Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeniniai mamukų pašnekesiai

QUOTE(Ingbri @ 2015 10 13, 13:31)
Tino, nuraminsiu ir as tave, maniskis nuo 1 m ir 1 men išmiega jau visa nakti, nebesikelia valgyti, tai jau pilnai nutraukiau zindyma. O iki to, maždaug nuo 8 men keldavosi tik viena karta, valgydavo apie 5 min, tai tikrai man pakakdavo to miego. As turiu tokį pastebėjimą, tie vaikai, kurie ima soskiukus, geriau miega naktimis, nes nuolatini zindyma atstoja soskis. Tad as uz soskiuka  thumbup.gif

Aha, tas soskis labai gerai, bet kokia nelaimė, kai jis iškrenta iš burnytės ir vaikutis prabudęs jo neranda burnytėje... doh.gif Maniškai naktį tikrai gerai miegotš, jei ne tos pamestos soskytės, o be jų miegoti negali. Nu tai tenka kartais pavargti ir ne po kartą atsikelti soskytes atgal į burnytes grąžinti.
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2015 10 13, 20:59)
Aha, tas soskis labai gerai, bet kokia nelaimė, kai jis iškrenta iš burnytės ir vaikutis prabudęs jo neranda burnytėje...  doh.gif  Maniškai naktį tikrai gerai miegotš, jei ne tos pamestos soskytės, o be jų miegoti negali. Nu tai tenka kartais pavargti ir ne po kartą atsikelti soskytes atgal į burnytes grąžinti.

Maniskui soskyte reikalinga kol užmiega, po 10 min ja ispjauna iki sekančio prabudimo. Bet jau moka pats susirasti ir įsidėti, tai as net ir neprabundu. Neuzilgo Piktute ir taviskiai išmoks įsidėti ir nebereikės tau kilnotis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2015 10 13, 21:09)
Maniskui soskyte reikalinga kol užmiega, po 10 min ja ispjauna iki sekančio prabudimo. Bet jau moka pats susirasti ir įsidėti, tai as net ir neprabundu. Neuzilgo Piktute ir taviskiai  išmoks įsidėti ir nebereikės tau kilnotis. smile.gif

Tik kol mokinasi kiek nervu, pora kartu jau pavyko isidet bet nesuprato kad soskio rankenele reik paleisti ir pats issitraukia ir i dudas ... doh.gif
Atsakyti
O maniskis neima soskes visai verysad.gif taip gerai buvo, is pradziu taip dziaugiausi puikiu nuraminimo budu, o dabar isvis nebeima. Spjauna lauk ir viskas, o jei verkia ir dedu soske, tada dar labiau susinervina doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Edena @ 2015 10 14, 00:10)
Tik kol mokinasi kiek nervu, pora kartu jau pavyko isidet bet nesuprato kad soskio rankenele reik paleisti  ir pats issitraukia ir i dudas ...  doh.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Ankstu ryta - burbuliacija biggrin.gif 4u.gif

Daug cia pribendravot mamukai bigsmile.gif thumbup.gif

Karmensita - buvot apziuroje anskciau nei du menesiukai? g.gif Del prieaugio tai jau nesinervink - pieno padauginti tikrai neimanoma ir jeigu taviske tiek valgo tai tegu ir valgo, tavo daktare kazkaip biskuciuka nusisneka...plius turedama refliuksa nemanau kad ji persivalgo 4u.gif tai sveriat jau virs 5 kg? bigsmile.gif Mano berniukas perkopes jau 5 kg, o mergina tai dar ne ax.gif ji tokia pas mane visa gumine ir zelatinine ir smulkute - na moterisk bruozu biggrin.gif

Delfinukas berodz klause del sab simplex vartojimo ilgiau nei menesi - na jeigu ji naudoti tokiu daznumu kaip priklauso tai jo neuztenka net savaitei man rodos 4u.gif o Atisa gerai patare i buteliukus jo prisilasint merginoms kurioms labai skubus reikalas tas pienelis thumbup.gif

Mano berniukas irgi soskiu megejas - oj kaip gerai, viska nuima tas tutukas biggrin.gif o mergina deja neima sito daikto, nebent baisiai alkana bus tai padraskys kuri laika 4u.gif

Tino - pritariu atisos nuomonei - manau maitinamiems is buteliuku naktiniai ritualai kiek kitokie ir bus daug paparasciau ipratinti nakti nesikelti, pereisit gal prie arbateles ar vanenuko pradziai o po to ziurek nieko nebereiks 4u.gif tik gal tai ivyks ne savaime o reikes pratinti mirksiukas.gif
Atsakyti
laba nuo ryto
dar nusimato grazus oras. Vakar tai pakankamai silta dar buvo saulekaitoj. tik i vakara vesoka.
Bandom pereiti prie vieno miego, ir kol kas visai neblogai. tiek, kad anksciau vakare uzmigt vis vien jam neiseina. Vakar vel 23 tik uzsilenke :)ziuresim, iki kiek ryte miegos.

QUOTE(Ruta.B @ 2015 10 13, 13:03)
Noriu paklausti, dėl miego lauke. Maniškė labai gerai miega lauke, gali išmiegot apie 3 valandas. Bet  kai toks oras Lietuvoje ar galima taip ilgai laikyti lauke? Baisu kad neperšaltų. Man labai patogu pro duris išstumiu ir ramu:)galiu valgyt pasidaryti, namus susitvarkyti, filmą pažiūrėti:)

tikrai nesusals mirksiukas.gif joris visus miegus miegodavo lauke, kiekviena diena, nepriklausomai nuo oro. o miegodavo ir 4 ir 5 val mazesnis. Tiesa, pora kart, kai buvo -25, tai tada jau miegojo pirties salej, ten buvo -12 biggrin.gif ... Bet jei gerai aprengtas, vezimas apsaugotas nuo vejo, tai tikrai vaikiukas nesusals.

QUOTE(Atisa @ 2015 10 13, 13:06)
4 metu : mano 4.5 skaityt pradejo  biggrin.gif atsiprasau uz nusistebejima,bet neisivaizduoju, kaip galima toki vaika maitint 

vat butent , iki 4 metu. Man irgi baisu, bet ten kazkokia priklausomybe nuo papo buvo. dar ir dabar pasvaigsta apie pienuka, kai atvaziuoja (dabar jau 5 metai jai)... prisimena...

QUOTE(Lock @ 2015 10 13, 13:23)
O tai jums vaikai išmiega po 10 val? Aš čia svajoju bent apie 5 val nepertraukiamá miegá. Nuo kada grafiká pradėjot įvedinėt?

tai ismiega ir 12 val. biggrin.gif Tas naktinis maitinimas, cia daugiau del mano patogumo. Jei neduociau nakti misinuko, tai mazius ryte prabustu daug anskciau... nes nu, kiek gali tusciu pilvuku miegot ? biggrin.gif ... o cia isgeria doze, ir parpia iki 9-10 val. Turiu laisvo laiko poraa valandu ryte biggrin.gif

QUOTE(Ingbri @ 2015 10 13, 13:31)
As turiu tokį pastebėjimą, tie vaikai, kurie ima soskiukus, geriau miega naktimis, nes nuolatini zindyma atstoja soskis. Tad as uz soskiuka 

pritariu. turi savo papki, ir tikro nepasigenda tada biggrin.gif

QUOTE(Piktukė @ 2015 10 13, 20:59)
Aha, tas soskis labai gerai, bet kokia nelaimė, kai jis iškrenta iš burnytės ir vaikutis prabudęs jo neranda burnytėje...  doh.gif  Maniškai naktį tikrai gerai miegotš, jei ne tos pamestos soskytės, o be jų miegoti negali. Nu tai tenka kartais pavargti ir ne po kartą atsikelti soskytes atgal į burnytes grąžinti.

ismoksta gan greit pats susirast. O siaipp, turim dvi soskes. viena pas maziu, kt padeta 'zinomoj' vietoj. jei tik neranda mazius, pradeda zurzgt - paduodu kita... ir ramu...tada ramiai apciupinu, kur pamestoji, ir vel pasidedu pas save. Na, cia dar kol pats nemokejo susirast. DAbar beveik nereik padavinet.

QUOTE(Krown @ 2015 10 14, 06:38)
Karmensita -  buvot apziuroje anskciau nei du menesiukai?  :Del prieaugio tai jau nesinervink - pieno padauginti tikrai neimanoma ir jeigu taviske tiek valgo tai tegu ir valgo, tavo daktare kazkaip biskuciuka nusisneka...

o kodel visi taip sventai isitikine, kad jau motinos pienu maitinami vaikai negali nutukt? blink.gif doh.gif tikrai gali, ir dar kaip. paziurekit kartais kokiu tikrai nutukusiu kudikiu yra...maitinami tik motinos pienu. Juk nuntunka vaikas ne del maisto rusies, o del to, kad gauna daugiau kaloriju nei jam reikia...
aciu die, tai pavieniai atvejai, kai zinda kruti ...
Atsakyti
Atisa, nušliaužt iki lovos didžiausias malonumas:) Turiu nejudinamas dvi valandas iki vidurnakčio, kai vaiku užsiima tėvas, tai per jas pamiegu, atsigaunu, kitaip taip būtų nekas:) Dar ryte po paskutinio maitinimo iškart keliuosi, išsiverdu grikių visai dienai, arbatą lėėėtai geriu:)
Krown, aha, nelaukėm dviejų mėn., nes mano dama be pakartotinio skiepo dėl hepatito buvo, vis dėl tos geltos buvo nukelta. Dar ir dabar ji geltonveidė, na bet kiek žinau, ir man taip buvo, nors pati dabar esu blyškiaveidė kaip iš Adamsų šeimynėlės, bet maža buvau ilgai tamsiaveidė dėl geltos:)
Dėl svorio, tai dėl saviškės nesijaudinu, kad nutuks, nes mes patys tėvai esam aukštesni nei vidutiniai, o jai jau gimdoj esant prognozavo, kad bus didelė, tik va kad pasiskubino ateit po tos prognozės:) Pagal procentiles ir galvos apimtis, ir ūgis ir svoris dabar yra 80 pr., taigi proporcingai viskas, galvoju, neišnešiotukai greičiau pasiveja, todėl ir augimo šuolis toks dabar. Į Budą tikrai dar nepanaši biggrin.gif Šeimos gydytoja (dabar buvom pas pediatrę) kaip tik labai džiaugėsi jos svoriu, pažiūrėjus man į krūtinę (na neįspūdinga maniškė, nepanašu, kad pieno daug tilptų biggrin.gif )
QUOTE(laina12 @ 2015 10 14, 07:34)
o kodel visi taip sventai isitikine, kad jau motinos pienu maitinami vaikai negali nutukt?

Turbūt įsitikinę, nes visur taip rašo..Kiek žinau, motyvacija, kad skirtingai nei maitinant buteliuku, kūdikis nustoja pasisotinęs žįsti, todėl neperdozuoja, o mama su buteliuku gali nepagauti to momento..
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2015 10 14, 05:38)
Ankstu ryta - burbuliacija  biggrin.gif  4u.gif

Mano berniukas irgi soskiu megejas - oj kaip gerai, viska nuima tas tutukas  biggrin.gif o mergina deja neima sito daikto, nebent baisiai alkana bus tai padraskys kuri laika  4u.gif

Labas rytas 4u.gif

Krown, uztikai mane biggrin.gif As irgi cia tokiu metu buvau ikisus nosi.

Zinok mano pana irgi pradzioj neime visai soskes, gal tik po kokio menesio ar pusantro pradejo imt.

Dabar tai jo, bando jau irgi isikist, bet visko buna- kartais pataiko biggrin.gif o kartais ne tuo galu kisa, arba kaip Edena sako, isikisa, bet paleist nesugeba tai vel issitraukia. Bet irgi uzmige isspjauna, tik kai vel kriukset pradeda, ikisu, kad neissibudintu.
Mergina tai isvis labai idomiai daro- ispjauna soske, tada issizioja jos vel ieskodama, as jai ideda, ji tada ciumpa mano ranka, spaudzia ja prie burnytes su soske ir stumia i sali kad soske vel iskristu. Galvojau galvojau kaip cia suprast, dabar mastau kad toks vaizdas kad dantenas kasosi. Gal jau po truputi dirgina koks nors priesdantinis niezulys g.gif

Atisa, kaip tavo nugara?

Mum siandien TA ir skiepai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 14 spalio 2015 - 08:13
QUOTE(burbuliacija @ 2015 10 14, 08:10)

Mergina tai isvis labai idomiai daro- ispjauna soske, tada issizioja jos vel ieskodama, as jai ideda, ji tada ciumpa mano ranka, spaudzia ja prie burnytes su soske ir stumia i sali kad soske  vel iskristu. Galvojau galvojau kaip cia suprast, dabar mastau kad toks vaizdas kad dantenas kasosi. Gal jau po truputi dirgina koks nors priesdantinis niezulys  g.gif

Atisa, kaip tavo nugara?

Mum siandien TA ir skiepai  doh.gif
mano lygiai taip pat daro!!! Irgi itariu kad nori pasikasyt, ir laisvalaikiu savo rankas grauzia, nors apziurejau dantenas atrodo neparaude... Parasyk po TA kaip kas 4u.gif
Atsakyti

Sveikutes 4u.gif
Mes kaip be soskiuko, tai net nezinau kai ji elgtusi su juo, net nebandziau jo duoti, bet ir didelio poreikio nebuvo.

Oi kaip as dziaugiuosi tuo oru, pabudo siandien manoji puse 9, valandziuke pasivarte be pampio, pavalge, o dabar miega vezime wub.gif o buvo laikas kaip jame visai negulejo, o dabar paniurzga minute ir uzmiega bigsmile.gif
O as tame laike pasidarbuoju prie pc.
Atsakyti
QUOTE(Krown @ 2015 10 14, 05:38)

Delfinukas berodz klause del sab simplex vartojimo ilgiau nei menesi - na jeigu ji naudoti tokiu daznumu  kaip priklauso tai jo neuztenka net savaitei man rodos  4u.gif o Atisa gerai patare i buteliukus jo prisilasint merginoms kurioms labai skubus reikalas tas pienelis  thumbup.gif

Oi kokios jūs ankstyvos smile.gif
Taip Krown buvau užklausus, nes pas mus jo nemažai likę to sabsimplexo. Nenaudojom mes jo pagal instrukcijas taip dažnai. 3-2 kartus dienoj daviau ir truputį mažesnes porcijas. Nius nieko, teks mest lauk.

Visos rašot apie soskiukus, tai mūsiškė ima, bet greit ir spjauna. Nėra priklausoma nuo jo. Jei jau nervuojasi tai nieks nepadės smile.gif ir labai ji kumštukus pirštukus į burną kišą, nu dantims gal dar per anksti blink.gif

Rašėt ir dėl lauko. Pavydžiu toms, kurios galit važinėt ilgai su vežimu. Manoji kol dar mažesnė buvo tai dar nieko, dabar max 1 val išbūna, prabunda, pradeda muistytis ir rėkt. Nepatinka jai prabudus ramiai važiuot. Reikia kelt, nešt ją ant rankos ir tįst vežimą. Tai jei važiuojam, tai netoli namų doh.gif nors netoli parkas, kuriame žymiai maloniau važinėt smile.gif tai į parką imam ir tėtį (savaitgaliais). Veiksmo moteris auga, viskas įdomu, cekava. doh.gif

Burbuliuk, ramaus jums vizito!
Po paskutinio karto pas gydytoją ir aš nebenoriu eit. Brrrr...

Atsakyti
QUOTE(Karmensita @ 2015 10 14, 08:59)

Turbūt įsitikinę, nes visur taip rašo..Kiek žinau, motyvacija, kad skirtingai nei maitinant buteliuku, kūdikis nustoja pasisotinęs žįsti, todėl neperdozuoja, o mama su buteliuku gali nepagauti to momento..

Na ir as tiek zinau is teorijos, kad vaikas is kruties pasiima tiek kiek nori, neikisi daugiau 4u.gif o jei valgus tai valgus ir bus toks miselinas, bet tai nereiskia kad nutukintas tas vaikas, juk per prievarta niekas negruda 4u.gif is buteliuku tai tikrai gali permasitinti, nes energetine verte pieno buna vienoda visa laika ir kol sotumo vaikas nepajaucia gali ryti godziai ir daugiau nei priklauso mirksiukas.gif bet pvz as netgi ir tokiu atveju duodu vaikui kiek nori, ten 10 ml daugiau ar maziau nesuku labai galvos, nes irgi siaip jau papildomai neigrusi kai nenori o jau kai nori vadinasi nori, atsigriebia is preitu kartu blush2.gif
Atsakyti