Labai norečiau pasigaminti ką nors iš baklažanu. Ten kur gyvenu jų yra daug ir visai nebrangūs, tik nežinau jokio recepto, o jie taip skaniai atrodo. Gal kas gaminot? Pasidalinkit žiniom.
Pats paprasciausias: sluoksniais - baklazanas, konservuotos pupeles, paprika, pomidorai ir vel is naujo, tada uzpili kiausinio ir grietines plakiniu ir troskini. Darzoves galima keisti, dadeti mesos, zuvies, surio, padazas irgi panasiai:tinka sultinys, vanduo...
Yra nemazai receptu "antruose patiekaluose" - atkeliau is uzmarsties i virsu, panarsyk tenai.

QUOTE(#Mia# @ 2006 01 28, 01:34)
Pats paprasciausias: sluoksniais - baklazanas, konservuotos pupeles, paprika, pomidorai ir vel is naujo, tada uzpili kiausinio ir grietines plakiniu ir troskini. Darzoves galima keisti, dadeti mesos, zuvies, surio, padazas irgi panasiai:tinka sultinys, vanduo...
O troškini paprastai puode ant silpnos ugnies?
QUOTE(Amalia @ 2006 01 28, 09:55)
Aciu tau labai niam niam kaip skaniai skaitosi, bet bus dar skaniau valgyti.


QUOTE(smike @ 2004 05 29, 16:46)



gal jau kazkas ir rase


[quote=]
gal jau kazkas ir rase , tada pasikartosiu, kad baklazanai nebutu kartus , reikia juos nulupus ir supjauscius sudeti i sieteli , kad sultys nubegtu, pasudyti ir palikti keliom valandom, tada dingsta kartumas, as visada kepdavau juos, dabar noriu troskini padaryti, tai turbut ta pacia procedura reikia atlikti , kad kartus nebutu
[/quote]
aha, aš kažkada klausiau, kaip kartumą nuimti
ir gavusi patarimą, jį jau išmėginau: nelupau net odelės, tik supjausčiau maždaug pusės degtukų dėžutės dydžio gabaliukais, nepagailėjusi užpyliau druskos ir kokią valandėlę palikau... Vėliau perploviau ir ištroškinau
gal jau kazkas ir rase , tada pasikartosiu, kad baklazanai nebutu kartus , reikia juos nulupus ir supjauscius sudeti i sieteli , kad sultys nubegtu, pasudyti ir palikti keliom valandom, tada dingsta kartumas, as visada kepdavau juos, dabar noriu troskini padaryti, tai turbut ta pacia procedura reikia atlikti , kad kartus nebutu
[/quote]
aha, aš kažkada klausiau, kaip kartumą nuimti


QUOTE(Malinka @ 2006 04 25, 21:20)
pasudyti ir palikti keliom valandom,
Na tikrai nereikia palikti keliom valandom

QUOTE(*~sniege~* @ 2006 04 26, 13:01)
Na tikrai nereikia palikti keliom valandom
Sočiai pusvalandžio užtenka. Aš paprasčiausiai jį pamerkiu į pasūdytą vandenį ir tiek.

Gaila , kad neperskaiciau siandien diena, nes labai uzsivelinau su troskiniu


Papildyta:
As tai labai megstu grybus, bet deja nemegstu ju rinkti, o ypac valyti,


persistengiau
jau taip prisūdžiau, kad paskui mirkyk nemirkiusi - ištroškinus burną traukė nuo sūrumo
dabar gerti nesustoju



Kaip geriausiai kepti baklazanus (keptuveje), kad jie neprisigertu taip daug aliejaus?