Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užsakote maisto fotografui, muzikantams

Is tikro pasiskaicius tema susidare toks ispudis, kad per 15 valandu (darbo ar paprastu), zmogui pakanka tik vieno karsto patiekalo... Nu sorry merginos, ar pacios arba Jusu vyrai patemptu su tiek?
O pasakymas "saltus gali imti nuo bendro stalo" sukelia sypsena. Ar daug ima nuo to stalo? Man paciai butu kazkaip nepatogu eiti ir krautis.

To pasekoje mes uzsakysime atskira stala su karstais, uzkandziais, gerimais, kava/arbata gales pasiimti bare neribotai
Atsakyti
Kas liečia maistą ir užkandžius, tai visi turėtų būti pamaitinti, juk nesmagu lakstyti su tuščiu pilvu, nuotaika būna prastesnė. Fotosesijos, išvažiavimo metu tai reiktų paskirti žmogų, kuris pavaikščiotų su užkandžių padėklais ir siūlytų visiem užkąsti, arba garsiai visiem pareikšti, kad visi privalo pavalgyti, ir fotografai, nes tikrai būna kuklesnių žmonių, o po to net nualpsta nepavalgę. Karštas patiekalas vakare tikrai privalomas, geriausia fotografams patiekti atskirai, kitame kambaryje.
Patarimas - leiskite visiem normaliai pavalgyti, nes būna kad vos įpusėjai ir į kokį žaidimą jau kviečia.
Atsakyti
Pastebėjimai dėl maisto iš profesinės pusės.

Jei muzikantai ar renginio vedėjai sako, kad ne valgyti ateina, tai viskas ok, tai nereiškia, kad jie nevalgys, tuo pačiu negalima maišyti jų ir fotografo/operatoriaus. Jei muzikantai pradeda kokią 18 valandą dirbti, tai fotografas/operatorius pradeda 8 valandą + -, tai jei liktų be vakarienės, įsivaizduokite kokios žmogus nuotaikos, kai per daugiau kaip 10 valandų laiką (operatoriai dažnai būna apskritai iki vidurnakčio, ty. ilgiausiai) ir tai ne vien nuotaikos klausimas. Tai yra sunkus fizinis darbas atimantis daug jėgų ir palikt žmogų ant ledo doh.gif Gerai, jis tą darbą vistiek atliks, bet supratingumas vertinamas ne tik darbe bet ir galutiniame rezultate. Pasakymas, kad ir taip daug gauna, atrodo, kad vogtų tuos pinigus, būtų klaidingas, nuo poros porcijų neprarasit kažko, o kad jų nebus gali pasirodyti ne kažkaip.


Per 17 vestuvių tik kartą teko likti be vakarienės, kai tam tikra prasme porciją pavogė DJ'us, kuriam nepriklausė (gera širdelė, plika subinele) lotuliukas.gif Visais kitais atvejais dėl vakarienės nebuvo jokių problemų.

Dėl patiekimo - rekomenduočiau patiekti atskirai nuo svečių ir, mano manymu, idealu būtų, tuo metu kai pradeda valgyti visi kiti (ne vėliau), nes nieko nevyksta, niekas niekam netrukdo.

Nei vienas manau save gerbiantis profesionalus fotografas/operatorius neims užkandžių nuo bendro stalo, net raginant jauniesiems tai daryt nėra ypatingai malonu (kartais porcijos pritrūksta, jei sunkesnė diena smile.gif) ). Taip pat nėra ypatingai smagu valgyti prie bendro stalo, visgi darbininkai yra darbininkai, reikia ir kojas ištiesti, ir pasitarti apie eigą ir pan. smile.gif

Trumpai tariant - vakarienė yra nerašyta taisyklė, kuri taip pat parodo jūsų rūpestį ir požiūri į žmogų ir jo darbą. Kad vakarienė bus gal ir neužfiksuos, bet jei jos nebus, atmins ilgai smile.gif Jei jau tikrai neketinate tuo pasirūpinti, perspėkite bent žmones, kad buterbrodų įsimestų lotuliukas.gif

P.S. labai pritariu, leiskite visiems normaliai pavalgyti, neskubinkite žmonių, leiskite pailsėti, to reikia ypatingai tiems, kurie visą dieną važinėja su jaunaisiais, fotografuojasi. Pavalgius visi pasikraus baterijas antram įkvėpimui ir puikiai pratęsite šventę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo studioroyale: 14 sausio 2014 - 12:20
Keista kad kazkam is vis kilo toks klausimas smile.gif mes negalvodami uzsakem operatoriams, muzikantams bei fotografui karsta ir tik po vestuviu pagalvojom ar jie spejo uzkast ka nors gamtoje juk tikrai ilga diena buna visiems...
Atsakyti
Mes irgi užsakinėjom fotografui lygiai taip pat kaip svečiui, muzikantų pas mus nebuvo (buvo kiek nestandartinės vestuvės), bet vairuotojui paėmėm irgi užkandžių ir gėrimų, jis mus vežiojo 6 val., tai kol vyko fotosesija ir jis laukė - užkando smile.gif
Atsakyti