Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (24)

Nute2 labai gražus Harleguin Rose wub.gif maniškis bėdžius, tai nukrenta, tai nepastebiu kaip pasibaigia vanduo, jau kelintą kartą atgaivinu, nors turiu senai, bet gyvai žiedų dar nemačiau blush2.gif

Dibleys Adelė nuotraukose patiko, ryški, nors spalvomis kažką primena g.gif

Harleguinai gražios veislės , savotiškos formos žiedais, pirmumoj ir man Harleg. Lace,

Rusma, praeitoj temoj minėjot, kad rusiukė nori iš jūsų D. Thompsono veislių, kadangi Rusijoj jų neliko, nėra iš kur įsigyti, nieks neturi. smile.gif Kokias veisles turėjot omeny, žinant ir mes vertintume turimas pas save rolleyes.gif Stengiuosi veislės neprarasti, visada pasilieku fragmentą išmetus augalą, šiuo metu gal veislių fragmentais pas mane daugiau nei augalais smile.gif

Opal , šiandien pasilikau tik fragmentą, įdomi veislė, visi žiedlapiai riečiasi į apačią, žiedas nemažas, 7cm, nei patinka, nei nepatinka
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klivija2: 24 spalio 2015 - 19:53
QUOTE(klivija2 @ 2015 10 24, 20:42)
Rusma, praeitoj temoj minėjot, kad rusiukė nori iš jūsų D. Thompsono veislių, kadangi Rusijoj jų neliko, nėra iš kur įsigyti,  nieks neturi.  smile.gif Kokias veisles turėjot omeny, žinant ir mes vertintume turimas pas save  rolleyes.gif

pvz. Cathedral Window. Ir daugumą mini. Šiaip saugoti verta tai, kuo neprekiauja parduotuvės, kas nebuvo paleista į masinę prekybą ir galima rasti tik asmeninėse kolekcijose.
Pati vos galvos nenusisukau ieškodoma pvz. Morning Edition ir Night Edition. Kaip ir ne stebuklas jos, bet va ieško žmonės smile.gif Kažkada pilna buvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 25 spalio 2015 - 08:00
user posted image

Šiemet labai maloniai stebina DS-siukai.DS Malinovyje Ručji,DS Džaiv,DS Navstreču Vetru.

Mano namai nelabai tinkami strepsams, baisiai mėgstu šilumą, o va šitiems ne motais.

Opal labai savotiškas,man labai spalvinė gama wub.gif , bet nelabai patinka užsivertę žiedlapiai.

O Catedral Window lyg tai turiu, žiedą pirmą tikrai mačiau.Pats augalas labai nususęs, kenkėjai ir visokie insekticidai padarė savo, dauggelis augaliukų tokiam stovyje, kad nei pačiai žiūrėti, nei kitam parodyti blush2.gif
Atsakyti
user posted image

Daug mano strepsų paėję tokiomis bjauriomis rudomis dėmėmis.Kaip supratau jie apsinuodiję.Matyt Atara per stipri buvo.Persodinti jau per vėlu, nes kai namuose sausa ir šilta, labai leipėje, praktiškai mėnuo reikia laikyti dėžėse.O jei nepersodinsiu, ar jie būtinai žus, o gal toliau augs su tokiais lapais ?Pavasarį vis tiek persodinėsiu ir nuimsiu tuos negražius lapus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 10 26, 19:24)

Žinokit net nežinau - aš niekad nebuvau apnuodijus pesticidais, tik kelis kartus trąšom. Rezultatas panašus gaunasi. Tai užtenka gruntą praplauti - kai indeliai maži, galima lieti tiek, kad prabėgtų ir trąšos išsiplauna be užmirkimo. Bet jeigu su didesniais vazonais tokius prapylimus, manau mirtų nuo užmirkimo. Čia kaip matau keramzitas, tai galima pralieti vandeniu kelis kartus, kad prabėgtų. Ir šiaip gi ta aktara suskilti turėtų, tik nežinau į ką ir ar tie likučiai strepsams toksiški. Bet jeigu visur rusai rašo, kad persodinti po aktaros panaudojimo, tai jie grybų šiaip sau nepjauna - reikia manyti, kad toksiški likučiai. Labai sunku kažką patarti kai pati taip neauginu. Ar tos granulės prisigeria vandens? Jeigu taip - tai ko geros yra rizika palikti augalus, juk tada jos ir teršalų prisigėrę gali būti.

Šiaip klausimas tikrai sunkus - jeigu pas mane taip, tai būtų persodinti, apskabyti ir padėti po lempa. Žinant, kad tamsus laikas, o dėžėse dar tamsiau, tai ko gero verčiau stebėti kas toliau daros ir kiek įmanoma bandyti praplauti substratą.

O kiek aktaros pripylėt, kad šitaip atsitiko?
Atsakyti
Man tai iš vis būtų įdomu pamatyti kaip atrodo strepsų šaknys keramzite g.gif Lisitėja, kai persodinėsi nufotografuok kai išimsi iš vazonėlio.
Atsakyti
Actaros šiūptelėjau gal kiek daugiau , nei rekomenduoja instrukcijos.Čia jau mano klaida.
Aplinkui keramzitas, o viduryje substratas.Labai šaknynas buvo didelis, tai tiesiog nesugebėjau idealiai žemių pašalinti.Praplovimas atkrenta, užmirks kaip mat.Tegul žiemoj taip.Nors iki sausio lai pratraukia , o paskui galima bus išfragmentuoti.

Tik dabar Vidam postą pamačiau.Įlysk pas Kliviją foto albumam(kol neuždarė), ir ten rasi visą info kaip auginama ir kaip šaknynas atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 26 spalio 2015 - 19:06
Visai pamiršau kad Klivija taip augina doh.gif Apžiūrėjau... smile.gif

Naujoką pažymėjau DS-1112 smile.gif

Manau daugiau nebesigarbanos smile.gif Niekaip nėjo spalvos išgauti. Realiai geltona ryškesnė ir viršutiniai žiedlapiai ne tokie mėlyni.

user posted image
Atsakyti
Ne tokia esu protinga, imu pavyzdį iš protingesnių lotuliukas.gif Nors hidroponika senas bajeris, tik esu mačiusi, kad auginama spec. induose.

Geltoniukas labai jau malonus akiai. Kada nors ir pas mane toks žydės(jei mano eksperimentus atlaikys) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 10 26, 19:24)
Daug mano strepsų paėję tokiomis  bjauriomis rudomis dėmėmis.Kaip supratau jie apsinuodiję.Matyt Atara per stipri buvo.Persodinti jau per vėlu, nes kai namuose  sausa ir šilta, labai leipėje, praktiškai mėnuo reikia laikyti dėžėse.O jei nepersodinsiu, ar jie būtinai žus, o gal toliau augs su tokiais lapais ?Pavasarį vis tiek persodinėsiu ir nuimsiu tuos negražius lapus g.gif

Mažai lapų ir tie patys jau yra pažeisti puvinio , gali pavasario nesulaukti, pas jūsų gėliukus tarsi bakteriozė, gal padėtų fungicidas ir persodinimas į lengvą per pusę durpių-perlito mišinį , dabar jiems reikia kuo mažiau drėgmės, ax:

Erkutės, jei jas kuriam laikui pamiršti , pridaro nemažai bėdų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klivija2: 26 spalio 2015 - 21:39
Priminėt istoriją - čia lyg nepasakojau. Iš keisto gamtos pasaulio.

Bendravau su ispanu - gėlininku streptokarpininku. Aišku paklausiau apie erkes smile.gif. Pas juos gi natūraliai gamtoje gyvena ir man įdomu buvo kaip kovoja, nes gi turėtų tikrai suėsti. Sako nėra tokios problemos. Aš nustebau ir taip atsargiai atseit tai šitos nematomos, pati ant iš ebay pirktų per mikroskopą ne kartą mačiau, sunku pažinti, galima priskirti prie ligų ir t.t. Tai nusijuokė žmogus ir parašė, kad pas mus puola labai daug ką (t.y. atakuoja beveik viską), bet niekada nepuola streptokarpų, net kai jie stovi lauke pavėsyje. Atseit vienintelė problema - miltligė. Daugiau jokių. Išvada - reikia kokį apelsinmedį nusipirkt. Jeigu ką - tai gal pačios išeis apelsinų ėsti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos turiu klausimą tik truputį į temą smile.gif Įsirenginėjame butą ir reikia nusipirkti palanges. Kokio pločio daryti, kad tilptų visos gėlės? biggrin.gif šiaip sienos gylis iki lango yra mažas. Apie 16 cm. Noriu platesnių, bet kad neatrodytų juokingai. Ką patarsit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zemaiteki: 27 spalio 2015 - 10:29