Pati nedariau, bet ten yra baklazanas patroskintas kartu su smulkintais pomidorais, pomidoru pasta, daug cesnako, oreganu, druska, pipiriukais alyvu aliejuje, kol viskas subyra ir pavirsta vientisa mase...galima dar paimprovizuoti, gal but troskinant itarkuoti morkos, nezinau... bet siaip labai skanu buvo
Budama Graikijoje, valgiau labai skanias salotas (jie vadina baklazanu salotomis), nors man tai garnyras, tinka su mesa, balta duona ir siaip prie fetos surio ir mesos ir kt.
Pati nedariau, bet ten yra baklazanas patroskintas kartu su smulkintais pomidorais, pomidoru pasta, daug cesnako, oreganu, druska, pipiriukais alyvu aliejuje, kol viskas subyra ir pavirsta vientisa mase...galima dar paimprovizuoti, gal but troskinant itarkuoti morkos, nezinau... bet siaip labai skanu buvo
Pati nedariau, bet ten yra baklazanas patroskintas kartu su smulkintais pomidorais, pomidoru pasta, daug cesnako, oreganu, druska, pipiriukais alyvu aliejuje, kol viskas subyra ir pavirsta vientisa mase...galima dar paimprovizuoti, gal but troskinant itarkuoti morkos, nezinau... bet siaip labai skanu buvo
ar tikkrai skanu patiekalas tas parmos
Mes pastaruoju metu lapnojam tokią baklažanų užkepėlę
Keptas baklažanas su sūriu
900 g baklažanų;
miltų apvolioti;
aliejaus kepti;
~200-300 g labai plonais griežinėliais suopjaustyto mozarelos sūrio;
druskos, pipirų;
tarkuoto sūrio užkepėlės viršui.
Pomidorų padažui:
4 šaukštai alyvų aliejaus;
1 plonai supjaustytas svogūnas;
1 sugrūsta česnako skiltelė;
450 g supjaustytų pomidorų;
petražolių.
1. Supjaustau baklažanus apie 1 cm storio apskritimais, apibarstau druska ir palieku (kol gaminu pomidorų padažą).
2. Pakepinu svogūną alyvų aliejuje, sudedu česnaką, pomidorus, įpilu 3 šaukštus vandens, pagal skonį druskos, pipirų, sumetu susmulkintas petražoles ir palieku troškinti 30 min. Tada virtuviniu kombainu (arba blenderiu) viską susmulkinu iki vientisos tyrės.
3. Nusausinu baklažanų griežinėlius popieriniu rankšluosčiu, apvoliuoju miltuose, dedu vienu sluoksniu į keptuvę ir kepu su nedaug aliejaus. Apkepinu iš abiejų pusių, tada jie keliauja ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklių sugertų. Dedu kitą partiją. Taip visus sukepu.
4. Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių. Imu kepimo skardą (naudoju stačiakampę, stiklinę). Tada sluoksniuoju: šiek tiek pagaminto pomidorų padažo, tada sluoksnis baklažanų, tada druska, pipirai, tada mozarelos sluoksnis, ir vėl iš naujo. Pačioje pabaigoje viršų uždengiu tarkuotu sūriu. Kepu apie 45 minutes.
Gaminu visą patiekalą apie valandą, bet paskiau pastangos atsiperka su kaupu
Na, o iš daugybės išbandytų įdarytų baklažanų, skaniausias man šis receptas:
3 baklažanai;
3 vidutinės morkos;
1 saldi raudona paprika;
~200 g šampinjonų;
4-5 česnako skiltelės;
2 stiklinės išvirtų ryžių;
sūrio;
petražolių, krapų;
aliejaus;
2 šaukštai sojos;
druskos, pipirų, prieskonių.
1. Perpjaunu baklažanus per pusę, išskobiu minkštimą (padarau laivelius), nuo sienelių palieku maždaug 0,5 cm, padruskinu tiek minkštimą, tiek pačius "griaučius". Palieku, kol gaminu įdarą.
2. Supjaustau smulkiai svogūną, sutarkuoju per burokinę tarką morką. Imu storadugnį puodą, įpilu aliejaus, metu svogūną su morką ir kepu/troškinu.
3. Supjaustau šampinjonus, metu į puodą troškintis. Supjaustau papriką, metu į puodą troškintis.
4. Nuplaunu nuo baklažano minkštimo druską po šaltu vandeniu, supjaustau, metu į puodą troškintis. Toškinu, kol daržovės suminkštėja.
5. Dedu petražoles, krapus, prieskonių (druska, pipirai, taip pat labai tinka prieskoniai picai, prieskoniai daržovių toškiniams), įspaudžiu česnaką, įpilu sojos, įberiu gerą saują tarkuoto sūrio, kad "sukibtų", paskiausiai sumaišau su ryžiais viską.
6. Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių.
7. Išskobtas puseles nuplaunu po šaltu vandeniu, sudedu į blėką, dedu visą ištroškintą masę, užberiu tarkuoto sūrio ant viršaus ir kepu apie 25-35 minutes.
Skanaus
Keptas baklažanas su sūriu
900 g baklažanų;
miltų apvolioti;
aliejaus kepti;
~200-300 g labai plonais griežinėliais suopjaustyto mozarelos sūrio;
druskos, pipirų;
tarkuoto sūrio užkepėlės viršui.
Pomidorų padažui:
4 šaukštai alyvų aliejaus;
1 plonai supjaustytas svogūnas;
1 sugrūsta česnako skiltelė;
450 g supjaustytų pomidorų;
petražolių.
1. Supjaustau baklažanus apie 1 cm storio apskritimais, apibarstau druska ir palieku (kol gaminu pomidorų padažą).
2. Pakepinu svogūną alyvų aliejuje, sudedu česnaką, pomidorus, įpilu 3 šaukštus vandens, pagal skonį druskos, pipirų, sumetu susmulkintas petražoles ir palieku troškinti 30 min. Tada virtuviniu kombainu (arba blenderiu) viską susmulkinu iki vientisos tyrės.
3. Nusausinu baklažanų griežinėlius popieriniu rankšluosčiu, apvoliuoju miltuose, dedu vienu sluoksniu į keptuvę ir kepu su nedaug aliejaus. Apkepinu iš abiejų pusių, tada jie keliauja ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklių sugertų. Dedu kitą partiją. Taip visus sukepu.
4. Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių. Imu kepimo skardą (naudoju stačiakampę, stiklinę). Tada sluoksniuoju: šiek tiek pagaminto pomidorų padažo, tada sluoksnis baklažanų, tada druska, pipirai, tada mozarelos sluoksnis, ir vėl iš naujo. Pačioje pabaigoje viršų uždengiu tarkuotu sūriu. Kepu apie 45 minutes.
Gaminu visą patiekalą apie valandą, bet paskiau pastangos atsiperka su kaupu
Na, o iš daugybės išbandytų įdarytų baklažanų, skaniausias man šis receptas:
3 baklažanai;
3 vidutinės morkos;
1 saldi raudona paprika;
~200 g šampinjonų;
4-5 česnako skiltelės;
2 stiklinės išvirtų ryžių;
sūrio;
petražolių, krapų;
aliejaus;
2 šaukštai sojos;
druskos, pipirų, prieskonių.
1. Perpjaunu baklažanus per pusę, išskobiu minkštimą (padarau laivelius), nuo sienelių palieku maždaug 0,5 cm, padruskinu tiek minkštimą, tiek pačius "griaučius". Palieku, kol gaminu įdarą.
2. Supjaustau smulkiai svogūną, sutarkuoju per burokinę tarką morką. Imu storadugnį puodą, įpilu aliejaus, metu svogūną su morką ir kepu/troškinu.
3. Supjaustau šampinjonus, metu į puodą troškintis. Supjaustau papriką, metu į puodą troškintis.
4. Nuplaunu nuo baklažano minkštimo druską po šaltu vandeniu, supjaustau, metu į puodą troškintis. Toškinu, kol daržovės suminkštėja.
5. Dedu petražoles, krapus, prieskonių (druska, pipirai, taip pat labai tinka prieskoniai picai, prieskoniai daržovių toškiniams), įspaudžiu česnaką, įpilu sojos, įberiu gerą saują tarkuoto sūrio, kad "sukibtų", paskiausiai sumaišau su ryžiais viską.
6. Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių.
7. Išskobtas puseles nuplaunu po šaltu vandeniu, sudedu į blėką, dedu visą ištroškintą masę, užberiu tarkuoto sūrio ant viršaus ir kepu apie 25-35 minutes.
Skanaus
QUOTE(bea @ 2003 10 26, 19:51)
nagi mamkos, kas ką moka iš baklažanų???
Parmos baklažanai
900 g baklažanų
2 skiltelės česnako
450 g šviežių ar konservuotų pomidorų
60 g parmezano sūrio (tinka ir Rokiškio Parmezanas)
450 g mozarelos sūrio
šviežių (ar džiovintų) bazilikų
druskos
alyvuogių aliejaus
šviežiai maltų pipirų
1. Baklažanus supjaustykite išilgai maždaug centimetro storio plokštelėmis. Sudėkite juos į gilų indą, gausiai pasūdykite, prispauskite nedideliu svoriu ir palikite porai valandų.
2. Kol baklažanai marinuosis, ruoškite padažą: pomidorus nulupkite ir sutrinkite, dviejuose šaukštuose alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkintą česnaką, supilkite pomidorų tyrę bei smulkintus bazilikus. Virkite padažą, kol šis sutirštės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
3. Sūdytų baklažanų plokšteles nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame iš abiejų pusių pakepinkite baklažanų puseles. Žiūrėkite, kad keptuvėje būtu pakankamai aliejaus! Pakepintus baklažanus sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo formą ištepkite pomidorų padažu ir sluoksniuokite baklažanų plokšteles bei sūrį (tarkuotą parmezaną ir kubeliais pjaustytą mozarelą) pašlakstydama pomidorų padažu. Viršutinis troškinio sluoksnis turi būti iš sūrio ir padažo.
5. Kepkite 15-20 min., kol ištirps mozarela. Patiekite karštą, skaniausia su itališka duona.
Pastaba: kad būtų aiškiau, tai čia gaunasi kaip lazanija, tik vietoj makaronų naudojame baklažaną
Parmos baklažanai
900 g baklažanų
2 skiltelės česnako
450 g šviežių ar konservuotų pomidorų
60 g parmezano sūrio (tinka ir Rokiškio Parmezanas)
450 g mozarelos sūrio
šviežių (ar džiovintų) bazilikų
druskos
alyvuogių aliejaus
šviežiai maltų pipirų
1. Baklažanus supjaustykite išilgai maždaug centimetro storio plokštelėmis. Sudėkite juos į gilų indą, gausiai pasūdykite, prispauskite nedideliu svoriu ir palikite porai valandų.
2. Kol baklažanai marinuosis, ruoškite padažą: pomidorus nulupkite ir sutrinkite, dviejuose šaukštuose alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkintą česnaką, supilkite pomidorų tyrę bei smulkintus bazilikus. Virkite padažą, kol šis sutirštės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
3. Sūdytų baklažanų plokšteles nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame iš abiejų pusių pakepinkite baklažanų puseles. Žiūrėkite, kad keptuvėje būtu pakankamai aliejaus! Pakepintus baklažanus sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo formą ištepkite pomidorų padažu ir sluoksniuokite baklažanų plokšteles bei sūrį (tarkuotą parmezaną ir kubeliais pjaustytą mozarelą) pašlakstydama pomidorų padažu. Viršutinis troškinio sluoksnis turi būti iš sūrio ir padažo.
5. Kepkite 15-20 min., kol ištirps mozarela. Patiekite karštą, skaniausia su itališka duona.
Pastaba: kad būtų aiškiau, tai čia gaunasi kaip lazanija, tik vietoj makaronų naudojame baklažaną
niu ainu sita patiekala daryt-vyras jau 3 dienas zyyyzia,kur tai si recepta mate,o as ilindau i SM ir suradau
aciu Bea
Bea, aciu tau labai
as irgi pasidariau sita patiekala - nerealus. diedulis suprato, kad kazkas ir be mesos gali buti skanu
Viename restorane paskanavau ir dabar nuolat gaminu
Kepti baklažanai su varškės/česnakų padažu
Baklažaną supjaustyti kuo plonesniais "žiedais", pamirkyti kiaušinio plakinyje, apvolioti džiuvėsėliuose ir apkepti, kol gražiai apskrus.
Padažiuką daryti iš varškės (galima šiek tiek grietinės, įdėti kad skalsesnis būtų) ir daug česnako...
Padažiuką dėti ant baklažano "žiedo" ir niamninti
Kepti baklažanai su varškės/česnakų padažu
Baklažaną supjaustyti kuo plonesniais "žiedais", pamirkyti kiaušinio plakinyje, apvolioti džiuvėsėliuose ir apkepti, kol gražiai apskrus.
Padažiuką daryti iš varškės (galima šiek tiek grietinės, įdėti kad skalsesnis būtų) ir daug česnako...
Padažiuką dėti ant baklažano "žiedo" ir niamninti
oi, vakar "iki" nusipirkau baklažnų po 4,99lt/kg.
nu tai dabar tai jau darysiu
, laukiu, nesulaukiu, niam niam
Žinau vieną receptuką tik labai daug terlionių.
Baklažanų ir paprikų garnyras
Baklažanus pjaustome riekelėmis,apibarstome druska,paliekam pastovėt (apie 15-20min.).Nusausinam ir pakepam (ideliausias variantas ant grilinės keptuvės).
Paprikas dedam i skardą,kišam į orkaitę .Paprikos turi suminkštėt,nebijokim jei kampas apskrus.Kai subliūkšta,ima varvėt skystis-ištraukiam.Jas reik nulupt.Nusilupa tik šiltos
.Sėklas išimam,supjaustom didesnėmis juostelėmis.Į indą pašlakstom aliejaus,dedam baklažanų griežinėlius ir paprikos juosteles.Apibarstom pipirais,druska,ir patroškinam orkaitėje(apie 20min.).
Man šis garnyras laaaabai skanus,bet paruošimas tai pačios matot
.Nebandžiau,bet gal tiktų konservuotos paprikos
.Jos lyg be odelių...
Baklažanų ir paprikų garnyras
Baklažanus pjaustome riekelėmis,apibarstome druska,paliekam pastovėt (apie 15-20min.).Nusausinam ir pakepam (ideliausias variantas ant grilinės keptuvės).
Paprikas dedam i skardą,kišam į orkaitę .Paprikos turi suminkštėt,nebijokim jei kampas apskrus.Kai subliūkšta,ima varvėt skystis-ištraukiam.Jas reik nulupt.Nusilupa tik šiltos
Man šis garnyras laaaabai skanus,bet paruošimas tai pačios matot
zinau toki receptuka kuris mano vyrui net patinka, kuris yra tradicines virtuves megejas a la cepelinu
baklazanai su pomidorais grietineje
3baklazanai
3pomidorai
did grietine
4 skilteles cesnako
aliejaus
druskos
baklazanus supjaustom kubeliais, pomidorus supjaustom kaip mokam, viska dedame ant ikaitintos keptuves su aliejumi. apkepam apie 5min , tada isspaudziame cesnako, apkepinam viska. poto pasudome i dedame grietine, uzdengiame dangciu ir troskiname iki kol baklazanai taps minksti ! skanumelis prie virtu bulviu
baklazanai su pomidorais grietineje
3baklazanai
3pomidorai
did grietine
4 skilteles cesnako
aliejaus
druskos
baklazanus supjaustom kubeliais, pomidorus supjaustom kaip mokam, viska dedame ant ikaitintos keptuves su aliejumi. apkepam apie 5min , tada isspaudziame cesnako, apkepinam viska. poto pasudome i dedame grietine, uzdengiame dangciu ir troskiname iki kol baklazanai taps minksti ! skanumelis prie virtu bulviu
QUOTE(neringute22 @ 2008 07 18, 15:17)
zinau toki receptuka kuris mano vyrui net patinka, kuris yra tradicines virtuves megejas a la cepelinu
baklazanai su pomidorais grietineje
3baklazanai
3pomidorai
did grietine
4 skilteles cesnako
aliejaus
druskos
baklazanus supjaustom kubeliais, pomidorus supjaustom kaip mokam, viska dedame ant ikaitintos keptuves su aliejumi. apkepam apie 5min , tada isspaudziame cesnako, apkepinam viska. poto pasudome i dedame grietine, uzdengiame dangciu ir troskiname iki kol baklazanai taps minksti ! skanumelis prie virtu bulviu
baklazanai su pomidorais grietineje
3baklazanai
3pomidorai
did grietine
4 skilteles cesnako
aliejaus
druskos
baklazanus supjaustom kubeliais, pomidorus supjaustom kaip mokam, viska dedame ant ikaitintos keptuves su aliejumi. apkepam apie 5min , tada isspaudziame cesnako, apkepinam viska. poto pasudome i dedame grietine, uzdengiame dangciu ir troskiname iki kol baklazanai taps minksti ! skanumelis prie virtu bulviu
kaip užsimaniau
QUOTE(dianita @ 2007 11 09, 15:51)
Budama Graikijoje, valgiau labai skanias salotas (jie vadina baklazanu salotomis), nors man tai garnyras, tinka su mesa, balta duona ir siaip prie fetos surio ir mesos ir kt.
Pati nedariau, bet ten yra baklazanas patroskintas kartu su smulkintais pomidorais, pomidoru pasta, daug cesnako, oreganu, druska, pipiriukais alyvu aliejuje, kol viskas subyra ir pavirsta vientisa mase...galima dar paimprovizuoti, gal but troskinant itarkuoti morkos, nezinau... bet siaip labai skanu buvo
Pati nedariau, bet ten yra baklazanas patroskintas kartu su smulkintais pomidorais, pomidoru pasta, daug cesnako, oreganu, druska, pipiriukais alyvu aliejuje, kol viskas subyra ir pavirsta vientisa mase...galima dar paimprovizuoti, gal but troskinant itarkuoti morkos, nezinau... bet siaip labai skanu buvo
labai panasiai dariau
http://www.supermama...?...&p=18594541
QUOTE(awiux @ 2008 07 18, 15:29)
cesnako nepagailek









