Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (24)

Naujokės tiesiog nedrįsta prasižioti, nes kartais kalbam sudėtingais terminais.Pačioje pradžioje kai paskaitydavau doh.gif , grynas kosmosas, atrodžiau sau tokia žiopla. doh.gif Senbuvės matyt pavargo nuo banalių naujokių klausimų, gal pačioms atsibodo auginti strepsiukus.Va ir iš mūsų kelios prie sanpaulyčių pasidavė.Aš vis tiek manau, kad bus auginančių streptokarpus.Nedaug ,bet bus, Nes jų auginimas ištisa filosofija, aukštasis pilotažas taip sakant.
Atsakyti
Titnago ieškojau sau, , ne augalams,kažkaip nesidomėjau ar jis minkština ar kietina vandenį, , tiesiog noriu pabandyti , apie šį akmenį yra daug infos, ypač rusų k, (titnagas-кремень) rolleyes.gif
Atsakyti
Aš tai negalvoju niekur dingti schmoll.gif Tik turiu pakankamą būrį kurio dėl vietos stokos nebegaliu didinti, nes norisi ir kitokių gėlių o ne tik strepsiais apsikrauti, juo labiau kad daug panašių yra. Dar pakankamas būrys strepsių likęs, o ir nežadu jų nebeauginti. Tik kad dabar nėra ką rašyti, kai pradės žydės tada rodysimės.
Atsakyti
Matai, aš galvojau, kad strepsams doh.gif Dar žinau, kad pirtyse naudoja, maišo su akmenimis, ant kurių pila vandenį.
Atsakyti
Taip taip naujokės stebi,ir kartais tikrai reikia skaityt kelis kartus,kad suprast apie ką kalbat mastau.gif Na girtis dar nėra kuo,o labiausiai šiuo metu džiugina,kad nei vienas iš turimų neužvertė kojelių thumbup.gif
Atsakyti
Svarbiausia, kad beveik sėkmingai peržiemojo thumbup.gif Diena ilgėja, strepsai jau rodo budimo požymius, sulauksim žiedukų mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai nieko palikti savo noru nesiruošiu, tik taip neturiu sveikatos, kad vienintelės kamuojančios mintys - kaip neišdvasint gėlių nesugebant jų palaistyti. Tik truputį pašliaužioju, vėl temperatūra pakyla ir vėl einu gult. Košmaras, o ne gyvenimas doh.gif

O apie kalbas ir ypač dar sudėtingas - nei kalbos nėra.
Atsakyti
rusma linkim greiciau pasveikti doctor.gif 4u.gif
Atsakyti
Rusma, tik sveik greičiau 4u.gif Gripas pripjovė konkrečiai, pagulėk geriau, aišku su laistymu šiokie tokie keblumai kyla.
Pirma susveik, tada bus galima ir liežuviu pamalti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 01 30, 07:12)
Tik truputį pašliaužioju, vėl temperatūra pakyla ir vėl einu gult. Košmaras, o ne gyvenimas  doh.gif 

sveikatos sveikatos sveikatos, ne tik gelim reikalinga bet ir mums smile.gif ant teisingo kelio auginime uzvedat.
Atsakyti
Sveik , Rusma, sveik, mes tau group.gif susirinkusios didžiausią glėbį sveikatos ir palinkėjimų kad pasveiktum sunčiam mirksiukas.gif

... gloksinijų kolekcionierė kalba apie vaikučių auginimą iš fragmento , lapelio. Galima pritaikyti ir strepsiams , sanpaulijoms, visoms kitoms gėlėms smile.gif
Ji siūlo nenoriai vaikus auginančioms veislėms fragmentus imti rimtai atsižvelgiant į mėnulio padėtį, apie tai jau daug girdėjot, ne naujiena, bet mintys įdomios rolleyes.gif Aš tai išvis fragmentuodama strepsius visada pamirštu apie mėnulį biggrin.gif

Ji siūlo :
1.Nepjauti ir nesodinti fragmentų kai mėnulis randasi vėžio arba žuvies ženkle,

2.Sako, kai mėnulis nyksta ir būna labai siauras ir mažas--visos augalo sultys ir energija šaknyse--gaunasi šaknys tuo metu auga intensyviau.
Ir dar, kai mėnulis užauga-sultys ir energija augale kyla aukštyn, į lapus.

3.Ji siūlo pjauti fragmentus, lapus kai mėnulis nunyksta per pusę-kad iš lapelio neišeitų visos sultys ir pasodintas lapas iš karto imtų auginti šakneles. Pataria pjauti lapelius likus 2 savaitėm iki mėnulio sunykimo iki siauro ruoželio.

Atsakyti
Su tom mėnulio fazėm tai man vieni neaiškumai.Jei žiūrėčiau tik fazių ir ženklų, tikrai nieko neturėčiau.Esu dirbanti, kas antrą dieną nuo 8 ryto iki 19 vakaro.Kartais tenka keistis, tai po 3 dienas iš darbo neišlendu.sunku būtų prisitaikyti.O iš kitos pusės, liaudies išmintis, reikalas rimtas.Mes visi esame gamtos dalis, su visais pomidorais ir streptokarpais lotuliukas.gif .Ir kiek būtumėm civilizuoti, mus veikia mėnulis.Turėsiu omenyje, reikia pabandyti.O kur tas kalendorius, kuriuo reikėtų remtis? Nes esu radusi bent kelis skirtingus?
Rimtos daržininkės sodina, persodina kai mėnulis mergelės ženkle.Blogiausias ženklas vandenis.Bent man taip sakė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 30 sausio 2016 - 14:42