QUOTE(Pireja @ 2015 09 15, 22:38)
Bet jas juk pasiruosti reikia (nuskust, nulupt, supjaustyt)

O tas ne taip jau greitai ir pasidaro, turint omenyje, kad dar reikia ir pagrindini vakarienes "elementa" paruosti.
Vakarienes pas mane greitos buna. Griztu is darbo apie 18.15, valgome 20h. Tai gaminimo buna koks pusvalandis (makaronai, kiausiniai su sonine, omletas, surio sufle, karsti sumustiniai ir pan.).
Siandiena, kol gaminau rytojaus pietus seimynai, vyras dare vakariene. Nes tikrai nebuciau visko pati padariusi. Arba vakariene butume valge 22h.
Gal tada esmė tiesiog mūsų individualiame gebėjime greitai tvarkytis? Nu pvz tos karštos daržovės. Baby potatoes vadinamos, mažytės, nuplauni, per pusę perpjauni kokias 6, viskas. Cukinija nuplauni, supjaustai griežinėliais, viskas. Morkas nuplauni supjaustai smulkiai. Raudono svogūno griežinėliais supjaustai. Kokius šampinjonus nuplauni, jei maži, tai pjaustyti net nereikia. Alyvuogių aliejus. Druska, prieskoniai. Folija uždengi ir viskas. Nu max 10 minučių viską sudėlioti, max 30 minučių, viskas iškepta.
QUOTE(amukas @ 2015 09 16, 00:55)
Sksitau, skaitau ir nesuprantu, nu gerai, ka pasigaminti per valanda sviezio galima ir kiekviena karta. Indaploves neturiu, tai dar ir plovimas uzimtu nemazai laiko. O ir produktus ka ir kiekviena karta perkat? Nu nesusandeliuosi gi kiekvienam kartui tiek. Tai jei mesa nuperku pirmadieni, ji gi negules saldytuve savaite visa, o be to man net tiek produktu netilptu. As susiperku, daug maz savaitei, pagaminu, o po to sildom.
Turbūt blogai skaitėt, nes tų pavyzdžių jau buvo prirašyta.
Aš, taip praktiškai kiekvieną kartą einu į parduotuvę. Bet, šiaip aš planuoju meniu savaitei, +- ne visada pasiseka išlaikyti viską, bet stengiuosi. Ir, pvz jeigu šiandien akcija mėsai, kepu mėsą, verdu bulvių košės. Bulvių košės išverdu daugiau, kitą dieną, imuši kiaušinį, ar varškės ir gaunasi tau ar tai orkaitėje ar tai keptuvėje kepti tokie blynai. Padažo tik padarai ir viskas.