Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa administratorės, sekretorės...

QUOTE(Jimelda @ 2019 05 14, 11:12)
<p>Gal kas žinote, kaip rašomas ilgai saugomų bylų sąrašas (dirbu tik pirmi metai, o iki manęs "tokio dyvo" niekas nebuvo matęs, tuo labiau daręs - archyvas netvarkytas nuo įstaigos gyvavimo pradžios blink.gif ). Tikriausiai, reikia remtis dokumentacijos planu, ir visos bylos, kurios saugomos ilgiau nei 25 m. - tos ir bus surašytos į "ilgo saugojimo bylų sąrašą"?
</p>

Reikia susirašyti ilgo saugojimo bylu apyrašą.
Parašykit. el. pasta- parašysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo office: 14 gegužės 2019 - 23:46

jurgitele.n@gmail.com

Atsakyti

Ačiū "Office", lauksiu Jūsų laiškučio. O tai tą ilgai saugomų bylų apyrašą kur laikyti (prie dokumentacijos plano)?

Atsakyti

Beje, kur dedate įvairias renginių paraiškas (pvz., "Šviesoforo" ar "Pradinukų lygos"), kurios, patvirtintos direktoriaus parašu bei antspaudu, yra nuskanuojamos ir išsiunčiamos rengėjams/organizatoriams, o dokumento originalas (be jokio siunčiamų dokumentų numerio) lieka mokykloje? Beje, paraiškose nefiguruoja jokios pinigėlių sumos (tokiu atveju paraiškas galėčiau atiduoti su viešaisiais pirkimais bei sąskaitomis dirbančiai ūkvedei).

Atsakyti

Ką, mergaitės, daryti, jeigu parašiau įsakymą, kuriuo direktorė išleidžia mokytoją į seminarą, o seminaras atšaukiamas - ar išmesti tą įsakymą (ir jo numerį panaudoti kitiems įsakymams), ar tiesiog palikti ir numeruoti kitus tolimesnius sekančiais numeriais?

Atsakyti
QUOTE(Jimelda @ 2019 05 15, 09:37)
<p>Ačiū "Office", lauksiu Jūsų laiškučio. O tai tą ilgai saugomų bylų apyrašą kur laikyti (prie dokumentacijos plano)?
</p>

Galit ir prie dok. plano, bus lengviau rasti.
Papildyta:
QUOTE(Jimelda @ 2019 05 15, 09:49)
<p>Beje, kur dedate įvairias renginių paraiškas (pvz., "Šviesoforo" ar "Pradinukų lygos"), kurios, patvirtintos direktoriaus parašu bei antspaudu, yra nuskanuojamos ir išsiunčiamos rengėjams/organizatoriams, o dokumento originalas (be jokio siunčiamų dokumentų numerio) lieka mokykloje? Beje, paraiškose nefiguruoja jokios pinigėlių sumos (tokiu atveju paraiškas galėčiau atiduoti su viešaisiais pirkimais bei sąskaitomis dirbančiai ūkvedei).
</p>

manau galima laikyti prie skenuojamų dokumentų.
Papildyta:
QUOTE(Jimelda @ 2019 05 15, 11:01)
<p>Ką, mergaitės, daryti, jeigu parašiau įsakymą, kuriuo direktorė išleidžia mokytoją į seminarą, o seminaras atšaukiamas - ar išmesti tą įsakymą (ir jo numerį panaudoti kitiems įsakymams), ar tiesiog palikti ir numeruoti kitus tolimesnius sekančiais numeriais?
</p>

aš išmesčiau, o nr panaudočiau kitam įsakymui.
Atsakyti
QUOTE(office @ 2019 05 15, 23:23)

aš išmesčiau, o nr panaudočiau kitam įsakymui.

Jeigu tai nėra elektroninis dokumentas.
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2019 05 16, 11:23)
Jeigu tai nėra elektroninis dokumentas.

Be abejo. smile.gif
Atsakyti

Ačiū, Office, už elektroninį laiškutį su ilgo saugojimo personalo bylų apyrašu. Labai padėjot! O tiesa, kiek ir kokių bylų turi būti "Ilgo saugojimo" (kurių apyrašus turėčiau turėti)? Personalo, veiklos klausimų ir kokių dar?

Atsakyti

Beje, mergaitės, gal kas žinote (kurios dirbat darželiuose ar mokyklose), kokiu Darbo Kodekso įstatymu vadovaujantis, direktorius gali išleisti auklėtoją (kuri dirba ir kartu mokosi neakivaizdinėse studijose) į paskaitas porą penktadienių per mėnesį?

Atsakyti
QUOTE(Jimelda @ 2019 05 16, 13:08)
<p>Beje, mergaitės, gal kas žinote (kurios dirbat darželiuose ar mokyklose), kokiu Darbo Kodekso įstatymu vadovaujantis, direktorius gali išleisti auklėtoją (kuri dirba ir kartu mokosi neakivaizdinėse studijose) į paskaitas porą penktadienių per mėnesį?
</p>

LR Darbo kodekso
135 straipsnis. Mokymosi atostogos

1. Darbuotojams, kurie mokosi pagal formaliojo švietimo programas, pagal šias programas vykdančių švietimo tiekėjų pažymas suteikiamos mokymosi atostogos:

1) eiliniams egzaminams pasirengti ir laikyti – po tris kalendorines dienas kiekvienam egzaminui;

2) įskaitoms pasirengti ir laikyti – po dvi kalendorines dienas kiekvienai įskaitai;

3) laboratoriniams darbams atlikti ir konsultuotis – tiek dienų, kiek nustatyta mokymo planuose ir tvarkaraščiuose;

4) diplominiam (bakalauro, magistro) darbui ar daktaro disertacijai ar meno projektui baigti ir ginti – trisdešimt kalendorinių dienų;

5) valstybiniams (baigiamiesiems) egzaminams pasirengti ir laikyti – po šešias kalendorines dienas kiekvienam egzaminui.

2. Darbuotojams, kurie dalyvauja neformaliojo suaugusiųjų švietimo programose, suteikiamos iki penkių darbo dienų per metus mokymosi atostogos dalyvauti neformaliojo suaugusiųjų švietimo programose. Tokios atostogos suteikiamos informavus darbdavį ne anksčiau kaip prieš dvidešimt darbo dienų.

3. Darbuotojams, kurių darbo santykiai su darbdaviu tęsiasi ilgiau negu penkerius metus, už mokymosi atostogas, nurodytas šio straipsnio 1 ir 2 dalyse, jeigu dalyvavimas neformaliojo suaugusiųjų švietimo programoje yra susijęs su darbuotojo kvalifikacijos kėlimu, trunkančias iki dešimt darbo dienų per vienus darbo metus, paliekama ne mažiau kaip pusė darbuotojo vidutinio darbo užmokesčio.

Jeigu tai bus neapmokamos mokymosi atostogos, reikia pranešti Sodrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libra: 17 gegužės 2019 - 08:04

Ačiū, Libra. Tačiau čia kitoks atvejas - tai yra nuolat sudijuojantis (t.y., reguliariai išvažinėjantis asmuo į studijas) asmuo. Jūsų minėtas kodekso straipsnis tiktų egzaminų laikymui, papildomam laikui prieš atsiskaitymus ir panašiam. Man neaišku dėl neakivaizdinėse studijose besimokančio asmens išleidimas iš darbo - kai pedagogė turi išeiti iš darbo kas antrą ar kas trečią penktadienį. Tai taip išeitų, jog ji turi imti nemokamas?

Atsakyti