QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 16, 17:49)
Pirma- pastovėjęs maistas (makaronai, bulvės ir kt) praranda bet kokią maistinę vertę ir vitaminus. Nėra prasmės šildyti ir į pilvą kimšti kad bet tik būtų prikimštas rizikuojant savo šeimos bei vaikų sveikata.
Antra- aš turiu laiko grįžti namo per pietus ir įmesti gabalą mėsos į greitpuodį ar iškepti kotletus, išvirti koldūnus, ko kitos mamos nagali.
Trečia, kad greitai pagaminti, reikia iš anksto pasiruoši, pvz darant vakarienę pasiruošti ryt dienos pietums. Pas mane visa mėsa šaldyta, darau ir pusfabrikačius, kameroje visada yra šaldytų koldūnų, balandėlių ar cepelinų, faršą ar mėsos gabalą tenka išsitraukt iš vakaro kad padaryt kotletus ar pnš, belieka paaukot 20 min per pietus kad juos išvirt.
Pirma, jei jau taip įkyriai ir kabinėjantis apie vitaminus, tai pasidomėk kiek yra prarandama jų, kai pav. iš vakaro nuskutamos bulvės ir paliekamos vandenyje, kiek ištirpsta naudingų medžiagų.
Antra, tai gerai, kad tu turi, reiškia tavo grafikas labai geras ir abejoju ar tavo pietų pertrauka tikrai 1 val., juk pagaliau per pietus tau ne tik pagaminti reikia, bet ir pačiai pavalgyt, pailsėt, nu vienu žodžiu nebent paskui sugrūdi viską per 5 min ir vel į darbą. Man taip netiktų, aš geriau ramiai pavalgyčiau pasišildžiusi.
Trečia, man asmeniškai šaldyta mėsa yra neskani, na gali būti savaitę, dvi ilgiausiai, paskui jinai neskani, atsiranda tas šaldiklio kvapas, nemoku pasakyti, bet mėsa praranda skonį, tikrai skiriasi nuo šviežios skerdienos, mes tokios nevalgom.

Šaldau, bet labai retai. Bet pav. puikiai suprantu, kad kitiems tinka, ypač kai didelės šeimos, perka kiaulę/užsiaugina ir šaldo. Man iš vis šaldyta yra neskanu niekas, kai pastovi šaldiklyje. Ir aš labai abejoju, kad pav. pašildytas balandėlis kitą dieną, bus kažkaip prastesnis, negu pav. išimtas balandėlio pusfabrikatis iš šaldiklio, stovėjęs mėnesį ir išvirtas tipo šviežiai. Taip esu valgius, bet laikyti jį šviežiu maistu nelabai išeina.Tas pats jei virtų bulvių cepelinus šaldai ir verdi po savaitės/mėnesio, taigi tu valgai tą patį ,,seną'' maistą, kaip ir kitas atsišildo kitą dieną, juk tada būna virtos bulvės ir virta mėsa pabuvę jau kelias savaites ir tikrai ne šviežios.
Per 20 min. galima iškepti keptuvę kotletų, patroškinti jau iš vakaro iškeptų puode, bet iš šaldiklio nei koldūnų, nei balandėlių nei cepelinų per 20 min. neišvirsi niekaip, nes jie šalti, kol užverda tiek praeina, o dar kol išverda, taip kad nereikia pasakų. O pav. jau bulvių išvirti, tai net neisivaizduoju per 20 min.