Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(FLight @ 2015 10 31, 18:49)

na, tai normaliai maitinaties, neislaidaujat, ko dar noret? O sugriesyt kartais butina bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2015 10 31, 18:59)
na, tai normaliai maitinaties, neislaidaujat, ko dar noret? O sugriesyt kartais butina  bigsmile.gif


SKaitau jūsų maistui išleidžiamas sumas ir baltai pavydžiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 10 31, 19:03)
SKaitau jūsų maistui išleidžiamas sumas ir baltai pavydžiu wink.gif

kad zinokit negalima lygintis prie kitu seimu, net jei labai norit. Na, juk jei pas jus paauglys, tai valgo kaip suauges, ar net kaip du. O kitoj seimoj mazi vaikai, tai kiek jau jie suvalgo? Ar pvz. vienai seimai vakarienei pakanka lengvo maisto, pvz. darzoviu apkepo, o kitai seimai reikia butinai mesos gabalo, bulviu, darzoviu ir sriubos, ir dar deserto uzsimano. Va ir bus skirtumas. Per diena lyg nedidelis, bet per menesi suma bus nemenka. O seimos nariu kiekis bus toks pat. Bet nei viena seima nebadaus, o islaidos vistiek kardinaliai skirsis. Taigi, maziau pergyvenkit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 10 29, 12:43)
Ir kaip sekasi? Visgi dar 3 spalio dienos liko...

Paskutinias 3 spalio dienas visiškai neplanuotai praleidom Varšuvoj, vyras gavo porą laisvų dienų darbe, per vakarą susiruošėm ir naktį išlėkėm, šiąnakt grįžom smile.gif Taigi, vakare paskaičiuosiu, su kiek pavyko pratempt spalį ir kiek vėl į priekį išleidom lenkų parduotuvėse ax.gif

QUOTE(FLight @ 2015 10 31, 18:37)
Paskaičiau temą "Taupančių meniu" ir kažkaip suabejojau

O man patiko tema "Taupančiųjų meniu", perskaičiau keliasdešimt psl, išbandžiau kelis receptus (varškės ir morkų apkepą, troškinį su perlinėm kruopom, troškinį moliūge, makaronų ir varškės apkepą), pasižymėjau į favoritus 2 receptų blogus. Yra ten įdomių idėjų, bent jau man bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(FLight @ 2015 10 31, 20:49)


Mėsa - vištiena, kalakutiena, veršiena, triušiena, dabar iš ūkininko ėriena, iš žuvų dažniausiai  - lašiša, upėtakis. Kartais ekologiški, kartais prekybcentriniai, kaip kada.
Kiaušiniai, putpelių kiaušiniai. Kartais eko, kartais ne.

Picos papločiai (sūnus darosi picą savo nuožiūra), lavašo pagrindas


Kadangi klausėt, ar duoda mamos savo vaikams mėsos ir žuvies - duodu, bet tokių prabangių mėsų ir žuvų neperkam, duodu "paprastesnę" mirksiukas.gif Patys mes valgom kiaulieną, vištieną, kalakutieną, retkarčiais jautieną - tą patį duodu ir vaikams. Žuvis pagrinde silkė, menkė, lydeka. Kiaušiniai paprasti. Jokių eko neieškau schmoll.gif

Picos papločius darom patys, skaitau parduotuviniai neskanūs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 11 01, 09:57)
1. O man patiko tema "Taupančiųjų meniu", perskaičiau keliasdešimt psl, išbandžiau kelis receptus (varškės ir morkų apkepą, troškinį su perlinėm kruopom, troškinį moliūge, makaronų ir varškės apkepą), pasižymėjau į favoritus 2 receptų blogus. Yra ten įdomių idėjų, bent jau man  bigsmile.gif

2.Kadangi klausėt, ar duoda mamos savo vaikams mėsos ir žuvies - duodu, bet tokių prabangių mėsų ir žuvų neperkam, duodu "paprastesnę"  mirksiukas.gif  Patys mes valgom kiaulieną, vištieną, kalakutieną, retkarčiais jautieną - tą patį duodu ir vaikams. Žuvis pagrinde silkė, menkė, lydeka. Kiaušiniai paprasti. Jokių eko neieškau  schmoll.gif


1. man irgi ta tema normali atrodo. Ne, ne kopijuot valgiarascio, bet ideju pasisemt. O taip ir dar gerokai baisiau maitinausi, kai mokiausi ir bendrabuty gyvenau. Bet nieko, isgyvenau ir sveika buvau bigsmile.gif
2.na, kad tikrai kiek turiu zmoniu savo aplinkoj, tai pagrinde zmones valgo kiauliena, vistiena ir kalakutiena. As is viso tokios kaip avienos (man smirda) ar jautienos (nemoku paruost, kieta buna) is viso neperku ir nejauciu, kad ka prarasciau. Zuvi irgi vertinu musiske kai dar gyva galima nusipirkti, ne tas atveztines jau saldytas ar kitaip perdirbtas. O juros gerybiu is viso nevalgau ir ne del kainos, siaip neskanu.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2015 11 01, 10:13)
2.na, kad tikrai kiek turiu zmoniu savo aplinkoj, tai pagrinde zmones valgo kiauliena, vistiena ir kalakutiena.



Na, bet pvz ėrienoje yra daug vertingų dalykų, ko nėra kiaulienoje ir vištienoje, cituoju :"būtent ši mėsa yra karotino, fosforo, geležies, vario, seleno ir cinko šaltinis. Nesotieji riebalai, būtini žmogaus organizmui, sudaro daugiau nei pusę ėrienoje esančių riebalų".

Triušienoje yra net 21 proc. žmogui būtinų baltymų, čia ji lenkia net vištieną. "Vertinant šimtabale mitybos specialistų sudaryta skale, triušienai skiriami 80-85 balai, veršienai ir kokybiškai jautienai – apie 70 balų, o kiaulienai bei vištienai – nuo 48 iki 58 balų.'

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...a.d?id=41119679


Kiaulienos mes apskirtai beveik nevalgome.

Taip pat ir su žuvimi, na dėl jūros gėrybių galima diskutuoti, nes geros kokybės pas mus sunku rasti.

Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 11 01, 13:52)

na ir? Manot, kad su kitokiu maistu tai jau to, ko organizmui reikia zmogus negaus? O kaip tada vegetarai? Tie jokios mesos nevalgo, bet irgi gyvi sveiki vaiksto. Tai manot, jei jau kas nevalgo erienos ar triusienos, tai butinai blogai maitinasi, palieges vaiksto ir visos pasaulio ligos gresia, nes kaip gi be tos erieeeeeeeenos. Izvlegiat pasaulinio masto tragedijas, kur ju nera.
Ir nereikia cia mums tu straipsniu, ne sveikos mitybos skyrelis.
Atsakyti
Mes dažniausiai irgi valgom kiaulieną, rečiau vištieną, kalakutiena neskani, jautieną valgom tik kepsnių restoranuose, ėrienos nei avienos nevalgom, triušio ragavom, bet irgi kažkaip ne itin sužavėjo. Vaikai apskritai iš mėsos tik dešreles ir daktarišką pripažįsta, na ir nieko nenutinka, sveikos, stiprios. Mes su vyru irgi ne paliegę.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2015 11 01, 11:13)
As is viso tokios kaip avienos (man smirda) ar jautienos (nemoku paruost, kieta buna) is viso neperku ir nejauciu, kad ka prarasciau. Zuvi irgi vertinu musiske kai dar gyva galima nusipirkti, ne tas atveztines jau saldytas ar kitaip perdirbtas. O juros gerybiu is viso nevalgau ir ne del kainos, siaip neskanu.


na, jusu labai neislavintas skonis g.gif ir labai pasenusi informacija... na ir kulinariniai igudziai tuomet ne kokie... siuolaikines avienos veisles jau seniai nesmirda, beto cia nekalbama apie sena avina aptekusi lajumi, o apie jauna avyte, ant kurios lajaus(kuris ir turi specifini kvapa) nei su ziburiu nerasi. orkaiteje kepta avienos koja labai neprastas delikatesas, dazniausiai tiekiamas per sventes ir nedaznai iperkamas(jei pirkti tik ta kumpi, ciela su kaulu, sunkoka ir gauti ir kaina kanda, pries keleta metu buvo apie 35lt/kg) 4u.gif
jautienos steikai isvis stebuklas, minksta sultinga skani mesyte wub.gif gaila, kad pas mus sudetinga gauti geros jautienos, kaip per kazkurias zinias teisingai buvo pastebeta- pardavime ismelzta karviena(3m senumo karves pjaunamos nes pradeda duoti maziau pieno doh.gif )

zuvies pasirinkimas musuose visai nekoks, bent tokios, apie kuria kalbat...
bent mes neperkam nei smirdinciu karpiu, nei kaulingu ezeru zuvu, isimtis lydeka, bet ir ta pas mus pagauta, o ne pirkta...
sveikiau yra jurine zuvis, liesa, baltymais turtinga.
mes juros gerybes labai megstam, jei keliaujam i ''jurines'' salis, ar tokias, kur tiekiama gera sviezia produkcija, visad ''atsivalgom'' biggrin.gif gal jus tiesiog nemokate skaniai jos pagaminti?ar neragavote gardziai pagamintos?
perkam vilkeseri, ota, tuna(sviezia), lasisa, menke, skumbre, juros sliuzus- midijas, krevetes 4u.gif tinkama zuvi kartais patys rukom.

QUOTE(FLight @ 2015 11 01, 14:52)
Na, bet pvz  ėrienoje yra daug vertingų dalykų, ko nėra kiaulienoje ir vištienoje, cituoju :"būtent ši mėsa yra karotino, fosforo, geležies, vario, seleno ir cinko šaltinis. Nesotieji riebalai, būtini žmogaus organizmui, sudaro daugiau nei pusę ėrienoje esančių riebalų".

Triušienoje yra net 21 proc. žmogui būtinų baltymų, čia ji lenkia net vištieną. "Vertinant šimtabale mitybos specialistų sudaryta skale, triušienai skiriami 80-85 balai, veršienai ir kokybiškai jautienai – apie 70 balų, o kiaulienai bei vištienai – nuo 48 iki 58 balų.'

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...a.d?id=41119679
Kiaulienos mes apskirtai beveik nevalgome.

Taip pat ir su žuvimi, na dėl jūros gėrybių galima diskutuoti, nes geros kokybės pas mus  sunku rasti.


kuo jau kuo bet delfiu remtis nevertetu doh.gif
del maisto vertingumo galima daug diskutuoti, ne visada ta liesa kalakutiena ar vistiena geriau...


Baltymų, riebalų, cholesterolio, geležies ir vitamino B12 kiekis 100g įvairios rūšies mėsoje:

Mėsos rūšis Baltymai (g) Riebalai (g) Cholesterolis (mg) Geležies kiekis (mg) Vitaminas B12 (µg)
Naminių gyvūnų mėsa
Aviena 14,5 20,3 78,0 2,3 3,0
Jautiena 18,3 17,1 80,0 2,7 5,0
Kiauliena (neriebi) 18,9 6,3 57,0 1,4 1,0
Kiauliena (pusriebė) 12,5 40,0 68,0 1,1 1,0
Kiaulienos sprandinė 15,3 24,9 66,0 1,3 4,0
Kiaulienos mentė 16,3 18,7 80,0 1,1 8,0
Kiaulienos šoninė 7,4 67,5 75,0 0,7 1,0
Kiaulienos faršas 10,7 50,0 71,0 1,0 1,0
Veršiena (nugarinė) 19,6 2,7 62,0 1,7 1,0
Triušiena 19,6 9,1 65,0 2,1 0,0
Paukščių mėsa
Antiena 13,5 28,4 105,0 1,5 0,0
Kalakutiena 17,5 6,2 55,0 2,3 0,4
Vištiena 18,7 15,0 81,0 1,9 0,0
Žąsiena 14,6 34,3 72,0 2,8 0,3
Laukinių gyvūnų mėsa
Elniena (kumpis) 21,7 4,0 78,0 4,2 1,0
Stirniena (kumpis) 21,8 1,4 78,0 3,0 6,0

kur akivaizdziai matosi, kad neriebi kiauliena turi tiek pat cholesterolio, kaip ir kalakutiena, vistiena jo turi bent 40proc daugiau doh.gif o baltymu vistiena turi tiek pat kiek neriebi kiauliena ar jautiena, daugiau turi triusiena ir versiena(bet nezenkliai), o pirmauja laukiniu gyvunu mesa- elniena ar stirniena.
iskraipyta lentele, originalia galima paziureti cia megaukis maistu 4u.gif www patikimas kuruojamas zinomos dietologes, dietetikos vadoveliu studentams autores 4u.gif

QUOTE(Terroriste @ 2015 11 01, 15:22)
Ir nereikia cia mums tu straipsniu, ne sveikos mitybos skyrelis.


jums nereikia, jus neskaitykit 4u.gif o gal kazkam bus naudinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaaa: 01 lapkričio 2015 - 15:05
QUOTE(milaaaa @ 2015 11 01, 14:49)
na, jusu labai neislavintas skonis g.gif


o jus negirdejote posakio, kad del skonio nesigincijama?

Beja, jei norit zinot, mano seneliai augino ir triusius, ir avis. Ir esu ragavusi jauna eriuka, galima teigti, kad ekologiskai auginta, nes kitaip gi niekas ir anksciau kaime ir neaugino. Ir...nesuzavejo. Nei eriena, nei triusiu mesa. Ir gal nepatikesit, zmones dar ir ne tokio maisto nemegsta. Ir "neislavintas skonis" cia tikrai ne prie ko.
Atsakyti
Aš turbūt labiausiai neapsisprendus išlaidų skaičiavime šioj temoj lotuliukas.gif blush2.gif skaičiuoju skaičiuoju su entuziazmu, paskiau vėl metu, vėl imu doh.gif jau kuris laikas neskaičiavau, vis pamiršdavau, bet čia kažkuri gerą idėją pametėjo kad skaičiuot savaitėm. manau taip pavyks lengviau, nereiks tiek laukt, + mūsų algos savaitinės, tai ir leis labiau orientuotis. tai bandysiu VĖL biggrin.gif nuo šiandien.
tik spintelės daug ko pilnos, šaldiklis mėsos,tai nebus tų išlaidų daug manau, na bet matysim. pasikeitus finansinei situacijai šiek tiek, kažkaip galvojam kad reik dugiau pasitaupyt, tai dėl to čia prišokau prie maisto, nes žinau, kad čia išleidžiam (nereikalingai) per daug schmoll.gif

dėl avienos, jautienos.. avieną aš mėgstu, bet kitur paruoštą, pačiai niekada neišeina taip skaniai doh.gif jautieną tai naudoju, pagrindie jautieną ir tevalgom, na dar vištieną..
Atsakyti
as milaa labai gerbiu. ypac del jos gebejimu sisteminti ekonomijos ir "gurmaniskumo"zinias wink.gif

bet... as kaip besistengciau - gaminu is 3+2 -(daznai) vistiena-kiauliena-juros lydeka + (reciau) jautiena-lasisa. turiu meniu ekonomini varianta, patiekalus kuriuos gaminu "uzsimerkus". ir man gera-patogu-pigu. tobulintis naujose sferose a la nauji produktai/ nauji patiekalai.. galima. aisku, gal kada taip ir padarysiu. bet siuo metu mane bukle tenkina.

taip, mano skonis turbut irgi neislavintas tongue.gif smile.gif bet... yra kaip yra. visai del to nekompleksuoju ir artimiausiu metu keistis nezadu. veliau... kad gali zinoti blush2.gif visaip gyvenime buna.

va antiena visai noreciau "prisijaukinti". jau dariau kelis bandymus blush2.gif . versiena - turiu pora patiekalu ( bet... vaikai paaugo ir nustojau pirkti unsure.gif )
Papildyta:
QUOTE(FLight @ 2015 11 01, 14:52)
Na, bet pvz  ėrienoje yra daug vertingų dalykų, ko nėra kiaulienoje ir vištienoje,<...>


taip, bet galima gauti tikrai pilnaverti raciona ir is iprastu baltyminiu saltiniu+ dazoves/ riesutai.

ne visuomet"brangesne"mesa yra viso ko pagrindas. reikia ziureti i visuma 4u.gif
Atsakyti