Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija,

QUOTE(laumzirge @ 2015 10 27, 13:31)
Negalima sakyti, kad tos durys visiškai naujos - jos kelis metus buvo naudojamos, kaip ir visi kiti daiktai tame bute. Bet suprantu, ką norite pasakyti 4u.gif


paskaičiuojamas natūralus nusidėvėjimas

oro uoste teko susidurti, gavau suplėšyta lagamina, prieš pora metų buvo pirktas, atgavau 80 proc, jo vertės

QUOTE(ego @ 2015 10 27, 14:09)
Oho kiek nuomonių sulaukė mano durys smile.gif Ačiū.
Pirmiausia atsakau, kodėl pigiau: jau kažkada rašiau, kad mes gyvename šiuo metu  ne Lietuvoje. Deja, ilgokai situacija buvo tokia, kad nežinojome, kiek būsime - vis nusikeldavo sprendimai. Todėl išnuomavome šį savo labai gerai įrengtą  butą puikiam žmogui, pažįstamam - laikinai, su sąlyga, kad išsikraustys, kai mums reikės. Ir simboliniu nuomos mokesčiu, palyginti. Ir tai tęsėsi kelerius metus. Apie kokį nuomos pakėlimą galima kalbėti, kai nežinai, gal už poros mėnesių grįši. Pernai situacija išaiškėjo, todėl galvojam apie normalią, turiu galvoje pinigus, nuomą.   Žmogus, kuris dabar gyvena, nepajėgus daugiau mokėti. Ir mums prieš išnuomojant reikia išvežti nemažai per gerų smile.gif nuomai daiktų. Ten tikrai truputį muziejus.  Štai ir viskas, paprasta, jokio detektyvo.
Na, o dėl durų - patarimai špakliuoti ir pan., netinka, konsultavo tikri profesionalai, specialistai, su paveldo restauravimo sertifikatais. Bet vėlgi, ne apie tai kalba - aš  šį pavyzdį pateikiau kaip užstato ir žalos santykį. Apsidrausti nuo visko negali, ypač nuo tėvų, kurie neprižiūri savo vaikų, kad tie gali peiliais išakėti duris, kol tėvai rūko balkone. Kai užmokės už naujas duris, gal prioritetai pasikeis smile.gif  Tai va, vardan tos ...pedagogikos smile.gif


labai gaila dėl durų doh.gif

bet jeigu ketinate toliau nuomoti butą nematau prasmės keisti jas, nes nuomos kainos tai neįtakos
lai jau jos atidirba pilnai ir kai grįždinėsite gyventi patys tada ir pasikeisite,
o kalbant apie nuomą, žmogui iš gatvės su didesniais nuonpinigiais, dar gerai pagalvokite ir paskaičiuokite, kiek jums kainuos viską išvešti, kas brangu, kur sandėliuosite........... ( pvz. nuominikai nukabino nuo sienų meninę vertė turinčius paveikslius, juos pakeitė Ikejiniais)

kaip suprantu butas senamiestyje, jeigu labai gerai įrengtas, tai ir nuomos kaina nesimbolinė, orentuotas į užsieniečius, o jie turi savo gyvenimo ypatumų smile.gif
žmonės gyvena patogiai ir taip kaip jiems patinka, daiktams "netarnauja", jais naudojasi ir tikrai nesivargins nė vienas informuoti Jūsų, kad jų ar svečių vaikai kažką apgadino ar sudaužė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maksas: 28 spalio 2015 - 09:11
QUOTE(Aronia @ 2015 10 24, 10:22)
Aplamai, i nuomininkus su vaikais ziuriu pozityviai. Mano patirtis rodo, kad jie linke ilgai nuomotis, yra stabilumas, vaikai nenori keisti darzeliu/mokyklu, mazesne nuomininku kaita. Nes jaunimas atlekia, pabuna metelius ir islekia, tai i uzsieni, tai kita miesta, tai savo busta perka.
Bet jus rasot, kad mama su dviem vaikais. O kur tetis? As bijociau, kad viena mama gali neissimoketi. Gal ir gauna alimentus, bet seimos biudzetas ne per didziausias, kai du vaikai. Issiaiskinkit kur teitis, ar jie isiskyre, o gal uzsienyje dirba.
Del gyvunu irgi turiu neigiamos patirties. Vieni nuomininkai neatsiklause isitaise akvariuma, tai salia jo  pelesis ant sienos atsirado  blink.gif

Dėkui visiems už atsakymus į mano klausimą. 4u.gif O teiravausi dėl to, kad NT nuomos tarpininkai labai nenoriai žiūri į galimą šeimos/vieno iš tėvų su mažais vaikais nuomą. Lyg pasiūla tokiu atveju yra maža arba visai negalima. Net keista buvo. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2015 10 26, 16:08)
Tartum gyvenant savo namuose nieko nesugadinat nei jus, nei jūsų vaikai.

nuomojantis buta leistinas be atlygio tik nusidevejimas. Padaryta zala privalu atlyginti. Ir beja, zinokit yra milziniskas skirtumas ar zmogus gyvena savo, ar nuomojamam bute. As siam forume jau senbuve, nuomos temas seku, tai oj kokiu dalyku esu prisiskaicius doh.gif Tiesiog forme nuomininkai atvirai pasako ka galvoja apie svetima turta (realiam gyvenime is savo patirties irgi tureciau ka papasakot). Pamenu pries kelis metus viena moteris pasigyre, kad jos darzelinuke ar pradinuke dukra sienas ispiese nuomojamam bute. Bet ji tai paliks, nes gi "grazu, originalu" doh.gif Tai mes net jos prasem, kad nuskanuotu dukros piesinius ir mums parodytu, kaip jau jos ten dukra piesia, kad kitiem grazu. Bet tai tik jai grazu jos vaiko peckiones, klausimas kas po jos nores toki buta nuomotis? Tai paskui ji irgi parase, kad gi normalu, kad namai apgadinami. Gi tiesiog privalo but siena apibraizyta, jei prie jos stovi stalas. Kitaip neimanoma. Nes gi svetimas bustas. As savam gyvenu, sienos pries 10 metu dazytos, bet pas mane nei 1 subraizymo nera! Nei kur stalas, nei kur foteliai ar sofa stovi. Kazin kodel? Gal todel, kad tai MANO namai??? Nes jai tai kazkaip privalo but subraizytos, o ji vos metus ten gyvena. Va ir poziuris pasimato zmoniu.
Arba mano nuomininkai. Neatsiklause prikalinejo skyliu prieskambary, tai jiems pakabu daugiau reikia, tai lentyneliu. Bet iskart pamate, kad patenkinta nesu pasake, kad issikraustydami sutaisys viska. OK, patikejau. O jie issikraustydami paeme ir tik tas skyles uzspakliavo. O as su tuo nesutikau. Pagalvokit, jei kiekvieni nuomininkai taip elgsis, tai po keliu tokiu, kam as toki bomzyna isnuomosiu??? Na, ir nelaimingi patapo bet turejo prieskambari pertapetuot, kad tu uzglaistytu skyliu nesimatytu. Ir manau, kad tai as buvau teisi to reikalaudama! Jie mano leidimo namu gadinimui negavo. O normalus nusidevejimas yra nubluke tapetai, o ne skyleti.Ir manes tik skyliu uzglaistymas netenkina. Todel as ir suprantu moteri, kuri nesutinka, kad durys uzdazytos butu. Vieni nuomininkai duris subraizys, kiti grindis sukapos, treti dar kazka. Ir tipo norma? O kas paskui nores tokiuose namuose gyvent? Parduoti duris? Jei jos pagamintos pagal spec.uzsakyma, tai kazin kam jos tiks? Menkute tikimybe, kad kas jas nupirks.

**********
Niki, del tu seimu su vaikais. Jus pasidomekit kaip sunku juos teisiniu keliu iskraustyti del vaiku, tada suprasit, kodel niekas nenori vaikuotu nuomininku. Vien mano miestelyje zinau, kad teisimas del tokios seimos iskraustymo min.2 metus truko ir nezinau ar tada pasibaige ir kuo pasibaige. Zmones bijo galimu problemu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 28 spalio 2015 - 11:07
QUOTE(maksas @ 2015 10 28, 09:55)
paskaičiuojamas natūralus nusidėvėjimas

oro uoste teko susidurti, gavau suplėšyta lagamina, prieš pora metų buvo pirktas, atgavau 80 proc, jo vertės
labai gaila dėl durų  doh.gif

bet jeigu ketinate toliau nuomoti butą nematau prasmės keisti jas, nes nuomos kainos tai neįtakos 
lai jau jos atidirba pilnai ir kai grįždinėsite gyventi patys tada ir pasikeisite,
o kalbant apie nuomą, žmogui iš gatvės su didesniais nuonpinigiais, dar gerai pagalvokite ir paskaičiuokite, kiek jums kainuos viską išvešti, kas brangu, kur sandėliuosite........... ( pvz. nuominikai nukabino nuo sienų meninę vertė turinčius paveikslius, juos pakeitė Ikejiniais)

kaip suprantu butas senamiestyje, jeigu labai gerai įrengtas, tai ir nuomos kaina nesimbolinė, orentuotas į užsieniečius, o jie turi savo gyvenimo ypatumų  smile.gif
žmonės gyvena patogiai ir taip kaip jiems patinka, daiktams "netarnauja", jais naudojasi ir tikrai nesivargins nė vienas informuoti Jūsų, kad jų ar svečių vaikai kažką apgadino ar sudaužė.


Turbūt ego vietoje susiderėčiau dėl kompensacijos už duris su esamais nuomininkais, bet tų durų nekeisčiau, kol pati negrįžčiau gyventi. Manau, reiktų atsižvelgti ir į nuomininkų sąžiningumą, nes tikrai ne dažnas pats iškart informuotų apie atsiradusią problemą ir geranoriškai siektų ją spręsti.

Suprantu, kad gerai įrengtą butą norisi nuomoti patikimam žmogui. Juk šiuo atveju, iš visų brangių tame bute esančių daiktų per kelis nuomos metus, nukentėjo TIK durys. Vis dėlto manau, kad tokio buto nuoma turi būti tokio dydžio, kuris atpirktų galimus remontus.
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2015 10 28, 07:13)
turtas naturaliai gyvenant susidevi...

atsiprašau, kurioje vietoje Jūs šitoje situacijoje matote natūralų susidėvėjimą? Aš gi nekalbu apie kilimus, baldus, sienas, galų gale vonią ar tualetą. Jų natūralus susidėvėjimas yra net nediskutuotinas. Kaip ir sudužęs vienas kitas indas ar gendanti technika.
Tikrai esu dėkinga, man labai įdomios ir vertingos visos, su nedidelėmis išimtimis, nuomonės. Ateičiai. Manau, kad tai geras pavyzdys visoms. Ir tai nė kiek nepriklauso nuo sumos - kažkam, kas nuomoja už 100 EUR, sugadintas daiktas, kurį reikia keisti, net jeigu tai kainuoja 100-200 EUR - didelis nuostolis. Dėkui 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(maksas @ 2015 10 28, 08:55)

kaip suprantu butas senamiestyje, jeigu labai gerai įrengtas,


Taip. Ir kadangi namas yra architektūros paminkas, kiek jėgų, laiko, derinimų, jau nekalbant apie pinigus kainuoja pakeitimai - atskira kalba.
Jūs teisi, reikia daug ką išvežti prieš nuomojant 'normaliai'. Užtat ir tempiam tą reikalą.
Taip jau susiklostė gyvenimas. Parduoti nenorim, nes grįšim gyventi už kelerių metų. Laikyti tuščią ir mokėti už viską plius samdyti, kad prižiūrėų, išvėdintų? Ir dar nesaugu.
Vienžo, neturi - blogai, turi - irgi blogai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 10 28, 11:05)
. Gi tiesiog privalo but siena apibraizyta, jei prie jos stovi stalas. Kitaip neimanoma. Nes gi svetimas bustas. As savam gyvenu, sienos pries 10 metu dazytos, bet pas mane nei 1 subraizymo nera! Nei kur stalas, nei kur foteliai ar sofa stovi. Kazin kodel? Gal todel, kad tai MANO namai??? Nes jai tai kazkaip privalo but subraizytos, o ji vos metus ten gyvena.


ten kur stovi baldas, TV, kabo paveikslas ar bet kas kitas, ar savuose, ar svetimuose namuose gyvenat žymės jau po pusmečio bus.
Ir būk kokia nori pedantė, saugok ir tausok, bet nuo to niekur nedungs.

QUOTE(ego @ 2015 10 28, 11:19)
atsiprašau, kurioje vietoje Jūs šitoje situacijoje matote natūralų susidėvėjimą? Aš gi nekalbu apie kilimus, baldus, sienas, galų gale vonią ar tualetą. Jų natūralus susidėvėjimas yra net nediskutuotinas. Kaip ir sudužęs vienas kitas indas ar gendanti technika.


visi daiktai išskyrus tuos kurie turi menine verte, naturaliai nusidėvi (nepriskiriu Jūsų durų sugadinimo, naturaliam nusidėvėjimui), bet jau įstatytos ir varstytos durys yra ne naujos
čia daug buvo pavyzdžių su auto, tai išriedėjo iš salono ir 30 proc. vertė krito, taip ir su viskuo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2015 10 28, 11:37)
ten kur stovi baldas, TV, kabo paveikslas ar bet kas kitas, ar savuose, ar svetimuose namuose gyvenat žymės jau po pusmečio bus.
Ir būk kokia nori pedantė, saugok ir tausok, bet nuo to niekur nedungs.


Po kokio pusmecio? Pas mane po 10 metu jokiu subraizymu nera. Ir pedante nesu, ir ne viena gyvenu. Tiesiog sienu nespardau, i jas nesiramstau, prie sienu baldu pristumus nesu, tai is kur kokie susibraizymai gali but? Namie ir katinas yra, bet nei sienu, nei uzuolaidu nagais nepazenklino. Vadinasi, imanoma graziai gyvent, jei nori ir net pastangu nereikia.
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2015 10 28, 11:19)
atsiprašau, kurioje vietoje Jūs šitoje situacijoje matote natūralų susidėvėjimą?


Rasydama apie naturalu nusidevejima tikrai ne apie jusu duris rasiau. Aplamai, kad gyvenant nusidevi viskas.

Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 10 28, 11:50)
Po kokio pusmecio? Pas mane po 10 metu jokiu subraizymu nera. Ir pedante nesu, ir ne viena gyvenu. Tiesiog sienu nespardau, i jas nesiramstau, prie sienu baldu pristumus nesu, tai is kur kokie susibraizymai gali but? Namie ir katinas yra, bet nei sienu, nei uzuolaidu nagais nepazenklino. Vadinasi, imanoma graziai gyvent, jei nori ir net pastangu nereikia.


Sutinku 100 proc. Savas daiktas kitaip 'dėvisi'.
Netikėtai taip plačiai ir visokiais rakursais išsirutuliojus diskusijai apie mano duris, pagalvojau: manau, kaina ir muziejus smile.gif iššaukė altruizmo nuomininkų atžvilgiu priepuolį. Jeigu eitų kalba apie statistinį butą su statistinėmis durimis, dauguma šauktų - turi kompensuoti/pakeisti/sutvarkyti, etc. Na, bet kuri nuomojanti pagalvokite - nuomojate už 100 EUR, jūsų durys kainuoja, tarkim, 400 EUR. Ima nuomininkai ir jas sukapoja, reikia keisti. Argumentas, kad mano durys stovi nesukapotos - negalioja, nes jų funkcija ne tik stovėti, bet ir būti gražioms, unikalioms t. y. puošti, kelti buto vertę. Už šitą jų funkciją ir mokėti pinigai. Ką jūs sakote savo nuominkams? Ai, tiek to, viskas nusidėvi, visko būna. Pakeisiu už savus, ačiū, kad viso buto nesudeginote smile.gif
Manau, teisi Leksa - nuomojantis visi nori gražaus buto, bet kiek tai kainuoja šeimininkui, nenori žinoti. Atrodo, kad su butu susijusios tik pajamos,t. y. nuomos mokestis. O išlaidas naminukas padengia.

Papildyta:
QUOTE(Nerutė @ 2015 10 28, 11:58)
Rasydama apie naturalu nusidevejima tikrai ne apie jusu duris rasiau. Aplamai, kad gyvenant nusidevi viskas.


4u.gif Berods, Agata Kristi sakė, kad moterys su laiku tampa tik vertingesnės ir įdomesnės, taigi galima traktuoti, kad nesusidėvi... Na, bet jos vyras buvo archeologas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 28 spalio 2015 - 12:11
QUOTE(ego @ 2015 10 28, 12:11)
Sutinku 100 proc. Savas daiktas kitaip 'dėvisi'.


Vat būtent. Kai už savo pinigus viską susiperki, tai ir nori, kad tarnautų ilgai. Tai ir nesiramstai į sienas, baldų kas mėnesį netampai po buta, su batais nevaikščioji. Ir vaikams aiškini, kad piešti galima tik ant popieriaus, bet ne tapetų. O kai viskas iš dangaus nukrenta ir žinai, kad pagyvensi ir išeisi, tai ir aiškini, kad sienos tiesiog privalo būti nubraižytos bent jau po pusmečio. Bet ateis vieni pabraizys, kiti, treti ir pasirodys, kad bute jau nebent bomzai norėtų gyvent. O pati ir 10 metų isgyventum ir remontuoti jei ką ir reikėtų, tai tik gan minimaliai. Kazkaip labai jau skirtingai tas nusidevejimas atrodo kai gyvena bute savininkas ir kai nuomininkai g.gif
Atsakyti
Na, mes netarnaujam daiktams - ir prie sienų ramstom, ir patys trinamės, ir vaikai duris išpaišo ir dar nagų lakais nulakuoja, ir katinai nudrasko baldų kampus ir t.t. ir pan. Gyventi tam, kad daiktas tarnautų ilgiau??? Dėkui, man mano ir mano šeimos patogumas ir laisvė svarbiau. O nuomojamų butų nuomos kaina man atperka visus reikalingus remontus po nuomininkų, ir ne, neinu ir neskaičiuoju kiek ir kokių skylių prigręžiojo ar kokius kampus nudaužė ir pan. 10 proc. nuomos kainos kaupiama ir vėliau panaudojama remontams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 28 spalio 2015 - 12:59
QUOTE(Ciccio @ 2015 10 28, 12:57)
Na, mes netarnaujam daiktams - ir prie sienų ramstom, ir patys trinamės, ir vaikai duris išpaišo ir dar nagų lakais nulakuoja, ir katinai nudrasko baldų kampus ir t.t. ir pan. Gyventi tam, kad daiktas tarnautų ilgiau??? Dėkui, man mano ir mano šeimos patogumas ir laisvė svarbiau. O nuomojamų butų nuomos kaina man atperka visus reikalingus remontus po nuomininkų, ir ne, neinu ir neskaičiuoju kiek ir kokių skylių prigręžiojo ar kokius kampus nudaužė ir pan. 10 proc. nuomos kainos kaupiama ir vėliau panaudojama remontams.

Aš irgi netarnauju daiktams. Bet sutryne kaip ubage gyvent nenoriu. O pinigus vietoj remontu geresniems dalykams isleidziam. Todėl savo turto ir negadinam. Ir jums super, kad nuoma apsimoka. Mano butas mažame miestelyje, todėl nuoma tik simbolinė, niekas čia daugiau nemokės. Todėl ir 20 metų buta nuomodama jo remontui pinigų nesurinksiu, kad viską suremontuot ir supirkti. Būčiau žinojusi, kaip žmonės "gerbia" svetima turtą, būčiau buta pardavus.
Atsakyti