Sveikos man vis dar nesinori kopūstų salotų, nusiperku kopūsto galvą, vis tempiu tempiu gumą, kol galiausiai pasitroškinu
nesuprantu, kaip jūs galit valgyti kakavos svietą ( be nieko , kažkas anksčiau minėjo, kaip saldainį gali čiulpti ) , kvapas nuostabiai nerealus, galėčiau uostyti ir uostyti, bet burnoj toks šlikštus pasidaro su kuo jį dar galima valgyti
Jaicy Nori vit D vartot? Tas vit yra tarp nerekomenduojamų katabolikams. Rokas atnaujino metabolizmo tyrimus. Galetum pasiziureti kokiuose disbalasuose esi. Kas gi cia darosi, kad tokia jauna, o byri, vis kazka pjaustinejiesi, kazkokia pasekmes salni. Tai tave stumia I dar gilesnius disbalansus:(
DISAEROBINIS
Tinkamiausios: glicerolis, vit. E, vit. B1, vit. B2, koenzimas Q-10, L-His, L-Lys, L-Arg, Gly, L-Gln, niacinas (niacinamidas), pantoteno r., biotinas, folio r., para-aminobenzoinė r., cholinas, inozitolis, rutinas, kuercinas ir kiti bioflavanoidai, K Cit, Fe (amonio geležies citratas), Zn Cit, Rb (amino r. komplekse), Li (amino r. komplekse), Mo, Cr polinikotnatas, I, glicerofosfatai, gliukozaminas (ypač kai pažeisti sąnariai).
Netinkamos: S2-, Mg, L-Karnitinas, L-Met, L-Cys, taurinas, L-Glu, Asp., vit. A, vit. D, vit. B6, vit. B12, Si, Mg Asp, Ca Asp, Mn Asp, Cu Asp, Se Asp, Ge, V, kasos fermentai, bromelainas ir kt. augaliniai fermentai, skvelenas, NaHCO3, KHCO3
Vartoti saikingai: pieno r., acto r., citrinų r.
Nutri-Spec papildai
Oxygenic D, 2 tab. 2 k. per dieną po valgio. -1 tab., jei ST ≥ 68 arba OI ≤ 0, arba aUpH ≥ 6,4
Del pomidoru zaliu be ilgo sunokinimo lieka tik marinavimas.
Baigiau mesa vytinti, bet nelabai patinka. Priskaitau prie nelabai pavykusio eksperimento. O lasiniai tai gerai gavosi, vel darysiu
Jaicy
Nori vit D vartot? Tas vit yra tarp nerekomenduojamų katabolikams. Rokas atnaujino metabolizmo tyrimus. Galetum pasiziureti kokiuose disbalasuose esi. Kas gi cia darosi, kad tokia jauna, o byri, vis kazka pjaustinejiesi, kazkokia pasekmes salni. Tai tave stumia I dar gilesnius disbalansus:(
Bet jeigu vitamino D baisus trukumas ir skydliaukes bedos, tai rekomenduojamas ar ne, bet jo reikia Papildyta:
QUOTE(Silvaja @ 2015 10 09, 14:52)
nesuprantu, kaip jūs galit valgyti kakavos svietą ( be nieko , kažkas anksčiau minėjo, kaip saldainį gali čiulpti ) , kvapas nuostabiai nerealus, galėčiau uostyti ir uostyti, bet burnoj toks šlikštus pasidaro su kuo jį dar galima valgyti
Klausykit, o kas su skydliaukės bėdomis, nesate vartojusios seleno? Mano endokrinologė jį rekomendavo, sakė, kad tyrimai lyg ir patvirtina, kad gerina savijautą. Pradėjau gerti, nes ėmė rankos raumenį skaudėti (jau senokai, draugei turinčiai bėdų su skydliauke po tokio simptomo dozę vaistų padidino ir nustojo ranką skaudėti) ir širdį mausti ir ką, po neilgo gėrimo seleno, nebeliko tų simptomų...nors mityboje kaip ir nieko nepakeičiau...tik labai rytais norėjosi vienodų tokių pusryčių: salotos kopūstas, juodas ridikas arba topinambas, morkos, petražolės, česnakas (būtinai) grietinė, prie salotų kiaušiniai virti ir šoninė. Tai atrodydavo, kad mirsiu, jei ne tokius pusryčius suvalgysiu, taip jie man skanu
Tai jo, as pati ji geriu, nes pas mane siaubingas trukumas. Tik pasikeliu, nustoju gerti ir vel nukrenta iki 18, kai norma 30-100.
QUOTE(Kristi_na @ 2015 10 09, 18:03)
Klausykit, o kas su skydliaukės bėdomis, nesate vartojusios seleno? Mano endokrinologė jį rekomendavo, sakė, kad tyrimai lyg ir patvirtina, kad gerina savijautą
Ir man endokrinologe visada primena, kad gerciau selena del skydliaukes bedu.
Apie kava:
Iš metabolizmo pusės: Skrudinimas kavą prisotina diacetilu, glioksaliu, metilglioksaliu... Virimas, jo metu oksiduojantis polifenolams, prisotina kavos gėrimą ortochinonais ir vandenilio peroksidu. Visos tos paminėtos medžiagos yra skatinančios oksidaciją, o tai reiškia, kad nuolat vartojant skrudintą kavą, išeikvojamos organizmo reduktorių atsargos ir žmogus greitai sensta.
Dėl vitamino D (priminsiu - metabolistinės analizės man dzin ). Turbūt reikia žiūrėti konkrečiai pagal ligą. Kam nieko - tai gal ir ok, o likusiems resyrčas tikrai nepakenks. Prie maniškės vitaminas D nerekomenduojamas (o kai kuriems ir griežtai draudžiamas) nepriklausomai nuo to, ką rodo tas tradicinis vit. D tyrimas (25-OH). Tam, kad žinotum, ar reikia papildų, reikia arba tirtis PTH ir žiūrėti pagal tai. Aš tingiu net tirtis, negeriu ir tiek. Bet šiltuoju metų laiku prieš saulę pasivolioti išeinu, jaučiuosi gerai, o yra kam pasidaro negera vien nuo pusvalandžio pabuvimo lauke saulėtą dieną.
Kavą gėriau ir gersiu. Gyvenimas pats iš savęs sendina, o nuo nervų plaukai žyla (rimtai - pastarieji metai labai gerai pasimatė ant galvos...). Rytinis ritualinis kavos malonumas suteikia daug džiaugsmo (kas turbūt ne taip ir blogai bendrai savijautai), o grožiui yra gerų kremų.
Iš metabolizmo pusės: Skrudinimas kavą prisotina diacetilu, glioksaliu, metilglioksaliu... Virimas, jo metu oksiduojantis polifenolams, prisotina kavos gėrimą ortochinonais ir vandenilio peroksidu. Visos tos paminėtos medžiagos yra skatinančios oksidaciją, o tai reiškia, kad nuolat vartojant skrudintą kavą, išeikvojamos organizmo reduktorių atsargos ir žmogus greitai sensta.
Selenas yra labai labai svarbus skydliaukei ir tikrai vartojant kasdien per metus galima pamatyti puikiu rezultatu As kadangi tuo pat metu ir pakeiciau mityba, ir enzimus maistui virskint vartojau, ir vit. D, negaleciau pasakyti, kas padejo labiausiai
As kavos visiskai atsisakiau pries daugiau negu savaite. Jauciuos zymiai geriau, netgi virskinimas pagerejo ir daugiau energijos Siuo metu kelioms savaitems laikaus labiau keto dietos, nes buvo kazkoks virusas turbut uzpuoles ( ar apsinuodijau kazkuo ) - pora dienu vemiau tulzim, net granato zievele nepadejo visiskai Matyt po tos juostines puslelines labai organizmas nusilpo...