Vakarienei pagaminau skanų patiekaliuką
ŽIULJENAS SU BAKLAŽANAIS IR GRYBAIS. 1 vidutinio dydžio baklažanas
. 200 g grybų
. 1/2 vidutinio dydžio svogūno galvutės
. 150 ml neriebios grietinėlės
. 1 v. š. grietinės
. 1/ 2 kubelio grybų sultinio
. 1 v. š. majonezo
. 1 a. š. saldžių garstyčių
. 100 ml tarkuoto fermentinio sūrio
. druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
. Baklažaną supjaustyti riekėmis, pabarstyti druska ir palaikyti 0,5 val.
. Supjaustyti grybus
. Šlakelyje aliejaus apkepinti susmulkintą svogūną.
. Baklažanus nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Sudėti į svogūnus.
. Dėti grybus ir patroškinti 5 7 min.
. Dėti sultinį, supilti grietinėlę, sumaišytą su majonezu, grietine ir garstyčiomis.
. Berti druskos, pipirų, prieskonių ir dar troškinti apie 5 - 7 min., kol grietinėlė sutirštės.
. Dėti į kepimui orkaitėje skirtus indelius, pabarstyti sūriu ir užkepti karštoje orkaitėje, kol sūris apskrus.
P. S. be baklažano dar įdėjau vieną mažą cukiniją