Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai

QUOTE(LoJoo @ 2007 02 10, 10:17)
užėjo baklažanų valgymo manija  doh.gif  Mamos, gal kuri žinot - užkepėlei reikia baklažanus nulupti ar ne?  blush2.gif

As nelupu niekada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SKS @ 2006 11 23, 13:22)
Labas visoms,

labai mėgstu baklažanus, bet ne visada man gaunasi gerai juos pagaminti. Labai jau man skanus  thumbup.gif  yra toks patiekalas Palangos ukrainiečių kavinėje - "Soročino užkepas" vadinasi. Ten mažuose pailguose apkepo indeliuose yra sluoksniais sudėti baklažanai, pievagrybiai, pomidorai, ant viršaus sūris ir viskas užkepta. Man baisiai skanu, bet namuose neikaip negaliu tokio pasigaminti  verysad.gif. Man gaunasi viskas pavandeniję, nors toje kavinėje to skysčio inde nėra. Aš suprantu, kad ir baklažanai, ir grybai, ir pomidorai kepant išsikiria skystį ir tai yra normalu, bet kodėl pas ukrainiečius to nėra  g.gif? Padėkit, gal turit kokių idėjų. Negi teks važinėti į Palangą pavalgyt essen.gif? Bet gi tolokai iš Vilniaus, kur jau ten dažnai privažinėsi...


viską dėk į labai karštą orkaitę- skystis išgaruos, o patiekalas neperkeps rolleyes.gif tas pats gi principas ir picas kepant- jei dėsi į vid.karštumo orkaitę-ištiž viskas ir tiek ( o aš tai tikrai žinau cool.gif )
Atsakyti
užsukau pasidžiaugti, kad suimprovizuotas apkepas su baklažanais pavyko... thumbup.gif
t.y. prisluoksniavau pilną skardą bulvių skrituliukų, tada dėjau sluoksnį faršo, morkų pakepintų su svogūniukai, o ant viršaus neluptų (ačiū chriss mirksiukas.gif ) baklažanų riekeles. viską sulaisčiau grietinėlė ir kepiau 195 karščio orkaitėj, kol iškepė mėsa, suminkštėjo bulvės ir baklažanai. pabaigoj užtarkavau sūrio.
Atsakyti
QUOTE(LoJoo @ 2007 02 10, 21:17)
užsukau pasidžiaugti, kad suimprovizuotas apkepas su baklažanais pavyko...  thumbup.gif
t.y. prisluoksniavau pilną skardą bulvių skrituliukų, tada dėjau sluoksnį faršo, morkų pakepintų su svogūniukai, o ant viršaus neluptų (ačiū chriss  mirksiukas.gif ) baklažanų riekeles. viską sulaisčiau grietinėlė ir kepiau 195 karščio orkaitėj, kol iškepė mėsa, suminkštėjo bulvės ir baklažanai. pabaigoj užtarkavau sūrio.

mirksiukas.gif smagu kad galejau padeti ax.gif
Turetu buti skanus apkepelis,reiks kada isbandyti smile.gif
Atsakyti
beje, pabandžiau tą patį ir su cukinijom, tai man su baklažanais vis tik buvo skaniau...
Atsakyti
QUOTE(LoJoo @ 2007 02 11, 04:47)
užsukau pasidžiaugti, kad suimprovizuotas apkepas su baklažanais pavyko...  thumbup.gif
t.y. prisluoksniavau pilną skardą bulvių skrituliukų, tada dėjau sluoksnį faršo, morkų pakepintų su svogūniukai, o ant viršaus neluptų (ačiū chriss  mirksiukas.gif ) baklažanų riekeles. viską sulaisčiau grietinėlė ir kepiau 195 karščio orkaitėj, kol iškepė mėsa, suminkštėjo bulvės ir baklažanai. pabaigoj užtarkavau sūrio.


O jei vietoj faršo - žuvis? g.gif Kaži kas gautųsi? g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš baklažanus kepu taip. Supjaustau skritulėliais, pamirkau trumpam sūdytam vandenyje. Tada dedu į kepimo skardą. Kiekvieną gabalėlį patepu alyvuogių aliejumi arba grietine ( į ją galima įspausti česnako ), truputį prieskonių pagal nuotaiką, tada dedu ant kiekvienos riekutės po pomidoro griežinėlį ir ant viršaus sūrio riekelę ( priklausomai, koks yra šaldytuve) . Kepu apie 15 min 200C orkaitėje. Gaunasi kaip maži sumuštinukai, man labai skanu ir vaikas kapoja, net ausys linksta smile.gif Tik man visada sūris truputį perkepa, tai galvoju, kad jį reikėtų dėti truputį vėliau.
O apskritai, kiek laiko jūs kepate baklažanus orkaitėje? Nes maniškius tai truputį nugramdyti reikia nuo skardos, gal per ilgai kepu g.gif
Atsakyti
Baklazanai kepti ant groteliu: Supjaustomi labai plonom riekutem ir kepami ant groteliu(as turiu elektrini griliu, bet tinka ir keptuve su grotelem). Aliejus sumaisomas su druska, smulkiai pjaustytais cesnakais, petrazole (nebutina) ir vyno actu (irgi nebutina). Uzpilama ant iskepusiu (tiksliau apdziuvusiu) baklazanu. Galima ant ju uzpilt ir pakepintu svogunu. Sis patiekalas, gana lengvas, patiekiamas siaip jau su mesa.
O baklazanu kartumas, tikrai priklauso nuo ju rusies: karta teko augint paciai darze tokius apvalius, is vidaus zalsvus ir tie buvo tokie neskanus schmoll.gif Bet tarp pailgu, nei vieno kartaus nepasitaike.
Atsakyti
Baklažanai,kepti kaip karmbonatai.Nulupu oda,supjaustau,tada į kiaušinio plakinį su prieskoniais ir į džiuvėsėlius.Pliusas-neprisigeria aliejaus,skonis labai originalus.
Atsakyti
Tiesa, pirmam psl,maciau Bea rase PARMOS BAKLAZANU recepta. Na, pavadinimas nelabai teisingai verstas is italu kalbos. Cia apie tai smulkiau (tik deja, italiskai) http://www.giallozaf...na-di-melanzane
Atsakyti
QUOTE(betite @ 2006 09 25, 18:16)
Sveikos, nezinau ar yra cia toks receptas, bet vakar pamaciau kaip ukrainietis kaimynas gaminasi sau vakariene is baklazanu, tai nusprendziau jum ja papasakoti.

Didelis baklazanas, ji supjauste riekelem. Pakepino aliejuje. Ant iskeptu uztepe majoneza sumaisyta su smulkintais cesnakais ir ant virsaus uzdejo pomidoro rieke.

Nu zinokit skanu. Tik labai jau tas baklazanas visus riebalus sugeria kaip sugertukas doh.gif , tai besidietinaciom nepatariu... mirksiukas.gif

Mes irgi panašius kepame,vadiname juos azijietiškais,nes ten tokie populiarūs.Tik majonezo nededame.Baklažaną pakepu aliejuj,paskui dedu ant popierinio rankšluosčio kad susigertų riebalai ir dal šiltus dedu ant šviesios duonos,ypač skanu ant tos itališkos,ant viršaus stora pomidoro riekė,pabarstyta druska,pipirais ir spaustu česnaku.Vasarą tai patys mėgiamiausi mūsų sumuštiniai.Greita,paprasta ir skanu. rolleyes.gif
Atsakyti
Kepu baklazano riekutes teflonineje keptuveje, pateptoje aliejumi. Kai sudedu riekutes kepimu, paimu truputi diametru mazesne spyzine sunkia keptuve ir ja prispaudziu tas riekutes. Tada baklazanas neprigeria tiek aliejaus ax.gif
Taip pat smulkiai supjaustytus baklazanus dedu vaikam ipadaza prie spageciu. Nesupranta ir suvalgo lotuliukas.gif
Atsakyti