Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Limcamca @ 2015 09 15, 15:56)
Vėliausiai aš grįžtu pusę aštuonių, tai tą dieną greičiausiai pagaminami patiekalai būna pvz virti šonkauliai ir salotos. Arba karštos keptos daržovės. Tie patys šonkauliai, gali būti kepti orkaitėje. Pvz žuvis kepta garpuodyje, plius karštos daržovės orkaitėje, ar viskas kartu garų puode. Čia vienas iš pavyzdžių. O, dar greičiau pasigamina vakarienė, tai įvairūs makaronai.

Cia gal saldytos darzoves? Nes siaip tai jos nepasigamina labai greitai, ypac jei po to kepamos ar troskinamos g.gif
Si vakara gaminau vengriska plova, tai uztrukau 45 min visko paruosimui ir sumetimui i puoda. Nors sudedamuju daliu ne taip ir daug... Valgoma bus rytoj, nes si vakara jau tikrai nebespes issitroskinti.
Atsakyti
Ne, tiesiog orkaiteje keptos darzoves.
O kelinta pradedate gaminti vakariene?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 09 15, 21:14)
Ne, tiesiog orkaiteje keptos darzoves.
O kelinta pradedate gaminti vakariene?

Bet jas juk pasiruosti reikia (nuskust, nulupt, supjaustyt) g.gif O tas ne taip jau greitai ir pasidaro, turint omenyje, kad dar reikia ir pagrindini vakarienes "elementa" paruosti.
Vakarienes pas mane greitos buna. Griztu is darbo apie 18.15, valgome 20h. Tai gaminimo buna koks pusvalandis (makaronai, kiausiniai su sonine, omletas, surio sufle, karsti sumustiniai ir pan.).
Siandiena, kol gaminau rytojaus pietus seimynai, vyras dare vakariene. Nes tikrai nebuciau visko pati padariusi. Arba vakariene butume valge 22h.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 15 rugsėjo 2015 - 21:38
Sksitau, skaitau ir nesuprantu, nu gerai, ka pasigaminti per valanda sviezio galima ir kiekviena karta. Indaploves neturiu, tai dar ir plovimas uzimtu nemazai laiko. O ir produktus ka ir kiekviena karta perkat? Nu nesusandeliuosi gi kiekvienam kartui tiek. Tai jei mesa nuperku pirmadieni, ji gi negules saldytuve savaite visa, o be to man net tiek produktu netilptu. As susiperku, daug maz savaitei, pagaminu, o po to sildom.
Atsakyti
QUOTE(amukas @ 2015 09 15, 23:55)
Tai jei mesa nuperku pirmadieni, ji gi negules saldytuve savaite visa, o be to man net tiek produktu  netilptu. As susiperku, daug maz savaitei, pagaminu, o po to sildom.

Mėsą galima ir užsišaldyti nusipirkus. Produktai tilptų, jei nebūtų šaldytuve pridėta savaitei prigaminto maisto.
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2015 09 15, 05:56)
Ir savaite laiko valgot ta maista? 5d senumo kotletus pvz  g.gif ar ka tada reikia "atstoviu visa diena prie puodu ir ramu"?

nu tai kaip.... viena diena valgo kas ka nori viena, kita kas ka nori..... jei nenori, metu i kamera, kai uzsimano pashildau, patoshkinu... o kas blogo ish tu kotletu? jei visa diena sedeciau namie ir nieko neveikciau, tai 10000000% gaminciau ir gaminciau.... tik kad ner kas tiek suvalgytu.... jau ir taip kaimynai apdalinti lotuliukas.gif ramu, nes vaikai turi pilna uzsiemimu, i kuriuos reikia suveziot, o ir patys nesam "coach potatoes"... 4u.gif nenoriu jokiu konfliktu,tiesiog mes taip gyvenam ir tiek 4u.gif

QUOTE(karra @ 2015 09 15, 11:37)
pyp. ar ne Jus rasete, kad vimdo nuo "nesviezio maisto" o cia "savaitei" tai tip "sviezias"??.
hm.

kaip pasakysite.

ar as?! blink.gif tikrai ne.....

QUOTE(Terroriste @ 2015 09 15, 12:22)
joooooo, diena atstovi prie puodu, paskui savaite ramu (valgo, kas pagaminta), ale viskas sviezia, neatsildyta  lotuliukas.gif

na, mums tai "limpa", as juk nekishu Jums to savo meniu niekam schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2015 09 16, 03:32)
na, mums tai "limpa", as juk nekishu Jums to savo meniu niekam  schmoll.gif

sorry, ne jus, Nickus sumaisiau. Maniau jus cia visiems pasakeles sekat, kaip 3 kart per diena maista gaminat ir seimynele niekad nieko atsildyto nevalgo.
As ir pati gaminu daugiau, kas nesuvalgoma i saldikli ir tinka kitam kartui. O jei kotletai bus atsildyti ir pateikti su padazu, tai tikrai niekas to nepastebes.
O maisto 3 kart per diena (ar daugiau) kasdien tikrai negaminciau, net jei laiko tureciau. Nes tikrai galiu rast ka nuveikt naudingiau, nei savo gyvenima praleist virtuvej. Jei mano vyras/seimyna taip noretu, tai turetu, tai turetu patys ir gamintis. Ir man dar pagamint. Garantuoju, po nepilnos savaites, atsoktu ir jiems fantazija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2015 09 16, 03:32)
nu tai kaip.... viena diena valgo kas ka nori viena, kita kas ka nori..... jei nenori, metu i kamera, kai uzsimano pashildau, patoshkinu... o kas blogo ish tu kotletu?  jei visa diena sedeciau namie ir nieko neveikciau, tai 10000000% gaminciau ir gaminciau.... tik kad ner kas tiek suvalgytu.... jau ir taip kaimynai apdalinti  lotuliukas.gif  ramu, nes vaikai turi pilna uzsiemimu, i kuriuos reikia suveziot, o ir patys nesam "coach potatoes"...  4u.gif  nenoriu jokiu konfliktu,tiesiog mes taip gyvenam ir tiek  4u.gif
ar as?!  blink.gif  tikrai ne.....
na, mums tai "limpa", as juk nekishu Jums to savo meniu niekam  schmoll.gif

O jus gal amerikoj gyvenat? Mano aplinkoj nesenas atvejis buvo, kai visos moterys/mamos stebejosi amerikoj gyvenancios motera nuostata maisto klausimu- ji prisigamina kalna maisto ir visa savaite valgo, 7os dienos balandeliai jai atrodo ok biggrin.gif lt kazkaip neteko su tokiu poziuriu susidurt, reta kuri tris dienas saldytuve maista marinuoja.. Na cia siaip, pamastymas biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2015 09 16, 09:58)
ji prisigamina kalna maisto ir visa savaite valgo, 7os dienos balandeliai jai atrodo ok biggrin.gif lt kazkaip neteko su tokiu poziuriu susidurt, reta kuri tris dienas saldytuve maista marinuoja.. Na cia siaip, pamastymas  biggrin.gif  4u.gif

gal ji tuos pusfabrikačius užšaldo? sudėjai mėsą į kopūsto lapus ir į šaldiklį...
kai daug šviežių paprikų yra taip su mėsos įdaru užšaldau, tikrai ne blogiau nei naminius koldūnus iš šaldiklio traukti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 16 rugsėjo 2015 - 09:21
QUOTE(Pireja @ 2015 09 15, 22:38)
Bet jas juk pasiruosti reikia (nuskust, nulupt, supjaustyt) g.gif O tas ne taip jau greitai ir pasidaro, turint omenyje, kad dar reikia ir pagrindini vakarienes "elementa" paruosti.
Vakarienes pas mane greitos buna. Griztu is darbo apie 18.15, valgome 20h. Tai gaminimo buna koks pusvalandis (makaronai, kiausiniai su sonine, omletas, surio sufle, karsti sumustiniai ir pan.).
Siandiena, kol gaminau rytojaus pietus seimynai, vyras dare vakariene. Nes tikrai nebuciau visko pati padariusi. Arba vakariene butume valge 22h.

Gal tada esmė tiesiog mūsų individualiame gebėjime greitai tvarkytis? Nu pvz tos karštos daržovės. Baby potatoes vadinamos, mažytės, nuplauni, per pusę perpjauni kokias 6, viskas. Cukinija nuplauni, supjaustai griežinėliais, viskas. Morkas nuplauni supjaustai smulkiai. Raudono svogūno griežinėliais supjaustai. Kokius šampinjonus nuplauni, jei maži, tai pjaustyti net nereikia. Alyvuogių aliejus. Druska, prieskoniai. Folija uždengi ir viskas. Nu max 10 minučių viską sudėlioti, max 30 minučių, viskas iškepta.

QUOTE(amukas @ 2015 09 16, 00:55)
Sksitau, skaitau ir nesuprantu, nu gerai, ka pasigaminti per valanda sviezio galima ir kiekviena karta. Indaploves neturiu, tai dar ir plovimas uzimtu nemazai laiko. O ir produktus ka ir kiekviena karta perkat? Nu nesusandeliuosi gi kiekvienam kartui tiek. Tai jei mesa nuperku pirmadieni, ji gi negules saldytuve savaite visa, o be to man net tiek produktu  netilptu. As susiperku, daug maz savaitei, pagaminu, o po to sildom.

Turbūt blogai skaitėt, nes tų pavyzdžių jau buvo prirašyta.
Aš, taip praktiškai kiekvieną kartą einu į parduotuvę. Bet, šiaip aš planuoju meniu savaitei, +- ne visada pasiseka išlaikyti viską, bet stengiuosi. Ir, pvz jeigu šiandien akcija mėsai, kepu mėsą, verdu bulvių košės. Bulvių košės išverdu daugiau, kitą dieną, imuši kiaušinį, ar varškės ir gaunasi tau ar tai orkaitėje ar tai keptuvėje kepti tokie blynai. Padažo tik padarai ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 09 16, 12:42)
Gal tada esmė tiesiog mūsų individualiame gebėjime greitai tvarkytis?

Turiu grynai praktinį klausimą biggrin.gif
Minėjot, jog kartais vakarieniaujat 20, ir 20.30 val. O kada iš darbo grįžta vyras, vaikai? Negi jie išlaukia taip ilgai vakarienės g.gif nes jei, tarkim, aš darbe papietauju 12 val., namo grįžtu kokią 18 val., tai sėdint ir laukiant, kol bus vakarienė 20.30 iš alkio kankinčiausi arba prisivalgyčiau kokių nesąmonių blink.gif
man kančia sėdėt nevalgiusiai, jau geriau išsivirsių kiaušinį per 6 min., suvalgysiu ir sėdėsiu patenkinta, negul kentėsiu iki vėlaus vakaro, kol gausiu "tikro" maisto. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 09 16, 13:44)
Turiu grynai praktinį klausimą  biggrin.gif
Minėjot, jog kartais vakarieniaujat 20, ir 20.30 val. O kada iš darbo grįžta vyras, vaikai? Negi jie išlaukia taip ilgai vakarienės  g.gif nes jei, tarkim, aš darbe papietauju 12 val., namo grįžtu kokią 18 val., tai sėdint ir laukiant, kol bus vakarienė 20.30 iš alkio kankinčiausi arba prisivalgyčiau kokių nesąmonių  blink.gif
man kančia sėdėt nevalgiusiai, jau geriau išsivirsių kiaušinį per 6 min., suvalgysiu ir sėdėsiu patenkinta, negul kentėsiu iki vėlaus vakaro, kol gausiu "tikro" maisto.  blush2.gif

Mes dažniausiai grįžtam visi kartu. Bent, jau aš su vaikais. Tokia vėlyva vakarienė pas mus yra tik ketvirtadieniais. Kitom dienom, jei nėra užsiėmimų grįžtam su vaikais 16-17 val. Kai yra būrelis 18 val.
Atsakyti