QUOTE(Chiromante @ 2015 09 10, 22:44)
1.pasistudijavau nijolės619 aprašymus ir darausi pirminę išvadą, kad išgirtieji velmožos greičiausiai bus panašūs i batianią,
2.Nijole, šita Malinovka?
1.Tikrai ne, Batiania iki Velmožos..netraukia..skoniu..bet visu kitu- derlingumu, išvaizda gal ne tokia tobula, preciziška, bet šiltnamyje atrodo įspūdinagi, gan gerai dera lauke, nors šiltnamyje žymiai geriau. Derlius kaip už tėvynę, pjūvis- daugybė mėsos( tos pomidorinės), retas pjūvis toks..
LABAI JAU MANO ATPASAKOJIMAIS nesiremkit, mat man svarbu paragauti be prieskonių, naturalų..gryną skonį, palyginti, atrasti, pasigrožėti, pasimėgauti.. žodžiu pajausti tame diiidelį malonumą kaip mažam vaikui naują žaisliuką išmėginti..
Pridėjus prie pomidorų pipiriukų, druskytės, užbėrus baziliko, skonis pasiekia visus na beveeik..tuos 10balų. Svarbu juk visuma, vienom konservavimui, kad kieti drūti, tvirti, netižtų, sunoktų vienu metu, kad konservuot būt ką.
kitoms- kad sumuštiniams, vizualiai gražu, trečioms pilnom pintinėm iš daržo traukt, ketvirtom - nustebint draugus, gimines bendradarbius, kad sužavėt..ir stulbinančias unikalias dovanas įteikt, kad visus metus aikčiotų ir tave prisimintų.. dar kitiems, kad tik vaikams ar anūkams įtikti, kad anuos pradžiugint, tad kam ko reikia..
Tad pomidoro vertinimas ir susideda, derlingumas, skonis, išvaizda, atsparumas ligoms, techiniai trūkumai- kaip skilinėjimai, konsistencija, ar gerai laikosi, ar netyžta, ar ne vandeningi, ar priežiūrai imlūs, rišti ar ne, skabyti ar patys savim pasirūpina ir t.t.. daugybė kriterijų. Aš čia aprašau tik labai trumpai..svarbiausia,panašiai kaip Lt ant pakuočių veisles apibūdina..

Grįžtant prie Batiania, mažesni vaisiai- man nebuvo kažkokie skoniu pavergiantys, bet ragaujant vėlyvą- didžiulį gražuolį- uch..koks geras, gražus, padažams, tirštoms gardžioms sultims..Bet juk tikrai jau rašiau, kad yra ir gardesnių, gražesnių..na kaip ir gyvenime tarp žmonių..
LABAI SUTINKU SU ADIJA, KAD VIENAIS METAIS TA PATI VEISLĖ GALI PARODYTI VIENAS SAVYBES, KITAIS KITAS- NET TUO PAČIU SKONIU.
2.Malinuvka's turiu dvejų veislių sėklas- tobulai apvalių avietinių, gražių, lygių..tikrai skanių ir
MALINUWKA( iš Liublino ) parsivežtą- iki 200g avietiškai raudonos širdys, skoniu nesigilinsiu, tikrai uch..įdėsiu nuotrauką:

BEJE TEN ŠALIA TOKS DIDELIS GRAŽUOLIS- BATIANIA..
DAR KUO PATIKO ŠIEMET IŠMĖGINTOS VEISLĖS, JOKIŲ ŽALIŲ PETUKŲ VAISIAus VIDUJE, JOKIŲ TRŪKINĖJIMŲ.. tręšiau tik kartą, laisčiau minimaliai, tik kol nokinti pradėjo, smėliukas. Sungoldas palaikytas keletą dienų- pradeda skilinėti, geriau nekaupti.. taip pastebėjimas..
Čia kur anksčiau akcentavau :Piedmont, čia neblogai matosi kokios prinokimo, ir kad tikrai sultingi, kai tik nusispalvina miltingumas kažkosk yra, bet reik išlaukti, neskubėti- ir medus..burnoje..jau nekalbant apie jų grožį.. [URL=http://radikal.ru/big/bd47bd55ddc245b49a8d17a501ab37e1]

[/URL]
OSOBENNYJ
Džiaugiuosi, dėl galimybės išmėginti skonį jau šiemet ir Batiania ir Osobennyj, nes juos gavau dovanų iš savo mielos kaimynės Raimondos, kaip ir Santorange ir dar ne vieną veislę..

Kur anksčiau aprašiau:

aptižiūriu - nu cukierkos..

Chiromante, taip man labai patinka Sib SAD'o produkcija, SIBIRIETIŠKOS , Altajaus rusiškos, sėklos, kur panašus klimatas, kadangi šiltnamiukas mažas, tai ieškau skanių derlingų atsparių veislių, kurios pačios savim pasirūpintų lauke..
Bet nevengiu ir egzotikos..vis akyse stovi Gargamel.. Tlacolula, kurios daigas mistiškai dingo pervežimo dieną taip ir neatsirado..

DALMATIAN, NEW ZEALAND, Purple Bumble BEE, LUCKY TIGER , Pink Siberian Tiger, ĮV. DVISPALVIAI nuo kurių tiesiog lydausi.. ir t.t...