Sveikos, merginos, matau, kalbat apie vaisiaus vandenis, tai trumpai pakomentuosiu, nes man tai buvo aktualu. Per apžiūrą savaitę prieš gimdymą buvo nustatyta, kad sumažėjo trečdaliu vaisiaus vandenų, o po savaitės gimė mano mažoji būtent dėl priešlaikinio vaisiaus vandenų nutekėjimo. Tai ką norėčiau pasakyti, tų testų kaip įklotukų al sense Lietuvoje aš neberadau, radau internete užsieny, bet už labai brangiai. Tačiau LT vaistinėse yra testukai vaginaliniam ph nustatyti, juos pirkau. Nes tie įklotukai kaip veikia, matuoja moters išskyrų ph, o jei ph nukrypsta nuo normos, tampa šarminis, tai gali reikšti be kita ko ir vaisiaus vandenų tekėjimą. Kada man tų vandenų sumažėjo, aš nepajutau, nes tikrai tokį kiekį turėjau pajusti (paprastai jų būna apie pusantro litro, tai kur tas puslitris dingo..). Testukus po to kiek dariau, jie rodė normalų rezultatą. Šiaip jei tik koks įtarimas yra, būtinai eikit pas ginę pasimatuoti vandenų kiekio. Nors ir ten gali nužiūrėti netiksliai.Ar važiuokit į ligoninę, atsarga gėdos nedaro. Į ligoninę nubėgus vandenims važiuoti būtina iškart, jei iki 37 sav.
Na, o kai man pradėjo bėgti vandenys, aš iškart supratau, kad kažkas negerai. Žinoma, jie gali lašėti, tada gal ir padėtų testukai. Naktį prabudau, nuėjau į wc ir pajutau tokį tempimo jausmą, kaip stipriai užkietėjus viduriams, o grįžus atsigulus į lovą pajutau, lyg šlapia pasidarė, bet nedaug, kokie keli šaukštai. Po keliolikos min. jaučiu vėl panašus kiekis. Atsikėliau, nuvažiavom į Santariškes, o tada jau pradėjo bėgti daugiau. Sulaukiau budinčios registratorės, sakau, man atrodo, vandenys bėga, o ji taip piktai, tai jums atrodo ar bėga iš tikro

Parodžiau balą po savim ir užteko. Ant apžiūros stalo vandenys jau bėgo gausiai. Šiltas vandenėlis toks su kraujo priemaišom. Žinau atvejį kitos merginos, kuri irgi nuvažiavo dėl įtarimų, kad laša vandenys, tai ten nepatikėjo, sako, turi bėgti daug. Galiausiai prisiprašė apžiūros, ir akurat, kaklelis atsidares 5 cm.