Kavinėse nevalgome jau senokai.
Nevartojame visiškai parduotuvinių sulčių, gazuotų gėrimų, vanduo - iš krano (pas mus jis geras).
Pusfabrikačiai - pastaruoju metu nedaug, ekstra atvejais (kai esu darbuose ir nespėju pagamint).
Duonos ieškau bemielės, skaitau sudėtį.
Ką valgome?
Mėsa - vištiena, kalakutiena, veršiena, triušiena, dabar iš ūkininko ėriena, iš žuvų dažniausiai - lašiša, upėtakis. Kartais ekologiški, kartais prekybcentriniai, kaip kada.
Kiaušiniai, putpelių kiaušiniai. Kartais eko, kartais ne.
Pienas, kartais iš eko skyriaus (iš ūkių), kartais - "paprastas". Vartojame jo daug.
Grietinė, kefyras, pasukos, sviestas
Varškės patiekalai (virtinukai, kepti varškėčiai, apkepas)
Daržovės (žiediniai kopūstai, brokoliai, baklažanai, rauginti kopūstai, burokėliai, morkos, bulvės, cukinijos, moliūgai, porai, ir kt.).
Salotos
Vaisiai, uogos - daugiau sezoniniai, vasarą perku turguje, na o prekybcentriuose egzotikos prisibijau, išskyrus bananus, melionus
Natūralus be priedų jogurtas. Kartais - saldūs su priedais, vietoje deserto.
Kava man būtina, be jos aš zombis.
Kakava vaikams
Košės įvairiausios, ankštiniai (kelių įūšių lęšiai, pupos, žirneliai).
Picos papločiai (sūnus darosi picą savo nuožiūra), lavašo pagrindas
Namuose kepti pyragai, pastaruoju metu sezoniškai - su obuoliais
Miltiniai - makaronai, blynai įvairiausi
Sausi puryčiai
Taip, būna, sugriešijam, pasitaiko ir skanėstų, ir vyno, bet iš esmės tai nedaug įtakoja bendras išlaidas maistui.
Atrodo, ir skaičiuoju, ir nesąmonių neperkam, ir vis tiek - daug išsileidžia.