Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (24)

Pas save aptikau atliekamą vaiką Bristol's Fish Lips, žiedai 4cm, ryškūs linksmi, skrotelė bus nedidelė, veislė žydi labai noriai, žiedų nemėto, žiedai nelunka smile.gif
Siūlau keitimą blush2.gif
Nuotraukoje gavosi blankus, gyvenime daug ryškesnis
user posted image
Atsakyti

Bristol's Fish Lips jau sutartas, antro tokio atliekamo neturiu smile.gif
Atsakyti
"Saldus saldainiukas", bet man patiko mirksiukas.gif
user posted image
Pavasarį tik pagąsdino, kad virsta sportu doh.gif Dabar vėl margutis wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 29 spalio 2015 - 17:36
Rimmuse, gražiai žydit. Kiek daug raudonos spalvos Spin Art'e. Pas mane mėlyna spalva dominuoja,raudonas tik vienas kitas brūkšniukas būna.
Atsakyti
user posted image

Labai nevykusiai nuaugęs CF Igor, žiedo dydis 8-9 cm. blush2.gif

DS Roksolana labai jau toks viliojantis,labai gaila, bet man nepavyko išvaikuoti jo fragmento, visiškai supuvo. verysad.gif
Atsakyti
senokai neuzsukau, kiek graziu ziedu pasipyle smile.gif smagu, mano palange jau liudneja, ziedai baigineja
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 10 29, 21:40)
... CF Igor, žiedo dydis 8-9 cm. blush2.gif

DS Roksolana labai jau toks viliojantis,labai gaila, bet  man nepavyko išvaikuoti jo  fragmento, visiškai supuvo. verysad.gif

CF-Igor man lb. graži veislė wub.gif
DS-Roksolana fragmentas jau vaikuojasi, jei gerai peržiemuosim--pavasarį pasidalinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2015 10 30, 15:19)
CF-Igor man lb. graži veislė  wub.gif

kad apskritai CF selekcija labai neblogų veislių turi (mano mylimiausios Alla, Moskva, Margo ir Poliarnaja noč, bet yra ir daugiau kurios patinka. Tik kažkaip pastebėjau, kad žmonės nevertina g.gif

PS ten ta kur pernai fotkinot ir šaipėtės, kad CF Assol kažkokia baisybė, ten tikrai ne Assol. Matyt kažkas pakrikštijo kokią nevykusią nežiniukę - selekcijos klaidą ir pardavė. Assol žiedai dideli, spalva ryški, žiedkočiai normalūs.

Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 10 30, 14:56)
PS ten ta kur pernai fotkinot ir šaipėtės, kad CF Assol kažkokia baisybė, ten tikrai ne Assol.

Man CF irgi patinka. Kažkur pamečiau CF-Moskva g.gif Neatsimenu kad būtų numiręs, gal yra tarp nežiniukų.
Pas mane buvo CF-Assol išsigimusi, kur pirkau vaikutį iš Latvijos. Pražydo pernai, galvojau kad pirmais metais tokia nevykusi.Bet šiemet balandį vėl taip pat žydėjo, bet labai patiko kaimynei tai išsinešė.
Va kaip šiemet balandį žydėjo biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
user posted image

Kuri galit pasakyti kokios čia vandeningos dėmės? Strepsas laikosi gerai, o va didieji lapai buvo tokie blush2.gif

Su Rusma pilnai sutinku.CF serija puiki.Man ypač patiko CF Poliarnaja Noč.Jau tokia žiedų gausybė buvo doh.gif

Nelabai gražus strepsas pas Vidam buvo, net radus neimčiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 10 30, 17:01)

Nelabai gražus strepsas pas Vidam buvo, net radus neimčiau  schmoll.gif

Ten tikrai ne Assol schmoll.gif Gaila, nepasidariau saviškio (ne latviško) nuotraukos.

Aš nieko nespėju fotkinti ir kuo toliau tuo labiau nespėju (šiaip ir nemėgstu, dantis sukandus tai darau, anksčiau dar prisiversdavau, o dabar tai kuo toliau tuo sunkiau, čia ne tik gėles, net kelionėje šiemet sugebėjau pasidaryt 1 kadrą - nufotkinau nepažįstamas uogas lotuliukas.gif ). Nu baisu doh.gif

Dėmės nuo perlaistymo (arba kitaip sakant laistymo režimo pažeidimo). Gal prieš tai buvo padžiūvęs. Kiek esu mačius, tokios tipiškos pasidaro, kai pamerki pavytusį fragmentą. Arba gausiai palaistai pavytusį nuo sausumo strepsą. Arba šiaip per šlapia, bet aplinka drėgna tiek, kad nuvysti nesugeba. Arba fragmentą permirkai per ilgai. Jeigu sodinsit - greičiausiai gyvens.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 10 30, 17:01)
Kuri galit pasakyti kokios čia vandeningos dėmės? Strepsas laikosi  gerai, o va didieji lapai buvo tokie blush2.gif

Rusma jau atsakė , anksčiau aš taip pat vienu metu ant savo strepso ( augo žemėje) pastebėjau tokias pačias šlapiuojančias dėmes, google buvau suradus:
"""...Прозрачные пятнышки на листе с третьего фото - это проникшая в межклеточное пространство жидкость из клеток, повреждённых избыточным осмотическим давлением.
При пересушенном земельном коме клетки листьев долго не будут снабжаться жидкостью, и при последующем поливе по типу "чтоб не мало" корневая система создаёт нечто типа гидравлического удара при нагнетении влаги в опустошённые "резервуары" - клетки листьев. Что не менее опасно, чем постоянное переувлажнение грунта.

Потом на эти повреждённые ткани листьев набросятся патогены. И начнётся их окончательная деградация, загнивание и высушивание уже погибших участков тканей листьев.

Из всей этой страшилки, которую я нарисовал, делайте выводы.
Устраняйте причины появления этих прозрачных пятнышек правильным регулярным поливом, чтобы избегать и систематического перелива ещё не просохшего грунта, и даже кратковременного излишнего пресушивания земельного кома.

Если состав грунта, который Вы применяете, не даёт такой возможности - отрегулировать правильный режим полива - придётся менять его на другой, обеспечивающий воздухопроницаемость и рыхлость грунта....""""

Pas mane CF-Accol kitoks nei pas Vidam, žiedkočiai neilgi, drūti, tik nuotrauka netikus, neryški, dar uždelsiau su persodinimu, veislė labai graži, seni ir jauni žiedai skiriasi spalva, šviesesnis jaunas tik skleistis pradėjęs žiedas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klivija2: 30 spalio 2015 - 16:51