QUOTE(Juodai @ 2015 10 09, 15:02)
QUOTE(knopke* @ 2015 10 09, 13:56)
Tai nėra pagrindinis rodiklis, niekas taip ir nesako. Pagrindinis yra patogumas. Mano irgi visų vaikų kūdikuystė praėjo esant namuose orkaitei žemai, tik ji buvo su mechaniniu užraktu ir nekaistančiu stiklu, o su pirmagime išvis buvo paprastų paprasčiausia pastatoma viryklė - ir nieko, traumų nebuvo. Tačiau, kaip jau rašiau, visi vaikai skirtingi, todėl nereikia galvoti, kad tėvai savo 'uraganiukų' neprižiūri. Žinoma, toks vaikas gali greit sugalvot būdą ir aukštai esančią orkaitę apžiūrėt, bet kol jis tai ruošis padaryt, ilgiau užtruks, ir didesnė tikimybė, kad tėvai greičiau supras jo kėslus

.
Kai orkaitė bus viršuje, visai gali būti, kad rečiau vaiką reikės drausminti - tas nėr blogai

.
Pasirašau po kiekvienu žodžiu. Off topic, bet pasisakysiu. Kai mano pyplius buvo visai mažas, pas mus irgi buvo paprasčiausia viryklė, jokių nekaistančių stiklų ar užraktų. Išsaugojom, nelindo jis ten ką nors kepant, buvo kelis kart prisilietęs prie beauštančio stiklo, bet nieko rimto. Tik jis būdavo kitaip išnaudodavo orkaitę. Atsidarydavo dureles ir užlipęs žiūrėdavo, kokie puodai ant viryklės padėti

Kelis kartus esu taip radusi, nors atrodo akimirkai iš akių dingo ką nors betvarkant pvz. Gerai, kad taip yra padaręs puodams neverdant, kitaip apie pasekmes patyliu... Tad į ateitį žiūrint, vistiek bus dar vienas vaikas kada nors, tai aš tik už orkaitę aukščiau, ką ir bandysim įgyvendint. Tiek dėl vaiko, tiek dėl savęs pačios.