Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai, auginam,ragaujam

Nu kad jau rašau, tai dar papilstysiu:
noriu išskirti ir pagirti dar dvi veisles:
Alsu ir Osobennyj -iš tų pačių gražiųjų, derlingųjų avietiškai raudonų širdininkų serijos..į kurių aprašymus ir nuotrauaks žiūrėdma pernai tik seiles rijau-
realybė pranoksta lūkesčius..
ir akims ir širdžiai ir gomuriui šventė.. krepšius pripildo irgi puikiai...patinka man tie širdininkai.. blush2.gif
Kam bus idomu, nuotraukas ir išsamesnius aprašymus rasite internete..
Beje, Lusasitos įdėtos Finik Žioltyj nuotraukos - tikrai vertos pasigėrėjimo ir šeimininkės pagyrų.Neatsilieka nuo reklaminių šios veislės pristatymo nuotraukų, ne fotošopas tikrai.. Tačiau su tuo skoniu..-labai individualus dalykas, nesiginčysiu....gal dienos kažkokios..kai saulės maža buvo, gal dar kokie faktoriai, bet po Santorange ar bent jau Sungold, lyginu kaip ankstyvuosius ragavom.. kai pradžia buvo.. tai tarp 3 mano minėtų čeriukų- tik pabaigoje ir velkasi..Rankos šiltnamyje tik prie Santorange tiesiasi., kai tų nebėra..Sungoldai lepinuosi..o apie Finikus tik iš Lusasitos nuotraukos prisiminiau..čia lyginu tik oranžiukus..miniukus čeriukus.. biggrin.gif
Ir kaip kažkas minėjo tikrai ne blusiniai tie Finikai- nepalyginsi su kokiais serbentiniais, o tokie pats tas į burną skrendančiais..papuošimams tinkančiais..stiklainiuose dailiai šokančiais savo sultyse..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 10 rugsėjo 2015 - 13:43
QUOTE(nijole0619 @ 2015 09 10, 12:18)

Tas pats su Orange Russian 117, šiemet tikrai daugiau yra jį auginančių, tai gali ir jos pasidalinti savo įspūdžiais..gražu, gardumėlis.. bet sėklų..beveik nerasta...biggrin.gif

auginau toki tik be to 117 unsure.gif sirdies formos vaisiai. stamboki, seklu tikrai minimum- sunku net sekloms prisikrapstyt. saldus, sultingas, mesingas, mesa tokia geltona su raudonais intarpais. labai anksti pradejo dereti ir siuo metu pas mane jau beveik nuderejes.
Atsakyti
Pasiguosiu, lauke nuėmiau pagrindinį derlių liko tik dvi veislės- Francuskij Grozdevoi ir Severnaja Krasavica-vėlyvesnės, raudonos ir rožinės pailgo f. pomidoriukai tikiuosi spės išnoks iki drėgmė ir šaltos rudeninės naktys juos pribaigs..
Pagal pasirinkima laukui skirtų veislių su numatytu tikslu , kad spėtų išnokinti subrandinti derlių iki maro atėjimo susitvarkė puikiai, gal dėka ir tropinių karščių atėjimo laiku, vienu metu jau buvo kilusios abejonės. Kai kurios veislės labai puikiai save pristatė- paminėsiu tik keletą ir pasistengsiu trumpai drūtai..- Vidimo Nevidimo- daug daug daug...
Korol Rannich- ir ankstyvas ir gausiai derantis, ir daigai gražūs -nu vėl gi ta karališka serija.. lotuliukas.gif
Jabločnyj Lipecki- labai dailūs rausvi ,,obuoliai", daaaug..
Titan- rožiniai tvirti, daaaug.. thumbup.gif
Moskovskij Ultraskorospelyj- nu laaabai daaug..raudoni tradiciškai apvalūs nedidukai..pamenu dar dystant mane nustebino , sudygo per parą..kažkoks turboreaktyvinis visom prasmėm..
Siberia- labai patiko, kad stambesni gražūs ir derlingi- tradicinių pomidorinių formų gerbėjoms..įsiminė
Bujan- antri metai paeiliui- stabilus derlius- dailios gan vienodos raudonos slyvutės.. ilgam apsigyvens mano pomidoryne.. nors skoniu šiemet buvo žymiai daugiau veislių lenkiančių šį gražuolį..
Raketa- puikaus skonio..pailgi..
čia visgi akcentuoju pagrindines išskirtines veislių savybes..už ko verta užsikabinti..

Na, o mėgstantiems ne visai tokius blusinius, bet mažesnius vieno kasnio pomidoriukus- tai negaliu neišskirti Rozovyj Izium( rožiniai), Amurskij skorospelyj( raud), Cherry Falls( raud)- aplipę krūmai vaisiais kaip reikiant, konservuojančių šeimininkių džiaugsmui..

Čia tie gražuoliukai, Don Žunai/Chuanai//Juan man taip nepavyko perteikti nuotraujkoje viso jų išorinio grožio.. kaip šiam autoriui http://www.texas-hei...ato-plants.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 10 rugsėjo 2015 - 14:12
QUOTE(Acqua Alta @ 2015 09 10, 14:30)
Obsesine kompulsine darzininkyste . (sia diagnoze saugo Berno konvencija )

Pasijungus daugiau medikių pomidorininkių, tikiuosi išgirsim tikslesnę diagnozę..
o čia labai patiko kitiems metams gal kas taip ir augins- permatomuose maišuose, kur patogu ,,padidinti " maišo tūrį ir dar daug privalumų; http://www.liveinter...rubric/1864862/ nr. 2 ir 3 nuotraukos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 10 rugsėjo 2015 - 14:19
QUOTE(nijole0619 @ 2015 09 10, 14:35)
Osobennyj -iš tų pačių gražiųjų, derlingųjų avietiškai raudonų širdininkų serijos..

Tačiau su tuo skoniu..-labai individualus dalykas, nesiginčysiu...

Man tai jie ne tiek skanūs,kiek gražūs biggrin.gif Tikrai derlingi,nors tokios netikros širdutės,papūstos.

Tai jau taip,dėl skonio man joks daržo agurkas,ar kaip ten Chiromantė juos keikia,nepapasakos schmoll.gif .Turiu pati išragaut.Ir prinokusius,nedanokusius,pernokusius.Ir ne faktas,kad kitąmet bus tas pats skonis.Pvz.gal reiks liet mažiau,ne taip,kaip šiemet.

Dietskij sladkij,tai man joks ne sladkij pas mani schmoll.gif O va Geranium kiss,iš kurio kaip ir nieko nesitikėjau,nes raudonas,laaabai gerai eina.Man jie skanūs.Nu,kai tų Chocomat nelieka išnokusių.Šiaip aš tų bluselių neskinu,vietoj susivartoja .
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 09 10, 14:42)
Šiaip aš tų bluselių neskinu,vietoj susivartoja .

o tai kaip jos susivartoja, jei tu jų neskini? blink.gif Guli po krūmu ir lauki kol pačios burnon ingrius? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 09 10, 15:45)
o tai kaip jos susivartoja, jei tu jų neskini?  blink.gif  Guli po krūmu ir lauki kol pačios burnon ingrius?  blink.gif

Nu,ale ot kabinasi reikia nereikia doh.gif Į bliūdą,kibirą,dėžę,bidoną neskinu,nu.Iš karto burnon dedu tongue.gif
Atsakyti
Nu pasisakysiu apie skonį ir aš smile.gif Mažuliukų smile.gif PVZ black cherry augdamas 3 metus lauke - visai neskanus .... Šiemet turiu šiltnamį - vienas daigas papuolė į jį - pasaka. Saldus , skanus . O laukinis kieta skūra ir nelabai skonio turi .Iš to pačio pakelio .
Pomidorai ola polka praėjusiais metais augdami lauke buvo nereliai saldūs. Šiemet šiltnamio pakraštį - nežavi manęs ...
Skanaiusias iš mažiuku man Limetto . Labai gero skonio , tik nelabai derlingas ir galingas lyginant su Black cherry .
Patiko amerikonas Blue berries - mėlynas, kai sunoksta margai raudonas . Labai galingas krūmas ir saldumo turi , nuotrauka interneto .user posted image
O amerikonai Blue pits - nelabai patiko . Saldumo man trūksta .
Auginu ir Coyote, bet ten ne pomidorai o blusos , vyšnios didesnės būna smile.gif Kai sunoksta saldus , bet nuskint gali tik į burną - sunkai skinasi , plyšta .
Atsakyti
Priminkit,prašau,kaip ten su tuo laistymu?Kai tokie orai jau visai nebelieti?Išsilaikys be vandens?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 09 10, 15:42)

Dietskij sladkij[/i],tai man joks ne sladkij pas mani  schmoll.gif

o pas mus tikrai sladkij,[I]daže bez specialnovo podkorma udobrėnijami
wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Ilaria @ 2015 09 10, 17:36)
Priminkit,prašau,kaip ten su tuo laistymu?Kai tokie orai jau visai nebelieti?Išsilaikys be vandens?

nežinau ,kaip kitos,bet kai lija ir šalta -nelaistau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 09 10, 17:26)
nežinau ,kaip kitos,bet kai lija ir šalta -nelaistau schmoll.gif

kai tokios dienos kaip šiandien - saulė plieskia ir šiltnamy karštis, jei nelaistyčiau visai, tai iki šalnų tikrai pomidorų neturėčiau. Aišku, kad rečiau daba laistau, bet vis tiek laistyt reik. Ten jūsų molyne tai gal ir nebereiks šiais metais, o mano smėlyne tai dar liet ir liet.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 09 10, 01:27)
Net papildomai sodos nereikėjo įterpti į dirvą vaisių saldumui paryškinti..:D Ir dar ne tik saldus, bet toks rafinuotai subalansuotas...

Pasidalinkit informacija, prašau, apie sodos naudojimą saldumui. Ačiū.
Atsakyti