Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(romanciuke @ 2015 10 23, 13:44)
dontstop vyras lengvai leidžiasi "auklėjamas"?  ax.gif
Aš jau ir taip kiek išmūčijau ir pakeičiau, dabar jau džiaugiuosi, nes seniau išvis kooookie kiekiai būdavo, kebabai, picos ir t.t. pati keičiuosi, mokausi gyvent kitaip, maitintis, tai palaipsniui ir jį tempiu ta linkme..  blush2.gif tikiuos laikui bėgant pasiekt didesnių rezultatų. O mintis kažką išbraugt, tai gal visai gera  g.gif  reikės pamąstyt kaip jam čia pasiūlyt, kad nebūčiau nušvilpta  biggrin.gif

Nelabai lengvai leidžiasi sad.gif Norėčiau, kad sportuotų, kitaip maitintųsi...Daug metų "auklėju", ale rezultato frusty.gif
Bet kas liečia pačias išlaidas maistui, tai jis pats pritaria ir abiem rankom už, kad taupyt maisto sąskaita, mes kartu kas mėnesį pagalvojam, ką kitaip darysim sekantį mėnesį, ko atsisakysim, arba kažkoks limitas konkrečiam produktui uždedamas (kiekio limitas arba pinigų biggrin.gif ), ir jis to laikosi, nes ne mano išreikalauta būna, o kartu nuspręsta, gal net konkrečiai jo išsakytas pasiūlymas. Ir šiaip jis valgymui neišrankus, nėra tokio produkto, be ko jis gyventi negalėtų smile.gif
Kažkada prieš daug metų sunkoka buvo prikalbinti, kad pradėtų pietus į darbą vežiotis, labai ilgai nenorėjo atsisakyti valgyklų, padėjo tik galima sakyti nelaimingas atsitikimas. Dabar džiaugiasi, pagerėjo sveikata, dingo visokie pilvo skausmai, nevirškinimai ir tt thumbup.gif Bet tik užvalgo ko komandiruotėse arba va dabar mėnesį valgė valgykloje kursuose, tai ištisai turėjo šalia vartoti vaistus nuo skrandžio, pilvo skausmų, taip eilinį kartą įsitikino, kad vežiotis maistą su savim verta thumbup.gif
Atsakyti
Mano irgi vyras su lauknešėliu į darbą keliauja smile.gif Stengiamės (t.y. aš stengiuosi, o visi kiti yra priversti lotuliukas.gif ) nelankytis jokiose kavinėse (žinoma būna išimtinių atvejų), bet ne tiek dėl piniginės, kiek dėl maisto paruošimo, jo kokybės ir pan. kažkokią turiu paranoją dėl higienos viešose maitinimo įstaigose doh.gif
Šiaip mes ant maisto negaliu sakyt kad labai taupom, bandau rasti viduriuką tarp maisto taupymo ir maisto kokybės, kad nenukentėtų nei tas nei tas.. blush2.gif Šią žiemą esu sau užsibrėžus laikytis sezoniškumo, nes kadangi aš daržovinė, tai man žiemos labai brangios, kai brokolis ar žiedinis kopūstas kainuoja po 2 ar net daugiau eurų... taigi, sau užsibrėžiau vartot žiemą arba raugintas daržoves daugiau, arba mūsų lietuviškas, kur išsilaiko per žiemą daugiau: burokus, morkas, pastarnokus, salierų gumbus ir pan. Seniau ant šito reikalo nelabai taupydavau.
Atsakyti
Mes kavinėse retai lankomės, gal kartą į 1-2 mėnesius. Vyresnis vaikas be galo ilgai valgo, po 2-3 val pietus schmoll.gif doh.gif Tikra kančia su juo ph34r.gif Mažesnioji dar tokiam amžiuje, kad realiai vienas valgo, kitas ją užima.. Tad kol kas kavinės mum ne poilsis ir ne pramoga. Susitaupo natūraliai smile.gif

Sezoniškumo laikomės, liūdna žiemą su vaisių ir daržovių įvairenybe ax.gif Aš šiek tiek šaldytų rinkinių dar perku, grynai dėl įvairenybės, kai galutinai pabosta kopūstai su burokais smile.gif
Atsakyti
Jo, šaldyti tie mišiniai gerai kartais, prisiperku per akciją. Aišku nepalyginsi su šv. daržovėm, bet vis geriau negu nieko. Dar aš kai nepatingiu pati kokių žiedinių kopūstų į šaldiklį sezono metu, kai jie pigūs prisidedu, taip pat prisidedu kubeliais susipjausčiusi moliūgo, cukinijos, nes vis tiek man jie visą žiemą neišsilaiko, matyt nelabai tinkamos sąlygos. Šiaip turim pastatomą didelį šaldiklį 5 didelių stalčių, tai jis dabar pilnut pilnutėlis uogų ir įvairių daržovių, stengiamės kasmet išnaudoti ir prisidėti naujų. Daugiausia trintos braškės, vyšnios, juodųjų serbentų, mėlynių ir kitų uogų, krapų prisipjaustau, petražolių. Šiais metais žadu pabandyti rauginti burokėlius, nes labai knieti paragauti ax.gif reiktų ir savų kopūstų užsiraugt... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(romanciuke @ 2015 10 23, 17:53)
Šiaip turim pastatomą didelį šaldiklį 5 didelių stalčių

Och, koks gėris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 10 23, 16:29)
Och, koks gėris  thumbup.gif

Tikrai taip smile.gif nebeįsivaizduoju gyvenimo be šaldiklio, nu į šaldytuvo kamerą tai apsol niekas netelpa, ten tik mėsą laikom, o kai užsiperkam šiek tiek į priekį, tai irgi dažniausiai užimta.
Atsakyti
QUOTE(romanciuke @ 2015 10 23, 20:10)
Tikrai taip smile.gif nebeįsivaizduoju gyvenimo be šaldiklio, nu į šaldytuvo kamerą tai apsol niekas netelpa, ten tik mėsą laikom, o kai užsiperkam šiek tiek į priekį, tai irgi dažniausiai užimta.

Mes irgi turim saldikli. Tiesiog nepakeiciamas dalykas. Prisisaldziau uogu, papriku puselemis ir smulkiai pjaustytu, grybu, zalumynu. Kai buna akcijos, tai priperku mesos, sviesto, varskes ir imetu I saldikli.
Atsakyti
Donstop, papasakok, kaip pavyksta prie nustatyto biudzeto "prisiklijuoti" ir nesugriesyti silpnais momentais.
Kokias sviezias darzoves valgote siuo metu laiku?
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 10 24, 13:52)
Donstop, papasakok, kaip pavyksta prie nustatyto biudzeto "prisiklijuoti" ir nesugriesyti silpnais momentais.
Kokias sviezias darzoves valgote siuo metu laiku?

Kad net nežinau, ką pasakoti mastau.gif
Į parduotuvę vaikšto vyras, su sąrašu, perka tiksliai, ko reikia, į akcijas nesidairo, į "uždraustus" produktus irgi manau, kad nežiūri, jei susitarėm biggrin.gif , kad paslapčia neperka irgi esu tikra smile.gif Apsiperkam kartą į savaitę, kuo rečiau, tuo geriau manau, mažiau pagundų, mažiau laiko gaištama eilėse ir pan. Paprastai nusiunčiu jį penktadieniais, jei ko pritrūksta vidury savaitės, dažniausiai apsieinam, išimtis tik pienas, šiuo metu vartojamas kasdien, jei pasibaigia, prasuku pro pieno kioską vaikščiodama su vaiku, į didelį PC vien dėl pieno vengčiau eit, kad neprigriebt pakeliui pilną kašiką ko nereikia hihihi.gif Apskritai didelių PC vengiam, vaisiai, daržovės iš kioskų, pienai iš kioskų, duona šiuo metu iš kepyklos, visai savaitei įmanoma apsipirkt išvengus PC, jei tą kartą nereikia kokių padažų ar kruopų... PC labiausiai ir veda iš kelio su savo visokiais spec pasiūlymais, akcijomis, naujienomis ir tt Smulkių sugriešijimų visgi būna ir pas mus blush2.gif

Praeito mėn vidury buvom Lenkijoj, užsipirkom, tai iki šiol nepirkom mėsos, paukštienos, ir dabar turiu apypilnę kamerą. Pieno produktų nepirkom po Lenkijos 3 sav, paskui pradėjom nuo pieno, kuris pasibaigė greičiausiai, su kiekviena sekančia savaite vis daugiau ko reikėjo iš pieniškų, iki šiandien turiu tik varškės, kurios užšaldžiau, ir lydyto sūrio, kurio ilgas galiojimas. Dar iš Lenkijos turim vis dar mineralinio.
Čia LT šį mėn pirkom žuvies, kiaušinių, dalinai pieno produktų, duonos, batono, vaisių, daržovių ir saldumynų. Kitko nereikėjo. Šią sav eksperimento dėlei iki sekmadienio nieko neperkam, t y nebuvo penktadieninio savaitinio apsipirkimo, nupirkom tik 2 l pieno. Jei prireiks, išimtį padarysiu duonai, batonui ir kiaušiniams (ir pienui). Ir gal pavyks normalizuoti išlaidas, jei į kokius 150 eur tilpsim šį mėn rolleyes.gif

Iš daržovių dabar ant bangos, kol nelabai brangūs: brokoliai, kalafiorai, moliūgai, cukinijos, baklažanai, patisonai. Na ir aišku bulvės, morkos, kopūstai, svogūnai, česnakai, pekiną ir aisbergą kaitalioju salotų pagrindams, kartais poras, saliero šaknis 4u.gif
Atsakyti
Tai ar apsimokejo tau vaziuoti i Lenkija? Nes abejoniu turejai.
O ka jus valgote tarp valgymu? Ypac vyras ir vyresnysis vaikas? Pvz., pas mus yra pavakariu tradicija, ypac savaitgaliais. As kartais valgau, kartais ne, bet vyras pasidaro kavos, issitraukia desros su duona, ir valgymus baigia pyrago gabalu. Mazasis irgi uzkanda, tai jogurtas, tai vaisiu tyrele (paprastai ne viena). Vyresnysis valgo visuomet blink.gif Dziaugiuosi tik kad ne saldzius patiekalus. Bet praejusia savaite antradienio vakare isviriau darzoviu sriubos 3l treciadienio vakarienei. Tai treciadieni po darbo as radau tos sriubos pussamtuka blink.gif O taip tikejausi, kad bent viena vakara nereikes stoveti prie puodu...

Mes siaip valgome paprastus ir ne itin prasmatnius patiekalus kainu prasme. Daznas vaiksciojimas i parde irgi negresia. Bet vat suvalgomi kiekiai doh.gif Pieno irgi daug suvartojame, suriams iseina nemaza suma (nors irgi brangiu neperku).
Kazkaip sunkiausia man siai dienai yra laikytis nustatytos sumos. Nes nuejus i parduotuve visu pirma perku tai, ko truksta saldytuve. O apie tai, ar telpu i nustatyta biudzeta - ir negalvoju. Anksciau taip nebudavo, bet turejau tiksla taupyme, dabar jis pasiektas, ir nebesugebu grizti i pirmini doros kelia.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 10 25, 11:24)
Tai ar apsimokejo tau vaziuoti i Lenkija? Nes abejoniu turejai.
O ka jus valgote tarp valgymu? Ypac vyras ir vyresnysis vaikas? Pvz., pas mus yra pavakariu tradicija, ypac savaitgaliais. As kartais valgau, kartais ne, bet vyras pasidaro kavos, issitraukia desros su duona, ir valgymus baigia pyrago gabalu. Mazasis irgi uzkanda, tai jogurtas, tai vaisiu tyrele (paprastai ne viena). Vyresnysis valgo visuomet  blink.gif Dziaugiuosi tik kad ne saldzius patiekalus. Bet praejusia savaite antradienio vakare isviriau darzoviu sriubos 3l treciadienio vakarienei. Tai treciadieni po darbo as radau tos sriubos pussamtuka  blink.gif O taip tikejausi, kad bent viena vakara nereikes stoveti prie puodu...

Mes siaip valgome paprastus ir ne itin prasmatnius patiekalus kainu prasme. Daznas vaiksciojimas i parde irgi negresia. Bet vat suvalgomi kiekiai  doh.gif Pieno irgi daug suvartojame, suriams iseina nemaza suma (nors irgi brangiu neperku).
Kazkaip sunkiausia man siai dienai yra laikytis nustatytos sumos. Nes nuejus i parduotuve visu pirma perku tai, ko truksta saldytuve. O apie tai, ar telpu i nustatyta biudzeta - ir negalvoju. Anksciau taip nebudavo, bet turejau tiksla taupyme, dabar jis pasiektas, ir nebesugebu grizti i pirmini doros kelia.

Dar nežinau, ar apsimokėjo, šio mėnesio galutinės išlaidos, bei sekančio taip pat (nes dar bent pusei lapkričio turėsim mėsos, paukštienos, varškės ir mineralinio iš ano užsipirkimo) parodys, aš iki šiol abejoju g.gif
Mano vyras visai nieko nevalgo tarp pagrindinių valgymų, jis valgo tik 3 kartus per dieną, tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais.
Sūnus darbo dienomis mokykloje valgo mokyklinius pietus, 4 savaites valgė tik sriubas, 1 paskutinę savaitę valgė tik antrus. Tai tas antras skaitau kaip užkandis tarp valgių, nes pietūs labai jau ankstyvi, 10:15 ryto blink.gif , grįžta namo po pamokų ir būrelių apie 14 val ir dar antrą patiekalą pateikiu, kurį ir traktuoju kaip pietus mastau.gif Niekaip negaliu tokių ankstyvų mokyklinių pietų užskaityt kaip pietus, net ir antrą patiekalą user posted image Atsiprašau už kalambūrą, tikiuosi mintis aiški biggrin.gif Tarp pietų ir vakarienės suvalgo pienišką desertą. Su savim į mokyklą įdedu ir vaisių, dažniausiai nesuvalgo, parsineša namo, tuomet turi suvalgyti kartu su pienišku desertu pavakarių metu.
Aš pati maitinuosi pagal trenerės sudarytą mitybos planą, užkandis tarp pusryčių ir pietų - vaisius. Tarp pietų ir vakarienės - košė biggrin.gif , jei tai treniruotės diena, ir daržovės - jei nėra treniruotės tą dieną... smile.gif Iš tikrųjų, yra dar niuansų, kelintą val pati treniruotė, ir kelintą val prieš treniruotę valgau, nes kartais pamirštu, nespėju, tada kitaip, bet gal nesiplėsiu irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 10 23, 14:34)
Vyresnis vaikas be galo ilgai valgo, po 2-3 val pietus

blink.gif Atsiprašau už klausimą, bet kaip taip įmanoma? Ir kas lieka iš maisto po 3 val., juk jis net po valandos turbūt būna visiškai atšalęs.
Atsakyti