Labai norečiau pasigaminti ką nors iš baklažanu. Ten kur gyvenu jų yra daug ir visai nebrangūs, tik nežinau jokio recepto, o jie taip skaniai atrodo. Gal kas gaminot? Pasidalinkit žiniom.
Pats paprasciausias: sluoksniais - baklazanas, konservuotos pupeles, paprika, pomidorai ir vel is naujo, tada uzpili kiausinio ir grietines plakiniu ir troskini. Darzoves galima keisti, dadeti mesos, zuvies, surio, padazas irgi panasiai:tinka sultinys, vanduo...
Yra nemazai receptu "antruose patiekaluose" - atkeliau is uzmarsties i virsu, panarsyk tenai.
QUOTE(#Mia# @ 2006 01 28, 01:34)
Pats paprasciausias: sluoksniais - baklazanas, konservuotos pupeles, paprika, pomidorai ir vel is naujo, tada uzpili kiausinio ir grietines plakiniu ir troskini. Darzoves galima keisti, dadeti mesos, zuvies, surio, padazas irgi panasiai:tinka sultinys, vanduo...
O troškini paprastai puode ant silpnos ugnies?
QUOTE(Amalia @ 2006 01 28, 09:55)
Atkeliu BETITEI i virsu, kad lengviau rastu
Aciu tau labai niam niam kaip skaniai skaitosi, bet bus dar skaniau valgyti.
QUOTE(smike @ 2004 05 29, 16:46)
o jums baklazanai nesigauna kartus? As kazkada bandziau kept, bet tokie rupuzes kartus buvo kad valgyti neimanoma! Atrodo ir nedidukai buvo, ir neperauge. Gal as kazko nezinau ju apdorojime???
gal jau kazkas ir rase , tada pasikartosiu, kad baklazanai nebutu kartus , reikia juos nulupus ir supjauscius sudeti i sieteli , kad sultys nubegtu, pasudyti ir palikti keliom valandom, tada dingsta kartumas, as visada kepdavau juos, dabar noriu troskini padaryti, tai turbut ta pacia procedura reikia atlikti , kad kartus nebutu
[quote=]
gal jau kazkas ir rase , tada pasikartosiu, kad baklazanai nebutu kartus , reikia juos nulupus ir supjauscius sudeti i sieteli , kad sultys nubegtu, pasudyti ir palikti keliom valandom, tada dingsta kartumas, as visada kepdavau juos, dabar noriu troskini padaryti, tai turbut ta pacia procedura reikia atlikti , kad kartus nebutu
[/quote]
aha, aš kažkada klausiau, kaip kartumą nuimti ir gavusi patarimą, jį jau išmėginau: nelupau net odelės, tik supjausčiau maždaug pusės degtukų dėžutės dydžio gabaliukais, nepagailėjusi užpyliau druskos ir kokią valandėlę palikau... Vėliau perploviau ir ištroškinau
gal jau kazkas ir rase , tada pasikartosiu, kad baklazanai nebutu kartus , reikia juos nulupus ir supjauscius sudeti i sieteli , kad sultys nubegtu, pasudyti ir palikti keliom valandom, tada dingsta kartumas, as visada kepdavau juos, dabar noriu troskini padaryti, tai turbut ta pacia procedura reikia atlikti , kad kartus nebutu
[/quote]
aha, aš kažkada klausiau, kaip kartumą nuimti ir gavusi patarimą, jį jau išmėginau: nelupau net odelės, tik supjausčiau maždaug pusės degtukų dėžutės dydžio gabaliukais, nepagailėjusi užpyliau druskos ir kokią valandėlę palikau... Vėliau perploviau ir ištroškinau
QUOTE(Malinka @ 2006 04 25, 21:20)
pasudyti ir palikti keliom valandom,
Na tikrai nereikia palikti keliom valandom Sočiai pusvalandžio užtenka. Aš paprasčiausiai jį pamerkiu į pasūdytą vandenį ir tiek.
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 04 26, 13:01)
Na tikrai nereikia palikti keliom valandom Sočiai pusvalandžio užtenka. Aš paprasčiausiai jį pamerkiu į pasūdytą vandenį ir tiek.
Gaila , kad neperskaiciau siandien diena, nes labai uzsivelinau su troskiniu
Papildyta:
As tai labai megstu grybus, bet deja nemegstu ju rinkti, o ypac valyti, , tai grybus pakeiciu baklazanais ir kepu juos aliejuje su svogunais , pabarstau krapais ir isspaudziu cesnako, tada uzpilu majonezu ir valgau, kazkuo primena keptus grybus
persistengiau jau taip prisūdžiau, kad paskui mirkyk nemirkiusi - ištroškinus burną traukė nuo sūrumo dabar gerti nesustoju
Kaip geriausiai kepti baklazanus (keptuveje), kad jie neprisigertu taip daug aliejaus?