Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai

QUOTE(Nerytė @ 2006 04 27, 12:14)
Kaip geriausiai kepti baklazanus (keptuveje), kad jie neprisigertu taip daug aliejaus?

aha ir man tas pats gaunasi g.gif be je jei kas nematėt kaip Robkė darė iš BTV, tai:

baklažanai 2
faršas
sūris
cukinija
paprikos 3
pievagrybiai
( gal ką ir prifantazavau, bet aš tai tokius dėjau produktus)

Daržoves pakepint griežinėliais, faršą - iki grūdėtumo( gal kam neaišku g.gif ),ir papriką kepinam, supjaustę į 4-6 dalis, taip grybelius pačirškinam na ir sluoksniuojam į formą-pirmą baklažanai, tada faršas,grybai,sūris, tada cukinija,faršas, grybai,sūris, paprikos, f.,gr.,sūr.,na ir kažkodėl viršus turi būti baklažanų ir sūrio biggrin.gif tada orkaitėn ir dar kokį 20 min.
BANDŽIAU-SKANU BET RIEBU gavosi, tikriausiai aliejaus nepagailėjau kepdam daržoves keptuvėje g.gif
Atsakyti
Jei mėgstat su faršu, tai geriausia daryti įdarytus baklažanus: ir riebalų neprisigers, ir atrodo gražiai.
Baklažanus perpjaunu išilgai pusiau ir pusvalandžiui pamerkiu į pasūdytą vandenį. Paskui juos nuplaunu, šiek tiek išskobiu vidurį, kad gautusi kaip laivelis. Faršą keptuvėje pakepinu su svogūnais ir česnakais, sudedu išskobtą baklažano masę (supjautytą kubeliais), keletą luptų pomidorų (šviežių arba perku konservuotus be odelių savo sultyse, su jais greičiau), viską maišant pakepinu su druska ir prieskoniais. Baklažanų laivelių vidus patepu sviestu arba pašlakstau alyvų aliejumi ir keletui minučių įkišu į orkaitę arba paprasčiausiai apkepu keptuvėje (taip jie šiek tiek suminkštėja). Tada į juos dedu faršo masę, apibarstau tarkuotu fermentiniu sūriu ir į orkaitę. Labai skanu.

PS Jei baklažanų laiveliai prieš įdarant neapkepinami, jie būna kietoki, ypač jų galai.
Atsakyti
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 04 28, 08:53)
Jei mėgstat su faršu, tai geriausia daryti įdarytus baklažanus: ir riebalų neprisigers, ir atrodo gražiai.
Baklažanus perpjaunu išilgai pusiau ir pusvalandžiui pamerkiu į pasūdytą vandenį. Paskui juos nuplaunu, šiek tiek išskobiu vidurį, kad gautusi kaip laivelis. Faršą keptuvėje pakepinu su svogūnais ir česnakais, sudedu išskobtą baklažano masę (supjautytą kubeliais),  keletą luptų pomidorų (šviežių arba perku konservuotus be odelių savo sultyse, su jais greičiau), viską maišant pakepinu su druska ir prieskoniais. Baklažanų laivelių vidus patepu sviestu arba pašlakstau alyvų aliejumi ir keletui minučių įkišu į orkaitę arba paprasčiausiai apkepu keptuvėje (taip jie šiek tiek suminkštėja). Tada į juos dedu faršo masę, apibarstau tarkuotu fermentiniu sūriu ir į orkaitę. Labai skanu.

PS Jei baklažanų laiveliai prieš įdarant neapkepinami, jie būna kietoki, ypač jų galai.


Labai skanus receptukas pasirode mirksiukas.gif kiek laiko apkepini baklazanus ir po to orkaitej? Orkaitej tai turbut kol suris issilydo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 28 balandžio 2006 - 13:51
tai jeigu as darau idarytus baklazanus, tai tas puseles mirkyt suriam vandeni, nes bijau, kad nebutu kartus? 4u.gif

dar vienas klausimas...jei jus darot idarytus baklazanus, tai ta isskobta minkstima sumaisot su kazkuo ir dedat vidun, ar is jo dar kazka atskirai gaminat, kad nereiktu ismest mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 04 28, 07:53)
Jei mėgstat su faršu, tai geriausia daryti įdarytus baklažanus: ir riebalų neprisigers, ir atrodo gražiai.
Baklažanus perpjaunu išilgai pusiau ir pusvalandžiui pamerkiu į pasūdytą vandenį. Paskui juos nuplaunu, šiek tiek išskobiu vidurį, kad gautusi kaip laivelis. Faršą keptuvėje pakepinu su svogūnais ir česnakais, sudedu išskobtą baklažano masę (supjautytą kubeliais),  keletą luptų pomidorų (šviežių arba perku konservuotus be odelių savo sultyse, su .....laiveliai prieš įdarant neapkepinami, jie būna kietoki, ypač jų galai.



QUOTE(tulpia @ 2006 04 28, 20:49)
tai jeigu as darau idarytus baklazanus, tai tas puseles mirkyt suriam vandeni, nes bijau, kad nebutu kartus? 4u.gif

dar vienas klausimas...jei jus darot idarytus baklazanus, tai ta isskobta minkstima sumaisot su kazkuo ir dedat vidun, ar is jo dar kazka atskirai gaminat, kad nereiktu ismest mirksiukas.gif


tulpia, visos detalės anksčiau paskelbtame recepte mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 04 28, 13:50)
Labai skanus receptukas pasirode  mirksiukas.gif kiek laiko apkepini baklazanus ir po to orkaitej? Orkaitej tai turbut kol suris issilydo  g.gif


Prieš įdarant apkepu laivelius keptuvėj neilgai,keletą minučių, kad jie šiek tiek suminkštėtų, ypač jų galai. Tada išėmus šiek tiek atvėsinu ir tada jau kraunu faršą.
O su įdaru kepu gal pusvalandį (bet čia įdėjus jau į karštą orkaitę).
Atsakyti
virdzinija, dekui;) as per issiblaskyma nepamaciau;)
Atsakyti
Dar kažkas minėjo, kad baklažanai daug aliejaus prigeria.. na nedėkit to aliejaus, ir neprigers bigsmile.gif aš jo kokį šaukštelį įmetu, o paskui - vandens pusę stiklinės, ir uždengusi troškinu ax.gif
Atsakyti
Kad baklazanai maziau prisigertu aliejaus, keptuve tepu aliejumi naudodama konditerini teptuka (ta, kuris paprastai naudojamas bandelems ir pyragams aptepti kiausiniu). Pernai isigijau teflonini teptuka, zymiai lengviau plauti ir dziovinti negu iprasta seriu teptuka.

O cia mano orkaiteje kepti baklazanai Ratatule (supaprastintas prancuzisko ratatuile ar kaip jis ten, variantas):
I kepimo forma deti supjaustyta dideliais kubeliais baklazana ir skiltelemis pjaustytus pomidorus. Pasudyti ir papipirinti, paslakstyti aliejumi ir ismaisyti. Uzdengti folija ar dangciu ir kepti orkaiteje gera pusvalandi, pora kartu pamaisant. Istraukus is orkaites sumaisyti su sutraiskytu cesnaku (pagal skoni, man uztenka keliu skilteliu). Si patiekala valgome su makaronais arba tiesiog su juoda duona.
Atsakyti
Vakarienei pagaminau skanų patiekaliuką smile.gif

user posted image

ŽIULJENAS SU BAKLAŽANAIS IR GRYBAIS

. 1 vidutinio dydžio baklažanas
. 200 g grybų
. 1/2 vidutinio dydžio svogūno galvutės
. 150 ml neriebios grietinėlės
. 1 v. š. grietinės
. 1/ 2 kubelio grybų sultinio
. 1 v. š. majonezo
. 1 a. š. saldžių garstyčių
. 100 ml tarkuoto fermentinio sūrio
. druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių

. Baklažaną supjaustyti riekėmis, pabarstyti druska ir palaikyti 0,5 val.
. Supjaustyti grybus
. Šlakelyje aliejaus apkepinti susmulkintą svogūną.
. Baklažanus nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Sudėti į svogūnus.
. Dėti grybus ir patroškinti 5 – 7 min.
. Dėti sultinį, supilti grietinėlę, sumaišytą su majonezu, grietine ir garstyčiomis.
. Berti druskos, pipirų, prieskonių ir dar troškinti apie 5 - 7 min., kol grietinėlė sutirštės.
. Dėti į kepimui orkaitėje skirtus indelius, pabarstyti sūriu ir užkepti karštoje orkaitėje, kol sūris apskrus.

P. S. be baklažano dar įdėjau vieną mažą cukiniją rolleyes.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 31, 20:34)
Vakarienei pagaminau skanų patiekaliuką smile.gif

ŽIULJENAS SU BAKLAŽANAIS IR GRYBAIS

. 1 vidutinio dydžio baklažanas
. 200 g grybų
. 1/2 vidutinio dydžio svogūno galvutės
. 150 ml neriebios grietinėlės
. 1 v. š. grietinės
. 1/ 2 kubelio grybų sultinio
. 1 v. š. majonezo
. 1 a. š. saldžių garstyčių
. 100 ml tarkuoto fermentinio sūrio
. druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių

. Baklažaną supjaustyti riekėmis, pabarstyti druska ir palaikyti 0,5 val.
. Supjaustyti grybus
. Šlakelyje aliejaus apkepinti susmulkintą svogūną.
. Baklažanus nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Sudėti į svogūnus.
. Dėti grybus ir patroškinti 5 – 7 min.
. Dėti sultinį, supilti grietinėlę, sumaišytą su majonezu, grietine ir garstyčiomis.
. Berti druskos, pipirų, prieskonių ir dar troškinti apie 5 - 7 min., kol grietinėlė sutirštės.
. Dėti į kepimui orkaitėje skirtus indelius, pabarstyti sūriu ir užkepti karštoje orkaitėje, kol sūris apskrus.

P. S. be baklažano dar įdėjau vieną mažą cukiniją rolleyes.gif


Atrodo labai skaniai thumbup.gif . tik va man neaisku su tuo 1/2 kubelio sultinio. Cia jau padaryta sultini reikia supilti, ar tik ta kubeli, kaip prieskoni? g.gif
O si patiekaliuka turbut galima ir vienam dideliam kepimo inde pasigaminti? Bet kuriuo atveju dekui uz receptuka, reiks butinai pabandyti 4u.gif
Atsakyti
Sultinio kubelį reikia tiesiog sutrupinti kaip prieskonįsmile.gif Tiesą sakant, paragavusi subėriau visą kubelį, o ne pusę smile.gif Ir, žinoma, galima daryti dideliame inde 4u.gif
Atsakyti