Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (24)

QUOTE(klivija2 @ 2015 11 24, 14:31)
Pavasarį gumbą įsodinti tik iki pusės užberiant žemėmis, prasikalus ir augant daigams gumbą jau galima apiberti pilnai, nuo pat pradžių daiginti  laikyti po lempomis, kad būtų kuo šviesiau, toliau dienai pailgėjus reikalinga tiesioginė saulė 2 val. ryte ir 2 val.vakare, dar  viskas labai priklauso nuo gumbų žiemojimo , pasiskaitykit čia  smile.gif
http://azflora.com/g...a-rastrepa.html

thumbup.gif
Ačiū labai už atsakymą ir už nuorodą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Vakare po darbų reikės prisėst pastudijuoti.
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2015 11 24, 12:51)
P.S. Pasižiūrėjau į savo gloksių nuotraukas ir abejonė sukirbėjo--nuotraukos darytos vienu metu  tą pačią dieną,  čia tikrai viena ir ta pati veislė?  mastau.gif

Kadangi pirkiniai iš e-sėklų loterija, tai ieškodama kas visgi žydi, peržiūrėjau daug nuotraukų internete doh.gif Tiek vienos, tiek kitos tigrinų margos dalies ir pakraščio santykis labai skirtingas. Mano Tigrina Blue žydėjo taip unsure.gif
user posted image
Man jų visos ištįsėlės, pramoninės žymiai kompaktiškesnės blush2.gif
Atsakyti
Fleischle Targa labai grazi
Atsakyti
Ne kitokių gloksės veislių panašių į Tigrina neturėjau, užtat dabar turėsiu 2 mėlynas Tigrinas, vilsiuos ,kad viena iš jų pražys kaip Rimos Tigrina--nuostabus atspalvis ir margumas wub.gif aš taip pat googlą peržiūrėjau--šios veislės žiedai skiriasi atspalviu ir margumu smile.gif

QUOTE(zemaiteki @ 2015 11 24, 16:11)
.....Bandysiu laikyt ant pietinės palangės. Jei ištys, mažinsiu kiekį.......

Pietinė palangė gesneriniams gerai tik žiemą-, bet žiemą gloksės miega, įpusėjus pavasariui reikės trauk nuo palangės arba langus temdyt užstatyt automobiline langų apsauga nuo saulės, kiti pietinių langų stiklus apklijuoja pusiau skaidrę vitražine plėvele ar spec, plėvele prilaikančia saulę rolleyes.gif vasarą nuo vienos palangės ant kitos,tampyt glokses ar strepsus -slėpt nuo saulės bergždžias darbas, iš pradžių taip-seksis , bet ateis diena kai netyčiom užsilaikysi darbę ar šiaip rūpesčiai užknis smegenis -ir saulė padarys savo:rolleyes:

CF-Černika v Sachare,

user posted image

P. kleszcynskio veislė, atskirdama sumaišiau pavadinimus, va ir pražydo su užrašu "'Gaucho"" biggrin.gif
Viršutiniai žiedlapiai labai balti , nepanašus į turimus Jola, Maja, Indii , bet tikrai veislinis , Kas galėtų būti ?
user posted imageuser posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klivija2: 25 lapkričio 2015 - 14:31
[quote=klivija2,2015 11 25, 14:01]
Ne kitokių gloksės veislių panašių į Tigrina neturėjau, užtat dabar turėsiu 2 mėlynas Tigrinas, vilsiuos ,kad viena iš jų pražys kaip Rimos Tigrina--nuostabus atspalvis ir margumas wub.gif aš taip pat googlą peržiūrėjau--šios veislės žiedai skiriasi atspalviu ir margumu smile.gif
Pietinė palangė gesneriniams gerai tik žiemą-, bet žiemą gloksės miega, įpusėjus pavasariui reikės trauk nuo palangės arba langus temdyt užstatyt automobiline langų apsauga nuo saulės, kiti pietinių langų stiklus apklijuoja pusiau skaidrę vitražine plėvele ar spec, plėvele prilaikančia saulę rolleyes.gif vasarą nuo vienos palangės ant kitos,tampyt glokses ar strepsus -slėpt nuo saulės bergždžias darbas, iš pradžių taip-seksis , bet ateis diena kai netyčiom užsilaikysi darbę ar šiaip rūpesčiai užknis smegenis -ir saulė padarys savo:rolleyes:

CF-Černika v Sachare,

user posted image
P. kleszcynskio veislė, atskirdama sumaišiau pavadinimus, va ir pražydo su užrašu "'Gaucho"" biggrin.gif
Viršutiniai žiedlapiai labai balti , nepanašus į turimus Jola, Maja, Indii , bet tikrai veislinis , Kas galėtų būti ?
user posted imageuser posted image
user posted image
user posted image
user posted image
[/quir ote]
Kad koks pavadinimas bebutu... vistiek labai labai grazus ziedeliai... :-)
Atsakyti
user posted image

Kas daryti su šituo varguoliu ?Pūna vaikutis.Jei ne žiema, klausimų nekiltų.Ar atskyrinėti nedelsiant, ar bandyti pravėrus indelį pratempti nors iki saulėgrįžos.Žinau, kad vaikučiai neturi ramybės periodo, bet tokia tamsa visur doh.gif Dirbtinio apšvietimo neturiu blush2.gif

Labai gražus žiedukas nežiniuko, ypač tas kantelis žavi.Kas tai gali būti, nė neįsivaizduoju, per mažai patirties turiu.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 11 25, 17:34)

Kas daryti su šituo varguoliu ?Pūna vaikutis...... Dirbtinio apšvietimo neturiu blush2.gif

......Kas tai gali būti, nė neįsivaizduoju, per mažai patirties turiu.

Aš iš savo varpinės patariu, kai sulauksit ir kitų žinučių --pasirinksit kas Jums atrodo protingiausia, taigi: ----nukirpti pakenktą lapuką iki sveikos vietos, matosi ,kad lenda antras lapukas, tada persodinti su visu fragmentu neatskiriant į kitą indelį stengiantis kiek įmanoma pakeisti kuo daugiau žemių naujomis ,persodinant žemės turi būti drėgnos, tada purkštelti vertimekso ( na visada taip darau kai man kyla įtarimas--galit užmėtyti pomidorais-sakoma lenk medį kol jaunas , o aš jau viskas matyt nepakeisiu mąstysenos pomidorai2.gif) toliau kišti indelį į maišiuką su skyle drėgmei išeiti--visą tągrožį statyti ant ko nors šilto (medinės lentelės, putplasčio ir t. t. ir ant palangės, turėtų atsigauti rolleyes.gif

Aš taip neįsivaizduoju kas čia pe veislė smile.gif
Atsakyti
Yra toks elementarus dalykas kaip stalinė dienos šviesos lempa, jos nebrangios. N metų laikydavau ant šaldytuvo po tokia lempute viską, kas man atrodė brangiausia ir gerai buvo. Svarbu, kad ne kaitrinė lemputė. Čia toms, kam atrodo, kad dirbtinis apšvietimas yra kažkokia panacėja.

Na taip, Klivija žino, kad mano nuomonė bus kitokia biggrin.gif

Vertimeksas - ne žaislas. Gi instrukcijoje rašo, kad naudojimas max du kartus per metus (pakartojimai nesiskaito, čia apie atskirus naudojimus visos serijos kalba eina). Jokių purkštelėjimų negalima - arba purkšti kaip reikiant, arba nereikia visai. Jeigu kokia zaraza yra, tai jos nepribaigus, o tik apnuodijus, išauginsit erkių kartą, atsparią vertimeksui. O pas mus pakeisti nėra kuo, fitovermas ta pati veiklioji medžiaga. Pas ką nuolat atsinaujina, turiu įtarimą, kad jau tų "atsparių" ir yra, populiacija apmažėja, o paskui ir vėl iš naujo užsiveisia.
Kodėl fitovermas kartais ir rusų taikomas tokiomis "progomis", kur jo visai nereikia (pvz. pamirkyti sodinant fragmento apačią (sorry, nu tai totalus absurdas) - turiu minčių - išpurškus augalai tampa standūs, matyt yra savybė, kad audiniai prisigeria ir išsipučia, atrodo, kad visi pavytėliai atsigauna. Lygiai taip pat veikia ir aktara. Nereikia nuodyti to, ko nėra ir kas jau ir taip apnuodyta. Persodinti būtina (asmeniškai aš tą vaikutį atskirčiau ir pasodinčiau į labai mažai naujo substrato, t.y. į mažą grunto kiekį, fragmentą irgi persodinčiau) ir jeigu tai yra itin vertinga - po staline lempa, kuo arčiau šviesos šaltinio. Jeigu ne itin - ant pietinės arba rytinės arba vakarinės palangės.

Kleščinskio silvančikų nepažįstu - man jie visi vienodi arba apyvienodžiai. Gal kokia Diana arba tiesiog numerėlis be vardo g.gif

Šiaip tai gaila, kad nuskynėt, gal paaugę būtų tipiškesnis ir kitaip atrodęs ir atpažinčiau. Bet tik gal. GB dar gal kartais g.gif Aš juos visus tikrai mačius gyvai, bet sakau, man jie tiek vienodi ir tiek nuobodūs, kad pažiūrėjau, pamiršau, pardaviau arba išdalinau, kai kurių gal liko fragmentas, gal ir ne, ir taip aš su jais nedraugauju ir nieko padėt negaliu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 25 lapkričio 2015 - 18:02
Ai, dar, Lisitėja,
fragmentai gražūs, ir jeigu jie vienodi, tai šansas iš antro susilaukti vaikų būtų didesnis, jeigu jam "atšviesintumėt" centrą. Reikia arba išimti tą fragmentą su vaikučiu, kuris užstoja, arba bent jam viršūnę nukirpti, nes dabar tai bent nuotraukoje, lipa vienas ant kito ir paskutinę šviesą atima.
Atsakyti
Ačiū už patarimus.Persodinsiu.
O va teiginys apie Vertimex atsparias erkes, oi kaip nepatinka doh.gif.Bet juk logiška, jau yra lauko kenkėjų atsparių nuodams.Juk yra ligų sukėlėjų, kuriu neveikia jokie antibiotikai.O gal nuodai kitokie, silpnesni. Šiap stengiuosi šituo gėriu nepiknaudžiauti.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 11 25, 19:25)

O va teiginys apie Vertimex atsparias erkes, oi kaip nepatinka doh.gif.

tai moksliškai įrodyta. Brudai prisitaiko, ir kenkėjai, ir ligų sukėlėjai.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 11 25, 18:30)
Na taip, Klivija žino, kad mano nuomonė bus kitokia  biggrin.gif

4u.gif blush2.gif rolleyes.gif ax.gif mirksiukas.gif oro_buckis.gif

Vertimeksas ..... Gi instrukcijoje rašo, kad naudojimas max du kartus per metus (pakartojimai nesiskaito, čia apie atskirus naudojimus visos serijos kalba eina). Jokių purkštelėjimų negalima - arba purkšti kaip reikiant, arba nereikia visai.....

Kodėl fitovermas kartais ir rusų taikomas tokiomis "progomis", kur jo visai nereikia (pvz. pamirkyti sodinant fragmento apačią (sorry, nu tai totalus absurdas.....

Nepurškiu aš jo buteliais, per retas '' produktas '' taip švaistyti tongue.gif tik dažnokai apie jį vis pakalbam, klausiant - matant foto patariam juo apdirbti visas turimas gėles reikalui iškylus , pasiklauso apie tai žmogus ir nieko nedaro, iki kito karto, kol vėl klausia jau kažkas kitas , kuris pasiklauso ir vėl nieko nedaro ir taip sukasi ratas, ir atrodo iš atsakymu kad tuo Vertimeksu tik tegyveni ir purškalioji į kairę ir dešinę biggrin.gif
Mes profai ( na seniai strepsų auginime blush2.gif ) šią bjaurastį pagrinde įsigyjame su naujokais , dažnai erkės atsinaujina savaime, ne viena tą pastebėjome, ypač po vasaros karščių, kodėl taip yra nežinau, todėl anksčiau ir sakiau ,kad jos neišnaikinamos--pastebi atsitiiktinai kai galvoji, kad jų neturi, nes kiekviena jau jaučia savo gėles, turim vidinį jausmą, kad kažkas su gėlėm ne tas, tai viena tai kita atrodo kažkuo keista, jei pastebėjus neapdoroji savų augalų kurie buvo tame kambaryje tai tkrai bus nuostolių, na čia tema be galo , be krašto , pašnekėjau ir man užteks smile.gif
Kad mirko Iinsekticiduose fragmentus dar neteko girdėti , man taip pat absoliutus absurdas smile.gif
P. S. parašiau , kad absurdas, kai mirko tik apačią--papildau mintį -- visus naujai iš svetur įsigytus fragmentus būtinai apdirbu Vertimeksu, kad paskui nereiktų liežuvį iškyšus gelbėti kolekijos rolleyes.gif

Kleščinskio silvančikų nepažįstu - man jie visi vienodi arba apyvienodžiai. Gal kokia Diana arba tiesiog numerėlis be vardo  g.gif

Ne , ne Diana smile.gif Tiek to tegu žaliuoja iki vasaros , kai daugiau bus žiedų ir sužinosim kas čia per nežiniukas photo.gif

Diana
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klivija2: 25 lapkričio 2015 - 19:06