Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių slaugosnamai. Už ar prieš?

QUOTE(Alija @ 2006 07 18, 17:19)

O apie senelių namus ir vaikų kankinimą kalba, mano nuomone, tik labai jaunos ir sveikos. Kai bus jūms virš 70 abejoju kad taip mąstysit... Nebent kitos išeities nebus, niekas žiūrėt nesutiks, tai ir galesi aukštai iškėlės galvą į senelių namus šliaužt, nes "aš visada taip ir norėjau", o vyduje širdis kraujos... Kai buvau maža, kažkaip visada maniau kad jau aš tai tikrai vyro nerasiu ir niekam nepatiksiu, tai visiems sakiau, kad šeimos nenoriu, noriu būti laisva ir nepriklausoma. Ne visų, bet manau daugumos, žodžiai kad su džiaugsmu leis senatvę senelių prieglaudoj yra psichologinė apsauga nuo galimo nusivilimo ir tiek...

Šiaip jau nebepapuolu į labai jaunų ir sveikų kategoriją. Teko karšinti ir iš arti matyti senus žmones...Ir sūnų turiu suaugusį jau...Taip kad žinau, ką kalbu. Nesakau, kad eisiu su džiaugsmu. Manau, kad logiškai pamąsčius, tai būtų geriausia išeitis visiems.
Atsakyti
QUOTE(Cassandra @ 2006 07 18, 18:25)
Šiaip jau nebepapuolu į labai jaunų ir sveikų kategoriją. Teko karšinti ir iš arti matyti senus žmones...Ir sūnų turiu suaugusį jau...Taip kad žinau, ką kalbu. Nesakau, kad eisiu su džiaugsmu. Manau, kad logiškai pamąsčius, tai būtų geriausia išeitis visiems.

Tau virš 70 g.gif

Nieko sau nuomonė apie vaikus blink.gif Žinok vargu ar kokie mano tėvų žodžiai nei "geriau eisiu į senelių priegladą, nei su tavim busiu" mane įžeistų labiau...
Atsakyti
QUOTE(Alija @ 2006 07 18, 17:28)
Tau virš 70 g.gif

Nieko sau nuomonė apie vaikus blink.gif Žinok vargu ar kokie mano tėvų žodžiai nei "geriau eisiu į senelių priegladą, nei su tavim busiu" mane įžeistų labiau...

Na, jei visi iki 70 m. yra labai jauni ir sveiki, tada taip - aš jauna ir sveika. Kadangi tiek man, tiek mano sūnui yra labiau būdingas loginis mąstymas, paremtas gyvenimo realybe nei etinio-moralinio pobūdžio pasigraudenimai, tai abu tą temą pavystėm kažkaip visiškai neįsižeisdami vienas ant kito ir neraudodami į atlapus. C'est la vie cool.gif Suprantu, kad ne visiems tai gali būti suprantama cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Alija @ 2006 07 18, 17:28)
Tau virš 70 g.gif

Šitą...O jumis, kaip suprantu, irgi save priskiriate brandžių ir nusimanančių apie gyvenimą damų kategorijai. Su savo vaikais tokiomis temomis nekalbate? Bijote įskaudinti?
Atsakyti
QUOTE(Ketob @ 2006 07 18, 15:58)
vyresnioji dukra griestai pasake geriau susitarkit kas ja ziuresite nes neleisiu niekam jos kisti i seneliu namus! 

tai jeigu jinai nesutinka su jokia kita alternatyva, tai tegul ir priziuri. Jeigu jai jos principai yra auksciau visko - tegul aukojasi.
Tarp savo pazistamu matau tokia situacija. Yra jau sena mama, kuri negali viena gyventi, yra protiskai jau atsilikusi ir pati be prieziuros negali buti. Jinai turi dvi dukras ir sunu. Jie paeiliui kas tris ar keturi menesiu keiciasi prieziura.
Kaip dukroms sekasi as nzn, bet sunaus zmona as uzjauciu ( ja ir pazistu). Vyro dazniausiai nebuna namie ( dabar vazineja i uzsieni) ir moteriai vienai tenka visa prieziura. Rezultatas - jinai pati ganetinai jauna moteris turi invaliduma ir dideles problemas su stuburu.
Atsakyti
QUOTE(Cassandra @ 2006 07 18, 18:39)
Na, jei visi iki 70 m. yra labai jauni ir sveiki, tada taip - aš jauna ir sveika. Kadangi tiek man, tiek mano sūnui yra labiau būdingas loginis mąstymas, paremtas gyvenimo realybe nei etinio-moralinio pobūdžio pasigraudenimai, tai abu tą temą pavystėm kažkaip visiškai neįsižeisdami vienas ant kito ir neraudodami į atlapus. C'est la vie cool.gif Suprantu, kad ne visiems tai gali būti suprantama  cool.gif
Papildyta:
Šitą...O jumis, kaip suprantu, irgi save priskiriate brandžių ir nusimanančių apie gyvenimą damų kategorijai. Su savo vaikais tokiomis temomis nekalbate? Bijote įskaudinti?

LABAI jauni kad kalbėt apie SENELIŲ prieglaudas. Man irgi būdingas loginis mąstymas, bet dar ir matau savo tėvų pavyzdį, jų elgesį su tėvais ir kitais senais žmonemis. Taip jau atsitiko, kad mūsų šeima žiūrėjo vieną po kitos dvi senutes, kurios mums net giminė nebuvo. Logiškai mąstant, jom reikėjo leist numirt badu, nes koks mūsų reikalas. Tavo požiūris man suprantamas: matai kokį sūnų išauginai ir ko iš jo galima tikėtis. Sūnų suprast sunkiau, bet jei tu jį taip auklėjai, tai ko norėt...

Šitą... Nepriskiriu schmoll.gif Tikiuosi apie senelių namus su vaikais kalbėt neprireiks, kažkaip ne mūsų šeimos tradicijose...
Atsakyti
Mano nuomone priklausomai nuo situacijos. Jei tas žmogus gali save dar kažkiek prisižiūrėti, tai dienas gali leisti vaikų ir anūkų apsuptyje. O kai guli lovoje ir reikia keisti pamperius, virti košes ir t.t. o tie, kurie gali prižiūrėti-dirba belieka dvi išeitys arba samdyti moteriškę, kuri prižiūrėtų, arba patalpinti į senelių ar slaugos namus, kur priežiūra visą parą.
Atsakyti
Aš prisimenu, kaip sedėdavau ant kėdės pas a.a. senelius ir klausydavau jų ginčus, katras pirmas iš jų mirs ir kuris eis į senelių namus.
O dabar aš juos suprantu, nenoriu senatvėje būti našta savo vaikams ar vaikaičiams. Retai kada garbingo amžiaus žmogus miršta greita ir staigia mirtimi. Dažniausiai tai būna ilgas ir skausmingas vegetavimas, kai pati mirtis atrodo palaima ir išsigelbėjimas. Norėčiau būti nukaršinta specializuotuose gerentologijos centruose, kai anūkus ir vaikus galima pamatyti tada, kai jautiesi gerai, o ne tada, kai esi visiška daržovė.
Atsakyti
Na musu atveju, senele tikrai sunkus ligonis, gydytoja po kiekvieno apsilanklymo vis sako sveikta blogeja raumenys nyksta, keik smarkiau sujudejus gali istikti dar vienas insultas, arba gali kada pradeti dusti reiketu tuoi pat jungti deguony, beto eiliniam bute nera tokiu salygu tokiam ligoniui , as manau kad tokiam ligoniui geriausia butu mediku prieziura, jug pati dukra gali tik pampersa pakeisti ri pamaitinti, nors aiskei matosi kad mam pati nenori pas ja buti, verkslena ir kitaip bando tai pasakyti, bet ji, dukra , atlieka savo pareiga ir slaugo mama, barasi ant visu kad visi jos atsizadejo, lakste po vaikus ir anukus su kaksokiais popierizmais kad pasirasytu ir atsisakytu mamos ar mociute doh.gif po kurio laiko skambina ir sako ateikit ja slaugyti, kai ateina kas pas mociute/mama pradeda priekaistauti , del visai su mociute nesusijusiais dalykais pradeda prie jos garsei apie tai diskutuoti, po to ir keiktis, mociute/mama pradeda visaip zysti, mykti , muistyti, argi galima prie jos tokius dalykus daryti, o jis visiem sako kad atlieka pareiga ir priziuri mama, na taip ji pas ja buna, bet ar galima tai pavadinti prieziura, jug tokio tipo ligoniams reikia ramybes, jug tokia liga palauze... Paskutiny karta kai paskambinau tetai, paklausti kokia mociutes sveikata, kaip ji laikosi, tai atkirto atseit ji ne sekretore, prase neskambinti ir nesiteirauti. O kai jos sesuo kita mociutes dukra atejo tai isvare ir pasake kita karta kvies policija jai pasirody blink.gif kaip isvare ir dar dvi dukterecias, nes viena is ju kaskada pries keleta metu atsisake paskolinti pinigu blink.gif zodziu jai senele butu slaugos namuose tai visi be isimties kada noredami ateitu ir butu su ja.
Atsakyti
temos autorei siulau susideti su gimine pinigus priziuretojai samdyt. O mama isleist i atostogas kur prie juros.

Na, sakykim, kokie (net bijau pasakyt) 600 litu menesiui slaugei ateit, trobas sutvarkyt, apskalbt, ismaudyt, valgi virt, kad mama turetu laisvo laiko ir netampytu nieko sunkaus.

Atsakyti
Noriu paklausti tu kurios uz seneliu namus: Ar buvot ten kada? Ar matet kaip ten viskas vyksta?
Mano mama yra seneliu namuose dirbusi tai ji yra tvirtai pries nes tokiu dalyku prisiziurejus schmoll.gif
Turbut lengviausia yra atiduoti irisivaizduoti kad zmogus yra priziuretas ir patenkintas.. bet patikekit.. realybe kraupoka.. nezinau.. nebent kokie privatus namai geresni bet abejoju.. tie seneliai ten kraupiai vienisi..
Atsakyti
Slauge jau domejomes ir be 1500 su med issilavinimu niekas neis senelei pampersu keisti, bet ir ne piniguose esme, nenori ta teta/seneles dukra, nieko svetimo jos namuose, bet kai ji dirba , o dirba kasdien ir ilgai, buna reikia isvaziuoti i kita miesta darbo reikalais, tai samdo kaimynus , savo pazystamas drauges kad jos mama slaugytu, bet keikia ir nepriima savu, nes kaskada jai kaskas prasikalto ar jai neitiko, pinigu niekas jai negaili senele visiems gera buvo be isimties tiek anukams tiek vaikams , bet viena jos dukra nori dabar visus sogdinti, be to ji dabar disponuoja mociutes pinigais ir savu pinigu ant jos neleidzia, mociute nors ir viziskai savimi negali pasirupinti, bet finansiskai ji vis dar save islaiko pati.
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 07 18, 19:09)
Noriu paklausti tu kurios uz seneliu namus: Ar buvot ten kada? Ar matet kaip ten viskas vyksta?
Mano mama yra seneliu namuose dirbusi tai ji yra tvirtai pries nes tokiu dalyku prisiziurejus schmoll.gif
Turbut lengviausia yra atiduoti irisivaizduoti kad zmogus yra priziuretas ir patenkintas.. bet patikekit.. realybe kraupoka.. nezinau.. nebent kokie privatus namai geresni bet abejoju.. tie seneliai ten kraupiai vienisi..

esu buvusi ir ne kartą tuose senelių namuose,ir gerantologijos centre čia Vilniui buvau,ir irgi ne kartą ,niekur nemačiau jokių siaubų.Užtai esu mačius siaubų,kai vaikai atvežę motiną ar tėvą į ligoninę iš jos pasiimti nebenori ir geriausiu atveju isterikas kelia,blogiausiu su policija turim atsivesdinti kad pasiimtų,ar bent jau pasirašytų,jog atsisako imti ir ieškom kur patalpinti.
Atsakyti