Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (24)

Ačiū, mergytės už patarimus.Nepraleidžiu pro akis ir ausis, viską kraunuosi galvon.

Dar apie kenkėjus.Sūnui kažkokia močiutė padovanojo margenį(kambarinę dilgynę) ar dar kaip vadina.Nereikia jam tokių nesąmonių, tai atgrūdo man, o aš iškarto išvežiau darban.Gal vasarą kur panaudosiu.Gal ir taip nugaiš gėlė.Tai va laistau aš ją, ir žiūriu į padėklą išbėgusiam vandenyje pilna šakninių skydamarių doh.gif Aišku močiutė nepirko brangaus substrato, po pigiaja koks nors.Darau išvadą, kad labai blogai dezinfekuoja gamindami substratus, ar iš vis nieko nedaro.Dilgę peršaknydinau, lyg tai nieko nesimato.
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2015 11 25, 19:56)

Subalamutinau jus, viršuje foto Drako veislės, o Diana va tokia blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 11 25, 19:42)
Aišku močiutė nepirko brangaus substrato, po pigiaja koks nors.

Aš irgi neperku brangaus substrato, o paprastą. Nes mažo kiekio kiek man reikia, net nežinau ar kur yra. Mano vaikystėje parsineštą žemę visada iškaitindavo. Manau reiktų ir šiais laikais prie to grįžti.
Atsakyti
Kaitint žemę nebloga įdėja kai gali tą pasidaryti iš anksto, kai persodinamų augalų nedaug, man pastoviai trūksta laiko , iškaitintą žemę reikia po kaitinimo palaikyti nesodinant apie 2 savaites, kad atsinaujintų gerieji žemės gyviai-bakterijos , visokie ten mikroorganizmai ir tik po 2 sav. galima sodinti augalus, na ir su šeima gaunasi trynimas, nes jiems matai laaaaabai nepatinka kvapas kaitinimo metu karsta.gif
Atsakyti
Man taip pat nepatinka kaitinamos žemės kvapas unsure.gif O be to rimti gėlininkai ir nerekomenduoja kaitinti, atset visa mikroflora žūna ir neatsistato.Šiaip kambarinukėms naudoju Grenwold žemę, o strepsams naudojau Kekilla.Dabar beveik visi hidroponikos būdu auga.O sodinti į žemė iš po kokio lazdyno, tai jau jokiu būdu ne.Man tik sliekų trūksta iki pilnos laimės kambaryje scare.gif

Diana, labai jau simpatiška. wub.gif Veža toks spalvų išdėstymas, viršutiniai žiedlapiai vieno tono, o apatiniai su tinkleliu. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 11 25, 20:42)
Darau išvadą, kad labai blogai dezinfekuoja gamindami substratus, ar iš vis nieko nedaro.

Matyt sukompostuoja atliekas, į kurias patenka naminių gėlių su kenkėjais. Neaišku kur kompostuoja, jeigu lauke, tai padorią žiemą teoriškai turėtų iššalti, nes jie tikrai ne mūsų platumų kenkėjai. Bet ir vėl matyt stebuklai dedasi. Tikiuosi, ąžuolų ir eglių nesugrauš pabėgę mutantai šakniniai skydamariai doh.gif O šiaip tai siaubas - ko gero belieka tik kaitint substratus. Lauko žemę daigams tai taip, visada kaitindavo, nes gi nuo diegavirčių viskas būtų išdvėsę.

Sliekas visam šitam kontekste tai pats nekalčiausias padarėlis, jis gi ne kenkėjas - pagyvens, numiros, supus ir bus gėlytei niam niam biggrin.gif Skaičiau, kad po negyvą žuvytę žmonės deda į sanpaulijų vazonėlius, po didesnėm gėlėm - kiaušinį su visais lukštais, pila vandenį, kuriame mėsą plovė ir dar visokių panašių dalykų. Va kaip šitai apsikęsti galima - tai jau sunkiai įsivaizduoju lotuliukas.gif , bet sanpaulija su dvėseliena po šaknim nuotraukoje tikrai graži lotuliukas.gif

Turėjau patirtį tokią šiemet - gavau dovanų eschinantą, iš žmogaus, kuris labai kompostus mėgsta ir aišku sodinant buvo vožtelėta to naminio gėrio. Esmė buvo tokia, kad manęs prašė apžiūrėti, ar ant tos gėlės nėra kenkėjų, nes lapukai buvo kažkokie skylutėm nuėję, o vizualiai nieko gyvo nesimatė. Na ir prikišau aš mikroskopo kamerą prie substrato. Koks ten gyvenimas virė - kažkokių baltų mikroskopinių padarų - šimtai. Krūvos. Lipę - sulipę, kruta - juda, laksto. Kaip ir žinau, kad jie organiką pūstančią ėda ir nieko augalui nekenkia. Bet vis tiek nervai neatlaikė biggrin.gif . Šaknis nuploviau, chemijos užpyliau. Paskui galvojau, kad kam aš tą dariau. Bet iš impulso kai tokį gėrį pamatai gali dar ir ne to padaryt. Vat ir mikroflora lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 26 lapkričio 2015 - 05:12
QUOTE(rusma @ 2015 11 26, 05:47)

Sliekas visam šitam kontekste tai pats nekalčiausias padarėlis, jis gi ne kenkėjas - pagyvens, numiros, supus ir bus gėlytei niam niam biggrin.gif  Skaičiau, kad po negyvą žuvytę žmonės deda į sanpaulijų vazonėlius, po didesnėm gėlėm -.......... Va kaip šitai apsikęsti galima - tai jau sunkiai įsivaizduoju  lotuliukas.gif , bet sanpaulija su dvėseliena po šaknim nuotraukoje tikrai graži  lotuliukas.gif

Sliekas, nieko kai vienas, aš taip pat galvojau, kol nesusidūriau su juo prie citrinmedžio, gavau augalėlį, man gi reikia viską įsigyjus iš karto persodinti biggrin.gif tai va persodinau į kompostinę pirktinę žemę citrininiams augalams, joje radau pora sliekų--juos lauk, gerai apžiūrėjau žemę daugiau sliekų nepastebėjau ir įsodinau medelį, po kiek laiko žiūru kažkas ne taip, padėkle vis randu žemės trupinių , išverčiau visas žemes lauk , o ten knibždėlynas vaikučių -sliekiukų, matyt didieji sliekai pridėjo kiaušinių, pačių neliko, bet palikuonių doh.gif Nekaitinau tada žemės, palaisčiau Actara 2 kartus ir išnaikinau smile.gif

Dėl žuvų galvų skaičiau smile.gif seniai norėjau išbandyti po strepsiais įkišti karosiuką biggrin.gif tik kaip visada neprisiruošiau , man įdomiausia , kad augina gėles būtent ant fitilio, visur info, kad prie fitilio negalima po šaknim jokios organikos , na mane užkabino g.gif būtinai pabandysiu šį pavasarį , labai suprantamai-įtikinamai paaiškina, juk iš žuvies išima net žiaunas su visais minkštais audiniais akimis, smegenimis it t. t.., lieka mažesnė viršutinė galvos dalis rolleyes.gif

http://www.dimetris....lok-na-karasyah

user posted image user posted image
Atsakyti
Labai įdomi patirtis, bet į tokius eksperimentus nesileisiu.Turiu nekokią patirtį su kalėdiniu kaktusu.Kai pakišau žuvį, matyt buvo per gerai, tai 3 metus žiedų laukiau, kol pritrūkus kantrybės peršaknydinau.

O sliekas iš savęs šlykštynė paskutinė, o kai priperi vaikų, labai gerai mažiai užkiša drenažines skylutes.Taip araliją praradau, užmirko ir nupuvo.
Atsakyti
pasipuose ziedais grazuolis DS-Abray Diurso

user posted image
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2015 11 27, 10:58)
pasipuose ziedais grazuolis DS-Abray Diurso
user posted image

Silvija,jis nuostabus wub.gif wub.gif wub.gif Mano rozine svajone,kaip as ji vadinu wub.gif Gal kada nors ir as dziaugsiuos tuo groziu,bet kol kas lieka tik cia pavarvinti seile...
Atsakyti
galiu dar kuria pradziugint,turiu viena atliekama vaikuti,taip,grozis pasakiskas jo.
Atsakyti
Graži spalva wub.gif Tai pradžiugink vaiduokliukę mirksiukas.gif jei jos svajonė tai turi išpildyti juk artėja Kalėdos 4u.gif
Atsakyti