Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Limcamca @ 2015 09 16, 14:29)
Man tik įdomu taip diskutuojant: kada kas po darbo grįžtat namo? Kaip supratau mano laikas, na, kad ir 17 val, yra pats anksčiausias iš visų diskutuojančių?

man priklauso kada pradedu bet anksčiausiai grįžtu +-4 vėliausiai ~18,30.
tai laiko abejais yra pakankamai.

QUOTE(Pireja @ 2015 09 16, 17:09)
Jus bulviu, morku neskutat, svoguno nelupat? O jei dar kokias petrazoles pasmulkint reikia...
Na as lyg ir ne sraige, bet vakar su visais skutimais, lupimais, smulkinimais, pakepinimais uztrukau netoli valandos.

žinok dar nuo skustuko priklauso mirksiukas.gif mes su mama kažkada kartu lupom aš su savo ji su peiliuku, pasak jos greičiau, aš 4 morkas ji antrą baigia. tas pats tarkuot, gera tarka suvarau labai greit (verksiu kai nudils, ikėjoj tokios seniai nebėr..), viską ką galiu blenderiu, darau blenderiu ar pjaustykle tai padeda. nesu ilgiau nei 15 -20 min pjausčius-plovius visas daržoves, nebent ten koks kilas ant karto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 09 16, 16:04)
Ne į temą, bet gal galima plačiau  blush2.gif  ? Kaip darot?


Šarliak marliak arba pavadinimas visos nesąmonės kurios yra šaldytuve. Būna makaronai virti, jei yra vištiena, agurkas, pomidoras, kukurūzas, svogūnas, majonezas. Jei kokio produkto nėra nieko tokio, nepasiges. Dar konservuotų žirnelių galima įdėti.
Arba makaronai, žalios morkos, kukurūzai, gal dar kokia vištiena ar kepinta bekoniena, majonezas.

QUOTE(Pireja @ 2015 09 16, 18:09)
Jus bulviu, morku neskutat, svoguno nelupat? O jei dar kokias petrazoles pasmulkint reikia...
Na as lyg ir ne sraige, bet vakar su visais skutimais, lupimais, smulkinimais, pakepinimais uztrukau netoli valandos.

Raseleuogele, kaip jus ismatuojate tuos vitaminu kiekius pasildyta tame maiste? Ir kokiu vitaminu ieskote makaronuose?  biggrin.gif Aisku, kad ju kiekis gal sumazejes, bet kad visai nieko nera - tai netikiu. Ir man ramiau, kai vaikas pietums pasisildo vakaryksti guliasa, nei kad pietums issiverda makaronu ar susitepa kiausini.


VAdinamųjų baby potatoes būtų nuodėmė skusti, o morkų irgi ne, dauguma atvejų jos pas mus būna jau paruoštos, t.y. nuskustos.
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 16, 17:49)
Antra- aš turiu laiko grįžti namo per pietus ir įmesti gabalą mėsos į greitpuodį ar iškepti kotletus, išvirti koldūnus, ko kitos mamos nagali.

Tai Jūs susitvarkėt darbo grafiką taip, kad pusryčių, pietų ir vakarienės pagaminimui turite laiko. Bet tai dar ir visiems likusiems šeimos nariams reikia tuo laiku būti namuose. Trys maitinimai per dieną fiksuotu laiku yra labai griežta dienotvarkė. Eilinės miesto pagrindinės mokyklos moksleivis nelabai gali sau tai leisti.
Čia jau labai rimtai pavalgymą reikia daryti aukščiausiu prioritetu visiems šeimos nariams. Mano vaikams norint pietauti namuos nustatytu laiku tektų ne tik būrelių, bet ir pamokų lankymo atsisakyti.

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2015 09 16, 20:32)
žinok dar nuo skustuko priklauso  mirksiukas.gif 

Skustukas per smulki detale, kad ja itraukti i darbo laika cool.gif Tikrai neskutu letai ir aplamai esu greitu apsuku rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2015 09 16, 20:43)
VAdinamųjų baby potatoes būtų nuodėmė skusti, o morkų irgi ne, dauguma atvejų jos pas mus būna jau paruoštos, t.y. nuskustos.

As skutu, netgi jei tai nuodeme biggrin.gif Nes jos visos buna purkstos nuo "gedimu, puvimu" ir pan. Net turgines is ukininko unsure.gif Ir su lupena ju neverdu del tos pacios priezasties.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 09 16, 21:50)
As skutu, netgi jei tai nuodeme  biggrin.gif Nes jos visos buna purkstos nuo "gedimu, puvimu" ir pan. Net turgines is ukininko  unsure.gif Ir su lupena ju neverdu del tos pacios priezasties.


Šito nežinojau.
Dabar pagalvojus, tuomet pasidaro savaime aišku, kodėl laikas ilgesnis. Tos bulvytės mažytės, sugraibyti ne visada įmanoma, savaime aišku, kad skutant ilgiau užtrunkama. Vat ir visi skirtumai. Kiekviena šeimininkė savoj virtuvėj tvarkosi savaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 09 16, 20:59)
Dabar pagalvojus, tuomet pasidaro savaime aišku, kodėl laikas ilgesnis. Tos bulvytės mažytės, sugraibyti ne visada įmanoma, savaime aišku, kad skutant ilgiau užtrunkama. Vat ir visi skirtumai. Kiekviena šeimininkė savoj virtuvėj tvarkosi savaip  biggrin.gif


Lietuvoj mažų kiaulinių bulvyčių būna tik trumpą laiką, kai prasideda ir nukasamos bulvės. Kiaurus metus nežinau, ar kas nors perka užsienietiškas (net nežinau, ar jų būna pirkti). Tad didesnę metų dalį bulves Lietuvoje skutame.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2015 09 16, 20:43)
Tai Jūs susitvarkėt darbo grafiką taip, kad pusryčių, pietų ir vakarienės pagaminimui turite laiko. Bet tai dar ir visiems likusiems šeimos nariams reikia tuo laiku būti namuose. Trys maitinimai per dieną fiksuotu laiku yra labai griežta dienotvarkė. Eilinės miesto pagrindinės mokyklos moksleivis nelabai gali sau tai leisti.
Čia jau labai rimtai pavalgymą reikia daryti aukščiausiu prioritetu visiems šeimos nariams. Mano vaikams norint pietauti namuos nustatytu laiku tektų ne tik būrelių, bet ir pamokų lankymo atsisakyti.

Nu ką čia kalbat. Kada kam reikia, tada tas ir pareina. Ir kur buvo kalba apie gaminimą tris kart per dieną g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2015 09 16, 13:30)
...vakarienei virto kiaušinio nevalgom. Nes, nu tai pusryčių maistas. Kažkaip.


O man atvirkščiai, kiaušinis yra vakarienė maistas biggrin.gif Baltymai gi. Pusryčiams pas mus angliavandeniai, dažniausiai košes valgom (dičkis, deja, sumuštinius) šviežiai ryte išvirtas. Labai džiaugiuosi kol vaikai darželiniai, tai sekantis valgymas namie tik vakarienė. O vakarienei kiaušiniai visokia forma, kokia vištiena marinuota kepama ant sausos keptuvės, sumakaluoju salotas, šaltuoju metu stengiuosi vaikams kokią sriubą daržovių virt, nes kitaip daržovių nevalgo. Irgi gaunasi šviežia, bet greitai. Užtad savatgalį labai džiaugiuosi, kai šeštadienį pagaminu pietus ir sriubos bei antro lieka sekmadieniui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 14, 11:37)
Neturit galimybės valgyt šviežio, tik pagaminto ekologiško maisto tai taip ir sakykit,



QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 16, 22:14)
Nu ką čia kalbat. Kada kam reikia, tada tas ir pareina. Ir kur buvo kalba apie gaminimą tris kart per dieną  g.gif


Na, aš supratau, kad jūsų šeima valgo šviežią, tik pagamintą ekologišką maistą. O valgoma įprastai bent tris kartus per dieną.

Nes šviežiai paruoštas vienas valgymas per dieną nėra tokia retenybė. Tik gal dažniau tai būna pusryčiai arba vakarienė.
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2015 09 16, 01:58)
O jus gal amerikoj gyvenat?

taip 4u.gif

QUOTE(Limcamca @ 2015 09 16, 07:29)
Man tik įdomu taip diskutuojant: kada kas po darbo grįžtat namo? Kaip supratau mano laikas, na, kad ir 17 val, yra pats anksčiausias iš visų diskutuojančių?


as dirbu namie, MB 4:30-5pm buna namie 4u.gif jei ne komandiruotej 4u.gif
QUOTE(Monteverte @ 2015 09 16, 08:10)
koks siaubas, dabar silsot jus, o kiek veliau visa jusu seima bandys sildyti reanimacijoje


doh.gif jau tik nereikia lotuliukas.gif
QUOTE(Meger @ 2015 09 16, 08:22)
doh.gif nusisneketa visiskai  doh.gif


drinks_cheers.gif
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 16, 10:23)
mikrobangė yra nulinis ir niekam nereikalingas daiktas ir aš jos neturiu

o pasishildyt galima tik mikrobangej??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 09 16, 16:52)
smegenine uzkalkejo nuo nesviezio maisto? nebeveikia?


o as minejau kur kad valgau nesviezia maista bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 16, 17:49)
vakarykštį maistą aš atiduodu šunims


O kodel sunys pas jus-siuksliu dezes? g.gif kiek zinau, maisto atlieku sunims, negalima duoti g.gif g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2015 09 16, 22:17)
O man atvirkščiai, kiaušinis yra vakarienė maistas biggrin.gif Baltymai gi


Man irgi drinks_cheers.gif , virtas su svieziom darzovem bais skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meger: 17 rugsėjo 2015 - 06:40
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 09 16, 17:49)
Pirma- pastovėjęs maistas (makaronai, bulvės ir kt) praranda bet kokią maistinę vertę ir vitaminus. Nėra prasmės šildyti  ir į pilvą kimšti kad bet tik būtų prikimštas rizikuojant savo  šeimos bei vaikų sveikata.
Antra- aš turiu laiko grįžti namo per pietus ir įmesti gabalą mėsos į greitpuodį ar iškepti kotletus, išvirti koldūnus, ko kitos mamos nagali.
Trečia, kad greitai pagaminti, reikia iš anksto pasiruoši, pvz darant vakarienę pasiruošti ryt dienos pietums. Pas mane visa mėsa šaldyta, darau ir pusfabrikačius, kameroje visada yra šaldytų koldūnų, balandėlių ar cepelinų, faršą ar mėsos gabalą  tenka išsitraukt iš vakaro kad padaryt kotletus ar pnš, belieka paaukot 20 min per pietus kad juos išvirt.


Pirma, jei jau taip įkyriai ir kabinėjantis apie vitaminus, tai pasidomėk kiek yra prarandama jų, kai pav. iš vakaro nuskutamos bulvės ir paliekamos vandenyje, kiek ištirpsta naudingų medžiagų.
Antra, tai gerai, kad tu turi, reiškia tavo grafikas labai geras ir abejoju ar tavo pietų pertrauka tikrai 1 val., juk pagaliau per pietus tau ne tik pagaminti reikia, bet ir pačiai pavalgyt, pailsėt, nu vienu žodžiu nebent paskui sugrūdi viską per 5 min ir vel į darbą. Man taip netiktų, aš geriau ramiai pavalgyčiau pasišildžiusi.
Trečia, man asmeniškai šaldyta mėsa yra neskani, na gali būti savaitę, dvi ilgiausiai, paskui jinai neskani, atsiranda tas šaldiklio kvapas, nemoku pasakyti, bet mėsa praranda skonį, tikrai skiriasi nuo šviežios skerdienos, mes tokios nevalgom. schmoll.gif Šaldau, bet labai retai. Bet pav. puikiai suprantu, kad kitiems tinka, ypač kai didelės šeimos, perka kiaulę/užsiaugina ir šaldo. Man iš vis šaldyta yra neskanu niekas, kai pastovi šaldiklyje. Ir aš labai abejoju, kad pav. pašildytas balandėlis kitą dieną, bus kažkaip prastesnis, negu pav. išimtas balandėlio pusfabrikatis iš šaldiklio, stovėjęs mėnesį ir išvirtas tipo šviežiai. Taip esu valgius, bet laikyti jį šviežiu maistu nelabai išeina.Tas pats jei virtų bulvių cepelinus šaldai ir verdi po savaitės/mėnesio, taigi tu valgai tą patį ,,seną'' maistą, kaip ir kitas atsišildo kitą dieną, juk tada būna virtos bulvės ir virta mėsa pabuvę jau kelias savaites ir tikrai ne šviežios.
Per 20 min. galima iškepti keptuvę kotletų, patroškinti jau iš vakaro iškeptų puode, bet iš šaldiklio nei koldūnų, nei balandėlių nei cepelinų per 20 min. neišvirsi niekaip, nes jie šalti, kol užverda tiek praeina, o dar kol išverda, taip kad nereikia pasakų. O pav. jau bulvių išvirti, tai net neisivaizduoju per 20 min. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 17 rugsėjo 2015 - 08:33