Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai, auginam,ragaujam

QUOTE(Gricė @ 2015 09 10, 19:37)
Pasidalinkit informacija, prašau, apie sodos naudojimą saldumui. Ačiū.

KAŽKADA RADAU NUORODĄ, DALINAUSI čia forume, kad įterpus į dirvą prieš sunokstant pomidorams, jie tampa saldesni kas gi ta soda- natrio bikarbonatas, turbūt geriau atsiskleidžia pomidorų skonis..na kaip ir įterpus subalansuotas trąšas, kur Na jau yra. Bet turbūt didžiausią saldumą priduoda saulė, juk pietiniuose regionuose sunokę vaisiai žymiai saldesni, nei mūsuose, o dar ir nuo konkrečios veislės savybių, žemėje esančių medžiagų, priežiūros priklauso skoninės savybės..

O įterpimas tiesiai tirpinant ir paliejant tuo tirpalu palei augalą ar įterpiant miltelius į žemę aplink.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 09 10, 15:42)
O va Geranium kiss,iš kurio kaip ir nieko nesitikėjau,nes raudonas,laaabai gerai eina.Man jie skanūs.

adija, o kokio dydžio Geranium kiss? Mažesni už Ex citrinas?

Labai faina, kad rekomenduojat RAUDONUS pomidorus, pas mus irgi jie einamiausi. Velmožos ir Carskij Podarok, mačiau, tatiana's tomato base turi, tai jau imu kauptis užsakymui biggrin.gif bus ką žiemą veikt.

Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2015 09 10, 21:31)

Neauginus Ex citrinų, bet manau, kad mažiausiai dvigubai mažesni.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 09 10, 14:42)
Tai jau taip,dėl skonio man joks daržo agurkas,ar kaip ten Chiromantė juos keikia,nepapasakos  schmoll.gif  .Turiu pati išragaut.Ir prinokusius,nedanokusius,pernokusius.Ir ne faktas,kad kitąmet bus tas pats skonis.Pvz.gal reiks liet mažiau,ne taip,kaip šiemet.

Kai kuriais atvejais tikrai galima pasikliauti daugumos nuomone, nes gi gyvenimo neužteks, kad viską norimą išbandyt smile.gif Vat, aš pavyzdžiui, pasistudijavau nijolės619 aprašymus ir darausi pirminę išvadą, kad išgirtieji velmožos greičiausiai bus panašūs i batianią, kurį tikrai kitamęt auginsiu, ir galbūt į 100 pudov, kurį irgi auginsiu. Tas pats ir su Malinovka. Gal klįstu, bet nemanau, kad skirtumai galėtų būti ant tiek reikšmingi. O vat, jei nieko negalvodama patikėčiau Ilarija, kad Moneimeikeriai patys skaniausi pomidorai ir užsodinčiau jais pusę šiltnamio, tai geriau apipilt benzinu ir padegt irnesakyk.gif Vakare net dar kartą nuėjau ir nuėdžiau kelis tiesiai nuo krūmo - nu gal apsirinku. nu ne - bjaurūs jie man. Bjaurūs nes jokie - taip būtų tiksliau. Tas pats ir su marmande - nevalgomi jie man. Nu bet jokių pagyrų aš jiems ir nerandu - eiliniai jokie, apie kuriuos net nėr ką pasakyt biggrin.gif

Nijole, šita Malinovka?

Ai, nesigauna normaliai įdėti irnesakyk.gif

Papildyta:
QUOTE(Gardi @ 2015 09 10, 20:31)
Labai faina, kad rekomenduojat RAUDONUS pomidorus, pas mus irgi jie einamiausi.

Kaip ir mano kaimynei biggrin.gif - jai pomidoras turi būti TIK raudonas ir apvalus. Nu ir dar Princas. Ot keisti tie žmonės g.gif

Ačiū,nijole, už aprašymus. Apie tokį Alsu reikia rimtai pagalvot - Sibiro selekcijos, tai pas mus turėtų be problemų gyvuoti smile.gif Ir vokišką raudoną braškę radau bigsmile.gif

user posted image

Beje, ir Velmoža (Budionovka) sibirinis. Ar gerai augo? Iš tavo aprašytųjų dauguma sibirinių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chiromante: 10 rugsėjo 2015 - 21:59
Gradi, nu peržiūrėjau Tatjanos pomidorų sėklų pasiūlą, nu nėra ten nei Velmoža, nei Budionovkos, Nei Carskij Podarok.. biggrin.gif bent jau kol kas 2015metų kataloge.
Atsakyti
QUOTE(Chiromante @ 2015 09 10, 22:44)
1.pasistudijavau nijolės619 aprašymus ir darausi pirminę  išvadą, kad išgirtieji velmožos greičiausiai bus panašūs i batianią,
2.Nijole, šita Malinovka?

1.Tikrai ne, Batiania iki Velmožos..netraukia..skoniu..bet visu kitu- derlingumu, išvaizda gal ne tokia tobula, preciziška, bet šiltnamyje atrodo įspūdinagi, gan gerai dera lauke, nors šiltnamyje žymiai geriau. Derlius kaip už tėvynę, pjūvis- daugybė mėsos( tos pomidorinės), retas pjūvis toks..
user posted image

LABAI JAU MANO ATPASAKOJIMAIS nesiremkit, mat man svarbu paragauti be prieskonių, naturalų..gryną skonį, palyginti, atrasti, pasigrožėti, pasimėgauti.. žodžiu pajausti tame diiidelį malonumą kaip mažam vaikui naują žaisliuką išmėginti..
Pridėjus prie pomidorų pipiriukų, druskytės, užbėrus baziliko, skonis pasiekia visus na beveeik..tuos 10balų. Svarbu juk visuma, vienom konservavimui, kad kieti drūti, tvirti, netižtų, sunoktų vienu metu, kad konservuot būt ką.
kitoms- kad sumuštiniams, vizualiai gražu, trečioms pilnom pintinėm iš daržo traukt, ketvirtom - nustebint draugus, gimines bendradarbius, kad sužavėt..ir stulbinančias unikalias dovanas įteikt, kad visus metus aikčiotų ir tave prisimintų.. dar kitiems, kad tik vaikams ar anūkams įtikti, kad anuos pradžiugint, tad kam ko reikia..
Tad pomidoro vertinimas ir susideda, derlingumas, skonis, išvaizda, atsparumas ligoms, techiniai trūkumai- kaip skilinėjimai, konsistencija, ar gerai laikosi, ar netyžta, ar ne vandeningi, ar priežiūrai imlūs, rišti ar ne, skabyti ar patys savim pasirūpina ir t.t.. daugybė kriterijų. Aš čia aprašau tik labai trumpai..svarbiausia,panašiai kaip Lt ant pakuočių veisles apibūdina.. biggrin.gif
Grįžtant prie Batiania, mažesni vaisiai- man nebuvo kažkokie skoniu pavergiantys, bet ragaujant vėlyvą- didžiulį gražuolį- uch..koks geras, gražus, padažams, tirštoms gardžioms sultims..Bet juk tikrai jau rašiau, kad yra ir gardesnių, gražesnių..na kaip ir gyvenime tarp žmonių..
LABAI SUTINKU SU ADIJA, KAD VIENAIS METAIS TA PATI VEISLĖ GALI PARODYTI VIENAS SAVYBES, KITAIS KITAS- NET TUO PAČIU SKONIU.

2.Malinuvka's turiu dvejų veislių sėklas- tobulai apvalių avietinių, gražių, lygių..tikrai skanių ir
MALINUWKA( iš Liublino ) parsivežtą- iki 200g avietiškai raudonos širdys, skoniu nesigilinsiu, tikrai uch..įdėsiu nuotrauką:
user posted image
BEJE TEN ŠALIA TOKS DIDELIS GRAŽUOLIS- BATIANIA.. thumbup.gif

DAR KUO PATIKO ŠIEMET IŠMĖGINTOS VEISLĖS, JOKIŲ ŽALIŲ PETUKŲ VAISIAus VIDUJE, JOKIŲ TRŪKINĖJIMŲ.. tręšiau tik kartą, laisčiau minimaliai, tik kol nokinti pradėjo, smėliukas. Sungoldas palaikytas keletą dienų- pradeda skilinėti, geriau nekaupti.. taip pastebėjimas..

Čia kur anksčiau akcentavau :Piedmont, čia neblogai matosi kokios prinokimo, ir kad tikrai sultingi, kai tik nusispalvina miltingumas kažkosk yra, bet reik išlaukti, neskubėti- ir medus..burnoje..jau nekalbant apie jų grožį.. [URL=http://radikal.ru/big/bd47bd55ddc245b49a8d17a501ab37e1]
user posted image[/URL]
OSOBENNYJ user posted image
user posted image

Džiaugiuosi, dėl galimybės išmėginti skonį jau šiemet ir Batiania ir Osobennyj, nes juos gavau dovanų iš savo mielos kaimynės Raimondos, kaip ir Santorange ir dar ne vieną veislę..
user posted image
Kur anksčiau aprašiau:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
aptižiūriu - nu cukierkos..biggrin.gif biggrin.gif wub.gif
Chiromante, taip man labai patinka Sib SAD'o produkcija, SIBIRIETIŠKOS , Altajaus rusiškos, sėklos, kur panašus klimatas, kadangi šiltnamiukas mažas, tai ieškau skanių derlingų atsparių veislių, kurios pačios savim pasirūpintų lauke.. biggrin.gif
Bet nevengiu ir egzotikos..vis akyse stovi Gargamel.. Tlacolula, kurios daigas mistiškai dingo pervežimo dieną taip ir neatsirado.. verysad.gif DALMATIAN, NEW ZEALAND, Purple Bumble BEE, LUCKY TIGER , Pink Siberian Tiger, ĮV. DVISPALVIAI nuo kurių tiesiog lydausi.. ir t.t...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 10 rugsėjo 2015 - 22:54
QUOTE(Chiromante @ 2015 09 10, 22:44)
Kai kuriais atvejais tikrai galima pasikliauti daugumos nuomone, nes gi gyvenimo neužteks, kad viską norimą išbandyt smile.gif

kad išgirtieji velmožos greičiausiai bus panašūs i batianią

Dėl skonio negalima schmoll.gif Teks gyvent ilgai.

Jei tie Velmoža yra ta pati Budionovka,tai anuos Batiania per kilometrą šalia jų reiktų statyt pagal skonį ax.gif .Geriausiu atveju.
QUOTE(nijole0619 @ 2015 09 10, 23:29)
Piedmont, čia neblogai matosi kokios prinokimo, ir kad tikrai sultingi, kai tik nusispalvina miltingumas kažkosk yra, bet reik išlaukti, neskubėti- ir medus..burnoje..jau nekalbant apie jų grožį..

OSOBENNYJ 

Pala pala,kodė tavo Piedmont purvinai raudoni g.gif ? Pas man jie maždaug tokie neprinokę ,laaabai nekokybiška fotkė http://s019.radikal....0ccbbbc8e5f.jpg ,o prinokusių neturiu,gal nufotkinsiu,nes tikrai dar kaba,bo man neskanūs,bet va tokie būna išnokę ax.gif
http://happyseeds.ru.../...Bй_enl.jpg
Nu, ir tavo aprašymą atitinka maniškiai ,buvę taviškiai .Maždaug 1,2-1,5 metro, oranžinė su kažkuo spalva,dauguma buvo lašo formos,nors kiti ir netaisyklingi.
Nius,tikrai dar panokinsiu tada,nes šiaip tai jie kaip pradėjo vos ne pirmi,tai gal paskutiniai tik ir baigs,kad tokią spalvą išlaužtų .Nors ir šiaip jau laabai stipriai oranžiški pasidaro vieni miltai cool.gif Bet labai gyvenimą mylintys pomidorai,kiek skini,tiek naujų priauga.

Vėlgi su tuo OSOBIENYJ . Nius,pas man buvo tokia forma,gražesnė nei tavo biggrin.gif
user posted image
Nerandu išnokusių spalvos.Šiaip tiek daug naujienų kitąmet ir nebus.Nes daug Nijolės pomidorų man super geri,bus ir kitąmet . Vo,su apkasiniais ne taip pasisekė,bet Gonziaus dryžalai užtat kokie prie tų Kubinskų buvo gauti wub.gif Tie irgi bus ,kaip Spasai ir Jablokai.Ne kubinski,aišku,Zekai bus.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 09 11, 01:41)
Pala pala,kodė tavo Piedmont purvinai  raudoni  g.gif ? Pas man jie maždaug tokie neprinokę ,laaabai nekokybiška fotkė
Nu, ir tavo aprašymą atitinka maniškiai ,buvę  taviškiai .Maždaug 1,2-1,5 metro, oranžinė su kažkuo spalva,dauguma buvo lašo formos,nors kiti ir netaisyklingi.
Nius,tikrai dar panokinsiu tada,nes šiaip tai jie kaip pradėjo vos ne pirmi,tai gal paskutiniai tik ir baigs,kad tokią spalvą išlaužtų .Nors ir šiaip jau laabai stipriai oranžiški pasidaro vieni miltai  cool.gif Bet labai gyvenimą mylintys pomidorai,kiek skini,tiek naujų priauga.

Vėlgi su tuo OSOBIENYJ . Nius,pas man buvo tokia forma,gražesnė nei tavo biggrin.gif

LABU..malonu matyti.skaityti.. 4u.gif
Hmm,tai spalva -ne purvinai raudona, avietiškai oranžinė, ir tas oranžiškums su fotiku nepavyko jo pagaut..gyvai gerai matosi.. dvitonis. Aš skyniau nuo krūmo tokias avietes, nes kai pirmus skyniau irgi tik tik nusidažius, buvau švelniai tariant nustebinta skoniu, o vat vėliau -tikrai..ir sultingumas atsiranda..ir tas cukrus ..išsirpsta..matyt.. biggrin.gif kiekviena veislė matyt turi savo ypatybę, kada geriausia kam naudoti..
forma irgi nustebino ,kai kurie lašo,kai kurie ovalios slyvutės, tokios tik į plotį.. biggrin.gif ir tokie vaisiai ant vieno krūmo, tai gal tie apvalūs žiedai buvo tie mutantiniai, kai jų buvo daug neatkreipiau dėmesio..
O dėl Osobennyj formos, net mintis nešovė, kad gali ir kita forma būt iš tų pačių sėklų..Vėl gi..man gražesnė..pailga.. lotuliukas.gif kardinaliai nuo adija5 tolstu..kaip žemės ašigaliai.. blush2.gif lotuliukas.gif
Čia kaip adija5 rašė apie Amerikanskus rebristus, kad pas kaimynę- kita forma.. lotuliukas.gif
Vat vienintelei neatitiko, peresortas matyt, Koroleva Elizaveta..- iš juodųjų serijos papuolė ir su dryžiais..dar vis galvojau gal su kuo supainiojau..vis gi daug veislių..
Atsakyti

Labai faina, kad rekomenduojat RAUDONUS pomidorus, pas mus irgi jie einamiausi. Velmožos ir Carskij Podarok, mačiau, tatiana's tomato base turi, tai jau imu kauptis užsakymui biggrin.gif bus ką žiemą veikt.

aha, kaip Adija sako, maždaug dvigubai - pas mane jie vienas šalia kito, tai forma panaši, o dydis skiriasi, šakos persipynė, tai kaip vienas medis atrodo biggrin.gif
Atsakyti
Oi, kiek informacijos ir nuotraukų studijavimui biggrin.gif wub.gif Gaila, išlėkt turiu, tai tik vakarop prisėsiu prie kompo. Vienas jau aišku - Velmoža (Budionovka) traukiu pagrindinian sąrašan į pirmuosius numerius, nes aš dar pasitikiu ir kitų nuomonėm bigsmile.gif Kolkas jis man, po jūsų parašymų, pirmoj vietoj biggrin.gif O Blusch'as gražesnis negu maniau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 09 10, 22:29)

pas mane Jabločnyj Lipeckij apvalūs.. pas tavi, matai, širdiški. Iš tų pačių sėklų biggrin.gif
Atsakyti

Jie maždaug Vengrinės slyvos dydžio.
user posted image
Atsakyti