Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Limcamca @ 2015 09 15, 11:10)
Mes kasdien gaminam šviežius pusryčius ir šviežią vakarienę.

Na ir čia man kosmosas biggrin.gif biggrin.gif Nu supranti, kad juokauju mirksiukas.gif Kaip taip galima kasdien? Aš esu iš tų, kuri daug gamina, nu labai. Gal per daug. Bet taip, kad NIEKADA nesišildyt, niekada nevalgyt vakarykščio maisto, KASDIEN švieži pusryčiai ir vakarienė, nu nesugebu niekaip. blush2.gif blush2.gif Trims dienoms tikrai negaminu schmoll.gif , bet namuose visada yra pagaminto maisto, kurį kartais tik pasišildyt reikia, kartais tik pasikepti(kepsniai, faršas šniceliui, lietiniai ir t.t.).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 15 rugsėjo 2015 - 13:41
QUOTE(Aimeja @ 2015 09 15, 14:24)
Na ir čia man kosmosas  biggrin.gif  biggrin.gif Nu supranti, kad juokauju  mirksiukas.gif Kaip taip galima kasdien? Aš esu iš tų, kuri daug gamina, nu labai. Gal per daug. Bet taip, kad NIEKADA nesišildyt, niekada nevalgyt vakarykščio maisto, KASDIEN švieži pusryčiai ir vakarienė, nu nesugebu niekaip.  blush2.gif  blush2.gif Trims dienoms tikrai negaminu schmoll.gif , bet namuose visada yra pagaminto maisto, kurį kartais tik pasišildyt reikia, kartais tik pasikepti(kepsniai, faršas šniceliui, lietiniai ir t.t.).
Aš po darbo turiu dar visokių reikalų (aišku ne kasdien bet), negaliu KASDIEN skubėt namo ir gaminti vakarienę. Aš taip net nenoriu.  schmoll.gif O ką gaminu vakarienei, drąsiai lieka ir kitai dienai. Suvalgom.  ax.gif

Tai gal ties pusryčiai - šviežiai užteptas margarinas ant batono, o vakarienė - ką tik iškeptas kiaušinis mirksiukas.gif Ir ne vakarykščia, ir ką tik pagaminta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 09 15, 14:40)
Tai gal ties pusryčiai - šviežiai užteptas margarinas ant batono, o vakarienė - ką tik iškeptas kiaušinis  mirksiukas.gif Ir ne vakarykščia, ir ką tik pagaminta  smile.gif

Ai, jei taip, tai tada ir aš kasdien gaminu šviežius pusryčius. thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai atsimenu kaip mano mama darydavo. Pvz.: išsverdą didžiausią katilą ryžių, tai vieną dieną valgom kotletus su ryžiais, kitą dieną ryžius keptus su faršu arba dešrelėmis, trečią dieną ryžių kukulius su įdaru arba kokį troškinį su ryžiais. Analogiškai ir su bulvėmis - išvirdavo didžiausią katilą. Vieną dieną dalį sugrūsdavo ir valgydom bulvių košę su kažkuo, antrą dieną bulves pakeptas su kažkuo, o trečią dieną - kokie nors žemaičių blynai ar virtų bulvių cepelinai.
Atsakyti
Pusryčiams pvz būna košės, blynai, sumuštiniai su kumpeliu (karšti), įvairiais pavidalais kiaušiniai.

Vakarienė įvairiai. Vėliausiai aš grįžtu pusę aštuonių, tai tą dieną greičiausiai pagaminami patiekalai būna pvz virti šonkauliai ir salotos. Arba karštos keptos daržovės. Tie patys šonkauliai, gali būti kepti orkaitėje. Pvz žuvis kepta garpuodyje, plius karštos daržovės orkaitėje, ar viskas kartu garų puode. Čia vienas iš pavyzdžių. O, dar greičiau pasigamina vakarienė, tai įvairūs makaronai. Karbonara pvz, bolognese padažu. Ar šiaip bekonienos padažas. Valgai su česnakine duona.
Papildyta:
O, jeigu vakarienė tokiam laikui per vėlai, tai vėlgi gelbsti blynai. Arba koldūnai iš kameros. O, koldūnų galima iš anksto prisigaminti.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 09 15, 16:56)
Pusryčiams pvz būna košės, blynai, sumuštiniai su kumpeliu (karšti), įvairiais pavidalais kiaušiniai.

Vakarienė įvairiai. Vėliausiai aš grįžtu pusę aštuonių, tai tą dieną greičiausiai pagaminami patiekalai būna pvz virti šonkauliai ir salotos. Arba karštos keptos daržovės. Tie patys šonkauliai, gali būti kepti orkaitėje. Pvz žuvis kepta garpuodyje, plius karštos daržovės orkaitėje, ar viskas kartu garų puode. Čia vienas iš pavyzdžių. O, dar greičiau pasigamina vakarienė, tai įvairūs makaronai. Karbonara pvz, bolognese padažu. Ar šiaip bekonienos padažas. Valgai su česnakine duona.
Papildyta:
O, jeigu vakarienė tokiam laikui per vėlai, tai vėlgi gelbsti blynai. Arba koldūnai iš kameros. O, koldūnų galima iš anksto prisigaminti.

Paprastas klausimas - jei grįžtat pusę aštuonių, tai kol iškepa šonkauliai/pagaminat carbonara, praeina dar valanda/pusvalandis. Ir jums normalu valgyti tokį maistą pusę devynių vakare? g.gif Tikrai manote, jog sveikiau valgyti tokį vėlų vakarą ką tik keptus šonkaulius, nei valanda anksčiau ( o vaikai, ir vyras gal net ir dar anksčiau namo grįžta) pasrėbti vakar virtos sriubos?
Atsakyti
Sonkauliai taip, kepa valanda. O carbonara maximum puse valandos. Jei musu seimoje vakarienei pavalgys vakarykstes sriubos, tai uz desimt minuciu visi varstys saldytuvo dureles. Valgys sausus pusrycius, skrebucius ir bus tas pats variantas.
Atsakyti

QUOTE(Rashkyte @ 2015 09 15, 07:00)
be galo megstu gaminti.... dirbu namie... turiu du mokyklinio amziaus vaikus.... gaminu mazdaug taip: sriuba viena, sriuba kita, vienas karshtas, antras karshtas, salotos, mishraines, salsos keliu rushiu .... visad prikepta cheesecake'u, ar tinginys padarytas ir t.t. bet tai atstovi diena prie puodu ir ramu savaitei.... kas nenori to, pasishildo kita ir tiek.... pas mus visas veiksmas prasideda po darbu... musu sportai, vaiku treniruotes ir t.t. tai kai ishvaziuojam 5pm, parsirandam tik 8pm.... nematau visishkai nieko blogo, kad pasishildomas naminis maistas, vis geriau nei kokiam Makdake pusfabrikaciu shiltu prisivalgyt....  4u.gif  cia ik mano nuomone  4u.gif

pyp. ar ne Jus rasete, kad vimdo nuo "nesviezio maisto" o cia "savaitei" tai tip "sviezias"??.

hm.

kaip pasakysite.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2015 09 15, 18:37)
pyp. ar ne Jus rasete, kad vimdo nuo "nesviezio maisto" o cia "savaitei" tai tip "sviezias"??.
hm.

kaip pasakysite.

joooooo, diena atstovi prie puodu, paskui savaite ramu (valgo, kas pagaminta), ale viskas sviezia, neatsildyta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2015 09 15, 19:37)
hm.

kaip pasakysite.

Nicku nesumaiset? Ar ne Raseleuogele taip rase g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 11, 21:30)
<...>

Šildyti makaronai...  net suvimdė  doh.gif

taip, pikollo, Jus esate teisi 4u.gif

( ax.gif atsiprasau uz neteisinga replika sumaisius nickus 4u.gif 4u.gif 4u.gif )
Atsakyti
Praėjo pusė rugsėjo...

Maistas 145,88 eur unsure.gif
Atsakyti