QUOTE(Terroriste @ 2015 11 01, 11:13)
As is viso tokios kaip avienos (man smirda) ar jautienos (nemoku paruost, kieta buna) is viso neperku ir nejauciu, kad ka prarasciau. Zuvi irgi vertinu
musiske kai dar gyva galima nusipirkti, ne tas atveztines jau saldytas ar kitaip perdirbtas. O juros gerybiu is viso nevalgau ir ne del kainos, siaip neskanu.
na, jusu labai neislavintas skonis

ir labai pasenusi informacija... na ir kulinariniai igudziai tuomet ne kokie... siuolaikines avienos veisles jau seniai nesmirda, beto cia nekalbama apie sena avina aptekusi lajumi, o apie jauna avyte, ant kurios lajaus(kuris ir turi specifini kvapa) nei su ziburiu nerasi. orkaiteje kepta avienos koja labai neprastas delikatesas, dazniausiai tiekiamas per sventes ir nedaznai iperkamas(jei pirkti tik ta kumpi, ciela su kaulu, sunkoka ir gauti ir kaina kanda, pries keleta metu buvo apie 35lt/kg)
jautienos steikai isvis stebuklas, minksta sultinga skani mesyte

gaila, kad pas mus sudetinga gauti geros jautienos, kaip per kazkurias zinias teisingai buvo pastebeta- pardavime ismelzta karviena(3m senumo karves pjaunamos nes pradeda duoti maziau pieno

)
zuvies pasirinkimas musuose visai nekoks, bent tokios, apie kuria kalbat...
bent mes neperkam nei smirdinciu karpiu, nei kaulingu ezeru zuvu, isimtis lydeka, bet ir ta pas mus pagauta, o ne pirkta...
sveikiau yra jurine zuvis, liesa, baltymais turtinga.
mes juros gerybes labai megstam, jei keliaujam i ''jurines'' salis, ar tokias, kur tiekiama gera sviezia produkcija, visad ''atsivalgom''

gal jus tiesiog nemokate skaniai jos pagaminti?ar neragavote gardziai pagamintos?
perkam vilkeseri, ota, tuna(sviezia), lasisa, menke, skumbre, juros sliuzus- midijas, krevetes

tinkama zuvi kartais patys rukom.
QUOTE(FLight @ 2015 11 01, 14:52)
Na, bet pvz ėrienoje yra daug vertingų dalykų, ko nėra kiaulienoje ir vištienoje, cituoju :"būtent ši mėsa yra karotino, fosforo, geležies, vario, seleno ir cinko šaltinis. Nesotieji riebalai, būtini žmogaus organizmui, sudaro daugiau nei pusę ėrienoje esančių riebalų".
Triušienoje yra net 21 proc. žmogui būtinų baltymų, čia ji lenkia net vištieną. "Vertinant šimtabale mitybos specialistų sudaryta skale, triušienai skiriami 80-85 balai, veršienai ir kokybiškai jautienai apie 70 balų, o kiaulienai bei vištienai nuo 48 iki 58 balų.'
Skaitykite daugiau:
http://www.delfi.lt/...a.d?id=41119679
Kiaulienos mes apskirtai beveik nevalgome.
Taip pat ir su žuvimi, na dėl jūros gėrybių galima diskutuoti, nes geros kokybės pas mus sunku rasti.
kuo jau kuo bet delfiu remtis nevertetu
del maisto vertingumo galima daug diskutuoti, ne visada ta liesa kalakutiena ar vistiena geriau...
Baltymų, riebalų, cholesterolio, geležies ir vitamino B12 kiekis 100g įvairios rūšies mėsoje:
Mėsos rūšis Baltymai (g) Riebalai (g) Cholesterolis (mg) Geležies kiekis (mg) Vitaminas B12 (µg)
Naminių gyvūnų mėsa
Aviena 14,5 20,3 78,0 2,3 3,0
Jautiena 18,3 17,1 80,0 2,7 5,0
Kiauliena (neriebi) 18,9 6,3 57,0 1,4 1,0
Kiauliena (pusriebė) 12,5 40,0 68,0 1,1 1,0
Kiaulienos sprandinė 15,3 24,9 66,0 1,3 4,0
Kiaulienos mentė 16,3 18,7 80,0 1,1 8,0
Kiaulienos šoninė 7,4 67,5 75,0 0,7 1,0
Kiaulienos faršas 10,7 50,0 71,0 1,0 1,0
Veršiena (nugarinė) 19,6 2,7 62,0 1,7 1,0
Triušiena 19,6 9,1 65,0 2,1 0,0
Paukščių mėsa
Antiena 13,5 28,4 105,0 1,5 0,0
Kalakutiena 17,5 6,2 55,0 2,3 0,4
Vištiena 18,7 15,0 81,0 1,9 0,0
Žąsiena 14,6 34,3 72,0 2,8 0,3
Laukinių gyvūnų mėsa
Elniena (kumpis) 21,7 4,0 78,0 4,2 1,0
Stirniena (kumpis) 21,8 1,4 78,0 3,0 6,0
kur akivaizdziai matosi, kad neriebi kiauliena turi tiek pat cholesterolio, kaip ir kalakutiena, vistiena jo turi bent 40proc daugiau

o baltymu vistiena turi tiek pat kiek neriebi kiauliena ar jautiena, daugiau turi triusiena ir versiena(bet nezenkliai), o pirmauja laukiniu gyvunu mesa- elniena ar stirniena.
iskraipyta lentele, originalia galima paziureti cia
megaukis maistu 
www patikimas kuruojamas zinomos dietologes, dietetikos vadoveliu studentams autores
QUOTE(Terroriste @ 2015 11 01, 15:22)
Ir nereikia cia mums tu straipsniu, ne sveikos mitybos skyrelis.
jums nereikia, jus neskaitykit

o gal kazkam bus naudinga