Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai

As baklazanus ruosiu taip: smulkiai supjaustau svoguno galvas, pritarkuoju morku, smulkiai supjaustau baklazana, pripjaustau pomidoru (viska parasiau dejimo i keptuve eiliskumu, proporcijos nera svarbu). Kepu aliejuje. Pridedu prieskoniu (dazniausiai dedu druska, pipirus ir kari). Kai viskas iskepa galima ipilti tomatu padazo. Mums skanu valgyti ir silta ir salta. Pameginkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LoJoo @ 2007 02 10, 22:17)
užsukau pasidžiaugti, kad suimprovizuotas apkepas su baklažanais pavyko...  thumbup.gif
t.y. prisluoksniavau pilną skardą bulvių skrituliukų, tada dėjau sluoksnį faršo, morkų pakepintų su svogūniukai, o ant viršaus neluptų (ačiū chriss  mirksiukas.gif ) baklažanų riekeles. viską sulaisčiau grietinėlė ir kepiau 195 karščio orkaitėj, kol iškepė mėsa, suminkštėjo bulvės ir baklažanai. pabaigoj užtarkavau sūrio.

O kaip nulupti, ta prasme kaip bulve nuskusti? blush2.gif Ar neistyzo kepant?
Atsakyti
QUOTE(kuliamija @ 2007 07 10, 00:32)
O kaip nulupti, ta prasme kaip bulve nuskusti? blush2.gif Ar neistyzo kepant?

Taigi sako, kad NELUPTU...
Atsakyti
QUOTE(kuliamija @ 2007 07 10, 01:32)
O kaip nulupti, ta prasme kaip bulve nuskusti? blush2.gif Ar neistyzo kepant?

o nulupti galima kaip bulvę ir tikrai jie nesutyžta kepami mirksiukas.gif tačiau man skaniau kai jie būna nenulupti biggrin.gif nu bet kaip nori gali daryti,ir taip,ir kitaip bus skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alba @ 2007 07 10, 17:42)
Taigi sako, kad NELUPTU...



QUOTE(chriss @ 2007 07 11, 16:25)
o nulupti galima kaip bulvę ir tikrai jie nesutyžta kepami mirksiukas.gif tačiau man skaniau kai jie būna nenulupti biggrin.gif nu bet kaip nori gali daryti,ir taip,ir kitaip bus skanu 4u.gif

doh.gif supratau blush2.gif
Atsakyti
o as visalaika baklazanus nulupu, nes ta odyte buna kietoka mirksiukas.gif
Atsakyti
Karta ir as dariau eksperimenta, kepiau baklazana idaryta darzovem, ryziais ir vistiena, virsuje suris 4u.gif , maniau nepavyks, bet vyras valge ausim linguodamas biggrin.gif , pati irgi pirstus laiziau, tai buvo mano pirmaisi patieklas is baklazanu. smile.gif Skanu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LoJoo @ 2007 02 10, 21:17)
užsukau pasidžiaugti, kad suimprovizuotas apkepas su baklažanais pavyko...  thumbup.gif
t.y. prisluoksniavau pilną skardą bulvių skrituliukų, tada dėjau sluoksnį faršo, morkų pakepintų su svogūniukai, o ant viršaus neluptų (ačiū chriss  mirksiukas.gif ) baklažanų riekeles. viską sulaisčiau grietinėlė ir kepiau 195 karščio orkaitėj, kol iškepė mėsa, suminkštėjo bulvės ir baklažanai. pabaigoj užtarkavau sūrio.

Ir as siandien isbandziau si apkepa - tai buvo pirmas mano gaminys su baklazanais, labai skanu thumbup.gif Maniau, kad ir rytojui uzteks, bet vyras sukirto antru prisedimu drinks_cheers.gif Tiesa, kita karta gal trumpiau orkaiteje laikysiu, nes morkos vos apskrudo, kurios buvo islinde pro baklazanus, bet maniau, jog bulves bus nespeje iskepti, bet tokiam karstyje kur gi nespes doh.gif
Atsakyti
Mes pamėgom santa maria skystam vyno marinate marinuotus baklažanų griežinėlius, kartu su paprikos bei svogūnų griežinėliais. Paskui juos arba troškinam keptuvėj kol skystis išgaruos (šiaip nepilu aliejaus, nors truputį galima būtų) ir lengvai apskrus (labai tinka su virtais ryžiais ir pirktiniais padažiukais, net mėsos nereik), arba kepam gamtoje ant iešmo ir tada jau kartu su šašlykais sulapnojam bigsmile.gif
Kažkaip eksprontu kažkada pabandžiau, kai dar dietinausi, ir vyras paragavęs užsikabliavo bigsmile.gif
O man patinka, kad lengvas maistas, skanu ir mažai darbo, greitai paruošiama, o kai į gamtą važiuojam tai dažniausiai ten vietoj ir pasimarinuoju, pusvalandis ir jau galima kepti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijoliux: 24 liepos 2007 - 12:51
Baklazanu saslykai :
Baklazanus supjaustyti stambiais gabaliukais,apibarstyti pipirais,druska,patepti juos lasinukais.Baklazanus,pomidorus,paprika(supjaustytus gabaliukais) uzmauti ant iesmo ir kepti.
mirksiukas.gif
Atsakyti
ax.gif gal kas gali atsiusti i az baklazanu receptuka -m kuris gaminams greitai ir skaniai
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 10 26, 19:51)
Parmos baklažanai


Labai skanus italiskas patiekalas thumbup.gif Jau orkaiteje biggrin.gif
Atsakyti