Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(karra @ 2015 12 19, 14:24)
nori taupyti - taupai ( ps. cia beje  poteme pinigine) nenori - netaupai bet ir i tokias tremas nevaikstai wink.gif . kam ko reikia  4u.gif

Aš maistui netaupau ir tai nereiškia, kad man negalima čia būt. Man šiaip įdomu kiek aš išleidžiu jam, patinka matyt kiek išlaidų išeina tik ant maisto. Įdomu pamatyti kaip taupo kitos, kiek iš to sutaupo, gal kada apsimokės ir man.

QUOTE(Pireja @ 2015 12 20, 22:44)
Tada kodel jus taip stebites, kad kazkas maista saldo?

Ne visą maistą, o sriubas. Man vien sriubos - kurių aš išvis nevalgau, nėra visas maistas.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 12 20, 22:48)
Ne visą maistą, o sriubas. Man vien sriubos - kurių aš išvis nevalgau, nėra visas maistas.

o as zuvies nevalgau. Nei grybu. Man nei skanu, nei maistas. Bet kazkodel nesibaisiu, kad kiti valgo.
Ir apie tai, kaip jum baisu, kad zmones valgo tik atsildyta maista, tai apie sriubas neraset, siaip apie maista. Cia gi internetas, zmones negali atspet ka galvojat, visi mato ir supranta tik tai, ka pati parasot.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 12 20, 23:19)
o as zuvies nevalgau. Nei grybu. Man nei skanu, nei maistas. Bet kazkodel nesibaisiu, kad kiti valgo.
Ir apie tai, kaip jum baisu, kad zmones valgo tik atsildyta maista, tai apie sriubas neraset, siaip apie maista. Cia gi internetas, zmones negali atspet ka galvojat, visi mato ir supranta tik tai, ka pati parasot.

Aš sakiau "mda... čia dar yra kas SRIUBAS šaldo". O ne VISĄ MAISTĄ.

Ir taip, man būtų baisu pačiai valgyti TIK TIK TIK (3 kart, kad pastebėtumėt TIK) užšaldytą ir poto atšildytą maistą.
Atsakyti
o kas ir kur parase, kad valgo TIK uzsaldyta ir atsaldyta maista? Net idomu pasidare bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 12 20, 23:52)
o kas ir kur parase, kad valgo TIK uzsaldyta ir atsaldyta maista? Net idomu pasidare  bigsmile.gif

jus paraset, citatoj paryskinau gi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 12 21, 09:16)
jus paraset, citatoj paryskinau gi  mirksiukas.gif

Oi Nastya. Bet jūs pirma parašėt, kad jum baisu, kad kiti gali valgyti tik šaldytą/atšildytą maistą.
Atsakyti
Kiek galima dėl to šildyto ir šaldyto maisto g.gif

Aš, aš šaldau sriubas biggrin.gif Valgom ne tik šaldytas. 3-4 dienas ramiausiai stovi šaldytuve, nesugenda. Bet mėgstu ir kameroj keletą porcijų užšaldytos sriubos laikyti, tiems atvejams, kai nespėju. Nes vyras nori vežtis tas nelemtas sriubas į darbą kasdien.
Ir šaldau ne tik sriubas, o ir antrus patiekalus tongue.gif Troškinius, kotletus, makaronus ir tt, praktiškai belen koks antras patiekalas gali būti šaldomas. Tai taip pat nereiškia, kad visa šeima valgom tik šaldytus ir atšildytus antrus. Tai reiškia, kad mėgstu turėti kameroj tokio tipo atsargų ir jas panaudotį maždaug kartą per mėnesį, būtent tam, kad vyras neitų pietaut į kavinę, jei aš kažko nepspėjau pagaminti mirksiukas.gif Nes manau, kad šaldyta sriuba ar šaldytas kotletas, yra visom prasmėm geriau, nei kavinių maistas, o pagrindinis tikslas be abejo taupymas 4u.gif

Dabar turbūt visom viskas aišku, kas liečia šaldymą biggrin.gif

Gal padiskutuojam apie Kūčių ir Kalėdų meniu, ypač įdomu taupus variantas 4u.gif

Šį mėnesį jau apsipirkom PL. Kažkaip labai daug išleidom, ~280 eur (dar atminusuosiu vėliau pampersus), o ir LT nemažai dapirkom. Bijau, kad išlaidos gali gautis didesnės, nei įprastai (įprastai pas mus gruodį nepadidėja)...
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 12 21, 10:18)
Gal padiskutuojam apie Kūčių ir Kalėdų meniu, ypač įdomu taupus variantas  4u.gif

Turbut reiketu "remtis" i salyginai pigius ir paprastus produktus (silke, vista, netikras zuikis), tik pasiieskoti idomesniu receptu. As visuomet verdu virtinukus su grybais (shampinjonais, nes kitokiu neturiu; esu bandziusi su pirktiniais saldytais, bet ne tas schmoll.gif ). Uzkandeles is sluoksniuotos teslos (sluoksniuota tesla, pesto padazas, kiausio+pieno plakinys ir tarkuotas suris; dar galima rukyta lasisa naudoti, bet jau gausis ne pats pigiausias variantas). Tuno uztepele (esu ragavusi, bet nesu valgiusi, produktai labai paprasti: konservuotas tunas, grietinele, siek tiek citrinos sulciu). Nesenai teko matyti italiska recepta - riekelemis pjaustytas prieskoniuotas moliugas, keptas orkaiteje.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 12 21, 09:28)
Oi Nastya. Bet jūs pirma parašėt, kad jum baisu, kad kiti gali valgyti tik šaldytą/atšildytą maistą.

taip, baisu, jei valgomas TIK šaldytas/atšildytas maistas.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 12 21, 11:03)
taip, baisu, jei valgomas TIK šaldytas/atšildytas maistas.

Bet kur kas nors rašė, kad valgo tik tokį maistą? Kam pradėt diskusiją apie tai ko niekas nesakė?

Kūčiom bus suneštinis, tai mažai išlaidų bus: žuvis, garnyras, desertas. Kalėdom greičiausiai nieko ypatingo nedarysiu, nes ko gero vieną dieną važiuosim pas uošvius, o kitą gal namie g.gif Reiks gal žvėrienos kokį gabalą atsišildyti ir pasikepti. Kol kas maistui papildomų išlaidų nematau. Vat su Naujais tai ko gero bus daugiau išlaidų.
Atsakyti
Sriubų nešaldau ir nešildau. Manau, tai yra menkavertis maistas ir nematau prasmės. Jei nėra laiko, naudoju greitai paruošiamus produktus. Būtinai šviežių daržovių. Nei tai brangu, nei laiko daug užima.

Apie viešo maitinimo įstaigas noriu pasakyti štai ką - yra vietų, kur maistas visada šviežias, bet ten ir maisto tenka laukti 30-40min.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2015 12 21, 12:03)
Sriubų nešaldau ir nešildau. Manau, tai yra menkavertis maistas ir nematau prasmės. Jei nėra laiko, naudoju greitai paruošiamus produktus. Būtinai šviežių daržovių. Nei tai brangu, nei laiko daug užima.
Apie viešo maitinimo įstaigas noriu pasakyti štai ką - yra vietų, kur maistas visada šviežias, bet ten ir maisto tenka laukti 30-40min.

prie manes yra valgykla. is ryto pasiruosia tam tikra skaiciu porciju, veliau tik kepsnius dakepineja, bulviu daverda g.gif
Atsakyti