasižymėjus su klaustuku - tipo,kai atsibos spalvoti smile.gif. O "juodų dryžuotu" tai mežinau - gal pavadinimą kokį
nors jie turi?  Nu gražūs tie donžuanai. Caras ten apie varlės karalienės pyragą kalbėjo,tai jei tikrai tokie skanūs
tai verta pagalvoti. Nes man reikia,kad kasdieną stovėtų bliūdas šeriukų,spalvotų,ivairių formų saldainiukų smile.gif

Dėl pirmojo - net mūsų forume, nemažai jį auginusių tikrai liko patenkinti šia veisle, derlingumas, išvaizda, ilgu ištemptu derėjimu ir aišku, pirmoje vietoje skoniu.
Beje, raudonai- avietinė greičiau braškė irgi grūdasi ant pjedestalo- gardi iki stalo ji nedaeina..vietoj šiltnamyje nuo krūmo suniamniojama..su daugybiniu mm ooo..mm..ir čepsėjimais.. ( rašau apie German Red Strawberry) pas mane ji sunoksta iki tokio avietiškumo , kai geltonis beveik išnyksta..jaučiu ten be proto prisigamina cukraus.. o jau išvaizda kokia..nuotrauka sunku perduoti..
Tas pats su Orange Russian 117, šiemet tikrai daugiau yra jį auginančių, tai gali ir jos pasidalinti savo įspūdžiais..gražu, gardumėlis.. bet sėklų..beveik nerasta...biggrin.gif

Nu vat nepavyko šiemet man išmėginti Budionovkos, kad palygint abi veisles tas pats ar tik panašu, nesudygo..irgi seniai norėtas gyvai apčiupinti, išuostyti.išragauti..biggrin.gif blush2.gif Matyt kitąmet bus jų laikas..baisu pagalvot kas išaugs, jei bus auginamas lauke, jei šiltnamyje skonis toks..tai kai pajus laisvę.. thumbup.gif
O jei apie raudonus/avietinius/ rausvus tai nemažai yra tikrai labai gero skonio, vėliau gal daugiau parašysiu, kurie dar užstrigo, tobulų veislių..bet jei ten pradėt skirstyt apvalūs, klasikiniai, širdiški, tai dar vieną širduką noriu paminėti parsivežtą šiemet iš Liublino pomidorinės medžioklės- ,,Malinuwka" iš Liublino - širdiška avietiška idealaus dydžio vidutiniškai apie 200g, laaabai graži forma, laabai malonaus skonio, nu gal ne 10++, bet 10 tikrai traukia..
Kaip pastebiu pas mus nesunku gauti apvalios Malinovkos sėklų. Gal čia ta pati istorija kaip su tomis vokiškom braškėm, kai vedama atranka širdiškos formos vedančius vaisius veislės ir suplotus apvalius..

Iš ankstyvųjų lauke labai maloniai skoniu , išvaizda nustebino veislė, iš kurios daug nesitikėjau tai Kleopatra- vėl gi ačiū adijai.. reikėjo juk išmėginti..šiemet man kažkokia mada su karališkom asmenybėm susidėt savo pomidoryne..
Juodi dryžuoti..radau panašių pagal aprašymus ir paveiksliukus, bet kai gyvai nesulygini, negaliu sakyti..daugiau nei 3 paveiksliukai panašūs..skamba nerimtai, tai nespėliosiu, savaip nekrikštysiu, kad nedaugint ..rašau, kokiu pavadinimu buvo gauti, vat Sėklelės firmos direktoriaus reiktų klausti, tai jis asmeniškai juos taip užvadino, pamenu Rimantė asmeninius o kontaktus turėjo, pasišneka žmonės tarpusavyje, galėtų pasidomėti, tai tada daugiau info bus. BET IR BE INFO, JEI GARDUS..jam daug kas bus atleista, net ir nelabai žinoma ar netiksli jo atsiradimo biografija.. biggrin.gif
Liūdna, kažkoks prakeiksmas man su technikas..tai fotikas genda, tai vat kompas nenori nuskaityti nuotraukų ir to paties fotoaparato, nuotraukas matau, o iškrapštyti negaliu..mat pavadinime iš kažkur brukšniukai atsirado ir neskaito..mano išmanioji technika....ir neleidžia man pasidžiaugti ir kartu pasidalinti pjūviais.. ..foto su Jumis.... verysad.gif Gal čia kokių kompiuterisčių yra žino ką daryti..NSIS error
Ir dar vyras baigia užnervuot,kai tik nematau vis po kokį vieną kitą sėklinį patvarko..tyliai sau smaguriaudamas,,o dar ir neprisipažįsta ..vėliau..sako ką aš žinau, gulėjo, man nieko nesakei..ir nesvarbu kad lipukais su pavadinimu apklijuoti....žodžiu nėr ramybės šioj žemelėj..oj nėr..
O kur dar pabėgėliai prisižiūriu video smagių Graikijoj kokios ar iš Vengrijos platumų , tai net kaukti norisi..mūsų Delfis kažkodėl tokiais nesidalina.. prisižiūrėjus tokių vaizdų, tai nė pomidorai padėt nebegali.. Kam įdomu kitokie vaizdeliai siūlau susipažinti: https://www.facebook...56/?pnref=story
nes mūsų politikai tik kažkokias lopšines tautai gieda, bebaigia užmigdyti ir smegenėles užpudruoti..
Papildyta:
Kad labai nuotaikos nesugadinčiau, ir čia visokiais kočėlais neapmėtytumėt..žinau, čia yra tokių šėliotojų.. biggrin.gif kviečiu dar šiek tiek pasigrožėti iš nacionalinės daržovių augintojų entuziastų šventės: https://www.facebook...94918827212732/ ne tik pomidorlige sergantiems, bet ir moliūgininkams prijaučiantiems pasižiūrėti tiesiog būtina.. nublanks ir Egipto piramidė.. nuo šiol žinosiu, kokios piramidės pasaulyje gražiausios.. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 10 rugsėjo 2015 - 12:24
Obsesine kompulsine darzininkyste . (sia diagnoze saugo Berno konvencija )
Kaip gerai kad da nieko nenoriu kitiems metams kol kas . Vasario menesio kad tai nenorint sulaukt .
Atsakyti