
As baklazanus ruosiu taip: smulkiai supjaustau svoguno galvas, pritarkuoju morku, smulkiai supjaustau baklazana, pripjaustau pomidoru (viska parasiau dejimo i keptuve eiliskumu, proporcijos nera svarbu). Kepu aliejuje. Pridedu prieskoniu (dazniausiai dedu druska, pipirus ir kari). Kai viskas iskepa galima ipilti tomatu padazo. Mums skanu valgyti ir silta ir salta. Pameginkit

QUOTE(LoJoo @ 2007 02 10, 22:17)
užsukau pasidžiaugti, kad suimprovizuotas apkepas su baklažanais pavyko...
t.y. prisluoksniavau pilną skardą bulvių skrituliukų, tada dėjau sluoksnį faršo, morkų pakepintų su svogūniukai, o ant viršaus neluptų (ačiū chriss
) baklažanų riekeles. viską sulaisčiau grietinėlė ir kepiau 195 karščio orkaitėj, kol iškepė mėsa, suminkštėjo bulvės ir baklažanai. pabaigoj užtarkavau sūrio.

t.y. prisluoksniavau pilną skardą bulvių skrituliukų, tada dėjau sluoksnį faršo, morkų pakepintų su svogūniukai, o ant viršaus neluptų (ačiū chriss

O kaip nulupti, ta prasme kaip bulve nuskusti?

QUOTE(kuliamija @ 2007 07 10, 00:32)
Taigi sako, kad NELUPTU...
QUOTE(kuliamija @ 2007 07 10, 01:32)
o nulupti galima kaip bulvę ir tikrai jie nesutyžta kepami



QUOTE(Alba @ 2007 07 10, 17:42)
Taigi sako, kad NELUPTU...
QUOTE(chriss @ 2007 07 11, 16:25)
o nulupti galima kaip bulvę ir tikrai jie nesutyžta kepami
tačiau man skaniau kai jie būna nenulupti
nu bet kaip nori gali daryti,ir taip,ir kitaip bus skanu 





o as visalaika baklazanus nulupu, nes ta odyte buna kietoka

QUOTE(LoJoo @ 2007 02 10, 21:17)
užsukau pasidžiaugti, kad suimprovizuotas apkepas su baklažanais pavyko...
t.y. prisluoksniavau pilną skardą bulvių skrituliukų, tada dėjau sluoksnį faršo, morkų pakepintų su svogūniukai, o ant viršaus neluptų (ačiū chriss
) baklažanų riekeles. viską sulaisčiau grietinėlė ir kepiau 195 karščio orkaitėj, kol iškepė mėsa, suminkštėjo bulvės ir baklažanai. pabaigoj užtarkavau sūrio.

t.y. prisluoksniavau pilną skardą bulvių skrituliukų, tada dėjau sluoksnį faršo, morkų pakepintų su svogūniukai, o ant viršaus neluptų (ačiū chriss

Ir as siandien isbandziau si apkepa - tai buvo pirmas mano gaminys su baklazanais, labai skanu



Mes pamėgom santa maria skystam vyno marinate marinuotus baklažanų griežinėlius, kartu su paprikos bei svogūnų griežinėliais. Paskui juos arba troškinam keptuvėj kol skystis išgaruos (šiaip nepilu aliejaus, nors truputį galima būtų) ir lengvai apskrus (labai tinka su virtais ryžiais ir pirktiniais padažiukais, net mėsos nereik), arba kepam gamtoje ant iešmo ir tada jau kartu su šašlykais sulapnojam
Kažkaip eksprontu kažkada pabandžiau, kai dar dietinausi, ir vyras paragavęs užsikabliavo
O man patinka, kad lengvas maistas, skanu ir mažai darbo, greitai paruošiama, o kai į gamtą važiuojam tai dažniausiai ten vietoj ir pasimarinuoju, pusvalandis ir jau galima kepti

Kažkaip eksprontu kažkada pabandžiau, kai dar dietinausi, ir vyras paragavęs užsikabliavo

O man patinka, kad lengvas maistas, skanu ir mažai darbo, greitai paruošiama, o kai į gamtą važiuojam tai dažniausiai ten vietoj ir pasimarinuoju, pusvalandis ir jau galima kepti

Baklazanu saslykai :
Baklazanus supjaustyti stambiais gabaliukais,apibarstyti pipirais,druska,patepti juos lasinukais.Baklazanus,pomidorus,paprika(supjaustytus gabaliukais) uzmauti ant iesmo ir kepti.
Baklazanus supjaustyti stambiais gabaliukais,apibarstyti pipirais,druska,patepti juos lasinukais.Baklazanus,pomidorus,paprika(supjaustytus gabaliukais) uzmauti ant iesmo ir kepti.


QUOTE(bea @ 2003 10 26, 19:51)
Parmos baklažanai
Labai skanus italiskas patiekalas

