Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai

Labai norečiau pasigaminti ką nors iš baklažanu. Ten kur gyvenu jų yra daug ir visai nebrangūs, tik nežinau jokio recepto, o jie taip skaniai atrodo. Gal kas gaminot? Pasidalinkit žiniom.
Atsakyti
Pats paprasciausias: sluoksniais - baklazanas, konservuotos pupeles, paprika, pomidorai ir vel is naujo, tada uzpili kiausinio ir grietines plakiniu ir troskini. Darzoves galima keisti, dadeti mesos, zuvies, surio, padazas irgi panasiai:tinka sultinys, vanduo...
Atsakyti
Yra nemazai receptu "antruose patiekaluose" - atkeliau is uzmarsties i virsu, panarsyk tenai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 01 28, 01:34)
Pats paprasciausias: sluoksniais - baklazanas, konservuotos pupeles, paprika, pomidorai ir vel is naujo, tada uzpili kiausinio ir grietines plakiniu ir troskini. Darzoves galima keisti, dadeti mesos, zuvies, surio, padazas irgi panasiai:tinka sultinys, vanduo...


O troškini paprastai puode ant silpnos ugnies?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 28 sausio 2006 - 13:30
QUOTE(Amalia @ 2006 01 28, 09:55)
Atkeliu BETITEI i virsu, kad lengviau rastu 4u.gif



Aciu tau labai niam niam kaip skaniai skaitosi, bet bus dar skaniau valgyti.
mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Negėda prisipažinti, kad pirmą kartą valgiau keptą baklažaną su jautienos steiku.
Nepatikėsit, pagalvojau, kad tai baravykai, pasirodo, apsigavau g.gif . Tikrai nuostabus skonis, super
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2004 05 29, 16:46)
g.gif  o jums baklazanai nesigauna kartus? As kazkada bandziau kept, bet tokie rupuzes kartus buvo kad valgyti neimanoma!  dry.gif  Atrodo ir nedidukai buvo, ir neperauge. Gal as kazko nezinau ju apdorojime???  unsure.gif


gal jau kazkas ir rase rolleyes.gif , tada pasikartosiu, kad baklazanai nebutu kartus , reikia juos nulupus ir supjauscius sudeti i sieteli , kad sultys nubegtu, pasudyti ir palikti keliom valandom, tada dingsta kartumas, as visada kepdavau juos, dabar noriu troskini padaryti, tai turbut ta pacia procedura reikia atlikti , kad kartus nebutu g.gif
Atsakyti
[quote=]
gal jau kazkas ir rase , tada pasikartosiu, kad baklazanai nebutu kartus , reikia juos nulupus ir supjauscius sudeti i sieteli , kad sultys nubegtu, pasudyti ir palikti keliom valandom, tada dingsta kartumas, as visada kepdavau juos, dabar noriu troskini padaryti, tai turbut ta pacia procedura reikia atlikti , kad kartus nebutu
[/quote]

aha, aš kažkada klausiau, kaip kartumą nuimti doh.gif ir gavusi patarimą, jį jau išmėginau: nelupau net odelės, tik supjausčiau maždaug pusės degtukų dėžutės dydžio gabaliukais, nepagailėjusi užpyliau druskos ir kokią valandėlę palikau... Vėliau perploviau ir ištroškinau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Malinka @ 2006 04 25, 21:20)
pasudyti ir palikti keliom valandom,


Na tikrai nereikia palikti keliom valandom biggrin.gif Sočiai pusvalandžio užtenka. Aš paprasčiausiai jį pamerkiu į pasūdytą vandenį ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 04 26, 13:01)
Na tikrai nereikia palikti keliom valandom biggrin.gif Sočiai pusvalandžio užtenka. Aš paprasčiausiai jį pamerkiu į pasūdytą vandenį ir tiek.


Gaila , kad neperskaiciau siandien diena, nes labai uzsivelinau su troskiniu lotuliukas.gif doh.gif

Papildyta:
As tai labai megstu grybus, bet deja nemegstu ju rinkti, o ypac valyti, doh.gif , tai grybus pakeiciu baklazanais ir kepu juos aliejuje su svogunais , pabarstau krapais ir isspaudziu cesnako, tada uzpilu majonezu ir valgau, kazkuo primena keptus grybus bigsmile.gif
Atsakyti
persistengiau doh.gif jau taip prisūdžiau, kad paskui mirkyk nemirkiusi - ištroškinus burną traukė nuo sūrumo blink.gif dabar gerti nesustoju doh.gif
Atsakyti
Kaip geriausiai kepti baklazanus (keptuveje), kad jie neprisigertu taip daug aliejaus?
Atsakyti